spökmaräng

 
Idag på morgonen bakade vi spökmaränger. Slurp sa det sedan och ett par ligger i kylen.. 
 
Idag har vi än så länge en skrota hemma dag. Bakat och ser film och bara är. Ibland är det skönt. Men imorgon och lördag är vi fullbokade hela dagarna. Så just därför är det skönt med lugnare tempo idag. Zowy fick tillbaka febern igår på kvällen och sover skönt i vagnen sen snart 2 timmar! Nån som sover bort febern. Hon kändes inte varm alls idag som tur är. 
 
Får se vad resten av dagen erbjuder. Min fråga hur ska det bli när jag jobbar nästa år. Sån ångest över att inte få va hela dagarna med det bästa jag har! Kommer de trivas på dagis. Kommer familhen må bra av att jag är iväg. Och kommer vi hinna umgås ordentligt? Jag vill inte jobba mer än 80% när barnen är små.  Men det är 80% av vår tid. Deras nya ord, tankar mm. Ska jag inte få vara med på heltid längre.  Fy det känns! Men så fort steget är gjort. Ja då känns det okej hoppas jag. Men ska försöka skjuta undan ångesten och njuta av mina energiska, busungar! 

min älskling.

Jag skulle vilja vara mer som min älskling. Orka hålla i träning och tycka det är kul. Ikväll när jag satt med godis så var han ute och sprang. Blir smått besviken på mig. Men vardagsmotion får jag ju. För tar sällan bilen. Men skulle önska att energin fanns på kvällen. Men då väljer jag soffan och snacks..

Idag trodde jag verkligen det var mammakväll. Men tomt i lokalen. .tänkte att det var inställt. Men kolla sedan kalendern. Och ja nästa vecka är det mamnakväll. Virrig..

Idag har vi varit på alv med annelie och ellen. Sen mötte vi upp Magnus för en fika. Till middag gjorde pixie och jag spindlar! Korvbitar som vi trädde igenom spaghetti och sedan kokade.

vita skjortor.

 
Igår hade vi en sån mysig dag. Trots tokförkylda barn. Men jag klädde på dem varmt och vi begav oss till Alv. Där vi mötte upp Pernilla med barn. Pixie och Vinga lekte och busade. Vi lunchade och tog ett halvt varv på marknaden. 
 
När vi kom hem bakade vi muslikakor och kanelmuffins. Zoey hjälpte till med bunken. Och min mamma kom på fika. Vi avlsutade dagen med ett bad. En sån dag man blir lite nyförälskad i sina små troll. 
 
Dock var det zoeys tur med feber. Stackarn fick hög feber på kvällen. Som hållt i sin hela natten. Något bättre idag som tur är. Idag ska vi trots förkylda tjejer ta en fram oxh tillbaka sova i bilen resa till västervik. Fått remiss till dietisten i Västervik. Sen i em ska Pixie till tandläkaren. Får se im hon gapar denna gången;) 

vita skjortor.

 
Igår hade vi en sån mysig dag. Trots tokförkylda barn. Men jag klädde på dem varmt och vi begav oss till Alv. Där vi mötte upp Pernilla med barn. Pixie och Vinga lekte och busade. Vi lunchade och tog ett halvt varv på marknaden. 
 
När vi kom hem bakade vi muslikakor och kanelmuffins. Zoey hjälpte till med bunken. Och min mamma kom på fika. Vi avlsutade dagen med ett bad. En sån dag man blir lite nyförälskad i sina små troll. 
 
Dock var det zoeys tur med feber. Stackarn fick hög feber på kvällen. Som hållt i sin hela natten. Något bättre idag som tur är. Idag ska vi trots förkylda tjejer ta en fram oxh tillbaka sova i bilen resa till västervik. Fått remiss till dietisten i Västervik. Sen i em ska Pixie till tandläkaren. Får se im hon gapar denna gången;) 

vintertid.

Så värdelöst att ställa fram och tillbaka klockan.. vem kom på den dumma iden? Det går ju inte ställa om sina barn.. så idag vakna båda kl 4. För "igentligen" är det kl 5. Pixie somna halv 6 igår. För hon brukar somna runt halv 7-7..så vi får se om vi hinner ställa om oss lagom tills vi ska ändra pp kl igen?

Höstlov.

Vi är ju ändå mer eller mindre lediga ändå. Men nu är det inget dagis alls på en vecka. Dock inleder vi det med sjukdom. Pixie började bli hängig och så redan i torsdags. I fredags blev hon väldigt förkyld och igår hälsade febern på över dagen. Men värst är hostan och geggiga ögon. Verkar smitta av sig till mini. Hoppas dock inte! Men som barn oftast är så är det full fart ändå. Något kinkigare och lite mera tjat efter glass och saft. Men får ju vara smart liksom.
 
Idag var tanken att vi skulle besöka Alv marknaden. Vi får se hur vi gör med den saken. Har ingen bil fören i em och syskonvagnen är inlåst och jag har glömt kolla vart den nyckeln finns..så då är ståbrädan enda alternativet. Men Pixie vill dit. Marknaden den finns kvar hela veckan. Och dessa alv tokiga barn, de lär dra med sin mamma flera gånger;) Och hon lär nog övertala mig idag om hennes feber fortfarande är borta när det öppnar..
 
Måste sätta mig ner nästa vecka och skriva ut massa kort, göra förstoringar och en fotobok från spanien. var på tok för länge sedan nu..tror det var vid Zoeys dop senast..
 
detta kort ska förstoras och pryda hallen är tankan. Vad tycks?
 

Tänkaren.

Åh älskade lilla Pixie. hon är en djup funderare. Fast hon inte hunnit fylla 4 år än så går de djupaste tankarna varma. 
 
Idag på morgonen lät det såhär: Mamma när jag blir stor som du; då får jag stora bröst och en bebis. Men nu ligger min bebis i benen för sen när den inte vill det mera; då ligger den i låret och sen när jag är stor och får en tjock mage då vill den inte vara i benen mera.Vi har ju inte tagit det dära med blommor och bin än så att säga;) Vi har sagt att man knackar på magen och ber bebisen växa...
 
Tankarna går vidare: Men mamma då kan inte bebsien dricka din mjölk? Jag svarar nej när du får barn så får barnet dricka din mjölk. Hon funderar lite till. men då är inte du min mamma? Jo älskade barn jag kommer alltid vara din mamma. Men när du och din syster får barn då blir jag deras mormor. Hon tänker och svarar att hon inte längre vill ha barn, för du är min. Älskade unge. Dock hoppas jag att det ändras tills tiden är mogen så vi får barnbarn;) 
 
Hon tänker mycket det lilla livet. Så mycket kärlek som det finns i den kroppen skulle kunna räcka till ett fotbollslag. Lika mycket stark vilja finns det. Så stackaren har att göra med att balansera frustration och kärlek. men det tillhör åldern. Är väl det som kallas trots. Men jag tror trots handlar mera om att lära känna sig själv och kontrollera alla känslor. Det är inte lätt när man är liten. För det är inte lätt när man är stor heller. Men vi har ju ändå lärt oss sätta ord på känslorna. 
 
Zoey hon går mer och mer. Vår lilla mini håller på att bli stor. Tänk snart är hon 1 år. Tiden går för snabbt. Ångesten över att börja jobba nästa år..den stiger. Jag längtar ut lite eftersom det ska bli kul o tjäna pengar och jag hoppas jag hittar ett kul jobb. Men känslan över att inte få spendera all min vakna tid med mina älsklingar.. det känns i hjärtat! Men får tänka på att njuta lite extra de sista månaderna tills det blir mars och dags..
 

tredje natten.

Tror vi alla verkligen trivs i lägenheten. Vilket känns toppen! idag har hallen fått sig en omgång o  lampor har kommit upp. Det har även handlats en hel del nytt. Roligt och det känns som vi får det fint när allt är klart. Men är mest endel till förrådet. Lite som ska ges till olika o hyllor ska fixas till vår garderob.  Tavlor mm ska upp. Men det mesta är ändå klart. Imorgon får jag nog blunda för alla måsten ovh endast hitta på roliga
Saker. Märks på barnen att de tycker jag är tråkig..de är ju vana vid att vi leker hela dagarna.Och nu har jag städat o packat massa. Så det resulterar i gnälliga tjejer och ett dåligt samvete. Men samtidigt måste det ju bli klart..
Pixie fick välja nytt duschdrapperi. Hon valde ett lilarandigt, så det fick bli en lila matta med. Hade nog tänkt turkos..men såklart hon ska få vara med och tycka:) 
 
Zoeys ettårspaket blev riktigt bra. Vi beställde ett mimmibord med stolar. Ett hörn av hennes rum kommer i bild. 

artar sig

Winnerbäck levererade igår! Det var härligt med tid för min kärlek, syster Anna och hennes kärlek.  Mysigt helt enkelt! Första barnfria kvällen på ett år. Och det hade såklart gått jätre bra! 
 
Idag har vi jobbat på. Fått massa hjälp o hunnit mängder. Så imorgon börjar vi städa den gamla och fortsätter med det sista i den nya. Barnens rum blev jätte bra. 
 
Eftersom jag hade kommenterat på inlägget som handlade om frågan du tog upp. Och jag tolkade det då därför som det även var menat mot mig. När det stod att flera tyckte så. Sen är min blogg lika fri o samma gäller här att man får uttrycka känslor. O när man inte pratat på så länge. Då frågar man kanske inte om det. Dessutom var jag stressad o
 trött o  reagerade mera än jag skulle gjort Annars. Även om det inte är nån ursäkt. En förklaring. 
 

föräldramöte

Är så nöjd med vårt val av förskola. Fröknarna är helt fantastiska och så duktiga med barnen. Varje föräldramöte är så roligt. De ger oss en inblick i hur våra barn ser sin dag, hur de tänker i lära osv. Känns skönt att vi hittat så rätt. De är ju vårt allt,  och lägga över ansvar till andra (har jag ju svårt för oavsett till vem) med det dyrbaraste man har. Då är det så bra när man känner sig trygg! Vi har dessutom bestämt att Zoey ska skolas in i mars..så vi måste fylla i papper och skicka in. Skulle gärna vara hemma över sommaren med..men tyvärr räcker inte dagarna;:(..
 
Männoskor stör sig för mindre. Men roligt när andra bryr sig..som dessutom inte är i samma sits:P allt som skrivs är ju inte så allvarligt. Ibland behöver man ju bara få ventilera. Även om det är orellevant och en självklarhet att vissa saker är si eller så. 

närmar sig.

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon till 05:20. Med tanke på att dagen börjat 04 lite väl många dagar i rad nu. så var det så skönt att se att kl var mer. Så nya krafter och nya tag idag. Syftar på denna tråkiga och långdragana flytt..Eller lång och lång. En vecka ungefär, en en seg vecka. Barnen känner på sig att man inte har fokus på dem utan på att packa mm. Då blir de ju lite extra gnälliga och man flyttar ju inte snabbare då;) Men som tur är får vi hjälp! Så uppskattat. Även om jag just nu är tråkfrida som är stressad och så..men man uppskattar ju att man får hjälp. Vi har hunnit med en hel del igår. Då vi körde en heldag. Hann med extra mycket då Zoey sov länge på fm och Pixie var på dagis. I helgen blir det klart.
 
Men mitt i flytten tar vi en paus imorgon. Då Pixies bästis Hampus, mamma och även hans farmor hälsar på oss. Vi skulle köpa mat ute och ha det mysigt. Sedan när Emil kommer hem från jobbet åker vi till Horn. Där ska barnen vara ett par timmar på kvällen. För min älskling och jag, syster Anna och hennes sambo ska se Winnerbäck! Längtar och ska bli så mysigt att så vara Frida och Emil för en kväll. Sen Zoey föddes för 11 månader sedan, så har vi bara varit ifrån 3 gånger och då bara några timmar. Men är ju lite nervös. dels för att hon är otroligt mammig. Vi sover jämte varandra jämt, och håller inte jag om henne så håller hon om mig. Så ammar hon ju. är rädd att hon ska bli ledsen efter bröstet. även om jag pumpat ut lite. Men vi kommer ju senare på kvällen. Och hon har det bra så jag vet att det kommer gå bra. Men är ett STORT steg för mig! och första kvällen med barnvakt får man vara nervös. även om hon har det bra. 
 
Kärleken till er är obeskrivlig. Jag drog lotten med vinst när jag träffa min fina Emil. 
 
 

potatislov

Vi har varit på alv idag en stund. Sista dagen de har öppet. Sen är det höstmarknad och stängt. Vi har utnyttjat korten dubbelt upp och tre gånger till. Men barnen trivs där och Pixie skulle kunna vara där varje dag året om. 
 
Zoey har nu konstaterad komjölkproteinallergi efter beskrivning vi gett hur hon reagerat på mjölk. Så fram till januari sks vi köra helt på mjölkfritt.  Sen i feb testa och se hur hon reagerar.  Det brukade ofta växa bort. Hon blev orolig o fick ont i magen när vi gav mjölkbaserad mat. Men skulle få ett recept för nån välling eller ersättning. Hon ammar än. Men vi har tänkt testa (igen) och se om hon kan tänka sig det istället. Dock så räknar vi väl inte med det. Men hoppas kan man. 
 
 

tråkigt.

Min pappa kom in men kärra o allt ikväll. Fick ju ett sms av jysk att sängen kommit. Men väl där så finns det ingen. Fanns 80 sängar.  Men vi vill satsa på en 90 direkt. Kostar ju endel så bättre att lägga till och hon kan ha den många år. Så vi åkte ifrån en smula besvikna. Den skulle komma till helgen.  
 
 
Vi var på alv härom dagen. Barnen gillar verkligen parken! så tanken är att gå dit efter dagis imorgon.  

röra.

Nu har vi ett upp och nedvänt hem. Med saker på två ställen. Längtar tills flytten är klar och vi kan lämna vår "gamla" lägenhet.  Sorligt på sätt och vis. Men kul med nytt. jobbigast är bara all röra man har innan allt är klart. Får smått panik typ. 
 
Idag har jag mesr fixat hemma bland barnkläder. Fått ihop en hel del att skänka i container. även en hög till en vän eller två. Och spara högen. Dock bara upp till storlek 80. Resten gör jag när zoey byter storlek. Kläder till barnen har vi i överflöd..
 
Zoey har bara sovit en gång idag. men hann ju både fika framför tvn och städa här hemma.  Även om det gör från eller till just nu. Ikväll ska vi åka och köpa sängen vi beställt till Pixie. En skön 90 säng. Hon har en växa säng nu. Men fyller ju 4 i feb så känna som det är dags.
 
Annars så har vi firat min äldsta syster idag. Tog även med min mormor dit. 
 

ny tid?

Den vanliga tiden 04:30-05:00 har visst bytt ut sig till en timme tidigare. Behöver jag ens nämna att jag är trött. Men så är småbarnslivet. Och jag älskar de små liven mer än det finns stjärnor på himlen.  För de är mina stjärnor som lyser upp. Även om de vill lysa upp lamporna här hemma lite väl tidigt..
 
Igår var Zoey sitt vanliga svår nattade jag. ( som innan vi tog bort mjölk ) hon klev upp halv 5. Sov totalt 1 timme uppdelat på studer på hela dagen. På kvällen somna hon och vakna 20min senare.  Var sedan jätteledsen och det har Hållit i sig. Inget har varit bra. Inte ens bröstet. Så 4 gav jag upp o vi satte oss i soffan. Har masserat magen och det verkar hjälpa. Så ännu en gång. Är det mjölken?  Jqg känner iaf inte för o ge henne nån mer mjölk.  Får förklara för läkaren när hon ringer på tis. hon är ju förkyld med. Så är även svårt att veta om det är därför hon inte mår bra.  Hon blir slemmig och kräks även därför. Så är kanske bäst att skjuta på att testa mjölk tills honär frisk?

godmorgon.

Idag är det ju torsdag. Och det betyder babysim med Zoey. Dock får jag nog hoppa över. Hon låter som en hes liten kråka. Kan inte låta bli att tycka att det är lite gulligt. Även om det är synd om henne. Hostan kommer när hon sover.  Det är väl då allt slem samlas. Så kan vara dumt att åka antar jag. Dock verkar hon piggare idag!
 
Igår åt jag choklad och zoey fick vanlig gröt. En timme efter gröten kräktes hon. Och hela kvällen var hon pruttig. Så vi får se om det blir så igen. 
 
Får se vad vi hittar på idag. Torsdagar brukar vara en Ullis och Arvid dag. Simma, luncha o fika. Men om vi nu inte åker. Så får vi hitta på nått annat. Måste hur eller hur packa lite. börjat rensa ur bland barnens kläder. Det måste jag fortsätta med. 
 
Zoey ville hjälpa till att rensa.
 
 

<3

 
 

västervik

Igår åkte jag och emil till västervik mee vår minsting. Det väntande pricktestet skulle göras. Det gick bra och Zoey var jätte duktig. Både i väntrummet och där. Det tog två timmar..men är ju mycket vänta på sjukhus. 
 
Hur eller hur fick vi berätta hur vi upplevt zoey. Alltså att hon har varit jätte gnällig mest hela tiden, svårt att komma till ro och sova på kvällar nätter och även dagen.  Och på sista tiden börjat kräkas efter maten igen. Så hon tyckte det tyder på komjölkprotein allergi. Dels för att sen vi började med mjölkfritt på henne och mig. Så har hon haft ro att sova middag så mycket som hon behöver. Innan var hon så trött men kunde ändå inte somna oftast. Även på kvällen har hon kunnat sova några timmar till första amningen. Innan nattade vi om både en och fem gånger på nån timme. Nu sover hon lugnt på ett annat vis.  
 
Men jist den allergin brukar växa bort på barn. Och vad jag forstod kunde det göra det ganska fort. Men pricktestet visade dock inget. Och även  det var vanligt bland små barn. Men hon ville att vi skulle ge lite mjölk och se om vi märkte nån förändring. Om hon verkar få ont i magen eller inte. För att sedan följa upp med telefontid nästa vecka. Så det betyder att idag äter en viss frida choklad.  

söndag.

Godmorgon. I vanlig ordning har fröken morgpnpigga Zoey klivit upp vid 05. Så vi får se vad denna dagen erbjuder. Städa och handla är ett vardagligt måste. Min bror kör folkrace idag, Emil har match eller om jag o barnen bara är hemma då och går till en lekpark. Ta med kameran och får lite höstbilder. Lutar nog mot det skulle jag tro!
 
Zoey har börjat släppa och står själv i några sekunder!  Även ett steg fötsöker hon sig på. Så vi får se om hon går till födelsedagen. Men jul annars?.
 
På tisdag ska vi göra pricktestet mot komjölkprotein. Hon får helt mjölkfri kost och även jag då hon ammar än. Hon har lättare att komma till ro på kvällen med sömnen och sover ca 2-3 timmar innan första amningen. Innan var det inte ens en timme. Så att amma ca 3ggr istället för 5 känns skönt! även att sova middag har blivit lättare. 
 
Jag vill börja träna. Simma är en tanke. Men det känns som det tar sån tid. Nästan en timme i bara bilresa. Sen vill man ju inte stressa där. Så minst 2timmar går ju. Ska simma på fredag och se hur det känns. Men gymmet lockar mer. För då skulle jag kunna köra 3 dagar i veckan. Hur eller hur helgerna om jag är trött på kvällar. Vi får hoppas jag kommer till skott.. för friskis är nog inte min grej. Synd bara att det ska vara så dyrt. Finns ju roligare saker att lägga pengar på. Lars-erik är ju inte gratis direkt och han går jag till regelbundet. Men samtidigt kan jag inte ha värk i kroppen jämt. Så borde ta mig i kragen och börja träna..

RSS 2.0