frallor.

Imorse tyckte jag Emil förtjäna lite god frukost. Eftersom Zoey var trött redan efter 8 så gick vi och köpte färska frallor. Mums med skivat ägg, majonäs o fralla!

Tog med mig barnen till M-lund för o träffa Sylvia o hennes familj. Spel och fruktsallad bjöds det på. Direkt när vi kom hem kom Hampus. Så varit barnvakta hela em. De kommer senare ikväll o hämtar. Pixie sover. Så Hampus får se film i datorn.

Imorgon är det ännu ett år som gått. Ett nytt, med flera utmaningar och förändringar väntar för oss. Vi inviger med fina vänner såklart. Anna och Jonas kommer hit och äter. Dock ska Emil o Jonas handla ihop o laga! spännande och se vad vi blir bjudna på. .


promenad.

Idag på morgonen kom Sofia förbi. Hon åker hem till Jönköping efter nyår. Så kul att hinna umgås. Emil åkte och träna. Då tog vi med barnen för en lång promenad. När vi kom hem sen, så åkte Sofia till stallet. Pixie hjälpte mig med maten. Som blev så god. Duktig liten hjälpreda. Emil och Pixie gick sen på bio för att se Emil och Ida. Dagen har med andra ord rullat på. Går för fort när Emil är ledig!


skrota dag.

Igår hade vi en riktig skrota hemma dag. Pixie såg på pilutta som hon kallar filmen ett par gånger..Zoey lekte med ljudleksakerna och jag började lite smått att städa ut julen. Tills Emil kom hem. Zoey sov, så Pixie och jag hälsade på Ida och Estelle så de fick leka en stund. På kvällen när barnen sov hyrde vi film och åt snacks i soffan.

Idag sov Zoey bort hela fm. Hon var vaken 2 timmar inatt när hon endast fick bröstet än gång. Stålsätta mig. .tycker synd om henne. Men hon är snart 14 mån. så känner att det är dags att dra ner och sluta såsmåningom.

Idag gjorde vi en storstädning hemma. Så skönt att göra det ihop, går mycket snabbare ju! Sedan fick vi trevligt fika besök av Emils storasyster Emelie, Johan, Ricky och Emelie. Zoey showade och trivdes när de skratta åt henne. Charmtrollet!

Nu har vi god middag på gång. vi åkte och köpte kycklingspett över disk och gjort egen tzatziki. Och lördagsmys är köpt. kvalitet att skrota hemma alla! Tror jag och iallafall Zoey tar en promenad innan det är dags för nattning.

Jul.

Det tråkigaste med att julen är över..är att adventskalendern på tvn är slut. Den var ju så himla bra iår! saknar avsnitten att följa.

Barnen var som barn på julafton, alltså uttrycket. Precis som det ska vara. De badade i paket och fick börja öppna ett gäng redan lördagen, söndagen och sedan flera gånger under julafton. Innan det var dags för att dela ut resten. Ändå vann de i flest julklappar. Så nöjda barn som fyllt på rejält i klädföråd, spel och leksaksförrådet. Skönt! Men även Emil och jag hade varit snälla iår och fick massa paket. Min älskling hade klaffat in rätt och fick en behandling hos L-E och ett presentkort på stuneks, så jag kan köpa en ny bh. med tanke på att en kostar 500 så var det perfekt att få det.

Idag har vi haft en leka hemma med allt nytt dag. Jag har tagit en lång promenad med Ida och eftersom både Zoey och Estelle somna gick vi i 1 1/2timme. Dock känns det dåligt i höften efteråt.. Fick besök av Sofia som har lov från skolan. Hade gjort mig förtjänt av fika tyckte jag. Men ligger redan i sängen o vilar. Emil ska jobba imorgon, för att sedan fortsätta att vara ledig i 1 1/2vecka till.



Zoey sover och Pixie o jag slappar ihop i morgonrocken. Ser barnprogram innan vi ska börja med middagen och mini vaknar nog snart. Nu har Pixie lov till 8 januari o även Emil kommer vara hemma mycket. Skönt! Zoeys framtänder har nu kommit igenom. Lillskrutt♥
Russin mys igår.

super krafter

Ibland skulle man önska sig superkrafter. Jag har tålamod av stål, ork och energi till tusen. Lever för mina barn och deras far. Men även superkvinnan brister ibland. Min sömnbrist är lite väl stor med över ett års otroligt dålig sömn. Så igår behövde jag få bli ledsen över situationen. När båda vaknat över 2 ggr innan 11. och Zoey inte somnar fören halv 12 efter att ha sovit en stund på kvällen. eftersom det vaknas ett par gånger till och tidigt upp. Hon sov dessutom inget från 11 på fm..så tyckte hon borde varit trött. Och det var hon, men svårt att sova ändå. Det tar hon igen nu idag. Då hon redan sovit 2ggr. kroppen har liksom gått in i ett spar läge, fryser jämt. Men jag är stark idag. Behövde bara få bli svag igår. Ni som känner mig vet att jag gör allt och lite till jämt. så nya tag ett år fram, sen får jag brista igen om det inte blivit bättre.

Ikväll ska jag simma med Pernilla. Kul! Vi har aldrig gjort nått ihop förutom lekdate med barnen. men nu ska jag och Pixie äta chokladbollar som vi slängde ihop.

Duktig

Kan lägga upp nån bild från lucian när jag går in på datorn. Men de var jätte duktiga igår o Pixie sjöng glatt med. Zoey fann direkt barnen och ville vara med och springa runt. Kul att se! Det kändes bra inför inskolningen i mars.

Skulle bara önska att Zoeys sömn kunde börja funka. Den har ju somsagt inte funkat nån gång bra. Antingen vaknar hon 4-5 gånger, eller så ligger hon o snurrar ett par timmar. För att alltid vakna 5. Kroppen börjat ta stryk känner jag. Huvudet är jämt som deg. Och på kvällarna orkar jag typ inte vara social eller trevlig knappt. Jag vet att det är sånt man får räkna med. Men känner ingen som har det så här extremt. Vill ju kunna orka jobba, känna mig pigg utan huvudvärk. Pixie vaknar ju samma tid som Zoey. Men hon vaknar ju inte hela nätterna, utan bara en gång. Så att gå upp 5 har jag ju gjort i 4 år. Det är den extemt avbrutna sömmen som tär. Tänker på hennes bästa, önskar hon lär sig sova lugnt snart. Jag gör ju allt och lite till för barnen. Och nu vet jag inte längre hur jag kan göra för o hjälpa.

Lucia

Ikväll vankas det lucia på Pixies dagis. Mysigt! Det bjuds även på fika och släkt får även vara med. Lovar att gråten kommer vara nära. Lika så igår när jag lämnade på kalaset, hon skuttade glatt in. Hämtade en nöjd hello kitty. Första-gången-tårarna brände bakom ögonen. Pixie har blivit så stor!!

Zoey har svårt att gå med vinterstövlarna. Men hon sitter jämt i vagnen ändå när vi är ute. Fast tycker hon ska träna på detta med skor nu till våren. Så igår togs det på lackskor. Och oj vilken stolt, skeptiskt men sedan förvånad tjej som gick med skor! Så får se om hon vill gå med dom nu ikväll på luciafesten.




kalas.

Snart ska Pixie på sitt första barnkalas detta år som är utan föräldrar. Får se hur det går att lämna. Men tror nog det går bra:) Helt plötsligt tar Pixie på sig annat än klänning! Ett helt år vägrade hon ha annat än stora aftonklänningar eller långa, viktigast var att de svängde ut när hon dansade. Men i en veckas tid har hon frivilligt klätt sig i kjol och tröja, jeans, leggings med t-shirt eller tröja. Idag har hon till och med en tröja med dragkedja!!

Igår hade Pixie och Emil mystid. Fika på stan och lek i lekpark. Zoey och jag mötte upp och vi letade julklappar. Nu är det bara några kvar. Vi åt mat på sibylla och fortsatte vår tvättdag hemma.

Vi skulle fått besök igår. Men det blev flyttat. Pixie fick en snabbvisit av kräksjuka. Hon kräktes en gång i tors kväll och feber halva fredagen. För att sedan vara pigg och frisk resten av helgen. Min bror fyllde 18år i fredags. Jag åkte dit själv. Tror det är andra gången sen Pixie föddes jag hälsar på själv. Var jätte mysigt o hänga på rummet med småsyskonen o Linas kille.

Vi ska på advetsfika med Anna, Ullis med familj i em. Mysigt!:) blev visst ett långt inlägg..

jobb.

Zoey ska ju skolas in i början av mars..fy känns jobbigt på ett vis. hon fyllde ju ett i nov. Känns lite tidigt. Men hon är ca 16mån då iaf, Pixie var ca 18mån så inte så stor skillnad. Men tycker det ändå är tidigt. Synd att man inte får flera dagar! Barn behöver vara hemma i lugn miljö. Men samtidigt så är det viktigt att de får komma iväg och leka utan föräldrar, just för att bli egna individer och säkra i sig själva. Vi har sällan barnvakt så de tränar inte så ofta på att vara ifrån. Pixie älskar sitt dagis, så hoppas Zoey med kommer göra det! Känns kanske jobbigast för mig?.

Men hur eller hur ska jag börja söka jobb nu efter nyår. Hoppas jag får det jag vill. Men det ser ju inte så rikt ut på jobbfronten. Men ett jobb över sommaren får jag nog iaf till att börja med. Ska bli spännande att börja jobba med. Och skönt att förhoppningsvis få mera pengar så det går runt. Och så man kan köpa nått förutom mat och saker till barnen.

På måndag har Pixie luciafest. Vad jag längtar!:) Hon längtar med.

så fort jag inte går promenader för motions syfte. och fikar lite titt sim tätt..ja då går man upp nått kg. så jobbigt! men får ta tag i det till våren!!

<3

Helt sjuk vad fort detta år har gått. Barnen har utvecklats så mycket. Pixie i språket, lärt sig räkna långt och även till 9 på engelska, se hur siffror ser ut och börjar smått bli intresserad av att skriva namn. Zoey har gått från en sova, äta bebis till ett barn. Egen vilja och stor personlighet. Det händer mycket på ett år! Emil och jag har denna höst hängt ihop i 5 år. Fort går det. För i februari blir vår Pixie hela 4 år!




?

I fredags hade ett barn på dagis kommit tillbaka förtidigt efter magsjuka. Och smittat tre fröknar och tre barn nu till helgen. Jag höll Pixie hemma igår för att undvika smitta. Men hon vill ju så gärna få gå sina 3 1/2 timmar. Ringde imorse och då hade de spritat noga. Ingen ny hade blivit sjuk igår. Så hon ska få gå..men känns jobbigt. Vill inte bli smittade!

Men samtidigt så räcker det typ att gå till ica, tandläkaren osv. Smitta finns överallt. Vi får hålla tummar och tår att vi slipper.

En bild på Sofias hund Charlie och Zoey i sommras.

pulka:)




Ledig måndag.

Pixie får hopps över stunden på dagis idag. Det går tydligen magsjuka och det vill vi inte ha. När jag har möjlighet att ha henne hemma är det ju bättre. Även om hon gärna hade velat gå idag. Men vi får mysa hemma istället och gå ut en sväng.

Huvudet känns som deg idag. I två veckor har Zoey tagit morgon halv 3. för att sedan somna om några timmar senare. Men då har ju Pixie hunnit vakna. Hoppas det beror på tänderna. För tycker det räcker att amma massa. Det får vi försöka få bort snart med.. ska snart brygga kaffe. Så jag piggnar till;)

Tre barn.

Idag har vi tre barn. Pixies bästis Hampus kom på morgonen och ska sova här. Vi har bakat lussebullar med mandelmassa och knäckebröd. Gått en snowracer promenad för att köpa lördagsmys. barnen tog på sig pjamas tidigt för att äta saltapinnar..

imorgon ska det bytas klappar och adventsfika med hans föräldrar.



Zoey har haft en tuff vecka med tänder som snart tittar fram. så snart har hon iaf 4;) tycker synd om henne att få så ont. några dagar med feber på det. men de är nära nu.










<3

Igår efter middagen skulle jag göta ett ärende. Tog bara med mig Pixie då. För efteråt tog vi en fika på bakfickan. Hon är så rolig att prata med! Min älskade stora dotter.

Vi åkte en sväng till min farmor och farfar igår efter dagis. Zoey har blivit så stor på kort tid. Hon strosade snällt runt där. Lekte lite med deras hund och bonus hunden de har på dagarna ibland. Hon är ju väldigt mammig. Så mitt mamma hjärta blir så stolt när hon mer och mer tar in flera personer.


fryser.

Jag har alltid varit kall. Men de senaste månaderna har jag frusit extra mycket. och de senaste veckorna har jag frusit så jag inte vet vart jag ska ta vägen. spelar ingen roll att jag har "gos strumpor" jämt. mina händer och fötter är som isbitar. undrar vad som är fel. funderar på om det är sköldkörteln som behöver stöd. är så trött jämt. råkade somna i Emils famn igår. varmt så kunde koppla av. att jag blev förvirrad att kl endast var 9 när jag vakna, är en annan femma.

förmiddag.

Zoey tar visst en sovande fm igen. var inte länge sen hon sov hela stunden Pixie var på dagis. åh så skönt kanske nån tänker. men oj så tråkigt jag har! kollat på tv, druckit kaffe, fikat. Ätit lite till i trisstes och sen städat lägenheten.. skjuter på dammsugning tills jag hämtat Pixie. tror grannen under sover än. Lite snäll kan jag ju vara.. omorganiserat i Pixies rum med pussel och spel mm. just nu drar Zoey ut allt överallt. men Pixie har ju ett extra rum i rummet. med hyllor för pussel, pyssel mm. praktiskt!

snart dags att hämta Pixie och då lär Zoey vakna. sen är det full rulle igen <3 vi skulle behöva göra lite ärenden på stan sen när vi ätit mellanmål och zoey lunch (!)

ska se om barnen ska måla varsin tom canvastavla som ska pryda hallen eller här uppe. det ska vi nog göra inom nån vecka iaf. likaså ett handavtruck i gisp till zoey. sen dessa förstoringar!

hälsade på en kompis igår efter dagis. de har nyligen köpt hus. blir inte mindre sugen..men vår tid kommer! måste ju börjas med jobb.

app.

Nu har jag hittat appen för anorid. Får se hur bra den fungerar.


trångt.

Det var helt fel helg att åka.. lördag och lönehelg. Nej inget jag gör om. Så då är det bättre att åka innan lön! Men vi åkte 05.00 och var där 09.00. Gick bland folket till 3. Då behövde vi komma ut. Så vi betalade och gick och åt utanför. Vid 4 gick vi in igen och då var det något lättare med folk. En lång kö i kassan sen och 18:30 rullade vi hem. Hemma vid 22 för vi stannade inget. Jag var rätt trött efter att ha kört både dit och hem. 
 
Jag hittade en hel del till barnen.  Även Pixies födelsedags paket är klara. De kläderna jag skulle ha till dem fanns. Hittade även julklappar till Emils sida och födelsedags paket till mina syskom som fyller snart. Och doppaketen är klara med. SKÖNT. Men vi måste julhandla nån dag Emil och jag för att köpa det sista till alla. Dock är ju mycket billigt. Men ändå kommer man upp till 4000 utan att ha köpt nått känns det dom. Men det har jag ju.

RSS 2.0