Oflyt.

Verkar som vi har oflyt med lägenheter:/ vimarhem skickar endast ut super dyra eller på fel områden fast jag har skrivit önskemål. Och vi har varit skrivna i kön i flera månader nu..alla på första vån är såna som alla vill ha. Sedan verkar det inte bli något med huset vi kolla på, eftersom ägarens son antagligen ska ta över den. Ringde nyligen till en annan, lägenhet i ett hus. Men han ville inte hyra ut för den var möblerad med sonens möbler. Och han tyckte det var skönt med en gästlägenhet:( fan fan fan. Min rygg hinner nog gå sönder innan vi hittar nått!


Tisdag.

Nu är vi hemma efter en tur på stan. Pixie fick en Pippi film, den första. Så ni som tänkt köpa Pippi film så önskar sig Pixie tvåan eller så. Eller en Emil film;) sedan köpte vi ett gäng nappar, fattar inte varför de alltid försvinner!!?? Idag var jag som sagt i serveringen. Trivs bäst i serveringen, även om jag tycker det är roligt med köket med. Men nu ska vi se Pippi filmen!


Trötta ben.

Sitter framför tvn och är helt slut! Lilla älsklingen sover. För trött var hon efter en lång dag på dagis..känns i hjärtat att vara tvungen att ha henne där så många timmar..idag var jag i köket. Man blir trött av alla nya intryck och nya ansikten. Dessutom är inte jag van vid att stå och gå från kl kvart över 7 till tjugo i 5. Med en lunchrast på ca 30 min. Men många steg visade stegräknaren iaf! Så unnande mig nyss en skål med glass och några kex. Imorgon ska jag vara uppe i matsalen istället. Ännu mera nya intryck imorgon och nytt att lära. Köpte även Emils paket idag. För på tors fyller finaste år<3


Älskade.


Cykeltur.

Årets första cykeltur är gjord! När jag frågade om vi skulle cykla en liten sväng fick jag svaret: Jaa Kuuuul! Så sagt och gjort vi tog oss en liten sväng. Passade på att hälsa på Anna på hennes salong. Maria fixade sitt hår. Men nu är vi hemma igen. Har världens tröttaste och gnälligaste Pixie idag. Hon hade somnat sent o vaknat tidigt och endast sovit 20 min. Lägg till en förkylning och tand nr 17, som dessutom är den som sitter längst bak. Upptäckte idag att den brutit sig fram. Inte konstigt hon är så nappig just nu. Hon somnar nog skapligt idag kan jag tänka mig. Vi väntar på att Anton kommer om ca en timme. Då blir det pizza. Tror Pixie kommer bli lite piggare när han kommer:)


Tjejkväll.

Igår så träffade jag Anna, Ullis och Maria. Vi satt nån timme på köket och pratade eftersom Anna och Ullis hade ätit mat där innan. Sedan köpte vi massa godis o chips o gick hem till Anna och bara prata. Kom hem vid 11 efter en kväll full av skratt och prat. Låg och läste till 12. Bara för att jag kunde. Var ensam hemma. Emil och Pixie åkte till horn och sov. Vakna kl 6 ändå. Men lyckades somna om till 8. Så himla skönt o ligga kvar o bara gosa med katten. Nu på fm ska jag ta en fika med Ida. Sedan kommer mina älsklingar hem. Emil har träningsmatch idag, sedan ska han iväg på kvällen. Så lillebror Anton kommer och sover över idag. Ha en bra lördag!


Lata.

Idag har Pixie och jag en sån där riktig lat dag. Vi gick upp kl 6 och myste i soffan. Vi har diskat eftersom det behövdes. Annars har vi bara varit lata. Pälat, lekt med lera, läst böcker, spelat ett färgspel och nu ser vi en film om familjen stor, elefanter. Vi har bara tagit på oss kläderna, men inte ens borstat håret än. Inte likt oss för kl är ju ändå halv 10. Pixie har blivit förkyld och är rätt medtagen av det. Får hoppas hon mår bra på måndag. Vi måste passa på att njuta av sista lugna vardagen på länge. Under hela lovet har vi varit helt klara runt 9 o redan hunnit ut. Men idag behövdes det att bara vara inne. Vi får gå ut sedan efter Pixie sovit lunch:)


Torsdag

I torsdags gick vi och tog tiden på promenaden. Jag hinner om jag har 30 min på mig när jag lämnat på dagis. När vi var påväg hem från Brygghuset och nästan var vid jysk ville inte Pixie åka mer vagn. Så hon gick hela vägen hem. Det är inte ofta nu som hon sitter hela promenaden, hon vill gärna gå en bit själv. När Pixie somnat kom Maria och Julia hit. Barnen lekte och små bråka lite då och då. Två lika starka viljor. Men mest så hade de kul. Jag läste för dem. Sedan ville de se bananer i pyamas.


Onsdag.

Idag har vi träffat Pernilla och Vinga hemma hos Pernillas mamma. Vi åt semlor. Gott!:) när vi kom hem somna Pixie nästan direkt. Ida kom förbi och gav Pixie ett paket. Sedan gick vi en promenad. Vi har inte gjort så mycket mer resten av dagen. Mest slappat o lekt. Imorgon är tanken att vi ska gå till dagis, plussa på 5-7min och sedan gå till Brygghuset. För o se om jag kan vara ombytt och klar till kl 8. Får komma strax innan halv 8 så räknat med att vi vinkat o jag går vid halv. Så borde hinna hoppas jag. Kan ju ta bilen annars för har den hemma alla av de veckorna förutom en. Och då får jag låna mamma och pappas. Men vill helst gå för då får jag motionen med och slipper tänka på det. Där är ett pluss att pixie i stort sett alltid är vaken till senast kl 6, Iaf vardagar när hon känner att Emil går. Hon vill säga hej då och efter det är hon pigg. Helger händer att hon sover till halv 7, nån gång har det hänt till 7. För då hinner vi vara klara till kvart över 7 och kan gå till dagis. Men 2 dagar i veckan började jag 10 istället. Vilket är skönt att kunna äta frukost i lugn o ro och hinna leka lite innan vi går. Nu ska jag börja natta tösen. När hon somnat ska jag äta lite dumle;)


Håller tummarna!

Håller tummarna att vi får lägenheten som är i ett hus. Hela undervåningen, källare, trädgård o garage o balkong. Bo i ett hus o ha det som i en lägenhet. Alltså att slippa skotta snö o klippa gräs. Vore en dröm! Det var såå fint. Men Ägaren till lägenheten har en son som vill ha den. Så vi kan väl sluta drömma:/ men vi får veta säkert nästa vecka. Men vi ska inte räkna med det. Men vet att jag kommer kunna börja gråta om vi inte får..


Massor av kakor.

Igår spenderade vi dagen ihop med Elisabeth och Hampus, vi såg i horn för att kolla på korna och kalvarna. Trots otroligt mycket huvudvärk så var dagen bra. Idag så vakna vi strax innan halv 6. Vinkade av pappa Emil som åkte till jobbet. Sedan såg vi tubbies och åt frukost. Resten av dagen har bestått sv att gå ut och handla lite. Men mest av bak. Pixie är min lilla hjälpreda. Lagt ut alla formar, lagt i ingredienser, dumlekolor i kakorna. Men hon var rätt duktig på att tjuvsmaka godiset;) vi hann hur som baka alla 100 dumlekakor. Sen gjorde vi en sats med glutenfria med. För farmor kommer hit efter jobbet och vi ska göra vofflor. Ikväll ska vi kolla på en lägenhet. Jag håller tummar och tår på att allt ska vara bra och att vi har möjlighet att få den! Har alltid haft svag rygg med kotor som lägger sig fel och ett bäcken en som inte alltid är så rakt. Men våra trappor har gjort det flera gånger värre..har sån värk dagligen att jag har lust att bara gråta. Är tufft att bära upp en tjej på ca 12 kg för 43 trappsteg, 4 1/2 trappa. Och ska vi dessutom tvätta är det yttligare en trappa.. Eftersom det är så glest mellan pinnarna vågar jag inte låta pixie gå helt. För de är bredare än henne. Så just för min rygg skull, om min kropp ska kunna fungera i framtiden måste vi hitta nått! Vad vore inte bättre än en undervåning på ett hus liksom:) nu ligger min hjärtegryn och sover på min arm<3


Rubrik?

Denna helg har ju som sagt bestått av att umgås med familjen i storebro. Pixie o jag åkte dit i fredags em. Vi har hunnit med att hänga i stallet, grilla korv ute, hälsat på både min morfar o ellakarin, men även farmor o farfar. på lördags kvällen fick jag åka iväg några timmar för att vara med på en tjejkväll hos Ullis. Bjöds på massa god mat. Men åkte hem skapligt eftersom Pixie är så morgon pigg. Har nyss gått en snabb promenad, pixie sover och jag ska umgås med Emil som kom hem ungefär samtidigt som vi, efter en helg med grabbarna. Nu ska vi se kontoret.


Kalas torsdag.

Som rubriken säger så var det dax att fira pixie igår. Emils mormor och morfar kom med paket. Hon fick två olika spel. Men portmonän med pengar i blev favoriten. Sedan hade de med paket från farmors bror. Där fanns en söt klänning, tröja och 2 par trosor. Lagade fiskgratäng. Gjorde mat för ett fotbollslag tyckte jag. Men måste varit gott för allt tog slut!:) senare kom farmor, farfar och Ellen på fika. Ellen hade med kameran så ska bli spännande och se korten. Pixie vill inte direkt stå still för o ta kort;) idag ska vi inte till dagis fören 10. Har inställd lektion. Himla skönt med en lugn morgon. Vi har hunnit med massor redan och kl är kvart över 8. Efter dagis ska Pixie och jag åka till storebro. Blir att sova över hos mormor och morfar. Pappa Emil ska hälsa på en kompis i Borås i helgen. Hoppas ni andra får en bra helg!


Alla hjärtans dag.

Sitter på dagis och väntar på att Pixie ska äta upp. Sedan ska vi gå hem så Pixie får sova. Idag ska jag och Pixie baka dumlekakor med nobless. Har köpt en liten flaska whiskey till Emil och två små påsar majskrokar till Pixie. Hon har så mycket saker nu efter kalaset så fick bli något gott istället. Men nu är min älskling klar!<3


Saknar.

Det är inte lätt att gå ifrån Pixie när hon håller sig fast, och verkligen inte vill släppa mig. När fröken tar henne och hon brister ut i gråt. Även om jag vet att hon blir glad ganska fort igen. Skulle gärna vända och ta med mig min älskling igen. Men både hon och jag vet att pappa måste jobba, mamma gå i skolan och lillan till dagis. Men så fort jag hämtar henne får jag världens största kram. Och hon frågar om hon går gå till dagis imorgon igen för att leka med Molly och Cajsa. Men idag ser vi båda fram emot att åka och bada ihop med Elisabeth och Hampus. Här får ni se ett kort på en tjej som längtar efter regn.


Söndag

Idag följde vi med till horn när Emil hade träning. Först var bara Emils farmor och farfar hemma. Pixie somna och sov i nästan 2 timmar. Sedan kom de andra. Vi gick ut en sväng till kossorna och åkte lite pulka. Ätit massor gott. Nu ikväll har jag gjort köttfärsås både till mig och till Emil och Pixie. Och nu snart ska jag gå och steka biffar. Imorgon ska Pixie och jag åka och bada i Hultsfred efter att jag hämtat på dagis. Skönt att ha middagen klar då. Har mycket i skolan denna vecka. Middags tips för: mån- spagetti och köttfärssås. Tis- biffar, sås och potatis. Ons- pastagratäng. Tors- fiskgratäng. Inte bestämt än vad jag gör för sås.


I väntan på kalaset.

Idag var Pixie och jag snälla och gav Pappa Emil sovmorgon till 10. Vi jag själva upp strax innan halv 7. Började dagen med att se en ny film och äta frukost i tv rummet. Det är ju helg!:) sedan har vi hunnit med att städa upp lägenheten och bakat massor chokladbollar. Eftersom det är Pixies barnkalas idag. Vi ska bjuda på sådant hon tycker om. Fruktsallad, glass, chokladbollar och kex. Hon tycker inte om tårta och är inte så förtjust i kakor heller. Men chokladbollar kan hon ibland äta upp. Så vi tog något som hon gillar att baka och smaka. men nu är kl strax efter 12 och Pixie har nyss somnat. Blir kanon för kalaset börjar kl 2.


Helgmys.

Idag efter skolan åkte vi runt o kikade efter annan bil. Men tror Emil får åka själv;) vi hade nog inte samma smak riktigt. Jag kollade bara priset o han kolla allt annat viktigt jag inte förstår mig på. Sedan så har vi gått en liten pulka promenad med Pernilla och Vinga. Barnen gick själva i stort sett hela promenaden. Klockan är 19.44 och Pixie somnade nyligen. Vi väntar på Anna och Jonas. Vi ska se film och äta godis med dem ikväll:) imorgon kl 14 kommer ett antal barn och föräldrar till Pixies barnkalas!:)


2 år!

Hon har blivit firad hela dagen. Först på dagis med fruktsallad och paket. Sedan hade vi gäster mellan 14-21.20. Hon har fått massor av saker. Kan nämna lite. Av oss fick hon målarstaffli som har papper på ena sidan och tavla på andra och tillbehören, 2 vår tröjor/jackor, en ritbräda där man kan dra för att sudda ut, en docka som sjunger, dansar eller kryper. Sedan har hon fått 4 filmer, 1 bok, 1 halsband, trosor, hårspännen och diatem, kritor och målarbok, ryggsäck i form av en gris som kan sjunga, tröja och tillhörande byxa, en egen fotölj, pengar, lotter, choklad, en hellokitty handuk, käpphäst med Pippis häst, 1 liten bil. Det var det hon fick, och vet att hon är mer än nöjd! Jag gjorde tre tårtor och vi hade massa annat gott. Men tog kort med kameran så har inte så mycket kort på iphonen.


Snart!

Tror Pixie och jag ser fram emot hennes födelsedag lika mycket. När man frågar henne hur mycket hon fyller kan hon nu mera visa två fingrar och säga två, berätta att man blåser, sjunger och får paket. Hon säger vilka som kommer. Lite extra på Olle, Hjördis, farfar, farmor och mormor men även Ullis. Hon verkar se fram emot det. Idag när vi träffade Sixten och hans föräldrar så pratade om barnkalaset efteråt. Ollo komma, siixteen, hästell, inga, faffen. Hon säger Hampus till honom men när de är inne i en lek så glömmer hon bort och säger faffen. Så stolt över Pixie idag. Vi gick till Sixten, lekte där och gick hem. Men hon kissa inte på sig en enda gång, utan kom ihåg att gå till hans potta. Känslan av kärlek som nästan bubblar över är underbar! Senaste tiden har Pixie varit extra gosig. Vill hålla flätade fingrar när hon är trött, vill att man ska hålla om henne, ger ibland självmant pussar och kramar och säger ofta fin! Som ikväll när hon tittade på mig, pekade på min näsa och sa fin näsa mamma. Vi pratade även om mina örhängen som Pixie tycker är så fina. Konstaterade att hon inte hade några men öronen är fina. Då vänder hon sig till mig med allvar i rösten. Köpa nya mamma och så pekar hon på öronen och vill med ha öronhängen. Men Skulle aldrig i min vildaste fantasi ens ta hål i öronen på ett sånt litet barn! Den dagen hon kommer hem och ber om det så visst. Men aldrig innan hon är stor nog att förstå att det gör ont. Är ett val som barnen ska avgöra inte föräldrarna för att de tycker det är "gulligt". Men till ett annat ämne. Här får ni en bild på årets fulaste paket.. Julpapper som tog slut och fick lappas ihop med ett annat julpapper.. Inuti gömmer sig ett målarstafli, tillbehör som pappersrulle och kritor, en målarbräda där man målar och drar bort för att sudda ut, sedan en docka som kan skratta och krypa. Det får hon av oss. Vet om lite vad hon får av några. Men det kommer bilder på när hon öppnat:) imorgon ska vi ha kvällsöppet och börjar kl 3. Så då ska vi förbereda tårtorna, och alla ballonger. Och dammsuga över lägenheten en sista gång. Sedan handla lite son fattas. Måste nog sova snart..


Mellis.

Något som både jag och pixie tycker om är mellis. De dagar hon inte äter mellis på dagis får vi äta det hemma. Drickyoghurt är en favorit, likaså fruktsallad, ibland tar vi bara en smörgås/riskaka, när det finns pizzabullar i frysen är vi båda glada. Men idag hade vi så himla mycket frukt hemma. Storhandla igår och Pixie ska ha med sig frukt till en fruktsallad på torsdag. stora dagen då!<3


Social katt.

Vår katt är super go. Men han är nästan lite väl social. Vart man än går eller gör så är han med. Men det är mysigt att han är så sällskapssjuk. Dessutom är han så snäll mot Pixie. Har en håla på typ 45 min. Gick hem för att vila hjärnan lite.. Ska passa på att plugga lite med.


Helg.

Fredagen bestod av mat från kinan. Godis som Pixie och jag handlade på Ica. Vi tog pulkan ner, vilket pixie gillar. Tellebubbies och mys i soffan tillsammans med pappa Emil och vår "inne boende" Sebbe. Pixie somnade dock redan 10 i 8. Vi andra såg film, åt massa gott och drack lite vin och grabbarna whiskey. Jag gick inte och la mig fören halv 1! Pixie vaknade halv 6 och vi låg och myste en stund. Sedan var killarna snälla och lät mig få sova. Vaknade vid 8 och kunde inte sova mer. Emil överraskade med frukost från bakfickan, varsin baguette. Vi åkte till Horn för Pixie har pratat om att åka dit massor i veckan. Och de ville gärna få låna henne idag. Meningen var att vi skulle gå på bio. Men fanns inget vi ville se. Så blev bowling. Emil vann, sebbe och jag kom typ lika. Vi har ätit pizza och fotbollen är på tv.. Men senare ikväll är det melodifestivalen som jag tror vi ska se. Imorgon ska vi träffa Hampus och hans föräldrar.


Baklust

Tror att min baklust börjar smyga sig fram.. Härom dagen så bakade ju jag och lillan en tallrik med STORA chokladbollar.. Ska inte smyga med att jag är väl mest skyldig till att det endast ligger en stackars boll kvar..pixie har smakat en. Jag tog 6 igår och 3 idag. Verkar som mitt nyårslöfte verkligen sket sig..attans! Går ju inte ner i vikt direkt. Men får väl skylla på att det är mycke nu sista terminen. Utöver det vill jag ju bara en bra mor och sambo så mitt sätt har blivit att "unna" mig när dagen är slut och alla måsten gjorda. Får väl verkligen försöka nästa vecka! Ikväll så bakade jag Vetelängder, ska läggas i frysen. För om en vecka fyller finaste Pixie 2 år!!


Torsdag.

Så himla skönt att det snart är helg. Redan fredag imorgon. Tycker veckorna går ganska fort! Sökt yttligare ett jobb. Så nu kan jag inte göra så mycket mer än att hålla tummarna. Funderar på om man skulle baka bullar idag till kalaset nästa vecka. Men vet inte om jag orkar. Får se. Vore ju skönt att ha det gjort!


Chokladbollar.

Idag när jag hämtade Pixie från dagis så gick vi till Konsum direkt. För att sedan när vi kom hem sätta igång soppan som jag förberett genom att skala och dela alla rotfrukter. Så vi kunde under tiden soppan kokade baka! Mormor, morfar och morbröderna kom på fika. Morfar skulle hjälpa oss med vårt kalla element i sovrummet. Men hjälpte inte att lufta det. Så får väl ringa hyresvärden. Här kommer bilder på Pixie när hon bakar.


RSS 2.0