Solig morgon.

Emil och Pixie sov i vardagsrummet inatt. Så de skulle få sova ostört och så inte Zoey skulle störas. Hon och jag låg vakna inatt med. Dock bara mellan 2-3. Hon hade ont i magen och kunde till slut somna. Låg och masserade magen och benen. Kände hur hon tillslut slappnade av mer och mer. Lilla skruttan vaknade sedan 05:30 och gjorde nr 2. Så det har antagligen varit orsaken till att gårdagens natt och dag var sämre. För hon försökte då med. Ska försöka lura i henne lite katrinplommon i gröten. Hon har inte tyckt om det alls innan. Men kanske ändras något. Eller endast använda päronpure i gröten och ingen annan ett tag.

Så dagen verkar bli som vanligt idag! Mycket skönt:) min huvudvärk är nästan borta med. Och solen lyser. Så dagen kan ju inte bli annat än bra.


Längtar..

..tills imorgon. Då har jag en tid hos kiropraktorn. Har så ont i kroppen så det är verkligen på tiden. Sen att jag får en timme för mig själv, är en bonus.

Dagen har gått i gnällighetens tecken från vår minsting. Hon har sovit dålig under dagen, men är jätte trött egentligen. Vi åkte en sväng till Emils farmor och åt mat. Så på hemvägen somnade Pixie. Hon sover bara middag ibland om vi åker bil. Så ikväll får vi räkna med ganska sent. Min huvudvärk har varit olidlig idag. Vill bara att det ska vara en ny rolig dag. Och en gladare Zoey. Känner mig som en tråkig människa.. Men försöker verkligen mitt bästa med att vara glas ändå,

Även om nån dag ibland är tuff. Så är kärleken så otroligt stor! Älskar er av hela mitt hjärta.


Torsdag.

Fattar inte varför veckorna ska gå så fort för?! Nu när Emil är hemma med oss rusar tiden fram. Han har snart redan varit hemma 2 veckor.. Och har 5 kvar. Men vips så jobbar han igen.. Men vi får ju en vecka till i september när vi åker till Spanien. Sedan kan vi vara hemma nån vecka eller två ihop runt jul igen.

Jag hoppas det löser sig med Zoeys sömn så småningom. Jag kommer aldrig ha ork till att jobba annars.. Men visst borde det lösa sig till februari..? Inatt har hon vaknat massa..likt igår. Men kl halv 2 så tog hon morgon.. Kl 4 gav vi upp. Hon ville inte sova mera. Emil var snäll och gick upp vid 4. För jag hade varit vaken så länge. Somnade om till 6. Och försökte somna igen. Men är så ljudkänslig så kunde inte. Stör mig på mig själv.. Men nu sover Zoey och Emil med. spelar ingen roll hur mycket eller lite hon sover på dagen. Eller när hon somnar på kvällen. För hon sover dåligt flera dagar i veckan ändå. Nu har hon ju börjat äta mera än bröstet. Så är ju inte det. Men hoppas det är tänder eller så som är påväg? Så det finns en orsak och att det går över. Hon är så mysig, glad och helt underbar den lilla tjejen. Bara hon sovit middag. Så lättroad och glad bebis så det är inte klokt<3

Men ska njuta av denna dag, som alla andra. Började dagen med goda jordgubbar, rostade mackor och glass;) kaffe med såklart. Så är jag som en ny människa:D


Pizzabullar

Vi fick besök av Emils föräldrar idag. De hade med sig fika och så gick vi en promenad till Ica. Handlade till pizzabullar. Så när de åkt hem så bakade vi. Zoey har sovit massa under dagen. Så hon har nog känt på sig vilket tråkigt väder det är idag. Nu har vi har bra mellanmål att ta med oss på våra utflykter. Bara att fylla frysen. Eller så får jag baka igen för vi har redan ätit ett gäng..


Godmorgon.

Efter två nätter med bra sömn, få amning tillfällen och barn som sovit till halv 6. Så är det dags att gå tillbaka till det vanliga. Zoey slog upp sina blå 04:15 och Pixie 05:00. Tog första passet som vi kallar det. Så får jag se om jag lägger mig en stund sen igen. Vi ser barnprogram en stund, tills Pixie vaknat till helt. Leker lite doktor med.

Idag vet jag inte vad som händer. Är dåligt väder idag. Så vi får se vad dagen har att erbjuda.


Grodis.

Idag åkte vi till grodis. Första gången vi var där med barnen. Mycket uppskattat! Även Zoey fick ta sig ett dopp. Dock kunde det allt fått vara varmare i vattnet.


Komplex.

Jag har nog aldrig känt mig helt nöjd med min kropp. men jag var 100000000 gånger nöjdare innan jag födde två barn. Har väldigt svårt att acceptera, speciellt brösten. Men båda våra barn är/var amningsbarn. Pixie amma i 10 mån. Och Zoey är 7 mån och tror inte vi kommer sluta tills hon är 10 mån, hon är för glad i bröstet. Så det sliter ju så klart. Nu när hon bara gillar ett bröst..så ser det inte kul ut. Ett fyllt och ett tomt. Vet inte om jag ska skratta eller gråta?!

Sen är det bristningar som kommit, som jag med har svårt att se. Vet att jag ska vara stolt över min kropp. Har ändå värt två fantastiska barn. Borde se förändringarna som ett bevis på vad kroppen klarat av. Men är svårt att vara så ung och se alla snygga tjejer med finare kroppar. Visst, hälften av dem får säkert det lika som jag när de fött barn. Men ändå.


Fullt upp.

Idag sov båda barnen till 05:30!! Kan inte minnas när de sov så länge sist. Så det var skönt. Men vi passa ändå på att sova nån timme var. Varför inte nu när Emil ändå är hemma liksom. men kl 10 befann vi oss på Alv. Där var vi i några timmar. Köpte hem mackor från bakfickan. För att sedan spendera några timmar vid nossen. Även jag badade..men doppade mig inte helt. Zoey och jag gick hem med vagnen. Så fick mig en promenad med. Men tror nog det är jag som är tröttast efter idag. För barnen leker på än:)


Pärlor.

Idag har dagen bestått av konstant lek från tidig morgon tills nu ikväll. Vi har pärlat en massa både halsband och plattor. Lekt ute och lekt affär nästan hela tiden inne. Vi hann även med att baka chokladbollar. Fick min bror David och pappa på kaffebesök en liten stund.


Dagen efter midsommar.

Igår anlände vi till djursdala ca 11.30. Där spenderade vi vår midsommar ihop med fin fina vänner och våra barn. Blev dans och tipspromenad i krön, massa god mat, kubb och skratt. Vi sov där. Men eftersom Zoey är inne i att vakna 4 igen så åkte vi tidigt när även Pixie vaknat 05.30. Så de andra inte skulle bli väckta. Idag har vi varit lata.. Sovit en stund var hela familjen, och lekt massa såklart! Nu somna Pixie jämte mig i soffan<3 så ska snart lägga ner henne och krypa ner i sängen jämte Zoey<3


Dagen före midsommar.

Ligger i sängen helt slut. Typ som om någon vridit om kranen med energi och ork. Tur att Zoey vaknade nyss för att amma. Annars skulle jag nog suttit kvar framför tvn med min kära man. Men nu. Ja nu orkar jag inte kliva upp ens. Så kollar på mobilen innan jag försöker sova.

Idag förutom besök på sjukhuset så har jag färgat mina ögonfransar. Syns inte någon större skillnad. Men något mörkare är de nog. Sedan så tog jag med barnen till djursdala för att leka med Hampus och umgås med Elisabeth. Möttes av Emil hemma som städat köket grundligt. Torkat ur varje låda, skåp mm. Skönt! Allt bra att ha han hemma;) även alla fönster blev putsade härom dagen. Pixie och jag åkte och köpte pizza. Kändes som vi v
Se värda det idag.

Zoey är så duktig med att sitta själv nu!
Och Pixie fick smaka lite läsk för första gången. Hon har frågat och varit nyfiken så länge. Men är emot att barn dricker läsk så verkligen inget hon kommer få smaka på ofta..eller dricka som dryck.


Pencillin

Under denna vecka som gått har jag haft ont i magen och känt av urinvägsinfektion. Då Zoey ammar mycket ville jag testa att dricka bort det. Så 3 liter tranbär och mängder citron har jag druckit. Igår kväll kändes det okej. Men vaknade inatt av att det gjorde ont i ryggen. Så var tvungen att ta panodil. Beställde en tid idag och såklart ska jag äta pencillin.. Men skulle inte vara nån fara för mjölken.


Bad.

Idag har vi haft en skön dag. Lek på torget med god glass. Efter middagen tog vi en tur till nossen för årets första bad. Var skeptisk och tog inte med mig min bikini. Men ångrade mig ganska fort. Så nästa gång hänger den med. Pixie badade:) och zoey fick doppa fötterna medan Emil och jag gjorde det med. Två trötta töser som slocknade redan strax efter 6.. Jag slappar i soffan med godsaker...medans Emil är den nyttigare varianten och är och tränar!


7.

Idag är första dagen på Emils 7 veckors pappaledigt/semester. Behöver jag ens säga att det är SKÖNT!? Pixie är ledig 9 veckor från och med nästa vecka. Hon går ju annars 15 timmar i veckan.

Vi gick till nya Emilmiljön på Alv idag. Jätte fint var det! Hann som vanligt inte med hälften av vad vi skulle velat på 3 timmar. Men vi går ju snart igen. Dock skulle jag kunna gråta:( Zoeys vagn gick sönder! Sån otur vi haft med vagn.. Måste ju ha en kombi med fullt liggläge och så hon sitter vänd mot oss. Så..leta vagn..har ju en syskonvagn. Men den är så klumpig och hon sitter dåligt i den. Så den används bara om jag ska gå långt med båda. Pixies vagn är hon för liten för.

Nu somna båda barnen. De nattas i soffan i och jämte vår famn. Somna tryggt utan gråt är det viktigaste för oss.


Friande.

Idag är en dag i firandes tecken. Så varför inte börja med en glass?;) Pixie och jag gör så iallafall. Senare idag är vi bjudna på fika i storebro. Lina och hennes bästa vän Julia ska firas att de slutat nian. Direkt efter ska vi se Ellen ta studenten. Så idag har vi minst sagt full upp!


7 månader.

Idag är vår älskade Zoey 7 månader! Det firade vi med en tidig morgon kl 4. Mycket har hänt under dessa 7 månader.

* zoey blev sjuk och vi fick åka till barn i Västervik.
* hon har haft ett dop.
* utvecklingen springer fram, nu kan hon vända sig åt båda håll. Hon snurrar sig fram. Kan förflytta sig i gåstolen. Blir stadigare med att sitta, behöver bara lite stöd. Är medveten och med.
* hon har börjat äta majskrokar, gröt med lite fruktpure och dricker vatten. Men amningen är fortfarande huvudproviant.
* älskar att bada/duscha
* tycker inte om att leka själv. Vill helst vara i famnen och då helst att man står.
* älskar att riva sönder tidningar.
* gillar inte att åka vagn och bil om man inte ska sova. Men börjar gå lättare med vagnen.
* blir glad av musik och djur.


God!

Om ni liksom jag är gottegrisar... Så är denna choklad god:) efter en promenad så njöt jag av denna.


Solig morgon.

Det verkar som att sommarvädret håller i sig. Jag är inte annat än ute massa varje dag. Men ändå är jag blek..blir ju aldrig brun.

Igår kväll fick jag besök av Sofia, mamma och Wiggo en liten stund. Sofia hade med sig en nybakad paj. Trevligt med sällskap en stund och kvällsfika. Idag har vi dagen planerad med besök av Ullis och Arvid. Brukar inte träffa så många om dagarna. Då de flesta jobbar igen. Men nu är ju Ullis med mammaledig. Bara för att dagen är planerad, så vakna Zoey kl 04. Får ta en kopp kaffe så jag känner mig social sen. Vi ska iallafall luncha här innan vi hämtar Pixie på dagis. Då blir det en tur till torget. Glass och lek vid båten. Så blir nog en bra dag. Kl är 7 i skrivandes stund, och det är redan jätte soligt ute!

Gick upp 22 kg denna gång med. Men har gått ner allt utan ca 2 kg. Men de är ju de svåraste. Då jag äter glass, choklad och mycket mat varje dag.. Kan inte låta bli godsaker tyvärr.. Men kan tacka amningen. För har inte ansträngt mig ett dugg. Emil ska vara ledig v 25-31 så då lär jag gå mer det sista. Hoppas jag. För då kan jag tex cykla med bara Pixie. Jogga en sväng och gå mera promenader. Ska bli så skönt att vara lediga ihop! Pixie får ledigt från dagis v 26-34.


Alv.

Idag har vi haft en sån bra dag. Så skönt med såna dagar! Zoey och jag tog en promenad på fm, helt utan gnäll. Hon är ingen promenad älskare om hon är vaken i vagnen. Men idag gick det!

Vi hämtade Pixie på dagis med bilen idag..och åkte till alv. Där var båda barnen glada och nöjda. Men vi var bara 2 timmar idag. Zoey har även ätit gröt så hon blev mätt på det. Duktig flicka! På torsdag är hon 7 månader! Galet. Och Det var 4 månader sen Pixie fyllde 3! Och snart bara 3 månader kvar tills jag fyller 22..Börjar redan få ångest över att behöva jobba nästa år. Tiden går så fort! Vill alltid vara med mina underbara barn, men så funkar det inte i verkligheten tyvärr. Älskar dem så sjukt!


Effektiv

Fördelen med att kliva upp kl 5 är att vid 8 är man klar med massa måsten hemma. Har hunnit dammsuga, dammtorka och en tvätt är i maskinen. Måste hålla golven rena, för nu snurrar Zoey runt hej vilt. Ett täcke på golvet är inte så roligt längre. Så resten av dagen fram tills det är middagsdags kan jag lägga tid på barnen istället:)

Zoey har blivit så intresserad av sång. Så efter sommaren ska hon och jag börja gå på babysång tänkte jag. Har inte kunnat gå innan då hon alltid sover den tiden. Men hon har börjat sova mycket mindre om dagarna. Så vi kan nog gå i höst. Så det tror jag min fröken kommer gilla!:)

Pixie har även hunnit plantera ett frö i en kruka. Så vi får se om en solros sen:)


Åska.

Sitter och lyssnar på regnet och åskan som är utanför. Dörren står på glänt, för älska luften som är frisk av regnet. De små töserna somnade nyss. Då båda somnade på em i bilen blev det senare kväll. Men vad gör det när de varit glada. Mysungar.

Vår helg är över lika fort som den börja..i lördags morse tog jag med barnen för att överraska mamma. Vi gick ut till hennes stuga på en morgonpromenad. Sedan åkte vi till Hörn för att hälsa på några av Emils släktingar som var på besök. Dagen idag har spenderas mycket ute, likt igår. Skönt med frisk luft på landet.

En bild på Pixie och hennes bebis som är med överallt. Och en på Zoey ute på filt på landet.


Popcorn.

Sitter i soffan och äter popcorn. Njuter av lite egentid i soffan. Barnen sover och kärleken åkte till en vän för att se fotboll.

Vår dag har varit bra. Spenderar ett par timmar på stan. Köpt en ny bikini bland annat. Lekt vid båten och ätit glass. Men även lunchat på bakfickan. en skön dag med andra ord.


Fredag

Nu den senaste tiden har vi ammat ca 4 gånger per natt. Är inte så mycket hunger utan mest snutt. Jobbigt för blir ingen sammanhängande sömn. Men det kommer väl det med. Glömt hur tufft det är med massa uppvak. Speciellt när man har en till som kan vakna till ibland med. Inatt har det inte funkat alls. Var vaken en timme senare igår, så somnade efter amningen vid 23. Vaknade 00.30 igen och sen 02.15 och har varit vaken sen dess. Emil tänkte gå upp. Men vill hellre få sova när hon vaknar igen. Fick henne att somna nu ca 04.40. Så ska lägga oss när hon somnat in hårdare. Tur Emil är ledig idag, så vi kan sova lite var.

Hur som vill jag inte gnälla om sömnen. Så är det ju oftast när man har smått och ammar man så blir det oftast flera uppvak med. Men måste få klaga ur mig lite. För vill inte gnälla till nån. Så det är ju bara att låta bli att läsa! För är så trött nu för tiden. Men gör verkligen mitt bästa för att det inte ska märkas om dagarna.

Igår var vi på Alv. Det var så varmt att vi bara orkade några timmar. Vi var ju dessutom på kalas innan. Sen tog jag en promenad på kvällen. Måste börja gå igen. Har tappat lusten till det. Men var så skönt efteråt igår!

Lägger upp en bild på min underbara Zoey och jag från igår.


God natt.

Nu är jag så trött.. Ligger i sängen. Dock lite sent med tanke på att jag borde sova. Vi har fullt upp imorgon. Först 6 årskalas för Vincent. Sedan alv med min syster Lina, Emil och barnen. Tänkte dock inte på att det är gratis imorgon...så lär vara mycket folk..

Vet inte hur kommunen tänker? Att niorna har avslutning samma dag som studenterna?! Har ju Lina som slutar nian och vill firas efteråt med fika i storebro. På dagen eftersom hon ska iväg senare med vänner. Sedan har vi Ellen som tar studenten. Vill ju se utsparken och det. Men vore bra om jag kunde klon mig. Stressensdag.se. Men får se om båda vet tiderna så kan det säkert gå ihop bra?!


Texten försvann..i inlägget.

Jag är sugen på att tattuera mig. På bild är det Pixies månadsblomma viol. Jag vill ha Zoeys namn och månadsblomma krysantemum. Men man måste ju vänta tills man slutat amma. Så får göra det nästa år.

Idag är det dags för Pixies andra twinrix spruta.. En bra investering. Men Zoey har möjligheten att få hepatit B i grundvaccinen. Men den möjligheten fanns inte då Pixie var bebis. Emil tar ledigt ett par timmar idag och följer med. För vägrar gå själv. Det var så tufft sist. Nu när hon vet hur det känns är det ännu värre! Hon är ledsen redan innan:( och det känns tufft. För det är ju vi som bestämt att hon ska ha den.. Men vill bara det bästa. Men klarar inte att vara själv när hon blir så ledsen.

Så skönt att vädret äntligen börjar bli likt en sommar!:)


Spruta.


Bak och glass.

Igår efter dagis hade Pixie önskemål om att gå till torget. Där båten nu finns uppställd. Vi köpte varsin glass. När vi kom hem ville hon baka. Så chokladmuffins blev det. Tyvärr vet jag att Emil inte är jätte förtjust i muffins och Pixie äter bara kex och chokladbollar typ. Så undrar vem som kommer smälla i sig muffins....

Idag ska vi till BVC med Zoey. Spännande att se vad hon väger! Har pratat om tips med sömnen. Inte jätte kul att vakna runt 4, senast 5 varje dag. För nu har Pixie börjat sova oftast till halv 6-6. Vi fick tipset att Z skulle sova sen middag. Men det resulterar bara i att hon somnar senare och är mera svår nattad. Så det blir ingen skillnad på morgonen. Och vi vaknar fortfarande med 2 timmars mellanrum hela nätterna. Men det blir väl bättre längre fram.

Ikväll är det dagisfest. Ska blir roligt!:) tror barnen ska visa nån teater. Ha en varm och skön dag!


RSS 2.0