Bildbomb.

cool i pappas kepa. ljuvlig i sin morgonrock. Lik pappa när jag sover?   Orange klär mig?! Nu syns mina framtänder! Har nu mer 8 tänder som är igenom.

Egen dag..

Börjar dagen med sovmorgon! Eftersom Pixie faktiskt sov till halv 8 idag. Vi går upp och äter frukost och sen klär vi oss. Väcker pappa och han går till gymmet. Sen när han kommer tillbaka har Pixie tagit en tuppis så jag slappar vid tvn med henne i knät. Men ställer mig och gör ett storkok på levergryta till Pixie. Coscos, grönsaker, grädde och kycklinglever. Så hoppas damen tycker det är gott. Ska frysa in i portioner imorgon. Köttfärsåsen har nyss tagit slut i frysen så ville fylla på med annat.

Ska visst få en hel dag själv..Pixie och Emil har åkt till horn. Jag sitter vid datorn och unnar mig choklad. Ska iväg och träna vid 1 idag med Anna och Ullis. Sen ska vi handla och laga middag. Äta ihop och smika oss mm. För att senare korka upp vinflaskorna och bege oss mot dansgolvet i södravi, Pumpen. Aldrig varit där innan! Och har aldrig varit ute och festat sen jag blev mamma. Men hon är snart 1år och går man inte ut ofta så är det ingen fara. ( mitt dåliga samvete som spökar) Men det är 3dje dagen jag varit borta från henne en längre tid på snart ett år. dag 1= ullared, dag 2= emil och jag har varsin kompis hos oss, vin och musik en kväll när pixie är i horn. dag 3= min egna dag. Sen kommer det dröja länge. Är ingen mamma som lämnar bort mitt barn mer än nödvändigt direkt. Men nån gång ibland kan det vara kul. Dock saknar jag min dotter något otroligt! Känns konstigt att kunna sitta ner liksom.

Pizzabullar och muffins.

Fick för mig att baka igår. Så min kära mamma kom in och var lektant till Pixie. Hon har börjat gilla en docka som hon har. Den pratar när man trycker på magen och är en lillan docka. Så kul när hon ger mig den och vill att jag ska pussa och krama dockan. Då skrattar hon och gör likadant! Men vi kallar dockan för bebisen. Roligt när hon får välja namn själv sen istället. 

Hur eller hur så bakade jag pizzabullar och muffins med ost och kalkon. Bra mellanmål till Pixie. Pizzabullarna slank ner lätt så hoppas muffinsarna är lika goda! Tack för hjälpen älskade mamma<3

Fyndat på rean, i förrgår köpte jag en tunn overall till Pixie, leggins och 2 koftor. Igår fick hon en vinter overall till nästa år så hoppas storleken blir bra. Men även några finleggins och en tunnmössa blev det. Tackar även för det!:) Så fick mycket hjälp av min kära mor igår.

Ihelgen ska jag baka massa. Ska nämligen samla vuxenpoäng och vara värdinna för ett tupperwareprty!  Tror det blir endel som kommer. Ska bli roligt:D

Men nu har min prinsessa vaknat efter sin sovstund på morgonkvisten. Så vi ska packa ner mat i kylväskan och bege oss mot sången idag.

Prinsessan<3

  Ca 1 vecka på kortet... helt sjukt vad liten hon har varit min älskade dotter! Förlåt att jag tjatar om att tiden går fort. Men det gör den! Se på kortet nu. det var inte igår, men det var inte ens ett år sen. Växer så de knakar det första året kan man väl säga. Blir så sugen på en till snutt men det får dröja några år! Pixies första klänning var det iaf. Den är jag rädd om. M;en har packat ner alla hennes försmå kläder i lådor. Det är inte bara en låda kan man väl säga. Ibland känns det nästan som om Pixie har mer kläder än mig! Hon får ju iaf en helt ny garderob oftare än mig;)

Igår åt vi tackopaj..mums! Fuskade allt för mycket igår..glass, semla, godis o tårta! FY SKÄMS! men huvudsaken är att jag inte äter sånt mitt i veckorna och att jag rör på mig. Det kan jag ju säga att jag blivit ganska duktig på den senaste tiden (veckan..) Måste verkligen gå ner i vikt och komma i form innan sommaren!

Inatt sov pixie mellan halv 9 till 7. STOLT MAMMA:D Hon brukar vakna tidigare så man blir glad när hon får sova ut! Jag vaknar ju såklkart som vanligt o ligger och väntar på att hon ska vakna..

tiden går!

Pixie sover sin morgon timma och jag sitter här i väntan på att hon ska vakna igen, Tittar på kort! Helt sjukt vad tiden går, på bilden är hon helt nyfödd bara ca 20 min har hon varit utanför magen! Snart fyllr hon ett år, ett helt år! Inte långt kvar alls till den 9feb. Tiden har gått sjukt fort.

1 månad      Första kontakt leéndet.
2 månader   somnar typ var som!
3 månader   Du får din röda nyckelpiga jacka och vi är utomhus på en filt.
4 månader   Du döptes den 5 juni och har även börjat med smakportioner av gröt.
5 månader   Du kan nu ligga och södja upp dig med hjälp av armarna. Och även sitta med stöd.
6 månader   du får testa gåvagnen att sitta i. Nu vet du verkligen hur man charmar genom att le och skratta!
7 månader   Nu sitter du helt utan stöd! Och börjar tar dig fram.
8 månader   Du börjar att krypa..Och gillar att åka vagn för nu får du även sitta i vagnen när du inte sover!
9 månader   Nu står du upp vid din säng och kan ställa dig mot saker!
10 månader  Tro det eller ej, men du börjar gå! ¤ första stegen var den 4dec men till jul gick du!
11 månader  Nu kan du en hel del, säga titta till klocjka ocha nnat du vill att vi ska se. Peka på något du vill ha och låta ditt speciella ljud som du gör då! Dricka ur sugrör och äta helt själv, fast det har du viljat göra länge. Nu kan du även nästan springa fast det går lite vingligt! Om inte allt för länge är du ett år, undrar vad du lär dig på de veckorna!?  


Igår testade vi sången i Djursdala och sen lunchade vi hos elisabeth, försökte lura i Pixie lax, men svårt att få i henne både potatis och fisk! Sen åkte vi raka vägen till ungamamam träffen på bvc. Roligt att träffa mammor i min ålder! Sen gick vi hem och möttes av ida och michaela som ville ta sig en titt på lägenheten. Resten av kvällen spenderades av mys, bus och en promenad. Idag blir det en lugnare dag! Vi får lekbesök av hampus, Oliver och kanske Vinga men det var inte säkert! Sen åker vi och hämtar världens bästa Emil(Pappa) och åker till Horn där vi stannar inatt. Annelie fyller år och vi ska fira henne!

Fredag!

Vaknar helt mörbultad efter massagen igår. men ack så skönt det var. Men mina muskler mådde visst inte alls bra innan, men känn faktiskt bättre idag. Vi vakan alliop vid halv 6 idag eftersom Pixie sov i våran säng inatt. åt frukost och myste. Sen knacka farmor Hjördis och Farfar Olle på dörren. Gardinen blev fixad, och Hjördis åkte även och köpte en ny längre gardinstång till Pixies rum. Tack! Vi dukade fram fika och lagom till det ringde min mor och far på dörren. Så blev en kort fika ihop eftersom de skulle vidare och Pixie behövde verkligen sova. Nu har hon somnat för en liten stund sen. Emil är och tränar just nu. När Pixie har vaknat, bytt blöja och ätit så ska vi gå och handla lite tills ikväll och hyra en film. Funderar på att köpa svarta panelgardiner att ha bakom de vinröda linnegardinerna. Men då måste jag köpa såna krokar man häcktar framför med. så får se om man gör det idag. ha en bra fredag!

Fullt upp.

Inatt sov Pixie i sin säng igen. Blev ganska sent igår hon somna inte fören kl 9. Men vi fick hjälp att få upp den nya soffan som visst var gigantisk! Härligt:D Men även lite saker som skulle upp på väggarna. Lagade middag igår och bjöd familjen från Horn när de var så snälla och hjälpte oss.

Pixie och jag börjar varje morgon med mys, klär på oss. äter frukost ihop. Borstar tänderna på varandra och sen leker vi. Men mest läser vi böcker på morgonen för hon är igentligen jätte trött. Efter några timmar somnar hon i min famn. Jag lägger ner henne i sin säng och hon sover en timme. Väldigt glad över att hon börjat sova en stund på morgonen och även en stund efter lunch. Hon behöver det! Sen leker vi lite till och gör oss iordning. Äter mellis och sen brukar det vara en lekträff på fm.  Idag blir den träffen hos Casper. Vi har aldrig lekt med honom innan så det blir spännande att se om de tycker om varandra!:) Igår hade vi Estelle på besök. Hennes mamma klippte sig så barnen som det bara skiljer 2månader på fick leka av sig ordentligt. När Estellses mamma Ida kom tillbaka åt barnen lunch och vi tog en promenad så att de fick sova sin timme på dagen.

Älskar det här livet. Att vakna varje dag av att bara kunna njuta. Veta vad jag gör i mitt liv och bara kunna känna ett lugn. Ordna lekträffar gå på sång och sim. Vara hemma busa, mysa och bara njuta av mitt barn! Få besök av fina vänner och familj. Kommer sakna detta när jag börjar skolan. men som sagt jag måste ju gör aklart det och varje dag går man ju inte till 4. Pixie har ju sin fina pappa med. Så det blir nog bra. bara jag som har ångest att låta någon annan som jag inte känner ha ansvar över mitt barn. Men så är det för de flesta. Nästan mer synd om barn som inte får komma ut och träffa andra barn och bara gå hemma.


Vardag.

Nu har vardagen börjat igen. Emil har varit hemma några veckor och har nyss börjat jobba igen. Känns tråkigt, alltid mysigt att va hemma alla tre. Men på något sätt försvinner alla våra rutiner när vi är hemma alla. Men samtidigt skapar vi andra rutiner när vi är allihop. Latare och mera myspys! Men som sagt nu har vi börjat med alla lekdejter och promenader igen! Märks på Pixie hur mycket hon uppskattar att få leka av sig nästan varje dag. Försöker att se till att hon får leka med någon flera gånger i veckan. Samtidigt så får ju jag umgås lite med barnens mammor.

Pixie är i en super mammig period just nu. Typ bara jag som duger och bara mig hon vill va hos om jag syns. Men syns jag inte funkar det jätte bra med någon annan. Men så fort jag kommer in i rumet igen så gråter hon o vill till mig. Seperations ångest fas har jag läst. Barnen som är under 2år har inte möjlighet att bevara bilden av tex sin mamma i huvudet. Försvinner mamman så försvinner bilden och hon tror att jag ska försvinna på riktigt. Men man kan träna upp det genom tittut lek och att försvinna ur rummet, säga hejdå och säga hej direkt när man kommer tillbaka efter några min. Så ökar man tiden för att visa att man alltid kommer tillbaka. Försöker hjälpa henne så mycket jag kan för att det inte ska vara alldeles för jobbigt för henne.

Trivs jätte bra i lägenheten. Ska ta bilder och lägga upp nästa vecka när allt är klart. Soffan kommer upp idag, ska byta gardiner i vardagsrummet, Pixies gardiner ska sys upp något och stolsdynorna ska på stolarna, och måste även köpa blommor.

Pixie sov hela natten i sitt rum inatt! Första gången i nya lägenheten. Innan har hon sovit typ på mig. Kändes lustigt när jag vakna att inte ha henne jämte mig. Men vart så glad att hon sov i sin säng. Det blir så varmt att sova så nära och det måste vara skönare för Pixie att inte bli så varm av kroppsvärmen.

Flyttat!

Emil blev bäst under vattnet!

Nu har vi flyttat. Känns jätte skönt faktiskt! Lite småfix kvar annars är det mesta klart. En vända till insamlingen för o slänga skräp, pappaer o småkartonger. Upp med brandvarnaren, krokar i badrummet o köpa blommor. Annars är det inte mycket mer kvar. Idag beställde vi även en helt ny soffa, från matrialmännen. En u:formad divansoffa med två divaner, 3meter. Lika bra att slå på stort när vi ändå kostar på en ny soffa. Den gamla åker ut på blocket. Återstår att se om någon vill ha.

Idag var Pixie o jag på unga mammagruppen. Och senare kalas hos bästisen Hampus! Imorgon blir det en tur till linköping med farmor och köpa ny tvättkorg och sänglampor. På söndag börjar simmet igen igen. Vi har lånat en undersvatten kamera av faster. Så det blir kanske några kort då. Pixie bara går och går nu!

Snart blir det flytt:D

Den gamla lägenheten är nu städad, nycklarna inlämnade och ska tas över av min kusin. Så allt vi äger är nu mera i den nya. Vi har städat i några dagar. Det tar sin tid. Vi skurar överallt så man vet att det verkligen är rent innan man ställer in sakerna. Köket blev nästan helt klart igår. Likaså vardagsrummet, och "datarummet". Så nu idag ska jag fixa i vårat sovrum och i Pixies rum. Gardinstänger ska sättas upp så gardinerna kan ta sin plats. Och toan ska skuras och badkaret ska bli rent! Mycket kvar att göras. Men hoppas på flytt iaf ons-tors! Men först ska alla lampor upp imorgon.

Pixie går runt och säger wawwaw till hunden och när hon vill att Bella ska komma. Sen så älskar hon verkligen väggklockor. Överallt där vi kommer letar hon på väggar för att senare peka och säga titta. Mitt lilla hjärtegull! Hon har förövrigt fått upp sin sjunde tand. Stor flicka, och hon går mer än hon kryper. Vart tog tiden vägen? Då hon bara låg i min famn och sov, amma och bytte blöja?! Helt sjukt. Nu är hon snart ett år. 9 feb och förstår massa även om hon inte kan säga det. Vi ska ut och kolla på farfars kor nu!

RSS 2.0