räknar ner

På tisdag går flyttlasset! Då gäller det. Vi längtar med spänning kan man säga. Hela lägenheten är i kartonger nu mer eller mindre. Vi ska ta bland det sista imorgon.
 
Det har gått bra att Jobba och komma in i de rutinerna igen. Nästa vecka blir det på allvar på riktigt. Då även emil börjar jobba och barnen på dagis. Och extra omställning blir det när vi flyttar mitt i det. 
 
Idag efter jobbet har jag och tjejerna haft lördagsmys. Medan vi erbjöd pappan att få åka till sin vän över natten. 
 
Denna vecka har varit väldigt tuff. Svårt att förstå sina känslor. Men det kommer bli ännu tuffare. Jag älskar min mormor. Och att se henne nu är inte lätt. 

Ännu en dag med massa gott.

Igår kom Emils farmor in till oss. Vi fikade på bakfickan och lekte på torget en liten stund. För sen åkte vi till huset för vi skulle kolla lite saker. Vi åt senare smörgåstårta och tårta i storebro. Farmor och farfar ville fira att han fyllt 80år och farmor ska fylla 75år. Vi fick åka först av alla, eftersom Zoey var jätte trött och inte hade sovit middag. Jag skulle även förja med Sylvia och hennes vänner till statshotellet. Rullade mer eller mindre in av mätthet efter en dag full av god mat. Men en jätte trevlig dag.
 
Idag är det sista dagen som jag är ledig innan jag börjar jobba imorgon.

härlig dag för alla.

Dessa dar som varit har vi hunnit med både en glass på ingebo hagar med barnen. De har så många fina djur där och allt är ekologiskt. Vi har fikat och badat i krön med min syster Sofia. Tagit cykeltur och gått en långpromenad med min vän ida o kollat hästarna runt borg. 
 
Igår fick k Pixie vara själv i storebro och sova över. Fick bilder på kvällen som visade vilken nöjd tjej vi hade. Hov fick va uppe jätte länge och hade ridit.
 
Zoey fick sova själv i horn som hon önskat. Även där fick vi se bilder på en nöjd tjej. Båda barnen behövde få vara lite ifrån varandra och få all fokus på sig själv. Vi utnyttjade dagen och kvällen till max. Vi hann både till tippen, packa det sista vi kan packa innan flytten, åt på både ingebo hagar, deras pizza är suverän! Och avslutade dagen med  thai mat. Vi har fyllt på vår energi en massa. Vilket behövdes inför kommande flytten och rutiner med jobb mm igen. Men nästa vecka känns lättare eftersom barnen är hemma med emil. Veckan efter lär kännas mer när de ska börja på dagis igen. 

slapp.

Strax innan jag gick på semester hade jag målat upp en perfekt bild. Hur jag skulle ha tid att motionera, dagligen helst två gånger dessutom. Hur jag skulle springa varje morgon när Emil och jag har två veckor ihop, eller på kvällarna. 
 
Men hur blev det så?! Typ två cykelturer med barnen, sprungit en gång, alltså EN..ätit allt jag varit sugen på, kakor, glass. Chips och bröd. Ätit bröd till frukost ofta...vilket jag i vanliga fall endast gör 1, max två gånger på en vecka. Och även druckit annat än vatten. Jag har gått upp i vikt under dessa veckor, ca 2cm i midjan. Vilket är ett par kg. Men jag tänker mig att semester är semester! Att det är viktigt att få koppla bort alla måsten och vara duktig tvånget. Det har varit befriande att skita i att springa, och äta gott istället. Men jag är samtidigt peppad att styra upp denna slapphet om nån vecka eller två. Och få känna mig piggare. För man blir slapp av detta..
 
 

hemma lunk.

Nu har barnen verkligen kommit in i detta att bara va lediga. Det tog två veckor att varva ner helt. De ville iväg så fort vi vakna o göra nått innan. Nu leker de mer än gärna och har kommit på att leka ihop en hel del. Vilket de aldrig riktigt gjort innan. Jätte skönt och kul! Blir väl såhär lagom tills vi börjar med jobb och dagis igen, då blir de uppe i varv igen antar jag. De behövde 5 veckor hemma. 
 
Igår tömde vi ut Zoeys rum. Där har vi ställt in kartonger istället. Vi passade på att slänga två kassar trasiga leksaker. Sen har vi lite större leksaker som med ska till tippen. Men det tar vi på tors då barnen har önskat att få sova över själva hos varsin. Så zoey ska sova första gången själv hos farmor och Pixie ska sova hos mormor. Vi ska då passa på att rensa lite till då. 
 
Vi pausade packandet igår för em fika hos min farmor och farfar. Sen tog vi en promenad o matade fåren. Vi tog en lugn dag igår. Idag ska jag på massage på morgonen sen får vi se vad vi hittar på. Nu har nedräkningen till flytten börjat, snart får vi nycklarna till VÅRAT hus!! 

fort.

Tiden vara rusar iväg. Speciellt nu när Emil med har semester. Jag går på min sista vecka imprgon...och vi har var andra och sista vecka ihop. Förstår inte varför dagarna ska gå så fort nu när vi är lediga?!
 
Vi har varit en tur hos Emils mormor och morfar i norrköping och hälsat på. Köpt godis i mariandelund och besökt katthult. Varit i horn och hälsat på endel. Vi passade på att bada den vecka som var så varm. Folkrace och fotboll har det med blivit. 

varmt.

Idag vaknade vi upp till en riktigt varm dag. Vi cyklade ut till nossen så vi var där mellan 10-13. Hade kunnat stanna längre. Men zoey var vaken mellan 2-4 inatt och vi gick upp 6. Så hon ville faktiskt hem och sova en timma. Pixie hade behövt sova då hon somna sent igår. Men slutade med ett rejält utbrott mot mig, så hon somnade inte. Envis liten dam är hon allt. Vi ska nog på cirkusen ikväll, men hon håller sig vaken när det är nått hon vill göra. Zoeys första cirkus! 
 
Jag har fått en dum ovana denna semester..bakar kladdkakemuffins var och varannan kväll..igår blev de så där perfekt rinniga..så de år redan slut.

premiär.

Barnen fastnade för att cykla med vagnen efter. Så imorse fick de ut mig tidigare än jag tänkt. 9:15 var vi hemma igen efter en omväg till affären och omväg hem. Vi fick sen besök av Anna och smilla en sliten stund. 
 
Idag tog vi premiär badet i sjön. Har inte varit väder för det tidigare känner jag. Vi cyklade ut dit och mötte upp Sofia efter en stund. Hon bjöd oss på glass. Påvägen hem åkte vi förbi stugan och tjejerna åt mellis där. Nu är Pixie och emil iväg en sväng till hans kompis. Zoey har inte sovit idag heller, så somnade nyss...jobbigt med övergången från att sluta med tuppluren. Det blir så tidiga kvällar..vilket alltid blir oroliga nätter med mycket vaket, eller jätte tidiga mornar. Och då tycker många att vår vanliga tid 5:30-6:00 är tidig..och det är lyx mot när vi ställer om kl till vintertid igen. Pixie somnar en timme senare nu när vi är lediga, men går upp samma tid ändå. Men nu är jag skönt trött efter dagens gratis motion! 

Går dagen.

Vi vaknade upp till fint väder, tänk vad solen gör med humöret! Man blir så glad av solen. Vi tog en morgon cykeltur och mötte upp Anna, walter och jonas en snabb sväng i lekparken. Sen cyklade vi vidare och kikade på fåren i gästgivarhagen. Efter lite lunch passade jag på att baka bröd. När de var klara bjöd vi in min mamma på en nybakad tekaia. Jag har hittat ett jätte gott recet med havregryn i. Brukar variera mjölsorterna mellan rågsikt, dinkel och vete. 
 
Vi gick ner till alv och mötte upp tjejernas farmor. Vi åt våffla med mjukglass till mellis och lekte bara igår. Vi har ju gått på flera föreställningar varje gång vi går. Men nu när det är som mest folk i parken kan man hoppa dem mer och mer, och passa på att bara leka. Så är det lättare och roligare när det lättar på folk igen. 
 
 
En bild från i höstas. Ibland förstår jag inte hur tiden kan gå så fort. En oskyldig puss 2008, lite enkelt dejtande som ingen räknat med skulle leda till grunden på ens liv. Utan oskyldigt tånårshäng, som blev mer allvarligt då pixie dök upp i min mage. Jag är så glad att vi orkade kämpa genom de tuffa första åren. Att få barn fort med nån man knappt känner, dessutom ung och inte ens hunnit gå ut gymnasium, för Emils del den tid i livet då man som kille vill festa som mest och uppleva värden.Men ändå försöka hitta sig själv, vara den bästa mamman man kan och lära känna varandra. Att som jag förlora nästan alla som man trodde var mer än bara festvänner. Men iställt träffa de vänner som man har nu, Till att vi står här i dag, starkare än någonsin, mer kär än vad jag trodde var möjligt. att få älska en person från djupet av sitt härta. Mitt i vardags karusellen, där tiden ska räcka till. Men mitt i allt ändå ser personen som man kan vara sig själv med helt, som man inte måstae vara snygg inför jämt, utan som älskar en direkt när man kliver upp, när man är trött och gnällig eller när man är sitt bästa jag. Så här står vi idag 2015 med en puss som inte alls är lika oskyldig. utan som betyder allt. 
 
 
 

RSS 2.0