tiden går.

Dagarna rusar förbi på både gott och ont. Vardagen slukar den mesta tiden och man jobbar mot klockan att hinna med allt. Njuta av barnen står på prio ett förutom när man är på jobbet eller så. 
 
Men de senaste dagarna har bestått av lite guldkanter med. I lördags fick vi några timmar barnfria när vi gick ut och åt i goda vännerslag. Trevligt!:-) 
 
Igår kväll var jag ute och åt med arbetskollegor. Maten var suverän. Emil och barnen har varit i horn idag, dagis har varit stängt. Jag tog en snabb fika på bakfickan med mamma efter jobbet. Och efter middagen som även vår granne var med på, och följde även med oss till mitt hem för en glass efter maten. 
 
 

glass i parken.

Igår njöt vi av att vara lediga. Vi åkte till min farmor och farfar för att njuta på deras gräsmatta som ligger intill lekparken. Barnens farmor kom in senare på en kopp kaffe. Som vanligt går lediga dar alldeles för fort. Jag jobbar fram till nästa lördag. Då ska jag njuta av helgen.
 
 
Idag när vi kom hem och hade ätit middag. Så önskade tjejerna att gå till lekparken och köpa glass. En mysig stund innan det var dags att natta två trötta tjejer. Dessa älskade tjejer. Saknar tiden som mammaledig så mycket! Vill ju vara med mina barn jämt. Men verkligheten ser ju inte ut så. Och jag trivs så bra på jobbet och är tacksam att jag kommit in. Men man tar vara på alla em eller fm man får ihop och lediga dar extra mycket. Det känns så skönt nu när båda har jobb.

simhallen

Idag var en efterlängtad ledig dag, som dessutom emil inte hade fotboll. Skönt att spendera hela dagen ihop! Vi började med att turas om att sova, men halv 10 hade båda fått sova. Tjejerna och jag hann även ut en sväng tills dess. Vi har hälsat på min syster Anna och hennes familj. Sen varit i simhallen. Vilket barnen älskar, så de var nöjda. 
 
Vi handlade ihop och åt lite extra god middag och efterrätt till. Ikväll var jag sugen på träning, så har gjort ett friskispass. Skönt när suget på promenader o friskis är tillbaka! Igår gick jag och tjejerna ut till stugan och hälsade på. Solen gör att man längtar ut. 

guldkant.

Igår slutade jag kl 13. När jag hämtat barnen åkte vi och köpte mina nya glasögon. Då undrade Pixie om vi inte kunde fika i gula huset, bakfickan. Vi tog en fika en liten stund. Det gäller att ta tillvara på små guldkanter i vardagen. Annars består den ju av så många vardagliga måsten, som matlagning, tvätt och städ mm. Mitt bland det ska man hinna med att jobba. Och sen umgås med sina barn och sambo. Utöver det hinna med familj och vänner. Ibland skulle jag önska att dygnet hade fler timmar. 
 
Igår önskade emil rotmos till middag. Så jag lagade det och jag trodde att det iaf skulle bli en matlåda över. Kan lyckades nog med maten för allt tog slut. Trots lite matkoma så åkte jag till cirkelfysen. Pixie somnade tidigt men zoey senare, kl 20 var sista gången jag kollade på kl. Sen somnade vi båda. Vaknade halv 10 av att Pixie kom upp. Och gick och la mih igen kl 22. Så idag när Pixie vakna 5:15 var jag pigg! 

ullared.

Igår åkte jag och madde från jobbet ihop med våra mammor till ullared. kl 5 rullade bilen från mig där alla möttes upp. och kl 8 rullade vi in varson vagn i varuhuset. Det var lagom med folk, en stor skillnad mot i julas. 
 
Jag fyllde upp min vagn med olika sorters ytterkläder till pixie, kläder till hela familjen, nya träningskläder som passar i sommar till mig. Leksaker som är till utelek, jag hittade mängder till tjejerna. Och såklart lek till dem inomhus. Sen hittade jag paket till alla 8 barn som fyller fram till aug i vår närhet. Hittade ävcen 4 fönsterlampor till huset sen. Det var så kul att åka iväg och kul att åka med mamma, 
 
Idag har jag jobbat ett kortare pass. Efter maten ska vi åka til min pappa som fyller år. 

fördelar.

Jag längtar så jag blir otålig till vårt hus!! Det ska bli så grymt skönt.. Vi har ju bott i 4 olika lägenheter. Alla har man liksom hört sina grannar mer eller mindre. Det blir som en stress att höra andra människor hela tiden. När man tänkt sova och grannarna har gäster eller fest. När man behöver tvätta och det är upptaget. När man själv känner att man busar lite tidigt och stör. Det ska bli så skönt. Att få tvätta när man vill. Och slippa hänga tvätt i sovrummet. Ha diskmaskin igen! En lägenhet har haft det. Kunna hänga ut tvätten! Låta så mycke man vill. Kunna sova tidigt om man är trött, gå upp tidigt o h dammsuga kl 6 om man vill. Inte behöva vänta till 10. För oss har ju dagen börjat sen länge så. Kan bara se fördelar med vårt husköp. Och jag längtar efter att få nycklarna. 

lördag.

Jag har jobbat hela dagen. När jag kom hem halv 6 så kom emil och barnen strax efter. Min syster lina ringde och ville komma en stund tills hennes skjuts kom ca två timmar senare. Hon sov hos oss inatt och hade inte börjat fören halv 12. Så barnen har lekt med henne idag. Hon är så älskad av dem, och oss med. Min fina syster! Vi åt popcorn och barnen somnade senare än vanligt. Men det är ju helg och det gör inget om de är lite tröttare imorgon. För turen att de sover längre än halv 6-6 har vi nog inte. Men då njuter vi ju av en längre dag, hann dricka kaffe innan jag började och gå till jobbet idag. Fördelen att slippa stressa.
 
Imorgon kommer våra vänner Anna och Jonas och deras Walter. De ska äta mat här. Var ett bra tag sen sist vi fick ihop en dag som passar alla. Sist blev det inställt i sista minuten.

skärpning.

Det har cirkulerat en delning på Facebook. Angående vikthets kring tjejer. Ett barn som ser sin mamma från sina ögon, en kvinna att älska och se upp till. Men istället har denna mamma påverkat sin dotter och genom olika bantningskurer, suckar framför spegeln mm. Skapat denna viktångest som många lever med, redan från barnsben. Att man inte är fin om man inte är smal mm. 
 
Det fick mig att tänka till. Jag har slutat väga mig så att barnen ser. Och ska verkligen tänka till, att inte stå framför spegeln mm och granska så de ser. Eller nämna nått högt om vikt eller mat. Vill verkligen att tjejerna lär sig att älska sig själv. Precis som man är. Ska även försöka börja älska mig själv som jag är. Och försöka sluta ångra mig när jag ätit nått gott. Som ikväll när jag ätit glass. Bara man rör på sig ibland. Och njuta av livet. Men ha grund kosten. Och den har vi, försöker verkligen ge barnen en så ekologisk, hemlagad och nyttig varierande kost som jag kan. Dock finns inte alltid tiden till, då blir det såklart snabba middagslösningar ibland. Vilket barnen konstigt nog oftast gillar mer, haha..Med tillåtelse att njuta av livet med en glass efter maten, fika när vi har gäster eller är lite extra sugna. Men att vi i grunden äter bra, då tror jag inte en glass skadar så mycket. Men att man vet om att viss mat är bättre än annan, eller varför man ska äta vissa saker. Vad den hjälper kroppen med mm är bara bra att lära sig. Att kroppen behöver bra mat för att fungera, så får man det andra som efterrätt eller när man är sugen som Pixie uttrycker sig. 
 
Hur eller hur. Så önskar jag att jag en dag inser att jag duger som jag är. Även om jag enligt mig väger 4kg för mycket mot vad jag vägde för ett år sen. Vet inte hur och när de kg fastnade..men att sluta ha ångest över de. För innerst inne spelar det ingen roll. Jag var inte lyckligare då än vad jag är nu. Jag är lika lycklig. Och vem har satt en siffra på vad en tjej ska väga? Det sitter i huvudet och det vill jag få bort. Går jag ner dem så gör jag. Så från och med imorgon ska jag strunta i både vågen och spegeln. Ge mig själv en klapp och säga att jag är fin, precis som jag är! Jag är grym,  precis som du!
 

ledig tisdag.

Lediga idag. Vilket har behövts. Vi har tvättat ett X antal maskiner och hunnit städa. Barnen har fått slappa hela förmiddagen och vi slängde ihop en kladdkaka på madelmjöl och kokossocker, den bev så god!
 
Ullis kom och hade köpt med sig fika. Vi gjorde pastasallad och tog med alla barnen ut till källängen, allt blir så gott ute! Nu efter har vi slappat lite till. Tror vi alla behövde det efter att haft det intensivt hela förra veckan och inte varit hemma under helgen direkt. Men snart ska jag börja med middagen. En skön hemmadag har det allt varit. Men imorgon är det dagis och jobb igen, så är jag ledig söndag igen. Nu längtar jag tills flytten. Vill bara bo in oss i vårt hus och njuta av att kunna gå ut i trädgården och leka. Och inreda huset. Det ska bli så himla kul! Tror jag börjat flytta i huvudet redan...

påsken.

I fredags så gick vi ut på kvällen. Det var roligt. Men vi kände oss gamla där..men det var roligt att komma ut lite. 
 
I lördags hälsade vi på fina Sylvia och hennes familj. Sen tog vi det lugnt resten av dagen och kvällen. Emils vän var även här vid påsk och hälsade på. I söndags åkte vi till horn. Där åt vi god mat och fikade. Pixie lekte med Linn och de hade så kul, så de lekte hela söndagen. Dessa två lediga dagarna gick väldigt fort! Ikväll missar jag skivstången för jobbar kväll istället. Men har bokat in mig på torsdagens cirkelfys. 

målade.

Idag så har vi haft två tjejer målade som påskkärringar. De skulle ha påskfest på dagis idag. Vi hade ett par timmar på morgonen innan vi började. Vi passade på att handla lite frukost och frukt, sånt som går åt fort. Nu innan en högtid då många satsar på mat, så kan man ju säga att halva stan är på en och samma gång och handlar. Full fart med andra ord. Så efter halv 10 vill man helst inte handla. Men så är det nog lite överallt just innan helgen. Vi hämtade ut vårt paket från bodystore. Ekologiska hår och hudvårdsprodukter är billigare där än i affär. Nu när hela familjen använder samma, så får jag beställa oftare. Klickade även hem lite andra mjölsorter. Majs och mandelmjöl är ju vanliga. Vill testa rismjöl och kokosnötsmjöl. Det sistnämnda är nog gott till bakverk, speciellt ihop med kokossocker. Tycker det är så kul att testa sig fram lite.
 
Ätit lite väl mycket gosaker under dagen. Men blir lätt så när man behöver lite extra energi. Full fart hela dagen, men då går jobbpass fort. 
 
Båda sov kl 8 ikväll, Emil är och tränar. Så jag har sett på min hemlighet på 3play. Gillar program i den stilen. Men man förvånas ibland över människors val. Fast ett väldigt intressant program! 
 
 
 

RSS 2.0