Fixerad.

Helt slut efter dagen! Lina följde med till barnmorskan och hem till oss. Så blev ingen vila idag när pixie sov. Även om jag behövt det. Vill kunna sova om nätterna! Nu vaknar ju inte pixie mycket mer än en gång per natt. Jätte skönt. Men eftersom det känns som ljumskarna är helt av så kan jag inte sova bra alls. Men nog gnällt om det.. Det blir ju bättre med den saken sen.

Som sagt så var vi hos barnmorskan. Lyssnade på hjärtat och mätte mm. Så nu är bebis fixerad! Det måste blivit i helgen när vi var i Stockholm. För då sjönk magen ner och det tryckte på så mycket neråt. Men skönt att veta att h*n är fixerad. Har såna blandade känslor. Vill föda NU! Senast nästa vecka. Orkar inte vänta till den 16, och får jag gå över skulle jag bli knäpp.. Måste ju föda så kan ju lika gärna göra det snart. För LÄNGTAR efter den lille!! Men fy fan.. Vad ONT det gör och kommer att göra, lite smått ÅNGEST över det..vill ju föda naturligt denna gång med. Men kan ändå tänka mig att testa lustgas. Får se hur det blir. Kan vi inte bara trolla fram, vips så är h*n på magen bara. Utan massa ont innan;) men det är ju värt smärtan. Men ändå. Jobbigt när man vet hur jäkla ont det gör. Bättre första gången, när man inte visste hur det skulle kännas. Mest sista krysten jag har ångest över. När det känns som man ska sprängas. Men som sagt, så värt mödan. Nu ska jag försöka sova lite. Natti natti.


Västervik.

Idag åkte jag och mamma till Västervik. Mysigt att bara åka med mamma. Vi hälsade på min fina mormor som ligger på sjukhuset. Hon har varit där i ca 2 v och kommer nog behöva stanna i ca 2 v till. Det kändes väldigt skönt att få träffa henne, även om det är lite jobbigt med.

Efter besöket hos mormor åt vi lunch. Sedan tog vi en tur till dollarstore. Hittade en julklapp till Pixie som jag var tvungen att köpa. En hello Kitty Vagga till dockorna. Har börjat köpa klappar till hennes julkalender. På leksaksaffären i vimmerby hittade jag pepparkaksformar med Pippi, lilla gubben och herr Nilsson. Blir kanon som första paket, så vi kan baka pepparkakor:)

Hon fick vara onsdagens timmar idag med. Så det blev en längre dag på dagis. Men de hade varit på alv:) pixie sover redan sen halv 6, då hon inte sov något på dagis. Imorgon är hon ledig:) så vi åker till Alv med lina, Sofia och mamma. Sedan ska vi lyssna på bebisens hjärta!:) för att på kvällen åka till mamma. Ljusparty. Med oss följer Pixies farmor Annelie och Hjördis. Så imorgon blir det fullt upp! Vi får se om vi tar en tupplur mitt på dagen;)


Frukost.

När jag var i Stockholm så fick jag ett frukost tips av Emelie. Det var lättkesella som man blandar i hallon. Har aldrig tänkt på det innan, då jag köpt färdig kesella med hallonsmak. Men den är både dyrare, fetare och med mera socker. Visst jag bryr mig inte alls just nu. Jag äter exakt vad jag vill, när jag vill och hur mycket jag vill. Vill liksom njuta av en av de fördelar som graviditeten ger. Man kan äta utan dåligt samvete! Men självklart äta hälsosamt och varierat så bebis får i sig allt. Men om det slinker ner någon fika, glass och choklad för mycket..ja då gör det det:) För är väldigt sötsugen denna gång..

Men efter jul så ska jag dock lägga om kosten. Just nu får jag äta bröd mitt i veckorna. Det ska jag ta bort, och bara äta mjukt bröd på helgen. Annars är det hårt bröd som gäller. Ska inte äta söt yoghurt på vardagen, utan endast fil eller kesella. Ska bara äta sötsaker på helger. Alltså så ska jag tillåta mig att äta vad jag vill fredag och lördag. För att sedan vara noga med socker mm. Äta mera frukt och grönt istället. Är jätte peppad! Längtar tills promenaderna och att kilona trillar av. Men som sagt detta blir efter bebis kommit ut och efter jul. Amningen kommer hjälpa kilona att trilla av med. Pixie ammade i 10 månader, får se hur länge denna plutt vill. Har redan gått upp nästan 21 kg..

Tog kort på mig innan vi gick till dirty Dancingen. Bjuder på det.


Helg igen!

Sjukt vad veckorna verkligen springer iväg! Sagt det förut, men det går verkligen fort. Det är helg och vips så är det helg igen. Gått 37 hela veckor med älskling i magen. Nu börjar vi alla bli otåliga. Pixie pratar och längtar jätte mycket efter bebis. Emil och jag likaså! Samt våra nära och kära. Ska bli så spännande att få träffa vår bebis!!! Ganska ofattbart att det gömmer sig en liten människa i min mage. Vår familjemedlem<3

Idag blir det en tur till Linköping för att, köpa regnskydd till syskonvagnen. Velat så mycket om det var rätt att köpa. Eller om det var onödigt att köpa en ny syskonvagn. Pixie fyller ju 3 i feb och går gärna en bit själv nu. Men samtidigt vill hon sitta i vagnen till och från dagis. Eller om vi går länge. Så jag tror nog vi gjorde rätt. Även om vi kanske mest bara använder den till nästa vinter eller så. Men ska ju som sagt sluta använda bilen inom Vimmerby igen när jag kan gå igen!


Feberfri

Så skönt. Febern försvann på fm och har hållit sig borta! Men vi har haft ett lugnt tempo idag. Lekt med dockorna på morgonen. Pysslat och kollat på barnprogram. Vi gick en tur till Ica för att få oss lite luft. Sovit middag. Har även lovat att vi ska baka chokladbollar med strössel. Något Pixie frågat efter ett par gånger.

Pixies mormor fyller nämligen år. Så eftersom hon inte har feber får hon följa med. Annars hade jag tänkt att åka själv. Men ni som känner Pixie, vet hur viktigt det är med födelsedagar. Hon har redan planerat sin! Fast det är ett tag kvar till feb.


Feber.

Senast Pixie var sjuk var innan min student. Alltså är det länge sedan. Igår när jag hämtade Pixie på dagis, så sa de att hon inte hade ätit nån lunch alls. När vi kom hem tog jag febern på henne. Den visade ca 38 grader. Öronen kan det skilja något på, beroende vilket öra man tar på. Men framåt em steg febern och närmade sig 39 grader. Pixie fick Alvedon och febern sjönk. Hon blev även pigg och glad och ville knappt somna sen på kvällen. Nu på morgonen ligger den högre än vanligt, men inte riktigt 38 grader. Så vi hoppas det går över under dagen. Men idag ska vi vara hemma. Tror vi tar och går ut en sväng. Hon är lika aktiv och pigg som vanligt, än så länge iallafall.


Stockholm

I lördags begav jag mig till Stockholm. Åkte med Annelie, Ellen och Monica, där vi träffade Emelie och Camilla. Vi såg Dirty Dancing, som verkligen var jätte bra!:) var först osäker på om jag ens sett filmen. Men det hade jag gjort insåg jag ganska fort. Lite tur för mig! För visade sig att jag hängde med Dirty Dancing fans! Efter njöt vi av grekisk mat. Hade det inte varit för min sjukt onda rygg och svullna fötter..ja då hade det ju såklart varit ännu bättre. I närheten av Norrköping fick jag ont i magen. Kändes som värkar och magen var stenhård emellan sammandragningarna. I ca 20 min höll det på från och till. Men sedan släppte det. Har mest känt mig jätte trött och illamående resten av dagen. Trodde nästan bebis lille ut. Men verkar som om h*n vill stanna ett tag till. Tur att denna graviditet inte var den första, för då hade jag aldrig vågat skaffa ett barn till.. Vill så gärna att det ska vara över, så jag kan få må bra igen! Och såklart gosa med vår älskade bebis<3


Fredag.

Idag är det fredag, vilket betyder inget dagis. Igår så sov Pixie middag. Vilket gjorde att hela familjen kunde ta en tur till affärena. Var tvungen att köpa lite nytt smink..sen så köpte vi små flaskor av balsam mm. Smidigt att ta med sig till BB! Vi städade hela lägenheten, så det bara behövs att moppa av innan vi åker idag. Så skönt att komma hem till ett städat hem.

Vi ska åka till horn idag och äta middag. Tror det skulle bli tacos. Sover över där ikväll, för imorgon bär det av till Stockholm. Var länge sedan jag var utan min snuttegumma mer än några timmar. Men hon har det bra med som pappa! Så är bara mitt mammahjärta som talar. Ska försöka njuta av dagen. Men nu hinner jag inte skriva mer. Pixie har gjort i ordning alla dockor i sängen. Satt dem i en ring, för nu ska vi ha sångsamling!


Härlig höstdag.

Direkt efter dagis så gick vi till källängen. Där hade vi bestämt träff med Pixies kusin Vincent och hennes moster Anna. Det var så skönt ute och barnen lekte massa. Vi var där strax innan kl 13 till 15.30. Väl hemma gjorde jag middag, för Pixie var både trött och hungrig. Då är det bättre hon äter innan mig och Emil. Efter maten målade mina älsklingar lite. Men hon var så trött och somnade strax innan 18. Så jag har tagit mig en lång och varm dusch. Dock funderar jag på att lägga mig tidigt ikväll. Vore skönt att vara till sängs till 21 iaf!


Luft mellan raderna.

Jag bloggar jämt från mobilen. Vi använder datorn i stort sätt endast när vi betalar räkningar. Och jag beklagar att jag skriver utan luft mellan styckena. Men nu tror jag jag vet hur jag fixar det!

Älskade Pixie sa igår: mamma när bebisen är ute, kan du och jag cykla då? Och kan du bära mig? Lilla gumman<3 just nu bär jag inte jätte mycket på Pixie, mest bara ibland och när jag måste. Cykla går inte alls, för det känns som bebis blir klämd. Nu frågar hon nästan varje dag, om inte bebisen vill komma ut. Det är fler än vi som längtar. Ska bli så spännande att se, syskonen mötas för första gången! Nu är det "bara" en månad kvar till beräknat. Hoppas inte vi går över tiden..utan vill gärna föda nån vecka innan beräknas bf.

I helgen ska vi till Horn på fredag och äta mat. Vi sover där. För tidigt på lördagsmorgonen ska Annelie, Ellen, Monica och jag åka till Stockholm. Fick en biljett till dirty dancing i student present. Ska bli kul att komma iväg. Antar att det blir sista gången utan barn, på ungefär ett år. Beroende på hur länge barnet vill amma. Pixie ammade i ca 10 mån. Jag har sagt att ungefär max ett år kan jag tänka mig. Men enda jag oroar mig över, är om bebis skulle vilja komma ut i helgen. Men håller tummar och tår över att h*n inte vill det! Vill inte föda utan Emil. Men helgen efter får det gärna sätta igång. Är så NYFIKEN på den lilla!!<3 Måste nog ta tag i att packa klart BB-väskan.


Löv.

Idag efter dagis gick vi och plockade löv. När vi kom hem åt vi varsin glass och myste lite. Vi läste några böcker för varandra och dockorna. Efter det så pysslade vi med löven. Något Pixie tycker är jätte kul. Vi klistrar och målar med fingerfärg och limmar dit små stjärnor och ögon. Idag lagar vi pizza. Det tycker vår stjärna om att hjälpa mig med. Idag har jag känt mig något piggare, så vi har lekt hela tiden idag. Men just nu ser vi tv några minuter innan vi kan börja med maten. Pixie börjar dock bli väldigt trött. Hon lär somna runt 18. Min älskade stora tjej!<3


Trött.

Inte meningen att inläggen blir av det gnälliga hållet..men just nu är jag så trött! Trött i kroppen, för det känns faktiskt att gå runt med en nästan helt klar bebis i magen. Barnet gör sig liksom påmind. Men det är otroligt mysigt! Njuter av känslan dessa 33 dagar som är kvar till bf! Vem vet, kanske bebis är ute om sådär 26 dar eller så?! Men det är inte lätt att sova. Dels vet jag inte hur sjutton jag ska ligga för att det ska bli bekvämt. Om inte bebis i magen väcker mig så är det Pixie. Så går vi ju upp runt 6 varje dag, idag halv. Men är fel att klaga. Har alltid haft en morgon pigg tjej. Men just nu skulle jag önska att få sova till iaf 7 ibland. Men hur som är min energi lika med noll efter lunch. Vilket känns tråkigt. Slutar ofta med att jag tycker att Pixie och jag kan vila en stund. Och vips så har vi sovit 1-2 timmar..det i sin tur leder till sena kvällar..så ni förstår! Jag önskar jag slapp få denna äckliga trötthet tillbaka..men kanske inte så konstigt när jag delar kropp med någon annan? Hur som försöker jag med att vi inte sover middag mer än några gånger i veckan. Ser helst att vi inte gör det och istället hittar på massa bus. Då somnar hon dessutom tidigare på kvällen. Och eftersom Pixie vaknar samma tid på morgonen, även om hon somnar tidigt runt 18 eller sent runt 21, så är det nog bäst med en hel sömn, från den tidiga tiden. Men vissa dar vill hon sova och andra inte. Svårt att styra detta just nu. Men längtar tills min energi är tillbaka!


Söndag.

Det är redan söndag. Kan inte säga annat än att helgen gått fort! Emil fick en egen helg med grabbarna. Pixie och jag har haft fullt av besök. Min mamma och syster Lina kom på fredagen. Vi åt pizza och massa gott. På morgonen kom Pixies farmor. Så vi gick allihop på marknaden. Pixie fick åka karusellen två gånger. Vilket var det roligaste:) min syster Sofia och Pixies kusin Simon hälsade på. Kl 17.30 somnade Pixie, eftersom hon inte sovit något under dagen. Vi vaknade dessutom något tidigare än vanligt, 05.15.. Mamma och Lina kom in en liten stund sen igen under kvällen och hjälpte till att äta upp godsakerna;) men var så trött så gick och la mig när de åkt hem. Somnade ca 21!! Tur var väl det, för Pixie slog upp sina blå innan kl 6 idag. Nu är kl snart 10.30. Vi har hunnit med flera timmars lek med dockorna. Dock så får vi strax lite besök av min vän Anna. Tror denna söndag kommer att gå fort.


Närmar sig.

Det närmar sig vårt bf datum! 35 hela veckor har gått nu i helgen. Alltså inte många veckor kvar. Det känns, även om jag nu mer och mer kan gå något bättre vissa dar. Vilket känns skönt. Istället har det bytts ut mot svidande halsbränna, trötthet och extra ond rygg. Kan inte sitta långa stunder fören ryggen brinner som eld. Men är dumt att klaga. Snart får vi träffa vår bebis! Och nervös?! Svar ja..längtar sjukt mycket efter att få upp bebis på magen. Få se vårt barn för första gången, första pussen, klappen och få sniffa på vårt barn. Åh längtar! Få träffa denna underbara varelse utanför magen. Men dock är jag smått nervös inför förlossningen. Nu när jag vet hur ont det gör..Pixie födde jag helt naturligt. Men skulle kunna tänka mig att testa lustgasen denna gång. Försöker tänka bort alla smärtor, värkar och själva krystandet. Försöker bara tänka på underbara mötet med vårt andra underverk!<3


Rubrik saknas.

Efter jag lämnat Pixie på dagis, så träffade jag Pernilla och Nell. Höll lite koll under tiden Pernilla klippte sig. Sen tog vi en fika på bakfickan. Köpte hem kattinplommon, päron, annans, aprikoser mm. Allt som sägs vara bra för magen. Men när jag kom till dagis berätta fröken att hon hade bajsat. Så glad jag blev! Helt sjukt vad glad man kan bli av en sån sak. Idag ska vi äta borritos till middag. Så gott!


Torsdag morgon och bajsproblem!?

Himlen är klart blå och frosten efter natten börjar sakta smälta. Själv älskar jag att andas in den friska morgonluften. Snart ska vi klä på oss och bege oss mot dagis en liten stund. Hämtar hem min älskling efter lunchen. Vi får se vad vi hittar på. Idag har vi inga planer för dagen. Väldigt skönt ibland. Vi har fått såna bajsproblem med Pixie. Vet inte alls vad vi ska ta oss till. I en längre tid har hon beslutat sig för att hålla sig när hon behöver göra nr 2. Hon vill helt enkelt inte och gör allt för att slippa. Men nu har det blivit jätte jobbigt. Hon håller sig upp till 3-4 dar och gråter när hon väl måste. För hon har ont i magen. Gör så ont i hjärtat. På 4 dagen äter hon en hel burk katrinplommon för att få ut bajsat. Men har diskuterat detta..så ska försöka nu i ett par dagar att ge katrinplommon varje dag för att se om hon bajsar. För att sedan ge varannan och så när det funkar, trappa ner yttligare. Det jobbiga är ju att det sitter i huvudet på henne, hon vill helt enkelt inte. Men hoppas denna jobbiga fas snart är över!


Folkrace

Idag åkte jag och lilla hjärtat till folkrace. Stora hjärtat hade match. Men min syster Anna, Vincent och mormor Gunilla mm var ju där. Det gick Rätt bra för David 1a i första heatet. Svartflagg i andra..fast vi fattar inte varför. Och 1a i tredje. Så han kom till B-final iallafall. Men där låg han tvåa, tyvärr kom han sist för styraxeln gick av mitt i tävlingen:( så han kunde knappast styra. Vi var där i nästan 5 timmar! Pixie var så duktig. Inget gnäll alls. Hon sov till och med 1 timme i vagnen. Men nu har hela familjen ätit middag. Emil ser nån viktig match på tv. Så nu ska Pixie och jag läsa lite böcker istället. Trevlig lördag på er!


Fredag.

Efter att ha gått upp tidigt nu i en evighet, så var det extra lyxigt att få sova extra länge idag, till 7.15! Både jag och Pixie var på strålande humör. Vi lekte, läste och beslutade oss för att gå ut. Vi lekte med Estelle och hennes mamma. Barnen hade jätte kul i lekparken! Passade på att ta en tur till djuraffären. När vi sagt hejdå lunchade vi hemma. Sedan kom Hanpus och hans mamma. Leken fortsatte ute hemma hos oss. När de sagt hejdå så kom Pixies faster Emelie och farmor. Vi lagade mat och köpte sedan godis. Det var en nöjd tjej som somnade kl 8 ikväll. Hon har varit på bra humör hela dagen, och ändå inte sovit nån middag. Imorgon ska vi kolla på folkrace. Min bror David kör. Eller se trasiga bilar som Pixie säger ibland.


Ledig en extra dag.

Igår ringde dagis och frågade om inte Pixie kunde få vara ledig idag(onsdag.) Det skulle mest vara vikarier idag och självklart får hon vara ledig. Hon skulle få gå nästa fredag istället. Hon är ju ledig varje fredag. Började dagen med 20 min sovmorgon, då hon sov till 6.20. Vi har haft en sån där skön, stress fri morgon. Ätit frukost framför barnprogram, läst böcker i sängen. Nu fikar vi på majskrokar och ser film. Vi ska nog snart ta tag i dagen. Men klockan är ju bara 8.40 i skrivandes stund. Men tror vi fortsätter på vårt lugna tempo idag. Tänkte hon skulle få måla med fingerfärg, för att sedan ta ett bad. Såklart ska vi ut och leka i nån park eller så. Handla lite och tvätta. Såna där vardagsbestyr som hör till dagen. Igår följde vi med Pixies kompis Molly till biblioteket. Sedan träffade vi Sixten och hans mamma. Men Pixie var toktrött så vi kunde inte vara inne. Det blev en tur till parken och Pixie blev glad igen. Hon var jätte trött och somnade halv 6 för natten. De dagar hon inte sover middag somnar hon runt 6 tiden.


RSS 2.0