Julen i bilder.

 Framför vår gran.  Pixie klär granen som hennes pappa hade som liten.  först firade vi med mat och paket hos familjen i storebro.  favorit klappen i storebro var denna.  Innan vi öppnade paketen.  favorit paketet  var detta åk, samt prinsessklänningen.  Pixie fick öppna bilen till kalles jul.  Pippihuset var spännande!  Min kärlek<3

Nu är det jul igen..jul igen..

Och julen varar ända fram till påska..eller? Nej då jag skämta bara. Dagen igår var toppen! Vakna upp i Horn. Vi åt julmat ihop med familjen Jonsson dagen innan. Kl 9 på morgonen var vi i vimmerby för vi hämtade upp min mormor då. Väl där framme i Storebro blev det frukos. En tur till stallet och tomten kom med paket=) Sedan kom mina systrar, farmor och farfar. Vi åt julmat för att sedan byta julklappar igen. Vi körde hem mormor för att sen åka till Horn. Vi kom lagom till kalle och massa god fika. Efter mycket längtan så öpnnade vi även paket där. Man känner sig skapligt bortskämd med så mycket bra paket! Pixie fick som ni förstår massor av saker! favoriterna blev nog pippidockan, pippis dockskåp med möbler och dockor, bobby car, gitarr och antar att pippifilmen kommer va bra. Skulle behöva skriva länge till för att få med allt! Men nöjda föräldrar och en nöjd Pixie blev det! Mycke Pippi saker, även halsband, målarbok mm. Hon älskar Pippi!:)

Vi sov ikapp alla sena kvällar..kl halv 7 var Pixie vaken. Men jag låg och kliade henne på ryggen och höll hennes hand en stund. vi måste visst ha somnat om! För halv 9 kommer hunden Bella in och väcker mig. Trodde inte mina ögon när jag såg var kl var! Vi har tagit det lugn. Sett film och bara varit hela fm. Ikväll blir det fest..5mån sen. Inte sugen igentligen när det väl gäller. Var det i veckan. Men det blir nog kul när det väl är kväll! Det är bara min syster Camilla o jag som ska dricka lite vin och sedan kanske gå till Chaplins. Lånat kläder av Ellen så känner mig fin. kanke dax att ta och sminka sig och äta lite mat!?

Onsdag.

Idag kl 10 befann sig Pixie och jag hemma hos Pernilla och Vinga för lite lek. Mycket trevligt! Pixie fick gå en bra bit på vägen hem. Vi hade sällskap av P och V med. Emil o jag hann inte ens få av Pixie kläderna när vi kom innanför dörren. Hon somna så fort!  Vi beställde en pizza och delade till lunch. När Pixie sovit 1½ timme fick hon blodpudding. Något hon gillat sen hon var liten. Vi har inte gjort så mycket. Utan vikt in tvätt, märkt kläder vi fått låna osv. Lite små pyssel som man kan passa på med när båda är hemma. Nu står min man och gör pannkaks smet. Och vi väntar besök av moster Lina. Hon ska sova över här idag.:) nu kom hon visst!

Lov.

 Bild från när vi semestrade på Öland.

Idag så börjar vårt lov, tjatat om det. (jag vet) Men så skönt! Klockan är 21.23 i skrivandes stund. Är super trött..Men känner mig inte så stressad över att klockan tickar som jag gör i vanliga fall. Måste ju ändå vara relativt klar i huvudet när jag är i skolan. Men ska strax gå och tvätta bort sminket för att sedan lägga mig och läsa. Blivit som en skön vana att läsa lite innan jag sover. Förutsätter ju att jag har någon tidning eller så!

Nu är alla klappar inslagna, en sak till ska köpas. Men det vet vi vad det är. Iallafall nästan. Sen så är allt i stort sätt klart inför julen!


Pulka.

Idag på min håla sprang jag hem, städade hela lägenheten och började även tvätta. Gäller att ta vara på tiden! För senare när jag hämta Pixie så skulle vi ut och testa den nya pulkan hon fått av sin mormor. Det blev massa bus i källängen, Pixie och jag. Vad roligt vi hade! Lite skönt att ha en orsak till att få åka pulka;) Vet inte hur många gånger jag drog upp henne för backen, för att senare åka ner. Vi passade på att leka lite i lekparken med. Så himla kul nu när vi pratar massor, jag är ju en pratkvarn;) Så hon har ju att brås på. Och det är roligt!:D Speciellt nu när hon fattar allt jag säger och kan bilda egna meningar och svara på konversationerna.

För efter middagen så åkte jag iväg till Alexandra. Hon gjorde min naglar:D Så nu har jag tippar i franskmanekyr med 3 röda stenar på varje. Kanske valde något långa..men man väljer sig ju! Och snyggt är det. Så nu lär ja va fin på nyår och jul:) 

Faffen.

 Pixie och Hampus. Eller "faffen" som Pixie döpt om honom till. Emil lät mig få ligga kvar idag och sova lite till. Skönt! Sedan så skjutsade han Pixie och mig till Hampus och hans föräldrar. För att sedan komma tillbaka efter sin träning. Men vi anlände redan kl 11. Barnen lekte förfullt och åt sedan lunch som betod av risnudlar och köttbullar. Vad de åt! Sedan så somnade de båda och sov en timme. Under tiden åt vi vuxna mat som bestod av råris och kyckling. När barnen vaknat så gjorde vi chokladbollar, tryffel och ischoklad. Just när vi blivit klara så kom Emil. Då fikade vi. Sedan blev det dax för julklappar! Eftersom barnen inte kommer hinna ses mer innan jul. Pixie gav Hampus en rosa dockvagn. Så uppskattad den blev!:) Och Hampus gav Pixie en Pippi tröja, samt ett pussel. Vi kom inte hem fören kl 18. Så en hel lekdag blev det!:) Innan nyår så ska vi åka och bada med barnen.

Imorgon är det dax för både jobb, skola och dagis. Inget jag ser fram emot. Men är bara denna "riktiga" dag kvar. För på tis är det juluppträdande, inte så ansträngande:) Sedan är vi lediga ända fram till den 10 jan, för då börjar Emil att jobba och jag skolan igen. Endast en termin kvar då!:)

Lördag.

Så skönt med en spontan dag. Pixie sov faktiskt till halv 8 imorse! Fast hon var vaken två gånger inatt som tog ca en kvart innan hon somna om. Men ändå skönt med lite lyx ibland. Jag var snäll och gav Emil sovmorgon till nästan halv 10 för då ville Pixie in till honom. Men efter frukost så gick vi ut en sväng till marknaden. Men var så kallt och tråkigt så vi gick igenom utan att knappt kolla på sakerna. Men vi mötte Sofia. Köpte med oss munkar hem och fikade, sedan kom pappa förbi och hämtade henne.

När Pixie somna idag så gick jag till Alexandra och tittade på valparna. De flesta ska säljas nästa vecka. Så söta så man smälter! Kan inte säga annat än att jag är sugen på en. Och just den som var till salu gillade mig lite extra. Men jag måste var logisk..;) även om det är svårt när de är så fina djur. Så vi får vänta med hund. Vi har ju en katt som är super social!:)

Potatishalvor och fläskfilen är i ugnen. Annelie och Magnus kommer på middag. De har med sig vår julgran. Så mysigt!:) Hoppas den inte kommer barra allt för mycket bara!;)  Pixies kalender, dock så vardet innan vi köpt alla paket så på bilden är den inte klar!   Lite julfint har vi allt fått, och ikväll blir det ännu mysigare när granen är färdig!

Fredags mys.

Äntligen fredag, som jag längtat! Denna dag har varit så otroligt lång, ganska bra dock. Fikat på två lektioner. Jag och Alexandra sa till vår bildlärare att han borde bjuda oss på fika, eftersom det är sista bildlektionen innan lovet. Vi sa på skämt. Men han tyckte det var en bra ide och gick och köpte fika. Rätt skön lektion då.

Hämtade hem lillan från dagis, men hon hade ingen lust först att lämna alla kompisar. Skönt att hon trivs! Väl hemma så har vi ätit middag och fick ett litet besök av Elisabeth och Hampus. Hyrt film till helgen med, Emil valde: GREEN LANTERN extrended cut. Inte så otippat;) men bara för att så valde jag en som hette BRIDES MAIDS. Men var sugen på Julias ögon. Men den får vi hyra nästa gång. Just nu i skrivandes stund så badar Emil Pixie. Jag ska snart skära upp lite honungs melon som hon ska få efter kvällsmaten.

Imorgon är det marknad, så blir väl en runda där. Förhoppningsvis så kommer vår julgran imorgon med! Annars får vi åka och hämta den. Längtar så efter att klä granen. Blir första året för Pixie då vi har en egen gran. Så ska bli spännande o se om hon tycker det är kul att klä granen:) Förra året runt juletid så skulle vi flytta så vi pyntade inte så mycket. Ha en bra kväll för det ska vi!:) Längtar så till nästa år. Har massor att se fram emot<3

Bror 16 år.

Sen jag själv fick barn så har jag ojat mig över hur fort tiden går osv. Speciellt nu när man inte bott hemma på några år och inte träffar syskonen dagligen. Så vips så är de större för varje gång, plötsligt så fyller bror David 16 år bara så över en dag typ. Går på gymnasium, har flickvän och är super duktig på att mecka bilar och köra folkrace. Inte nog med det så har han större fötter än mig, längre och väger antagligen mer. Vart tog den lilla brodern vägen som var mindre än mig?! Som var så jobbig att man ville sälja honom billigt vissa dagar, busig som var överallt och ingen stans? Nu plötsligt så är det tvärt om. Någon måste nästan fylla år, vara jul eller liknande för att man ska få se skymten av sin bror! Är naturligt jag vet. Men saknar mina syskon så otroligt. Nu när jag har min egna familj och spenderar mycket tid med familjen i Horn. Så känns det ibland att man saknar familjen i Storebro oehört, mina syskon och min pappa. Men även mamma fast än vi ses nån gång då och då. Men idag så ska vi dit och fira David. Och jag försöker åka dit ibland med. Men är tråkigt att småsyskonen med har fullspäckade liv så att de inte hinner hänga här så ofta. Man ska ta vara på sin familj!:) Eller som jag, familjerna. Har ju sån tur att flera personer finns runt oss som betyder massa.

Lucia.

 Ikväll är det luciatåg på dagis. Herregud vad tiden går! Vårt lilla knyte är inte så liten längre. Det går inte ens att kalla henne bebis längre, utan hon är en stor tjeja. Undrar vad hon ska välja ikväll. Denna pepparkaks kläning eller tomteklänningen. Spännande!:) ska bli så MYSIGT. Ska både filma och ta kort. Får se hur länge Pixie kommer vilja vara med. Men igår så var vi i horns kyrka, vi lyssna på luciasång. Och hon pratar om lucia. För jag sa idag att hon skulle sjung lucia på dagis ikväll.

Denna helg har Pixie knappt haft blöjor alls på dagen!:D

Norrköping till helgen.

 Nu i helgen ska vi åka till Norrköping. För att bo hos Emils mormor och morfar. Vi ska köpa julklappar. Så efter helgen lär vi vara klara med julklapparna. Har en person kvar att köpa till på min sida. 11 stycken blir det totalt där.. Sedan 10 stycken till.. Plus några av Pixies kompisar ska byta. Synd man inte är gjord av pengar. Men hoppas alla har lite överséende att jag inte kan lägga typ 500 på varje person. Förutom att jag köpt mer till Pixie och Emil. sedan är det snart barnkalas och lillebror fyller 16..Pixie har fått en advetskalender med paket detta år. Så hon får de flesta av våra julklappar där. Tror hon längtar lika mycket som jag till tomten!

Har en så skön vecka framför mig..Gjort mitt prov idag. Hämtar lillan halv 12. Då sover hon minst en en timme. Sedan tänkte jag vi skulle gå ut och busa i snön! Funderar på att hälsa på min mormor för att ge henne lite julgodis. Vi får se. Men isf kan vi leka på hennes gård.

Imorgon är vi lediga. Pga att vi haft en kväll i skolan och ska ha en till nästa vecka. Torsdag så slutar jag kl 1 så vi kommer hem rätt tidig och sedan på fredag bär det av till Norrköping. Skönt med lite annan miljö.

Duktig tjej.

 Hjälpte mamma att smöra innan vi lagade lasange.

Vi har en så duktig tjej. Den 27 aug. Då Pixie var 18½ mån kissa hon på pottan för första gången. Efter det så har vi från och till alltid kissat varje morgon. Det dröjde inte länge fören det hände nån eftermiddag med. Men nu har det verkligen lossnat och hon går och säger till när hon är kissnödig. Man blir så stolt! Hon fyller ju inte 2 år fören 9 feb. Då hon är 22 mån nu. Så tycker hon är en duktig tjej. Nr två är dock inte lika lätt och hon missar det ibland. Men det blir nog lättare med tiden. Sa till dagis att hon är så duktig hemma, och de svara att hon kissat även där ibland. Och att vi skulle säga till när de skulle låta henne va utan blöja. Men eftersom vi snart har ett jullov och även emil är hemma då för att vara pappaledig. Så ska vi ha bara trosor hela dagarna hemma, så efter jullovet blir det kanske även trosor på dagis. Vi får se. Huvudsaken är att hon själv tycker det är så kul och blir så stolt.

Jag borde verkligen plugga nu..så får väl ta mig i kragen och sätta mig med böckerna.

Bildbomb.

 Kram!
 Lek i källängen.
 Ännu mer lek, kan allt själv!<3
 En slängpuss mitt uppe i diskandet.
 Det nyaste Pixie gör nu förutom att kunna lägga armarna i kors, stå på ett ben, sjunga björnen sover mm... Är att ta till ett fejk leénde när vi ber henne le. Detta är när vi ska ta kort. Så de flesta korten ser något tillgjorda ut. Men hon är bra go!<3

RSS 2.0