Fredag.

Nu i ca 3 dagar har sömnen fungerar igen. Zoey har haft ro att sova på dagarna och har inte varit vaken flera timmar på natten. Utan somnat om direkt. Så om det är att jag druckit te som var bra, eller att hon fått magdroppar eller att hon knappt ätit nån gröt så magen är nöjd med mjölken? Men hur eller hur så känns det skönt och hoppas det håller i sig nu.

Idag så är det fint ute! Så när Zoey sovit klart ska vi bege oss mot ALV. Ska gå ihop med Sylvia idag. Sen efteråt blir det att åka till Horn. Pixie var sugen på att se Emil ha match ikväll. Ha en bra dag!


Hopp!

I en längre tid har vi haft det tufft med sömnen. Har inte fått Zoey till att sova på dagarna knappt. Det har resulterat i en gnällig dam som stupat tidigt på kvällen. För att sedan vara vaken ett par timmar varje natt och kliva upp mycket tidigt. Inte hållbar situation för någon.

Först trodde jag att maten kunde vara problemet. Att hon skulle behöva något mer än bröstet. Det visade sig att vår dam tycker att bröstet är bäst. Men tillslut hittade vi en gröt som gick ner ett par skedar på. En vecka så hade vi en gladare Zoey igen. Höll sig 2- 2 1/2 timmar på gröten när hon fick på fm. Så ni förstår så ammar jag väldigt mycket, dessutom bara ena brösten för hon vägrar det andra..

Men sen en vecka upplever jag att sömnen blivit sämre, zoey mera missnöjd och verkar ha ont i magen istället. Samtidigt som jag känner mig trött, yr och orkeslös. Efter råd på apotek, hälsoboden och BVC. Så kom vi hem idag med: Järnsaft till mig. Även om jag tog ett värde som var bra. Men behövde antagligen boosta ändå för att få energi. Ett te som var bra för magen på barn. Jag ska försöka dricka en liter om dagen så går det ut i mjölken. Hon kunde även få 1 tsk om dagen. Och magdroppar för att hjälpa hennes tarmar. Sedan skulle jag dra ner på mjölkprodukter för mig och äta annat istället och inte så mycket som jag nu gör. Så får hoppas att allt blir bra. Hon har blivit lite hårdare i magen sen gröten. Och ogillar verkligen katrinplommon. Blandras det i så äter hon inte alls.. Så hoppas hon blir gladare och sover bättre. Hon behöver sova ner än 1 1/2-2 timmar från tidig morgon per dag.

Igår så fick hon varmt bad, vetekudde på magen och massa massage. Kl 02 inatt kom det ut. Och hon kunde sova BRA resten av natten!! Och även sova i vagnen på fm och nu sover hon igen i min famn.
Så någon som sover ikapp all missad sömn tro?!


<3

Läser böcker med en varm dotter och en pigg. Såklart har vi dockorna med:)


Godmorgon.

Hade visst fel. Kl är 05.30 och Pixie sover än. Skönt för då lär hon vara glad idag:) dock vet jag inte hur jag ska orka fram till Emil kommer i em. Kaffe, kaffe och mer kaffe? Och socker så jag får energi? Fått sova en timme mellan 22-23. Och två mellan 03-05. Zoey och jag är uppe så vi inte stör Pixie. Hon är febrig än:( hon sover så otroligt lite och dåligt när hon är sjuk. Orolig och kan inte koppla av. Dock så hade inte jag nån feber nu,skönt.


Feber.

Det blev feber för Zoey.. Eftersom kl slagit 01, så var det igår em som den upptäcktes. 38,1 stannade det på. En Alvedon som tog ner den och hon blev piggare. Fick barnen att somna så kunde lägga mig till 22. Men kl 23 vaknar Zoey av 38,3 graders feber. Så hon får en till Alvedon. Nu är kl 01. Jag har gett upp och satt mig i soffan. Dels för att inte väcka Pixie och för att Zoey inte tänkt sova än på ett tag.. Känns inte helt bra då kl närmar sig 05. Då Pixie slår upp sina blå.. Bra tajmat eftersom Emil är iväg med vänner. Var länge sedan och jag hade lovat det. Trodde jag med skulle få feber. För hade 37,7 och tog två panodil. Men har endast jätte huvudvärk. Men antar att det beror på min sömnbrist.


Magknip?

Igår kväll fick jag natta om Zoey flera gånger. Det brukar vi få göra några gånger varje kväll. Men igår var det annorlunda. Hon var ledsen, spände sig och blev helt från sig när hon inte låg i famnen. Inte ens bröstet hjälpte och med en sån amningstjej vi har så brukar det alltid gå hem. Sen ca en vecka har vi börjat ge lite gröt varje dag. Sen dess har jag fått massera magen regelbundet så nr två kommer ut. Men igår hjälpte inte ens det. Kl blev mer och mer. Men strax efter 12 på kvällen somnade hon. Men vaknat mycket och varit lite orolig. På morgonen kom det ut, så var nog magknip som var problemet. Det lät även som om en förkylning var påväg. Men nu på morgonen har det låtit bättre.

Fick ta första passet på helgen med lite extra sömn. 2 1/2 timme fick jag sova. In kom min fina familj och ville att jag skulle komma upp. De hade varit på Ica och köpt god frukost. Så frallor, stekta tomater och ägg. Kaffe och juice möttes jag av. Firar min morsdag lite idag istället. Då Emil ska få vara med lite vänner ikväll och sova där. Den senaste tiden har vi knappt träffat vänner. Då zoey vaknade mitt i natten för morgon. Så vi behövdes båda två. Och man har bara haft energi till varandra.

Idag har vi fullt upp. Först marknad för att se om karusellen är där. Pixie var sugen på att åka. Köpa en morsdag present till min mamma. Sen kl 3 är det dags för att se Emils lillasyster dansa bal, efter det ska vi till källängen för att se dem mingla lite. Men först ska min fina få vila innan vi klär oss för marknad. Ha en fin dag!


Besök...

..av min bror Anton fick vi i går em. Han var kvar tills efter lunch idag. På morgonen lekte han med barnen så fick städa i lugn och ro. Våra barn är inte bra på att roa sig själva. Utan vill gärna leka hela tiden. Och vi leker, leker och leker ännu mera ihop. Så när någon kommer, blir det att passa på;) visst kan ju städa när Emil kommer. Men skönt att ha det gjort på morgonen.

Igår tog jag med barnen till Alv efter Pixies önskemål. 7:de gången för oss redan. Verkligen tur det finns årskort! Och nu när jag är mammaledig hänger vi där ofta. Dock blev det inte riktigt så bra som det brukar. Zoey råkade bli väckt. Hon har svårt att komma till ro och somna om. Så hon sov inget alls på hela dagen! Bara lite på fm. Det resulterade i massa gråt på alv. Kände mig otillräcklig. För kunde inte ge Pixle den uppmärksamheten hon brukar få.
Men hon lekte på ändå och zoey somna helt slut halv 6 för natten.

Idag har det varit en bra dag. Anton, barnen och jag köpte MASSA god fika. Åt på tok för mycket och lekte massa inne sedan. När han åkte hem kom Emil efter några timmar. Då kände Pixie för ALV. Så vi tog en liten sväng dit. Spontan träffade Elisabeth och Hampus som var där. Barnen blev glada så vi såg allsången ihop. Åkte h
Em och slängde ihop tortillapizzor. Nu sover barnen och Emil har match. Jag har ätit på tok för mycket glass och choklad..något fel på mig som inte kan låta bli:(


Godmorgon.

Nu börjar det bli lite normalt med sömnen igen. Skönt! Så nu sover Zoey fram till kl 5. Vissligen ammar hon ca 2-4 gånger. Men bara jag slipper vakna runt 3-4 så är jag nöjd. Hon har även börjat äta lite gröt på fm och lite på em.

Igår fick jag både ett sms och samtal av min lillasyster. Hennes ex-pojkvän hade varit med i en allvarlig bilolycka. Hela förarsidan som han satt vid var totalt mosad, eftersom han åkt in i ett träd. Kan inte sluta tänka på det. Även om jag inte känner killen i sig. Men tycker så synd om hans familj. Chansen att han överlever är väldigt liten. Gör han det kommer han antagligen bli förlamad och aldrig återställd i sättet. Men vi får hoppas på att ett mirakel sker! Han har en liten dotter med som man tänker på.


Stenar.

Idag på morgonen runt klockan 8, då ringde det på dörren. Jag hann knappt att öppna den på glänt ens. Utan då stod en man utanför, vår ena Hytesvärd. Han började inte ens med ett hej, utan gick rakt på. Så arg över att vi hade några stenar liggandes på fel ställe..Pixie hade lagt några stenar, ca 5-6 stycken utanför häcken på asfalten. Det såg tydligen hemskt ut. Det var bäst för mig att städa undan efter mina ungar. Men vad i hela friden gör det att några stenar är på fel ställe på vår uteplats? Och om det nu stör någon, så varför inte säga det vänligt. Pixie tog illa vid sig och har pratat om den sura som skrek idag..och jag tog illa vid mig.

Så efter att ha pratat med Emil så ringde jag den andra hyresvärden. Men hon kunde inte stå till svars över hans beteende. Så fick nummer till honom istället. Har ringt två gånger och båda gångerna så trycker han undan efter flera signaler. Väldigt dålig stil. Så nu är min längtan efter hus dubbelt så stor..men blir ju inte än på ett par år.

Detta år ska jag njuta av att vara mammaledig. Skulle gärna vara hemma över nästa sommar med, för dagarna räcker. Men ekonomiskt så måste jag börja söka i början på nästa år. Även om jag vill vänta till våren för Zoeys del. Men då blir det pang på med dagis om hon skolas in i samband med alla sommarvik. Så är nog bättre i februari som vi tänk. Men en stor ångest redan. Vill ju finnas för dem hela tiden och inte ha de på dagis allt för mycket. Men verkligheten ser ut på annat vis. Tror nog de med skulle uppskatta att ha ett hus. Så då måste vi ju ha jobb båda två.


Fel inlägg innan.

Texten försvann i tidigare inlägg. Men ett kort på en kalasklädd Zoey när vi firade min morfar, som fyller 88år. Och ett kort på en övertrött Pixie som somnade en stund i soffan förut.


88år.


Folkrace.

Idag gick vi på folkrace. Pixie har varit med sen hon var bebis och har alltid tyckt om det. Eftersom min bror David kör har vi sen några år gått regelbundet. Men gick även innan det. Fyra timmar spenderades i gnagardalen. Och duktiga barn! Zoey sov hälften av tiden. Denna helg har vi även varit hundvakta till Cindy. En jätte snäll hund, dock ska hon tillbaka idag. Så imorgon avslutar vi dagen med ett Alv besök ihop med pappa Emil och farmor Annelie.


Zoey.

Men en söt morgonpigg älskling har vi!<3


?

Vet snart inte vart jag ska ta vägen? Hur får jag zoey att sova vettigt?? 03.30 vägra hon sova mer. På det har hon ammar varannan timme. Mår som en påse skit. Klockan är kvart över 4 och både Emil och Pixie vakna. Så fick gå upp. Så Emil orkar åka och jobba kl 6 och Pixie gå på dagis. Men hon kommer vara trött för det är hon jämt när hon blivit väckt. Hon har blivit väckt flera gånger inatt:( eftersom hon till stor del sover i vår säng kan hon ju inte sova i eget rum än. Behöver få sova. Har sömnbrist gånger 1000. Men vad gör det om 100år eller nått.


<3

Utan mina barn vore jag inget alls. Mitt liv skulle inte ha nån mening alls utan dem. Varje dag är full av en ny utmaning, lek, bus, och MASSOR av KÄRLEK! Självklart är vissa dagar mera krävande än andra. Men det hör liksom till. Alla känslor är viktiga, bra som mindre bra. Det är viktigt att barnen får uttrycka allt. Och utan min fina sambo skulle inget vara så här bra<3 tiden från hösten 08 har rullat på fort, väldigt fort. Inga pengar i värden kan köpa min lycka. Och tur är väl det!?:)

En bild på en mysig Zoey som sover i min famn, håller handen. Hon är som sin syster. Mycket närhet<3


Tidig kväll.

Igår kväll var vi nog väldigt trötta. När vi nattade barnen som somnade redan kl 6! Ja då skulle vi bara blunda en stund. La in Zoey i sin säng och la mig i soffan igen. Vi skulle se arrow på tv kl 20. 19.20 vaknar jag lite smått chockad att jag hade somnat helt. Lägger mig i sängen och ammar. Lät Emil och Pixie ligga kvar i soffan och sova. För skulle ju upp igen och se Arrow som sagt. 23.30 kommer Emil in till sängen och bär in Pixie. Vi hade alltså missat programmet och sovit istället.. Men tur i oturen. Zoey vakna 02.30 och tyckte att det var morgon. Men höll inte med riktigt. Låg nära henne och kliade på ryggen och huvudet. Efter ca 40 min somnade hon ändå om!! Och vi låg kvar och sov. Fast inte jätte djupt då hon ville ha nappen ofta. Men ändå vi klev inte upp kl 04! Utan 05.30. Och det är en glad bebis nu på morgonen. Och en glad mamma med såklart. Fick till och med ta en dusch för barnen:)

Men nu ska ni få ett gott frukost tips. Smoothie älskare är ju jag då.. Och vad passar inte bättre än en till frukost.

1 stor banan
2 dl mjölk
1 dl fiber havregryn
1/2 kryddmått av både kardemumma och kanel. Mixa!


Regn.

Idag har det varit riktigt tråkigt väder hela dagen. Dock en överlycklig Pixie när alla maskar kommer fram. Tror vi såg 10 stycken vid oss, utan att överdriva. Pixie har kommit in i en fas där avsked är jobbiga. Så när Emil åker till jobbet, fotbollen eller jag ska lämna på dagis. Eller när vi måste lämna en person hon tycker om. Då blir det gråt. Idag kände hon inte alls för dagis. Jag trodde det skulle ändras men hon vägrade gå. Sa istället: jag vill vara hemma hos min mamma. Då hade jag inte hjärta att lämna henne. Vi pysslade här hemma fram till lunch. Då var hon alv sugen. Regnade så var lat och tog bilen bort.. Men väl där efter vi köpt varsin glass och lite godis.( även att det inte var helg) sett Karlsson och lekt på inte stöta marken banan. Då åkte vi hem. Fördelen med årskorten! Att man kan vara 1 1/2 timme ibland och inte alltid vara flera timmar.

Blev så sugen på tacos förut. Så idag blir det god middag! Zoey har börjat med lite ljud, babaa och nästan som motorljud som man gör med minne. Hon är själv helt tagen av det. Så himla Go unge<3


Regn.

Idag har det varit riktigt tråkigt väder hela dagen. Dock en överlycklig Pixie när alla maskar kommer fram. Tror vi såg 10 stycken vid oss, utan att överdriva. Pixie har kommit in i en fas där avsked är jobbiga. Så när Emil åker till jobbet, fotbollen eller jag ska lämna på dagis. Eller när vi måste lämna en person hon tycker om. Då blir det gråt. Idag kände hon inte alls för dagis. Jag trodde det skulle ändras men hon vägrade gå. Sa istället: jag vill vara hemma hos min mamma. Då hade jag inte hjärta att lämna henne. Vi pysslade här hemma fram till lunch. Då var hon alv sugen. Regnade så var lat och tog bilen bort.. Men väl där efter vi köpt varsin glass och lite godis.( även att det inte var helg) sett Karlsson och lekt på inte stöta marken banan. Då åkte vi hem. Fördelen med årskorten! Att man kan vara 1 1/2 timme ibland och inte alltid vara flera timmar.

Blev så sugen på tacos förut. Så idag blir det god middag! Zoey har börjat med lite ljud, babaa och nästan som motorljud som man gör med minne. Hon är själv helt tagen av det. Så himla Go unge<3


Alv.

Vi är ju alv älskare i denna familj. Igår em/kväll blev det ett spontant besök i parken för mig och barnen. Och idag spenderade vi flera timmar där tillsammans med Anna och Vincent. Jätte mysig dag och barnen var så nöjda och snälla! Zoey var sitt glada jag hela em. Idag är hon 6 månader. Helt sjukt så stor hon blivit! Igår tog vi upp kläder i 74 för att börja tvätta upp. Vad hände liksom?! Men inatt föddes även Arvid, som är min vän Ullis son. Ett stort grattis! Roligt att han föddes den
13, då är det exakt 6 månader mellan Zoey och han. Och Pixie har varit utan sin napp i över en vecka nu!<3


Tänder?

Den senaste tiden så har vår bebis varit mer eller mindre missnöjd, gnällig och ledsen. Men mellan de "jobbiga" stunderna är hon världens gosigaste. Tror det är tänder som spökar, eller hoppas det. Så hon blir sitt glada vanliga jag igen:) mitt i samma veva roar hon sig med att vakna kl 4 för dagen. Har man då ammat osv på natten känner man sig skapligt sliten. Går väl på helgen då man får lägga sig nån timme till. Men nu är det vardag.. Och det är inte lika kul.. För då finns det ingen möjlighet att lägga sig igen. Men bara bita i det sura äpplet och hoppas det vänder snart!


Tips?

Har nån något tips till mig? Vet inte hur jag ska få Zoey ( 6 mån) att sova bättre. Hon är vaken massa om nätterna, äter ofta eller vill bara ha nappen. Ibland ligger vi vakna en till flera timmar innan hon vill somna om. Men ändå tar hon morgon vid 4-5. Går inte att få henne att somna om alls. Idag vakna hon 4. Det går att hålla henne kvar i sängen med leksaker en stund. Men sen blir hon uttråkad och vill upp. Vill ju inte väcks Pixie vid 4 halv 5 så man får ju gå upp. Sen är hon vaken några timmar för att sen somna om ca 30 min vid 7. Känner mig som en zombie, är så trött och yr hela tiden. Varit så här i flera månader. Alla säger att det går över. Men Pixie har varit lika i 3 år! Det är först nu hon kan sova till halv 6. Så har jag yttligare 3 år med samma visa..?

Först tänkte jag om det är att hon inte blir mätt på bröstet? För i ca en vecka har hon ammat 5-6 gånger per natt. Vissligen bara några minuter per gång. Men ändå, blir ingen hel sömn. Inatt var det bara några gånger hon ville ha bröstet. Annars ville hon ha nappen vid uppvaken. Hon vill inte äta annat än bröstet..skulle vilja att hon åt något annat på kvällen, typ välling eller gröt. Men gröten går inte alls. Så ska testa med välling..men det är ju så äckligt tycker hon. Men får hoppas vi löser det och kan känna oss piggare!:)


<3

För er skulle jag gå genom eld<3


Kväll.

Jag måste få säga att jag har ett stort tålamod. Det har jag verkligen. Men idag är en dag då jag fått räkna till tio tyst för mig själv..från morgonen ända tills nu har det varit en dag fylld av: gnäll, gråt, gnäll och ännu mera gnäll. En bebis som varit totalt övertrött men inte velat sova, bara gråtit mest idag. Vet inte om det varit värmen eller vad det varit. Och från att jag hämtat Pixie på Alv så har hon varit lika dan. Men nu gav Zoey upp och somna, och Pixie är på bra humör. Så när hon med somnat ska jag ladda om batterierna. Så får vi hoppas på att de små underverken vaknar på rätt sida imorgon!:) men alla har vi dåliga dagar ibland, men idag valde de samma dag bara.

Bilden är från i måndags. Emil var extra ledig då. Så vi tog en lunch på bakfickan.


Först...

..med att gå på ALV är Pixie! Alla dagis i Vimmerby är bjudna dit för att få gå innan det öppnar på torsdag. Om Pixie är glad?! Ja det kan man väl säga:) Emil och Jag ska ta med barnen dit på torsdag, även min syster Lina ska med. Som med har årskort i år!:) vad vi längtat!! Och fick även veta att det finns amningsrum. Vilket passar perfekt. Zoey har blivit nyfiken på omgivningen och har svårare att äta i ny miljö om hon inte är super hungrig! Och hon är inte intresserad av annat än bröstet än..testat lite olika men inget är gott. Ska testa välling och se om hon tycker om det. Känns som hon skulle behöva något mera mättande på kvällen. Eftersom hon ammar väldigt mycket på natten nu sen en tid. Men det tar den tid det tar. Kan ju äta vad jag vill och stå still i vikten. Det är väldigt skönt;) eftersom många förstått att jag är en gottegris.. Så det tackar jag amningen för!

Efter jag lämnat Pixie idag ska jag och Ullis äta en glass på Sibylla. Mums:D


Alv.

Igår blev alv korten köpta. Härligt! Har en känsla att vi mer eller mindre lär bo där i sommar. På torsdag ska vi gå, då är det första dagen som det öppnas. Pixie har längtat sen julmarknaden förra året! Det blir vår tredje sommar där, och många flera väntar! Vi hade besök av farmor Annelie igår. Åt mjukglass på Sibylla. Även denna helg passerade fort med trevligt sällskap och mys med bästa barnen.

Det är så många som klagar på att få vakna vid 7..jag skulle vara helt överlycklig om våra barn kunde sova så länge! Här blir det aldrig längre än till 5..inatt har Zoey dessutom tuttat 6 gånger mellan 23 och 05. Så är inte alls avundsjuk på de som får ligga och sova till 7...men nån gång ska väl jag med få sova;)



Dagen i bilder.

Vi har haft en dag full av lek! Här ska ni få lite bilder på vår dag ihop med Lina. Efter 4h på leklandet och utelek resten av dagen, så slocknade vår energiska 3åring kl 7. När Zoey med somnat, så ska vi ta fram chips, dipp och choklad!

https://cdn1.cdnme.se/1005012/6-3/pic_51853f0e9606ee090cb69c30.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1005012/6-3/pic_51853f139606ee095aa3959d.jpg" class="image">


Lördag

En tidig lördagsmorgon. I skrivandes stund är kl snart halv 7. Varit vaken sen halv 5. Morgonpiggabarn.se. Min lillasyster Lina sov över men hon ligger i sängen och sover så skönt än;) vi andra väntar mest på att klockan ska ticka på. För idag åker vi till leklandet i Hultsfred och gör av med massa energi på vår 3åring. Men det öppnar inte fören kl 10..

Sprutan igår var jobbig..min mamma följde med för att ta Zoey. Ville få vara med Pixie helt. Vilket behövdes för gå in dit själv vid nästa spruta gör jag inte om! En mycket ledsen tjej ett bra tag efter. Känner mig som hemska mamman som bokar tider för smärta. Synd bara att de inte förstår än att det är av omtanke.

Här får ni ett kort på spindeln Pixie fick efter sprutan.


BVC.

6940g och 68cm stor snart 6 månaders bebis har vi! Dock var sprutorna värre än jag varit med om på länge. Hon grät, grät och grät lite till. Trodde jag skulle gå sönder. Men stålsatte mig och visade inget och tröstade min plutt. Bröstet, lite sång och vara i famnen hjälpte. Dock en trött dam som sov mellan 12-3..hon har varit öm och fick en Alvedon mot värken. Då blev hon sig själv igen.

Bävar inför morgondagen. Pixie ska få spruta mot hepatit A och B imorgon. Det känns som en bra investering eftersom vi reser till Spanien i höst. Zoey får mot hepatit B i sin grundvaccin. Synd att det inte var så för Pixie. Antingen går vi där ifrån utan spruta, eller med en väldigt ledsen Pixie. Fy..känns sjukt tungt!

Har nyss lagt mig i sängen. Emil åker nu strax. Unnar honom en resa till Tyskland för att se fotboll och ha kul. Men kommer kännas tomt utan honom..men vi ska ha det bra i helgen ändå. Bott ihop i över 3 år nu och ändå längtar jag efter honom varje dag. Blir lika glad som barnen när han kommer hem efter jobbet. Är så glad över att jag hittat mannen i mitt liv!


Extra ledigt

Vi hade en bra Valborg med fina vänner. Ullis, Linus, Anna och Jonas kom till oss. Vi grillade och såg mammas pojkar. Barnen somnade och vi hade en lugn kväll med godsaker.

Emil var ledig igår. Pixie har blivit en hejare på att cykla. Så vi gick och hon cyklade upp till min mormor, lekte i lekparken med flygplanet som finns i närheten. När vi kom hem spontan träffade vi min äldsta syster och hennes ena son Wiggo. När barnen lekt klart gick jag och barnen en promenad. Sofia ringde och var fikasugen..så vi fikade hos oss. Så igår hade vi fullt upp, och det var trevligt.

Idag är en mindre trevlig dag dock..Zoey ska ta spruta nu på morgonen. Hatar det verkligen. Sen ikväll åker Emil för att vara borta på fotbollsresa över helgen. Men ska bli spännande på BVC och se vad hon väger, för hon ammar bara än. Dock har hon fått smaka ärtpuren och gröt. Men inget kommer ner i magen än. Men snart så:)


RSS 2.0