Cyklat.

En sån där mysig dag har vi. Men tog en mini pause just nu med mobilen. Vi har nämligen haft fullt upp hela dagen. Pixie och jag tog en kort promenad med Zoey i vagn och hennes docka i dockvagnen. Sen gungade vi tills Hampus kom. De var sugna på att leka i sandlådan och cykla. Inne så läste vi bok och byggde koja tills Elisabeth kom. Då gjorde jag pizza till lunch.

Ellen var i skolan och sålde choklad som hon har som uf företag. Pixie cykla hela vägen dit! Så både hon och jag kände för att stanna på Sibylla och köpa glass och äta av chokladen:) Zoey sov så skönt i vagnen. Zoey fick smaka vatten idag, det var roligt att bita på flaskan!


Snurr.

1 april då lärde sig Zoey sig att vända från rygg till mage. Igår den 28 april lärde hon sig snurra tillbaka från mage till rygg, så nu snurrar flickebarnet runt i varv. Stor tjej!

Pixie testade sin cykel igår. Vad roligt hon tyckte det var. Så nu i veckan lär vi lära oss tekniken snabbt. Idag ska Pixie vara ledig. För ska ändå vara barnvakt till Hampus några timmar. Så Pixie fick välja. Jag har blivit helt bekväm med att ha två barn, man lär sig rutiner och vanor som gör att det funkar. Så ska bli spännande att ha tre barn ett tag. Men det ska nog gå bra! Vi lär nog hänga ute en del. Men en kopp kaffe får det nog bli, Zoey slog upp sina blå tidigare än vanligt, 04.15. Hur får man en snart 6 månaders att sova? Pixie slog upp sina en timme efter.


Cykel.

Igår åkte Emil, Zoey och jag till Linköping för att köpa skor, cykel och en ny hjälm till Pixie. Hon var inte sugen på att följa med till affärer. Så vi frågade om hon fick vara hos farmor och farfar, det gick bra. Vi hittade en röd fin cykel och en rosa hjälm med lila nyckelpigor på biltema. Nya sandleksaker slank ner med, eftersom vi fått sand i sandlådan hemma. På skopunkten blev det både gummmistövlar, tygskor och sandaler till Pixoe, allt för 328 kr! Inte så dåligt. Zoey fick ett par mocasiner från hm istället. Och på både Gina och hm hittade jag kläder, hade presentkort. Ovanlig känsla att köpa saker till mig, men så roligt med nytt!:) Emil hittade en serie och en blender som vi pratat mycket om på ett annat presentkort.

Det blev sent, så vi stanna i Horn och åt tacos. Nu ligger jag i sängen och myser med Zoey. Hon har en inbyggd kl på 05. Alla andra förutom Magnus som mjölkar sover skönt. Till och med Pixie sover fast kl snart är 6! Men nu börjar Zoey bli lite väl uttråkad så vi får smyga upp. Ha en fin dag.


Kungsparken.

Det bästa med alla årstider utan vintern..det är lekparker! Pixie älskar att besöka en lekpark. Så idag efter dagis gick vi till kungsparken. Men efter ca
1h så var båda trötta på den blåst som var. Det blåste med andra ord rejält. Men zoey sov skönt i vagnen med en filt för.

Vi har letar efter krukor att ha ute ikväll. Hittade tillslut en trio på ÖB. Vi hann dock inte köpa varken jord eller blommor..för zoey blev akut trött. Så det får vi fixa en annan dag, på typ fredag! Pixie ska välja blommor, det har hon pratat mycket om.

Kokade puré på grönaärtor idag. Frös in i små istärningar till Zoey. Om 2 veckor är hon 6 mån! Så vi tänkte börja lite smått med att få smaka. Hon testade idag. Men tror inget kom ner i magen:P men det tar ju sin lilla tid.


Helgen

Som i vanlig ordning rusar helgen fram! I fredags beställde vi pizza. Vi bakade även goda och enkla Philadelphia bullar! Bakar ut dem på långpanna.. I lördags tog vi en tur på stan. Det var loppis på torget så mycket folk. Vi köpte med oss lunch hem. Efteråt så tog vi en promenad, eller Emil och Zoey gjorde det. För Pixie och jag tog fram cykeln! Nu är det vår. Vår lördag fortsatte med att Pixie fick sova över hos sin kusin Vincent! Första gången hon fick sova där och ens vara där en längre stund helt själv. Nervös mamma..men det var så länge sen hon sov över. Fast hon tyckte det var så kul! Så vi andra spenderade vår kväll med Anna och Jonas. Det var en stolt Pixie vi hämtade på morgonen. Söndagen spenderades ute i horn. En väldigt skön dag med glass och kaffe i solen. Vi avslutade helgen med en snabb fika för att fira Ullis. Dock fick vi ännu bevis på att Zoey just nu är väldigt känslig för att göra något på kvällen. I fredags blev natterutinerna störda och hon ammade väldigt ofta hela natten, för att vakna 5. Igår grät hon nästan hela kvällen för att somna efter 10.. Ammade över 4 gånger för att sen vakna 5. Så nu tänker jag inte åka iväg eller göra något kvällstid på ett tag. För blir jag som får det om natten..typiskt för idag sov Pixie till halv 7! Och zoey somnade nyss om i min famn en halvtimme senare.

Glassbilen

Vi är nog glassarnas familj! Så igår köpte vi glass från glassbilen, vilket lär bli flera gånger då Pixie tyckte det var kul.

Det är fredag och vi har ett lugnt tempo idag. Pixie har varit ute på vår lilla "gård". Och zoey har sovit ute i sin vagn. Inne har det målats, vart ska ni få en bild på! Mormor var förbi en timme. Och nu leker Pixie för fullt. Ibland behöver vi bara vara hemma lite, för blir lätt att hon inte orkar leka med sina saker. Men de dagarna solen skiner så är ju lekparken rolig! Så passar ju perfekt idag när det är ruggigt ute. Zoey är en hejare på att vända sig från rygg till mage nu, och i skrivandes stund har hon vänt sig.

När Emil kommer hem ska nog Pixie och jag baka. Hon önskade det så får se vad det blir! Muffins och bullar sa hon. Ikväll är det kiropraktorn som gäller, SKÖNT!


.

Efter på tok för mycket fika idag, i ett desperat försök att hålla energin uppe. ( vilket lyckats ) så kom mitt samvete till talan. Så till middag blev det pastasallad med ägg, räkor, torkade tomater, oliver, fetaost, grönsaker, pasta och dressing, gott!

Båda sov sen middag idag. Så vi har en kväll full med lek framför oss! Mina älskade skruttar!<3 imorgon ska Zoey och jag hälsa på Ullis på fm. Pixie ska leka en stund på dagis.

Måste ta tag i att ringa sjukhuset, be om att få träffa sjukgymnast igen eller göra en undersökning. Trött på värken i kroppen och alla upp och ner dagar med den. Vissa kan jag motions gå på och andra inte. Men nu ska jag fortsätta busa!:)


Sömnlös.

Något jag tycker mindre om är att vara iväg på kvällen med barnen. Zoey är så känslig med störda rutiner på kvällen. I söndags åkte vi hem på kvällen mitt i nattningen egentligen. Det slutade med att hon somna efter halv 10 efter att ha sovit i bilen på vägen hem. Det i sin tur resulterade i att hon var supertrött igår och sov bort hela fm. Vi var iväg även igår kväll för att fira min pappa. Även det mitt i nattning. Det resulterade i en klarvaken bebis inatt mellan 01.30-04.30.. Dessutom ammade hon innan hon vaknade en gång. Det resulterade en dundertrött mamma..så än en gång får jag vara glad över att jag lärt mig tycka om kaffe..

Men får inte hänga läpp fick ju iaf 4 timmar totalt ändå. Så leendet på och sparka igång denna dag, som började redan inatt. Vi ska träffa Pernilla och Nell nu på fm och fika ihop. Annars blir det nog en lugn dag. Lite inne och utelek förmodar jag. Är ensam hela dagen då Emil kommer ikväll.

Är så sugen på att åka iväg och gå i affärer! Men så tråkigt när man direkt inte kan handla ändå. Så får vänta med att åka iväg till massa affärer, men längta får man:)


Landet.

Vi tog med våra hjärtan och åkte till landet. Även vår katt fick följa med. Eftersom vi spenderat( ska spendera även denna dag, söndag) i horn. Vi agerar mjölk, hund och katt hjälp, så de de andra får lite semester i storstaden.

Det har bjudits på mycket ute tid och en hel del slappa och leka inne tid. Så det bästa av båda. Fick även inatt sova bästa på länge. Zoey vakna vid 4! För första gången. Hade så mycket mjölk..för hon brukar minst vakna 1-2 gånger innan den tiden. På något vis efter vi myst en stund måste vi somnat om. För kl var sen halv 6! Länge sen vi sov så (länge)! Med tanke på natten innan, då vi låg vakna mellan 12-2 och klev sedan upp strax innan 5. Så idag mår man bra:) ska bjuda på lite bilder från helgen.


Partylite

Ikväll har vi haft partylite visning hos oss. Vilket var trevligt. Pixie sprang runt med energi och njöt av uppmärksamheten. Vi bjöd på. Chokladbollar som Pixie och jag bakade förut, även ost och kex. Tyvärr blev det ingen som bokade, så fick inte lyktan jag så gärna ville ha! Men inget man kan räkna med. Tyvärr så hade Zoey bestämt sig för att ha en dag utan sömn, i stort sätt. Så övertrött bebis mitt bland allt folk. Men så blir det ibland. Borde inte ens bara vaken nu. Men vill varva ner. Obefintlig sömn inatt, så hoppas denna natt blir bättre och att de kan sova till halv 6 iaf imorgon.

Varit så glad i några dagar. Har kunnat ut och gå, utan att det knappt gjort ont. Men har väl gått för mycket bara för att jag kunnat. Så idag har kroppen varit som en påse skit igen. Orkar snart inte med detta..ska man behöva ha ont, alltså verkligen ont i kroppen innan men ens fyllt 22? Vill ju kunna röra på mig, kroppen gör ju ont av stillasittande med. Vet inte vad jag ska göra längre. Är så ledsen över det och orkar verkligen inte. Men kan ju inte smita från min kropp:( åhh..


Dopet.

Bättre sent än aldrig. Men nu kommer lite bilder från Zoeys dop.som var den 23 mars.

Dopet.

Bättre sent än aldrig. Men nu kommer lite bilder från Zoeys dop.som var den 23 mars.

Ute.

Idag har varit en sån skön dag! Efter BVC besöker som gick bra. Zoey väger nu 6690g och är 67cm! Stor tjej som blir 5 mån den 13. Alltså har jag bra mjölk, eftersom hon gått upp ett kg sen sist vi var där. Så väntar nog med annan mat ett tag.

Efter en kort promenad somnade Zoey in. Resten av fm spenderades ute. Satt och lunchade med en kompis under tiden bebisarna sov:) sen efter dagis ville Pixie leka i parken. Hennes vän Molly ville med det. Så för första gången fick hon följa med en liten stund själv, utan mig. För jag var tvungen att amma hemma. Men har hon blivit så stor att hon fick vara med en vän i parken?! Men jag och zoey kom snabbt tillbaka, så vi fortsatte vårt ute häng en stund.


Helgen.

Denna helg har varit en skön ta det lugnt helg. Sånna behövs ibland! I fredags gjorde vi inte mycket mer än åt gott och mös framför tvn på kvällen. Jag var hos kiropraktorn. Vilken inte var så skönt. Har så ont i ryggen igen..så låg en hel del fel och massa låsningar.Vi var så sugna på chips! Så Pixie och jag åkte och handlade det. På dagen innan Emil kom hem så lekte vi med estelle. Gick en långpromenad och kollade på hästarna.

Under lördagen fick vi besök av min syster Lina. Men även Emils kompis Sebbe. Lina och jag gick lite promenader med barnen. Annars tog vi det mest lugnt. Satt och spelade på mobilerna när barnen somnat. För att busa av all energi under söndagen. Då tog jag med barnen till djursdala. Så Pixie fick leka av sig med Hampus. När vi kom hem tog jag och Zoey en promenad. Vi möttes av nybakta chokladbollar när vi kom hem. Passade bra för min syster Sofia ville komma förbi en snabbis. Såklart var hennes lilla valp Charlie med. Nu sadlar vi om för ännu en vecka. Börjar veckan med ett besök på BVC! Spännande:) ska även höra om smakportioner. Zoey har fått smaka lite gröt. Men tycker inte om det alls. Antingen väntar vi helt en månad till. Eller om vi ska börja med lite kokt potatis och morötter? Hon är 5 månader i helgen. Så ingen stressa. Samtidigt som det vore bra om hon åt ett mål mat en gång om dagen. För nu ammar vi väldigt mycket.


Torsdag

Det är redan torsdag, det betyder sista dagis dagen för Pixie. Dessutom är det snart dax för utvecklingssamtal. Vår stora lilla tjej! Idag har vi frukost laddat ordentligt och med extra god frukost. Har träningskläder på. För efter jag lämnat ska Zoey och jag gå en promenad.

Zoey är en liten mammig tjej just nu. Hon vill vara så nära. Nu när hon somnade om en stund. ( tar på kraften att vakna innan 5 ) så höll hon hårt i min hand. Lilla älsklingen<3


Rusande tid.

Fattar faktiskt inte vart tiden tar vägen! Hur kan det bara rulla på, så fort liksom? Ska livet gå så här fort. Kan man inte trycka på en stopp knapp så man hinner med? Ändå känns det inte som om jag ens hinner hälften av det jag vill få gjort. Får börja göra en lista att bocka för..typ: beställa kort, rensa kläder, byta inredning, gå ner till förrådet..ja listan kan jag göra längre. Men vill inte tråka ut er!

Idag har dagen gått fort. ( som vanligt ) fick besök av Ullis som stannade ett par timmar, även av min bror David som kom en stund. Sköljdes av en våg av ångest förut. Känns verkligen som man förlorat så mycket tid med syskonen. När man själv fick en egen liten familj. Vips så är de stora..David fyller 18 i år. Men får ta igen missad tid. Vet bara inte hur jag ska få tiden att räcka till och hur jag själv ska räcka till.

Är så dålig på att åka iväg själv. Har endast varit i väg några få timmar från zoey. Då har det varit saker som kiropraktor, synundersökning mm. Men förra veckan efter jag ammat henne åkte jag en snabbis på ett ljusparty. Men kände stressen hela tiden, att jag inte kunde koppla av. Är nog inte redo än helt enkelt. Tycker det är svårt att vara ifrån barnen. Därför blir det aldrig av. Även om jag skulle behöva göra något annat än åka till Ica och handla. Men ska försöka börja simma sen ibland. När Zoey lärt sig äta lite annat. Hon är ju redan 5 månader nästa helg! Helt sjukt..


Vardag.

Nu är långhelgen redan slut. Vad fort tiden går när vi är lediga hela familjen. Vi har tagit det lugnt i helgen, ätit på tok för mycket mat, fika och GODIS! Men är väl som det ska vara en helg under påsk. Men idag är det vardag igen och inte massa onyttiga saker. ( försöker låta bli)

I lördags blev det mat i storebro på em. På söndagen åkte vi till horn där vi stannade till måndag em. Fick med oss paket hem till barnen. Idag är det alltså tisdag. Det betyder att Emil är tillbaka på jobbet och det vankas dagis så småningom.

Nu är Zoey nära vid vändning! Hon är där, men måste lära sig att ta undan sin ena arm.


RSS 2.0