Skolstart.

Denna vecka har varit känslomässigt upp och ned. Pixie har varit jätte duktig! Det har gått lite upp och ned med hennes känslor inför skolan. Men hon tycker det är roligt mest. Dock känner jag med henne och det tar på hjärtat att lämna henne när man ser att hon inte vill riktigt. Men när jag hämtat så har det varit bra. Dock är hon trött och idag syntes det tydligt. Hon är ju verkligen inte van att gå varje dag.. Så är nog största och svåraste skillnaden i början. 
 
Även zoey har tagit det hårt. De är vana att vara ihop dygnet runt. Och plötsligt så är Pixie iväg. Så zoey har varit väldigt arg , ledsen mm. Men idag har den omställningen gått bra! Vi lär vänja oss snart. 
 
Så nu är vi tillbaka med rutiner. Jag har en jobbhelg men ledig söndag. Jobbigast är att vara ifrån alla, när man varit med varandra hela sommaren. 
 
 

Sista veckan.

Nu går vi in i sista semester veckan. Barnen är som mest nedvarvade nu. De har ju snart varit lediga 6veckor plus 1 1/2 vecka vid vattkopporna. Jag njuter för fullt! Och jag är frisk. Mina första två veckor mådde jag si och sudär. Fick nån släng av vattkopporvirus men som satte sig i halsen och värk i kroppen. Pixie äter pencilin nu mot infektion i huden. Hon har två mullusker och den ena har blivit jätte infekterad. Men hon är pigg ändå!
 
 
Har nästan glömt vad vi gjort nu. Men emil har ju jobbat en vecka och är inne på andra sen semestern. Vi var på kolmården i helgen. Jätte mysig dag! Min syster Lina och hennes Primus följde upp oss med. Igår var vi hemma och städade källaren och mellanvåningen. Så idag har jag övervåningen kvar. Finns ju endel och städa när man tre våningar. Och källaren ska göras mer till en vanlig vånig. Vi har ju suterränghus så halva källaren är ju inte under jorden. Idag ska vi träffa banken för vi har tänkt dränera huset snart. Och då ska vi renovera källaren. Men börja med tvättstugan. Sen nästa steg är vardagsrummet, Längtar!
 
Jag njuter av all tid med mina två diamanter. Jag och Zoey kommer ha massa tid som vanligt. Men Pixie börjar skolan på måndag. och i med mina helger och endel kvällar kommer vi gå om varandra endel, eller hinna ses några få timmar vissa dar. Och vi är inte vana att vara ifrån varandra varje dag. Jobbigt...jag älskar verkligen att vara med mina barn. Skulle jag ha möjlighet skulle jag mer än gärna varit hemma jämt. Emil kallar mig för curlingmamma, men finns inget bättre än att finnas för sina barn och gör allt man kan för de där två tjejerna. och några dagar till har vi ju leda på semestern. Och sen har vi en skolflicka!!?? helt sjukt. Tiden har gått sååå fort! Och Zoey fyller 4år om några månader. 
 
 

Älgparken

Igår besökte vi älgparken. Pixie blev modig och vågade mata kalvarna från munnen. Det var roligt och tjejerna tyckte om det. 
 
Vi åkte sen till horn för att plocka blåbär. Tyvärr var vi ute försent. Vi skulle gått lite tidigare. Men inte hunnit det tyvärr.  Så nytt försök nästa år! Men lite grann kunde vi plocka som inte var helt torra. Vi såg sen en match som laget hade mot gamla spelare. Denna sommar har varit den första som vi kunnat bryta rutiner utan att dagen efter blir helt förstörd. Innan har barnen varit gnälliga och verkligen inte kunnat va uppe längre. För de aldrig sover längre än 5-6. Men denna sommar har de varit uppe längre än 19 varje dag. Vissa dar som igår. Något försent kanske men de somna halv 10 om de inte va senare för Pixie tillomed. Vanligast är att de somnar 20 nu. Och sover till halv 7-7. Snart är det dags för gamla rutiner igen. När skola o jobb börjar och vi ska va på dagis halv 7 ibland.  Men vi njuter ett tag till tills omställningen sker. Såna här små detaljer som verkligen har varit njutbart i sommar. 
 
Vi är inne på Emils sista semester vecka. Tråkigt när han börjar jobba igen! 

Katten hemma!

Så skönt. Vår katt är hemma!!!

RSS 2.0