Vår!:)

Vår är när man kan hänga i lekparker hela fm eller em!:) igår spenderade vi några timmar med Ida och Estelle i parken. Korten är på dem. Idag gick vi ut på fm och spenderade några timmar till. Fast denna gång med Pernilla och Vinga.


Glass i solen

Jag hade tänkt att åka till Sibylla direkt efter dagis för att äta glass. Men när jag kom dit satt alla ute i solen och åt redan glass. De bjöd mig med så vi åt glass där istället:) nu är jag hemma ett tag, för börjar jobba kl 18 ikväll. Längtar tills imorgon, då jag får ledigt med mina älsklingar.


Sol!

Sol ute!:) även om jag inte har möjlighet att njuta av det idag. Haft praktik hela dagen och nu när jag kommit hem har jag en tok trött Pixie som endast vill se bananer i pjamas och hålla mig i handen. Så får nog inte med mig henne ut.. Imorgon har jag praktik hela dagen, hämta Pixie på dagis o hem och umgås en stund. För ska tillbaka och jobba hela kvällen imorgon. Skönt med lite extra pengar. Även om jag lär va super trött. och på lördag ska jag på intervju för kröngården, glad tjej som hoppas på sommarjobb.


Underbar.

Pixie är i en sån grymt mysig ålder just nu! Nu när man verkligen kan prata med henne, för hon kan själv bilda långa meningar. Hon tänker så det knakar och minns i stort sett allt. Helt sjukt vad hon faktiskt kan! Att en människa på två år lär sig så grymt mycket på sina två år. Är så stolt ända in i benmärgen, skulle kunna skrika inför hela världen: här är min fantastiska dotter! Men det gör jag såklart inte. Det behövs för den delen inte heller. För jag vet att det syns på hela mig hur stolt jag är, hur mycket jag älskar den lilla människan. Går verkligen inte beskriva, men hon är mitt allt. Ikväll innan hon skulle sova prata Pixie om att alla har en mamma, en pappa osv. Hon har/är inne i en period där hon talar om för de flesta att det är min mamma! Eller min pappa! Men så har hon förstått att ja, det är min pappa och min mamma. Men det andra barnet har även en egen mamma och pappa. Sedan har hon börjat säga älskar dig.<3 men även när vi kommer hem ger hon katten en klapp och säger saknat dig. Hon ville skoja med mig idag och sa saknat dig till vår matta i hallen, sen kolla hon på mig och skratta. Och sedan sa hon skoja. Men en annan sak jag skratta åt. Fast efter hon somna för då fattade jag vad hon mena. Pixie tittade på mig och utbrast: mamma ser ut! Så peka hon på mina ögon. Och förut när jag gick förbi spegeln såg jag att mitt smink var helt utkladdat. Pixie är för go!<3 hon bäddade även ner gunghästen förut.


Soffhäng.

Pixie och jag hänger i soffan nu innan vi ska till dagis. Ska gå om en timme för börjar kl 10. Igår tog vi cykeln till dagis, tyvärr glömde jag hjälmen där igår så kan inte ta cykeln idag. För just när jag lämnat Pixie så kom det hagel och en jätte storm! Så fick leda cykeln och byta till bilen för att ta mig till Brygghuset. Har ingen lust att gå idag, hade varit skönt att cykla! Kan nästan gå helt normalt nu utan att det gör ont. Så känns onödigt att ta bilen när det är inom Vimmerby..längtar redan efter att hämta hem Pixie och jag har inte ens lämnat henne på dagis än..


Mysig lördag!

Igår hade vi en mysig dag. Pixies farmor och farfar kom på fm så vi följde med dem till matrialmännen. Emil hade fått ett presentkort eftersom vi köpte soffan. Så det blev en ny fönsterlampa till vardagsrummet. Sedan när Emil åkt till fotbollen så gick vi och luncha på 48an. Dit Hjördis och Olle följde med. Pixie fick i sig lite pasta med köttbullar. Men när vi kom hem sov hon från halv 1 till kl 3. Så det var en trött tjej! Jag passade på att vila en liten stund jag med. Kan räkna på fingrarna så många gånger jag sovit middag tillsammans med Pixie, så det var skönt! sedan kom moster Sofia och vi handla mat, godis, glass och hyrde film. Sen lite senare kom även moster Camilla. När Pixie somnat såg vi film och åt massa gott. Allt var bra med dagen förutom att min höft/bäckenben krånglat så efter kl 3 har jag inte kunnat stödja på benet. Och nu när jag vakna ( söndag ) så har det inte blivit bättre. Så hoppas verkligen det blir bättre under dagen så jag kan ta mig till praktiken! Blir så här ofta. Och nu när jag hoppat över kiropraktorn en gång så blir det oftast så. Eller när det är något mer än en månad emellan. Men känner inte att jag kan lägga 500 varje månad och dessutom tycker jag att kroppen borde funka ändå liksom! Är ju ändå bara 20 år..har gått ditt regelbundet i över ett år. Så får se om jag klarar av att vara utan ett tag, hoppas det!


Lek!

Ledig fram till strax innan 16 idag. Då jag har praktiken ikväll istället. Det stänger kl 00 och så ska det städas osv så skulle räkna med att det blev sent. Så idag kl 8 kom Pernilla och Vinga för att leka en stund. Sedan cykla vi och köpte med oss fika till parken. Hunden rosie var med, vilket Pixie tyckte var kul! Kl 14 ska jag klippa mig:) längtar! Snart kommer Emil hem och vi ska luncha och mormor kommer och är med Pixie en stund. För Emil ska iväg sedan. Dagen har gått så fort! Hoppas det blir roligt ikväll:)


Letar bil.

Nu har vi letat bil ett tag och anledningen är att vi måste ha en kombi! Vår bil är sportklassad och kan därför inte koppla ur airbagen, vilket leder till att Pixie bara kan sitta bak. Vilket också har gått bra till i sommar. Då hon inte längre är en liten baby utan ett stort barn så tar benen emot. Och jag skulle aldrig vilja vända på henne förtidigt, utan barn ska sitta bakåt så länge som möjligt. Vi kollade på en Ford idag, några år nyare alltså en 07. Jag är van vad att man köper lite billigare bilar, men denna är ju ingen 100 000kr bil men när de kommer upp mot 80 går min gräns. Så det var tur att denna var så fin och välvårdad och låg på gränsen. Det är en Ford så vi byter inte bilmärke ifall att vi bestämmer oss för att ta den. Så vi får se nästa vecka om vi bytt bil! Man ska ju inte stressa fram det. Men både Emil och jag tyckte den var skön att köra. Direkt när vi hämtat Pixie på dagis idag åkte vi till Storebro för att äta middag. Och dels för att pappa skulle följa med och kolla på bilen. Pixie fick stanna hos moster Sofia under tiden. Det var roligare för de var och kollade på hästarna och grisen! Ska se om jag orkar läsa en stund..skulle kunna somna stående! Min kropp är inte van vid att hålla igång så pass länge, men man vänjer sig.


?

Ibland vet man bara inte vad man ska skriva om. För oss består nu mera vardagen av praktik, jobb och dagis. Mycket fotboll om kvällarna för Emil. Denna vecka är det 4 kvällar. Så i stort sätt efter vi ätit åker Emil. Pixie som är toktrött efter dagis orkar typ bara se film..så vi spenderar den sista stunden av dagen lugnt. Så det är förståeligt att helgerna är efterlängtade! Så vi kan leka:) men på fredag är Pixie ledig från dagis. Så under fm ska vi hitta på något kul! Jag börjar kl 4 och ska jobba kväll/natt på Brygghuset. Sen har Emil match på lördag. Så helgen efter denna är väl något mer efterlängtad. Är så trött om kvällarna just nu, men det går nog över med tiden! Och i april blir det tre kvällar i veckan med fotboll igen. Skönt?-JA.


Helg!:)

Äntligen helg! Igår så hämtad Emil mig när jag slutade kl 4. Farmor Annelie tog med sig vår Pixie hem till dig. Vi åkte till Linköping för att se bio. Först blev det en snabbsväng igenom ikano och vi åt mat där. Sedan begav vi oss mot stan för att se filmen safe house, bra film. När vi kom till horn sov Pixie. Men det dröjde inte länge tills hon vakna och vi sov tre i en 120 säng, något trångt! Men det gick bra:) Pixie vakna kvart i 6 och vi låg o prata med farmor från det. Innan helgen är slut ska vi träffa Elisabeth o Hampus. Igår var en underbar dag på så många vis!<3


Tröttisar

Kl är snart 19.30 i skrivandes stund. både Pixie och jag ligger utslagna på soffan. Hon somnar nog inom 10 min högst. Idag tog jag en ordinaries pass, vilket resulterade i att jag fick visa vad jag går för. Lunchen gick kanon och jag fick beröm när dagen var slut. Känns bra! Denna vecka har jag än så länge varit i köket en dag och blir på fredag med. Men jag trivs ju mest i serveringen så man får möta gästerna så än så länge har det varit en bra vecka! Det tråkiga är att även om jag lämnar halv 10 några dar så är Pixie helt slut ca halv 5 då hon hämtas den tiden fyra dar i veckan. Hon bara gnäller, gråter o vill inte äta middag eller ens leka. Är bara Pippi som gäller. Vid halv 7 så brukar hon bli på bättre humör som tur är och vilja göra något annat en stund. Tur att man har helger och inte börjar tidigt varje dag. Men dåliga samvetet som de flesta föräldrar säkert har kommer fram. Hon trivs på dagis och vill dit och allt går bra. Men man förstår ju om hon blir trött. Och jag avskyr att se min lilla flicka så ledsen. Det är ju en omställning och utan att låta dum så vänjer man sig. Men på lång fredagen börjar vårt lov som är hela vecka 15!


Mysmorgon

Idag är det tisdag vilket betyder mysmorgon med Pixie. Vi ska gå mot dagis strax innan halv 10. Börjar 10. Ska vara med på en guidad tur runt bryggeriet idag. Vi sitter och slöar framför Pippi. Vi är klara för att klä på oss ytterkläder sen bara. Igår var det spa kväll på relaxen. Älskar mammakvällarna. De betyder avslappning! Men efter Elisabeth och jag gjort handmassage på varandra var jag så sjukt trött! Längtar till helgen och håller tummarna på att vi inte ska bli besvikna..<3 nervositet blandat med ångest om det inte blir så och en stor känsla av lycka om det lyckas.


RSS 2.0