onsdag.

Igår fick jag komma in och jobba, de var sjuka så blev en heldag där till 18. Baren cykade till dagis och vi var där strax efter 8. Jag hann mysa lite med dem innan de somnade. Idag var det meningen att vi skulle till linköpig och lekt på leklandet. Men vi får skjuta på det för hon vi skulle åkt med fick åka från jobbet igår, hennes son blev hänig. Det är kurs på jobbet idag. Men Pixie vill verkligen inte vara på dagis..varit så sen semestern var över. Men de senaste 2mån har hon gråtit och protesterat varje gång vi ska dit..Och då är de bara 1h måndagar, torsdagar en heldag och varanan fredag 3h. De har även möjlighet att få gå på allmän förskola tisdag och onsdag 9-12:45. Men Hon vill verkligen inte gå dit då.Nån gång har det hänt. Idag hade jag tänkt gå på kursen, för är ju bra att lära sig nytt. Men efter Pixies gråt och nästa panik över att hon skulle gått till dagis några timmar. Så får jag avstå. Det blir så jobbigt! Fröknarna säger att det är bra när hon är där. Torsdagar har hon förstått att jag måse lämna en dag, så det är lättare och lättare för varje vecka. Men vet inte varför det blivit såhär. Hon vill ju bara vara hemma med mig, eller Emil. Hon vill inte leka själv hos nån kompis lägre. Förr var hon på kalas själv mm. Så en väldigt mammig period just nu och pappig. Zoey finner sig i vilket som. Leker och och spriger glatt in på dagis, men är väldigt gärna hemma. Hon har ju alltid hängt på min höft sen hon föddes. Men det går nog över. Pixie förstår varför vi måste jobba, om är det är jobb så måste jag ju. Trivs jätte bra på jobbet. Och älskar att vara hemma. Så blir en bra balans med 50% plus extrapass ibland och hemma tiden med baren. 
 
Idag ska vi gå i affärerna för att köpa doppresent till helgens dop. Sen blir det nog en fika på stan med mina älsklingar. 

Helgen.

I lördags var det min lång lördag. Fick lite ny energi till att köra sista timmarna, efter att ha varit hemma på lunchen. Där väntades nämligen Emils storasyster och hennes Johan. Jag blev firad och känner mig så bortskämd efter denna födelsedag som varit. Hade ju helst stannat hemma och umgås med dem. Efter att passet var slut. Så bytte jag om här hemma. Var personalfest för dem som ville henna jos en tjej. Superkul kväll! Vi hade inte behövt gå ut, för där var det inte alls kul. Är antagligen för gammal eller nått, men en kort sväng där inne sen har jag nöjd. 
 
Igår var jag lite trött i huvudet. Men med all rätt. Sover inte bra om jag varit ute. Men lyckades somna om en stund och vid 9 kom familjen in och väckte mig. De hade gjort god frukost. Vi slappade hela fm och sen gick vi ut på en promenad. Barnen cyklade. Pixie har fått kläm på det och cyklar som om hon aldrig gjort annat. Och zoey har med hittat tekniken. 
 
Sen kom min syster Sofia. Hon bor ju i Jönköping så vi ses sällan tyvärr. Men vi måste åka dit nån dag snart. Emil åkte till horn för årets sista match. Jag missade den tyvärr för tog ett extrapass för en tid sen. Så min mamma bytte av mig i några timmar. Så stängde jag kassan i
 
går kväll. Men nyligen löning så timmarna sprang iväg! Och idag är det min vanliga måndags kväll. Så vi får se vad tjejerna och jag hittar på idag. 

Äppelträd

Igår var vi lediga som i varje tis och onsdag. Är dåligt med extrapass just nu tyvärr. Då jobbar jag mitt 50 vik. Har tagit en extra söndag åt en nu i helgen. Man får passa på om det dyker upp nått extra.Men är ändå min jobbhelg.
 
Vi åkte till en blomaffär med Pernilla igår. Kikade på lite olika frukt träd och bärbuskar. Vi får åka nån dag nästa vecka när vi har tid att plantera. Sen kom Esselte och Ida och firade mig. Så gulliga. Barnen lekte och hade kul. Efter middagen när Emil kom hem. Avslutade vi dagen med en promenad till en lekpark. Och vi köpte Pixie en cykel. Den hon hade var för liten och lagom till zoey nu. Den hon fick innan blev för stor. Då vi var tvungna att köpa en 16 tum. Den såg helt ny ut. O h Pixie blev glad imorse! 
 
Men nu är det dags att göra oss i ordning. Och väcka mini. Det är jobb och förskola hela dagen. Och vi alla lär vara trötta idag. Men imorgon är de lediga igen. Och jag jobbar kvällen. Mina älskade små diamanter! 
 
 

Alv söndag.

Igår var vi på alv. Emil följde med och såg allsången, sen åkte han vidare för borta match. Allsången är alltid rolig. Men igår var den oslagbar. Skrattade så jag fick tårar! Och hela publiken skrattade, även karaktärerna kom bort sig. 
 
Vi var en liten stund med hampus. Men de åkte hem ganska så snart. Tjejerna bestämde vart vi skulle gå. Och tillslut fick jag säga att nu måste vi hem. Kl jade hunnit bli 5. Vi har så kul i parken så 5 1/2 timme springer iväg! Var nog inte bara de som blev trötta jag somnade visst i soffan kl 9... Och somnade om direkt när jag gick upp. Skönt att vara pigg idag! Vi har hela dagen på oss innan det ät dags för jobb och måndags timmen på förskolan. 
Zoey söker så mycket trygghet i sin fina storasyster. I alla situationer där hon blir lite osäker eller blyg. Då lutar hon sig mot Pixie, och hon söker hennes hand. De går iväg och sätter sig själva ihop. Visst sitter de med mig med. Men nu har de verkligen växt samman. Så roligt att de leker så mycket ihop!
Skepp och hoj!

<3

 
 

Födelsedag.

Igår vaknade jag och fick frukost på säng med tända ljus. Barnen hade fått välja varit par örhängen till mig och målat varsin teckning. Fick sen parfym som jag önskat mig, en flaska vin och presentkort på cubus. Tack! 
 
Vi tog en kort promenad ner till Ica. Barnen ville gå led varsin vagn. Men när vi kom hem fixade vi i ordning fikan. Då kom våra gäster. Fick massa fint. Så är så nöjd!
 
Att ett syskon självmant valt bort kontakten. Det kan jag inte styra. Man kommer till en punkt där man inte orkar försöka mer. Man ska glädjas åt de man har och de som kom än sörja nån som inte bryr sig. Det ska jag lära mig, jag försöker att låta bli att bry mig. Jag har ändå 5 syskon till. 
 
Sen har jag världens finaste lilla familj. Och de betyder allt. Sen på em kom finaste vännerna och firade mig. När barnen somnat, avslutade vi dagen med en hyrfilm och tända ljus. Kunde inte bli mer nöjd över dagen! Det var inte så dumt att fylla 24 ändå. 

.

Man slutar aldrig förvånas över människor. Under sina år man levt har man lärt sig mycket av folk, både sånt man inte försrår och kan förklara. Man har blivit sviken och förvånad. Men när en sak tar priset tappar man orden. Blod är inte tockare än vatten alla gånger, det har jag fått bevisat två gånger om detta år. Vänner man trodde ma skulle ha jämt, har man inte kvar då det av olika anledningar inte funkat längre.
 
Men de bästa vänner jag har idag. De allra närmsta de kommer jag ha jämt. Det vet jag. och även om man har olik djup relation så vet man förutsättningarna båda två. Och min egna fina familj, de älskar jag mest av allt. De har stulit mitt hjärta för länge sedan. Så olika svek spelar ingen roll, men att se de man älskar sårad är det värsta!
 
denna vecka är det 3dagars jobb. vilket är skönt då barnen, seciellt zoey är förkyld och även en förkylning hälsar på mig.

Linköping.

Igår gick jag 30 min tidigare från jobbet. Så vi åkte halv 2 till Linköping. Emil och jag för barnen fick vara i horn och även sova där. Vi hade en lista på Ikea som skulle inhandlas. Bland annat bättre förvaring till återvinningen. Lampor och lite nytt till köket som vi ville byta ut. Sen blev det ju endel till barnen såklart. Så de blir nog glada när de kommer hem. Vi åt buffé på ikanohuset. 
 
Vi hade lånat en kompis skåpbil. Så vår tv jakt började. Vi hade lite knappt om tid för fler affärer stängde 17. Vi blev tillslut tvungna att köpa två på sista affären som vi kollade på för den stängde 18. Vi var ute efter en 55tum. Men kom hem med en 65tum! Så nu ser vi bilden. Haha. Den andra två ska upp så småningom till övervåningen. 
 
Vi sov till halv 9. Länge för oss! Så har vi ätit god frukost framför nyhetsmorgon. Vi ska passa på att fixa lite hemma. Sen börjar jag jobba kl 13 och Emil har match och sen åker familjen hem. 
 

Fredag

I tisdags var vi på cirkus. Min syster lina var med oss och sov sedan över. Vi fick en frysbox av Emils farmor. Så när barnen sov åkte vi och verkligen storhandlade.. Nu har vi nog mat för veckor förutom färskvaror som måste kompletteras sen. Skönt att passa på när lina ändå var här att handla ihop. Och sjukt att man kommit dit att en sån sak är skönt.
 
I onsdags var vi i Djursdala och hade lekträff med ullis och madde med barn. Och oj vad barnen lekte! Vi fick sitta och prata och de bara lekte och lekte. Mamma lånade ut bilen då Emil kör denna vecka. På kvällen kom sen farmor och farfar förbi på en kvälls kopp. 
 
Igår var det förskola och jobb igen och blir det veckan ut och ledig på tis och ons som är mina lediga dagar. Om jag inte får extra nån gång. Är dessutom ledig nästa helg. Så den veckan blir lugn! Fyller ju 24 på lördagen med. 
 
Idag blir det alv en stund. Det är teater där på helgerna i september. Börjar 16 så vi hinner nog med endel idag. Men nu ska jag koka mig en kopp kaffe och njuta i soffan. 
 

Måndag.

 
Inatt tyckte zoey vi skulle gå upp 03:30, men efter lite bök och massa mys somnade hon om vid 5 tiden. Och Pixie vaknade kl 6. Snäll som hon var fick jag ligga ner och vila i soffan tills zoey kom upp strax innan 7. Tur det för är min kassa kväll och brukar vara trött 22:30 när jag kommer hem. 
 
Vilken dag vi haft! Jag har städat hela huset förutom källaren. Och barnen har lekt och lekt! Knappt ena bråkat idag. Det värmer hjärtat att höra dem leka så mycket. När jag lagade mat var de ute i sandlådan. Jag hade öppen balkong dörr så jag hörde dem. Vilken frihet! Och juice till frukosten på vår egna frukt. Så glad att vi hittat vårat hem. 

Lördag.

Idag har jag varit ledig. Fick frukost på sängen av min älskade familj. Sen åkte vi till alv en sväng. Barnen lunchade och vi såg såklart allsången. 
 
Sen firade vi fina smilla som fyllde ett år i onsdags. Massa god fila bjöds det på! Barnen och jag valde sen lördagsgodis. För Emil är iväg på lite fotbollshäng med grabbarna i Linköping. Tyvärr måste han åka hem inatt. För börjar jobba kl 8 imorgon. Men kan ju vara kul att komma iväg lite ändå. 
 
Igår innan jobb och förskola var vi i lekparkerna som ligger i närheten av oss. 
 

Begravning.

 
I tisdags kom dagen jag bävat inför. Min älskade mormor begravdes. Det blev så bra som en begravning kan bli. Tufft och jobbigt förstås. Vackra blommor runt graven. Kommer alltid minnas henne. Och sakna förstås. 
 
Skulle blivit en lugn jobbvecka, men byttes ut till extra pass så blev en vanlig arbetsvecka. Bra för plånboken nu när vi tänkt fixa köket i huset endel. Men vad är prylar. Hem mm för finns så mycket viktigare saker här i livet. Och livet kan verkligen bli kort och konstigt. Tagit så illa vid mig att det varit så unga som dött. Yttringar en tragisk bortgång. Med en som så många kände häromkring. Ta vara på varandra. Livet är för kort för att tas till vara på. Så vad betyder de nya kläderna. Nyaste mobilen mm. När det är tiden med de man älskar som är viktig! Stanna upp och var tacksam för det du har. Sträva inte bars efter mer. Även om det är just det som är lätt. Jag måste själv jobba med mig själv. Med att både försöka va nöjd kroppslig. Stressa mindre inombords och sänka kraven på mig själv. 
 
Man får sån tankeställare när det händer olyckor. Jag älskar min lilla familj och nära för mycket ibland. Eller det Ian man ju inte. Men oroar mig över sånt som skulle kunna hända. Och då kommer ju stressen fram. Är så rädd om alla.

RSS 2.0