otäckt

Igår tänkte vi åka och bada i nossen. Vi satte oss i bilen för ett snabbdopp. Vi tog vägen vi inte brukar så ofta. men tur var väl det. För vi såg värdens rökutvevkling i skogen. Och exakt där min mammas sommarstuga ligger! Vi åkte dit och ju närmare vi kom ju mer sjönk mitt mod. Det rök från orådet..sprang ur bilen då hennes bil stod där. Som tur var brann det inte där. Men grannens hus brann..som dessutom är bostadshus. Men mitt i känslorna av lättnad att mamma var trygg så ringde jag 112. För första gången i mitt liv. Och tur är väl det. Brandbilar kom fort på plats och grannen fick fort tag i ägarna till huset som alla var bortresta. men under tiden vi kom och tills brandmännen hann komma så gick det så fort! Rutorna krossades och branden sluka hela huset. Tänker på familjen som miste sitt hem! 
 
På tal om helt annat så höll inte springandet i sig. Jag vill verkligen och vill verkligen gå motionspromenader. Men nu i ett par veckor har höften varit dålig igen. Så jäkla jobbigt..är inte alls bitter eller så. Snart fyllda 23 och en dålig höft. Men ska till naturläkaren imorgon och knäcka och få hjälp med kroppen. Brukar se ett samband med menscykeln, men denna gång stämde det inte. Så får se vad han säger. Kanske överbelastad pga jpbbet innan kroppen vant sig. Den håller ju för jobb. Men inte för motion sen. annars får jag kanske kontakta läkare eller börja träna mjukt. men hoppas det blir som vanligt snart så jag kan motionera igen.

kolmården

I slbdags åkte vi till söderköping för att äta glass. Mina föräldrar och lillasyster Lina var även med på senestern. Efter stoppet där åkte vi till norrköping för lite shopping. Vi stannade sedan hos Emils kusin och henbes familj. Barnen lekte och vi hade det trevligt. När vi vakna sen på morgonen styrde vi mot kolmården. Det blev en varm och bra dag där. Vi spenderade hela dagen bland djuren. Pixie åkte även berg och dalbanan med mig två gånger!  Barnen tyckte verkligen det var kul i år. Vi åkte sen till Emils mormor och morfar. Mina föräldrar följde med på
 En fika. Vi sov över sen och hela minisemestern är vi nöjda över. Vi avslutade gårdagen med nat hos ullis. På kvällen när barnen sov åkte jag och storhandlade. 
 
Vi hade även turen att vinna på chokladhjulet! 

härligt.

Nu ska jag njuta av några dagars ledighet med min familj. Ska bli härligt! Har saknat att få hänga med dem en hel dag. För det känns som länge sen. Igår var jag ett osocialt sällskap,  somnade ikapp med barnen i soffan redan 19:30. Men skönt idag för har spenderat lite mer än 10h på jobbet idag. Ikväll har vi myst lite med kaninen. Han är så lugn och snäll! Passar verkligen in i familjen. Måste vara nått visst med svarta husdjur. Vår katt är ju med hur snäll som helst. 

Herr Nilsson

Pixie (även jag) har länge gått och längtat efter en kanin. I fredags var vi i djuraffären och kollade bara. Men Pixie fastnade verkligen för en svart liten hermelin. Emil (tröttna) nog på tjatet och tyckte hon kunde få en kanin. Så idag sagt och gjort åkte vi till djuraffären och köpte ett kaninpaket. Pixie döpte honom till Herr Nilsson. Igår började jag även bygga ihop barnens tattuering, dock mer detaljer kvar. Sen är frågan om det ska va hud emellan,  eller om jag ska göra nån mer ranka. Foten har en plan med så småningom..

tiden går..

Just nu känns det mest som jag befinner mig på jobbet. Det är ju så med sommarjobb. Man jobbar mycket och vet ju om det innan man börjar. Men dessa veckor som Emil har semester känns lite extra. När han och barnen är iväg på roligt. Vill ju vara med min familj. Men är tacksam att jag ändå har jobb nu i sommar. Och håller tummar, tår och allt för att ha turen och vara kvar i höst. Skönt när båda drar in pengar såklart. så att jag är ledig i två dar nu, är så skönt! dock planeras de dagarna fullt..
 
Idag ska jag och barnen till min kusin för lite lek. Och i em ska hela familjen till Anna, Jonas och lilla Walter för att äta middag. Dagen kommer gå fort antar jag. Vi är snälla och ger pappa en sovmorgon. Så hoppas  jag på en imorgon. Imorgon ska vi grilla med alla mina syskon på em. Mysigt att alla samlas. Vi ska även kolla på en kanin i djuraffären. Så återstår det och se om familjen utökas..

linköping, norrköping.

Igår var jag ledig och vi fick barnvakt. Emil och jag spenderade flera timmar i linköping med shopping. Vi hittade det vi skulle ha, plus lite till. Åt god lunch och njöt av varandras sällskap. när vi kände oss nöjda åkte vi till norrköping. Där vi övernatta hos hans mormor och morfar. Vi åt pizza och hade en jätte trevlig kväll. Vi passade även på att få sova ut idag. I eftermiddag/kväll har jag jobbat. Så ska bli skönt att inte börja fören 2 imorgon. Så jag får mysa med tjejerna. 
 

Tåg/buss

 
 Idag önskade Pixie att få åka tåg och buss. Så vi gjorde en sån liten utflykt till Hultsfred idag. Vi hälsade på min morfar och hans sambo och fikade. Tåget tog oss dit och bussen hem. Inte åkt buss sen jag bodde hemma! Och vi har inte åkt med barnen. Blir att vi tar bilen jämt. 
 
Vi har även ätit glass på torget. Pixie fick köpa sig en klänning som hon förälska sig i. Hur många klänningar hon har nu vet jag inte..men hon älskar verkligen klänningar. Fredagsmys avslutar denna mysiga dag! Nu har jag laddat kärleksenergi inför jobbhelgen.

folkrace

Idag packa jag med mig stora dottern och cykla till gnagardalen. Börja inte jobba fören 4. Så vi hann med flera timmar där idag. Varmt och skönt väder! Så passa på att sola under tiden. Två flugor i en smäll. Pixie är värdens bästa folkracesällskap. Hon tycker det är lika kul som jag. Emil och Zoey hälpte till på gården med hö istället. 
 
Idag körde Anton. Dock gick det inte bra. Dessutom välte bilen några varv. Hjärtat var i halsgropen tills han klev ur. Men vi träffade barnens kusiner med så dagen var lyckad. Imorgon ska jag njuta av en ledig dag med familjen. För att sen köra en jobb helg. 

varför.

Vi människor har en tedens att klaga, att aldrig vara nöjda. Har vi jobb så jobbar vi antingen för mycket,  för lite eller så är det för stressigr osv. Vart vi än bor brukar det oftast alltid vara nått fel.   Alltid är det något. Istället borde vi vara glada över att vi har nån stans att bo, att kroppen orkar jobba osv. Livet är så jäkla orättvist!  Kan inte släppa tankarna på en familj i vimmerby,  som igår miste sin dotter. Endast 17år i cancer. Vad klagar vi över. Det finns värre saker! Känner så för dem. Det värsta som kan hända en förälder. Mår illa av bara tanken. Varför, varför får så unga gå. 
 
Så med andra ord. Var tacksam, för att du lever, för de som finns i din närhet. Njut av livet och kaplsa in fina minnen. Jag är oehört tacksam. Blir extra påmind. Älskar mina barn mer än allt annat. Min sambo betyder allt. Jag skulle vilja låsa in oss. Just för att kunna veta att inget någonsin händer. Det är dem som får mig hel. 

gott

Ikväll lyxar Emil och jag. Gott! 

Första doppet

Tiden på jobbet sprang iväg idag. Anledningen var nog att jag hade massa att hinna med på två timmar innan själva charken öppna och även efteråt. Emil kom hem samtidigt som jag ungefär.
 
Det var så varmt idag. Så vi tog med tjejerna till nossen. Till och med jag doppa mig. Var jätte skönt att bada. Vi åkte sen hem och lagade middag. Idag blev det nötfärsbiffar och qvornfärsbiffar till mig. Vi gjorde rotfrukter i ugn till. Mums!  Avslutade dagen med 40min löp/pw. Skönt men varmt!  Så nu tänker jag sitta i soffan tills det är dags att sova. 

spontant

Igår var jag ledig och det var både behövligt och skönt. Min lillasyster Lina ville umgås med oss ett tag. Båda barnen är helt förälskade i henne, knappt att jag behövs när hon är här. Emil åkte iväg för o spela hornpokalen o umgås med laget på kvällen. Så han kommer nån gång idag. 
 
Min mamma tyckte att jag och Sofia kunde få äta på nossen igår. Lina jobbar ju där så var kul att få se henne i jobb. Vi åt buffé och lyssnade på trubadur. Mysig kväll. Barnen hade mys hemma med mormor och morfar.
 
Meningen var att jag skulle vara ledig idag med. För i veckan jobbar jag alla dar utan fredag. Dock var en sjuk och sen hade de inte fått tag på nån igår kväll. Så jag jobbar ett kort pass idag. 8-13. Men handel har ju bra avtal så får betalt för de båda. Så känna ändå helt okej. Mamma kommer och passar tjejerna den stunden. Så får vi mysa resten av dagen sen. 
 
Typiskt när barnen sover lugnt på kvällen, så har grannarna brevid fest..Men somna innan halv 12 ändå och Zoey sov till 6:) hon har börjat få två nya tänder. Så kan förklara de senaste veckornas dåliga sömn. 

mör.

Efter att ha somnat sent igår, Pixie hade svårt att komma till ro.  Och gått upp tidigare än vanligt, redan 04:15 och jobbat längre än tänkt. Till 20:15 istället för 18. Så är jag rätt så mör. Hoppas på sömn fram till 05:30 imorgon eftersom jag kör 4 och sista stängningspasset för denna vecka. Lite av mörheten sitter nog som träningsvärk med. Gav mig ut med Ida och körde intervaller i en timme på kvällen. Är så glad och tacksam att min kropp fixar det. Lite ont i höften idag, men kan vara ovana med hoppas jag. 
 

blåsor

Pixie har fått hela munnen full av blåsor:( hon har över temp nu med. Eftersom hon somna mitt på dagen mår hon inte bra:(♥

regn.

Ska inte gnälla på vädret. Men börjar tröttna på allt regn och kvavheten. Nu vill jag kunna gå med klänning och åka och bada! Igår tog vi en sväng till Alv med barnens farmor och min syster Lina. Härligt att krama Pixie igen♥ Dock kom det värdens regnskur när vi lunchat. Det bara öste ner!  Jag var minst sagt blöt när jag Zoey gick hem. De andra kunde åka bil för Pixies stol var i. Pixie började bli lite hängig. Min syster och hennes kille var barnvakt i 2h istället för dagis. Så cykla jag till jobbet. Pixie är lite hostig idag,  och har fått två blåsor under tungan. Så hon är inte helt hundra i energin. Skönt att vi är lediga idag! 
 
Tanken var att hälsa på min farmor och farfar idag. Men vi får se hur Pixie känner sig senare. Om hon vill komma ut en sväng eller vara hemma idag. Ingen feber eller nått sånt. Hostan kommer mest på natten. 
 
Idag saknar jag Emil. Vi har bara setts två timmar på kvällen efter jobbet denna vecka och resten av veckan förutom ikväll blir lika. Sen i helgen har han fotbolls pokal. Så vi ses på sön nästa gång ordentligt. Och nästa vecka jobbar jag alla dar utan fredag. Men två eftermiddagar och nån dag slutar jag två. Så vi hinner nog ses. Han börjar ju sin semester nästa vecka.

RSS 2.0