Tre nätter.

Vi har redan sovit här i nya lägenheten i tre nätter. Tiden går fort kan man ju säga! Våra nära har hjälpt oss sjukt mycket, vilket är guld värt! Tack vare det har vi fixat köket helt klart. Bordet o stolarna hämtade vi på jysk igår. Idag drar vi till Ikea i köper det sista, 2 byrå och en bokhylla. Sen är det mängder av till...men då får vi upp de sista kartongerna. Så till nästa v räknar vi med att det är fixat. Det tråkiga är att barnrummet är så litet mot vad vi är vana vid. Men köket är mycket större ist. Fått packa ner massor av leksaker i flyttkartonger, tagit bort lektältet, 2 gunghästar mm.. Men istället kan vi ju leka ute! Och när sandlådan och staketet är på plats blir det perfekt:)


Flytt!

I fredags fick vi som sagt nycklarna till nya lägenheten. Städningen var tyvärr inte godkänd. Så vi började med att städa ur. Så i söndags flyttade vi stora delar av köket och Pixies rum. Igår så tapetserade min pappa och farmor vardagsrummet. Och Emils kompis och han tömde hela vårt förråd. Så idag är det dax att flytta alla möbler! Spännande:)


Rolig helg:)

Denna helg har varit full av aktiviteter. I fredags blev det cirkus, som mitt hjärta längtar efter! Hon var så duktig och satt helt still hela tiden. Något hon verkligen uppskattade. Även hennes farmor och jag tyckte om det. Elefanterna var det hon längtat mest till. På lördagen blev det marknad och vi tog med oss Puxies farmor, mormor och kusin Vincent dit. Fyndade bröd, kryddor och strumpor mm. Roligast där var att åka karusell! Nu idag är det söndag, pixie har varit hos Hampus och lekt ett par timmar. Så vi har börjat flytta in saker i det nya köket o så! Imorgon tapetseras det om i vardagsrummet. Och på tisdag flyttar vi möbler!:D


Gamla vanor.

Ni som känner vår Pixie vet att hon är en morgonpigg liten tjej. Första året med henne blev det morgon redan runt halv 5-5. Alltså hade vi ätit frukost och klätt oss innan Emil ens åkt till jobbet kl 6. När hon blev något äldre började hon sova till halv 6-6 vilket var skönt. När jag började skolan var det lika, förutom mot slutet då sov hon plötsligt till halv 7-7. Så har det varit ett tag. Nu under denna sommar har hon dock sovit längre. En morgon sov hon till 9 och vi trodde inte det var sant! Tyvärr börjar vi komma tillbaka till de tidiga tiderna igen. Så nu kliver vi upp nån gång mellan halv 6-7. Dessutom vaknar hon minst 2 ggr per natt. Hon kommer över till vår säng och vill ha flaskan/nappen. Vet inte hur trött jag kommer vara sen när det finns två små som kommer vakna på nätterna. Hoppas pixie lyckas vänjas av så småningom. Man får långa dagar iaf;)


Onsdag kväll.

Idag efter jag lämna Pixie på dagis träffa jag Pernilla o Nell en liten stund. Man längtar inte mindre när man gosar med en liten bebis, tvärt om. Pixie hade somnat i vagnen när jag hämtade henne. Lyckades ta en kort promenad så hon sov en halvtimme. Pixie säger och gör nya saker varje dag som gör att mitt hjärta smälter av kärlek! Igår när vi stötte på en på stan och pratade lite, sa Pixie efteråt: jag blev lite blyg mamma. Idag när jag skalade potatis slängde sig Pixie om mig och sa: älskling mamma. Hur glad blir man inte liksom!<3 längtar till fredag då vi ska till cirkus! Pixie har längtat massor och hon ska få smaka popcorn för första gången. Farmor ska med och även sova över hos oss. Sedan på lördag ska vi till marknad och då följer även mormor med. Och helgen efter blir inte heller så tokig. Lars Winnerbäck i Linköping med syster Anna!


<3

Känns fortfarande lite smått overkligt att i november så har vi två små barn. Nu går det inte att undvika min växande mage, heller inte alla rörelser som pågår i den. Tror inte det kommer kännas helt verkligt fören vår bebis ligger på min mage. Men nu är det mesta som fattades köpt. Är bara en ny madrass som behövs att köpa och två fårskinn till syskonvagnen. Bilstol och babysitter är det senaste vi har köpt. Längtar efter vår bebis. Är så nyfiken på vem det är som är i magen<3 och om en månad fyller jag 21. Säger att tiden går fort nu när pixie redan är 2,5 år och bebisen redan 27 v och några dagar gammal. Men jag själv åldras ju med.. Kändes som om det var nyligen jag fyllde 20!


Segt!

Idag lämnade jag Pixie på dagis för att sedan åka ner till arbetsförmedlingen. Satt där från 10.10 när klockan började närma sig 12 var jag så uttråkad.. 5 i 12 fick jag komma in och 12:45 åkte jag där ifrån. Minst sagt jobbigt. Hämtade Pixie och lämnade intyget på att jag är arbetssökande till dagis, så hon får gå 15 timmar i veckan. Hampus och Elisabeth kom och lekte. Dock var Pixie Igentligen något för trött så vart lite gnälligt. Hon somnade nyss 18.20 och har varit vaken sen 06.30, super trött stackaren! Något som känns skönt med att rutiner kommer tillbaka nu när semestern är slut, är matplaneringen. Skriver alltid upp vad vi ska äta mån-Tors. Helgen brukar bli mer spotan. Så denna veckas tips är: • currygryta med kyckling, paprika och färska champinjoner med ris. • spagetti och kötttfärssås. • kött och potatis och en god sallad • ugnsbakad torsk på purjolök, tomat och dill med pressad potatis. Nu har vi bara ca en vecka kvar i denna lägenhet! Hoppas det blir bra nu i den nya:)


Snart slut.

Ja nu är det snart slut på jobb. Jobbade min näst sista kväll idag. Vilket känns skönt! Imorgon blir det sista passet, 12-21. Känns väldigt bra. Vi har hunnit med mycket idag. Köpa en bilstol till lillen. Fika hemma hos mamma och kika på kattungen. Mamman vill inte dia den. Så mamma matar den med ersättning. Sedan har vi varit på kalas hos Emils mormor och morfar. Så nu njuter jag av lite godis efter kvällens jobb. Pixie sover och Emil skulle köra några vänner. Så har katten och magen som sällskap.


Olika syn.

Alla har vi olika syn på föräldraskap. Jag har väldigt svårt för den "äldre" synen. Där pappan anses som endast försörjaren och mamman sköter barn och hushåll. Där det kallas "barnvakt" när pappan har hand om barnen, där pappan anses vara duktig för att han har sina barn en stund, eller när pappan anses bra när han hjälper till i hushållet vid något tillfälle. För mig är det självklart att pappan tar hand om sina barn, lika självklart som när mamman tar hand om dem. Lika så hushållet. Visst när den ena är hemma för att den andra jobbar. Då blir det ju såklart den som är hemma som gör det mesta. Föräldraskap är något man har tillsammans, då ska väl båda vara hemma med barnen. Men som sagt. Alla har vi olika syn på allt. Och tur är väl det, att vi är olika.


Sorg.

Något som jag verkligen inte tycker om, är att se andra ledsna. Det skär liksom i hjärtat och jag kan inte sluta tänka på situationen. Jag träffade min lilla syster lina igår och hennes bästa kompis. En kompis som hon varit vän med sen de var små. De umgås jämt och hennes vän har alltid varit med som en extra syster. Men att se de två helt förstörda. Med en sådan stor sorg gör så ont! Att dessutom se hennes familj lika ledsna..hon miste sin pappa i en olycka. Det är så tragiskt. Kan inte släppa det i tankarna. Dessutom känns det tungt inför fredag. Då vi ska ha begravning för Emils farfar. Så mycket sorg på så kort tid!:( Mitt i allt det mörka, så gläds jag av kärleken till familjen. Tur att man har sina nära och kära.


Tisdag.

Igår hade vi en sån där mysig dag. När man inte bestämmer så mycket utan gör det man känner för. Efter våra morgon bestyr så cyklade vi till Pernilla, Vinga och Nell. När vi lekt färdigt där var det lunch dax för mig och Pixie. Frågade henne vad vi skulle laga. Men hon svarade att vi skulle köpa pizza. Så vi ringde till min syster och Vincent. De ville gärna äta pizza med oss. Efter lunchen bestämde vi oss för att leka på torget och köpa glass. Sedan kollade vi när Vincent klippte sig. Pixie ville kolla fiskar på djuraffären efteråt. Hon sov aldrig eftersom vi var med dem ända tills det var tid för att laga middag. Så Pixie somna för natten redan halv 6. Jag åkte iväg på en avtacknings middag med jobbet. Där bjöds det på God mat:) vi klev upp kl 6 idag. Så vi har hunnit med massa mys redan. Idag ville Pixie kolla på fåren. Så får bli det lite senare. För imorgon, torsdag och fredag går hon på dagis.


Morgonmys.

Pixie sov mellan 18-06.50 och är utvilad. Och eftersom jag med somnade tidigt igår och bebis inte väckte mig fören 06.00 är jag med ganska så pigg. Vi lät pappa ligga kvar i sängen denna morgon så han med ska bli pigg. Vi slappar framför tvn lite innan det är frukost. Så skönt med en slapp morgon ibland. Bebis är som sin syster. Föredrar att ligga mest på höger sida. Nu går det bra, men när h*n växer så är det inte lika skönt att ha en 3 kg bebis endast på en sida:P


Fredag.

Vi åkte till alv med Hampus och Elisabeth idag. De barnen älskar verkligen varandra! Så vi hade det jätte bra. Men pixie hoppade över att sova middag. Det händer ibland. Så det resulterade i att hon somna redan kl 18 ikväll..så jag har ätit en påse godis..vilket jag ångrar så här efteråt när man är något för mätt. Sambon är iväg på match, så har det väldigt lugnt! Dock har jag svårt att hålla mig vaken. Så ligger redan i sängen kl 20.30!Älskade bebisen tycker att jag inte ska sova så länge. Imorse var det full fart i magen:) imorgon ska vi gratta Pixies farfar som fyller år idag. Är för trött ikväll...men längtar redan till smörgåstårtan. Jobbar sen 18-22 för att jobba 12-21 på söndagen. Nästa vecka är sista veckan som jag jobbar! Sedan stänger vi.


Alv.

Det var ett tag sedan jag gick med Pixie till alv. Hon har varit med sin pappa eller sin farmor. Men idag kände jag att det var på tiden. Så vi åkte dit. Fick reda på idag att man visst fick stå på parkeringen gratis, när man har kort. Hade jag vetat om det innan så hade jag ju varit där för länge sen! Är just att jag inte orkat gå dit och även där för att sedan gå hem. Då gör det på tok för ont. Vi hade sällskap av Pixies kusiner Wiggo och Simon och deras mamma. Efter fyra timmar så var min guld klimp helt slut. Så blev att åka hem och sova för henne. Efter vi alla ätit middag så åkte vi till jysk. Vi har kanske hittat ett köksbord som vi vill ha. Vitt med stålben och större än det vi har! Stolarna var med vita med stålben. Ska bara kika o tänka något till så det är rätt. Är ju rätt mycket pengar så man inte köper bara för att. Imorgon ska vi leka med Hampus. Hans föräldrar börjar att jobba nästa vecka. Så vi passar på att ses då innan. Nu när jag snart varit ledig i tre dagar i sträck, så känner jag hur mycket jag saknar att få vara hemma med pixie!<3


Älskade.

Var hos barnmorskan idag. Tog blodprovet jag haft ångest för en längre tid. Fick lyssna på pluttens hjärtslag!:) ska dock få träffa en läkare den 29. Har ju så ont! Men allt är bra med den lilla. Det är ju huvudsaken. Ledig idag, tors och fredag. Skönt! Varit ute till stor del idag. Lekt på torget två gånger, pixie har fått cykla en sväng och vi har köpt glass. Haft mysigt sällskap av min syster lina. Sen har jag köpt en babysitter. Vilket pixie ville testa!


Räknar ner.

Räknar ner antalet pass jag har kvar på jobbet. Har 8 pass kvar..vilket är skönt! Jobbar imorgon 12-21. Sedan är jag ledig i 3 dagar. Onsdag blir det ett besök hos bm. Första sen inskrivningen. Lyssna på pluttens hjärta för första gången<3 och ta blodprov, vilket känns mindre kul. Blir även alv denna vecka. Var ett tag sen jag var där. Sist pixie var där med sin farmor, så vann hon en jätte stor gris! Vill till Ikea nu! Längtar så till att köpa det vi ska ha och inreda nya lägenheten. Får den denna månad..ska bli skönt med egen uteplats! Så pixie får en sandlådan. Och egen tvättstuga! Vill ju helst ha hus så klart..men detta är bättre en en vanlig lägenhet, för liknar ett radhus när vi har egen ingång o uteplats. Men man får ju längta o drömma efter ett hus. Men när jag får jobb sen så!


25 veckor.

Imorgon har det redan gått 25 veckor av graviditeten. Underbart! Känner bebisen varje dag nu, små puffar och sparkar. Undrar vad det är för liten människa som gömmer sig i min mage<3 längtar jätte mycket. Känns fortfarande overkligt att jag snart har två barn att ta hand om och älska så mycket. Men helt fantastiskt.<3 Där emot hade tiden gått fortare om jag slapp värken o smärtan. Första 10 v mådde jag illa som en tok. Sedan övergick det i tidig foglossning som var extrem ond första veckorna. För att bli okej några dar och sedan bli så där ond igen. De dåliga dagarna haltar jag helt och kan inte stödja på vänster. De bra dagarna kan jag nästan gå normalt, men det gör "bara" lite ont vid ansträngning o varje nytt steg. Det har resulterat vid 11kg vikt ökning redan eftersom jag inte kan ut och gå för motionen längre.,behöver jag säga att jag längtar efter en promenad?! Sedan den där yrseln och tröttheten..äter järntillskott, men det hjälper inte. Klagar nu, men vill ha november nu för blir skönt att få vår bebis utanför magen istället:)


RSS 2.0