Äntligen.

Nu sitter den där, för alltid. Och jag är super nöjd! Hade verkligen ställt in mig på att dets kulle göra skit ont..så mådde till o med illa innan vi började. O visst det gjorde skit ont med. mEn eftersom den tof 2 timmar att göra så vande jag mig med känslan. Värsta var att fylla i färgen för då var nålen annan. själva bokstäverna var inte så onda, för de var en tunn nål. Så nästa tatto skriver jag bara! nej då. men det var värt det. min dotters namn och hennes månads blomma viol.

Bökigt..

Pixie somnade tidigt igår kväll redan till kl 7..Jag satt o unnade mig lite godis o kopplade av. till o med så mycket att jag slumrade till en halv timme innan emil kom hem från fotbollen. Var vaken ett tag med honom, sen la vi oss. Jag hann inte somna innan Pixie ville komma in till oss. Men denna natt har jag vaknat miljoner gånger. Först några ggr för att Pixie tappat nappen, sen en gång för att katten hade lagt sig vid hennes plats o kört ner henne mot vår fotända..sen en gång för att hon råkat komma under Emils täcke. Ochs å väckte katten mig massa för han ville leka, o lägga sig jämte Pixie. Men de ville jag inte eftersom hon vaknar ganska lätt. Vid 5 stängde vi in katten för orklade verkligen inte va vaken mer, kl 5 över 6 slog Pixie upp sina vackra blå och var super Pigg. Bara att kliva upp:) Men katten har hållt mig vaken i flera nätter nu. Men är ju så mysigt samtidigt att hålla om honom på natten. för han sover verkligen med oss.

Idag så kanske det sker! En sak jag väntat på sen jag fyllde 18 år. Fick en tatto av syrrans kille eftersom han är ett proffs på det;P Men ville inte göra när jag var gravis, o inte när jag ammade. Så har väntat i 4mån på att han ska ha tid. O idag kanske han hade det. Så hoppas verkligen! :D Ska skriva      PIXIE

med violer runt om, eftersom det är Pixies månads blomma. nere vid vaden.

Sommarskor.

Pixie är så varm om fötterna när vi är ute o leker hela förmiddagarna. Hon använder just nu gympaskor. Men kände att hon behöver ett par svalare de dagar de är varmt ute. Så idag begav sig jag och Pixie på jakt. Dessa fastna jag för. Inte billigt med barnskor direkt! Men viktgt att hon har bra kvalitéts skor på fötterna så hon inte får ont liksom. Där emot är jag i behov av nån typ av ballerina eller stadigare sommar skor..Men får vänta, för Pixie går före mig. Hon var så duktigt o lät de i affären mäta o ha sig så att skon skulle sitta bra.

vår.

Våren är här vilket innebär att Pixie inte vill sitta inne o uggla. Så direkt efter frukost,morgon mys osv så springer hon till dörren. Så idag var vi vid vår favorit lekpark redan innan halv 9! Vid 9 kom ett barn till o senare dök det upp en till som Pixie känner igen från simmet. Vi grävde i sandlådan, luktade på blommor, jagade fåglar och klättrade i ställningen. Så klart åkte vi lite bil med:) Mysig morgon. Men kvart över 10 blev Pixie gnällig o uttråkad. Så vi tog en tur upp till stan. Tanken var att köpa sandaler till Pixie. Det glömde jag helt bort efter att vi var i leksaks affärnen. De sålde ut bondgårdar i trä. Super fina, kostat 600 o var nu nedsatt till ett betydlit billigare pris. Så jag köpte det oc bad de slå in. Så tänkte jag att Pixie ska få en sommar paket! Får se hur mång adagar jga kan vänt ainnan jag ger det;) Vi köpte en kossa igår, så måste köpta lite mer djur först bara.

Efter lite mellis så somnade Pixie halv 12, så därför passar jag på att sitta här. Har inget att städa för fixade allt igår, å dammsuga kan jag ju inte göra just nu. Får se vad dagen erbjuder. Sak ta upp cykeln ur förådet. Dragit mig för de eftersom vaktis inte svarar...vill ha nycklaran till cykelgaraget. Men den får väl stå ute för tänker inte vänta längre nu!

Tisdag.

Nu är allt med påsken över. Varit en mysig påsk detta år:) Nästa år vill nog Pixie klä ut sig med. Högtider blir så mycket mysigare nu tycker jag, är ju viktigt att hålla i traditionerna nu när vi har Pixie. Men massa häng med bådas familjer o varandra. Godis o mat i mängder att man till o med gått utt ett halvt kg på en helg..illa..men nu är det fan skärpning när det gäller mig. sagt det så många gånger. men nu ska jag bli duktig på att undvika sötsaker i veckorna.

Igår var mina systrar sofia o lina här hela dagen. Vi bestämde oss för att gå och köpa glass, Pixie o Emil var med sugna. Sen bakade jag en banankaka till min systers kille som fyllde år igår. En tur i lekparken och annars en slappar dag. Pixie somna inte fören 9 igår. hon brukar somna runt 8 i vanliga fall. men hon vr så busig o inte alls trött. Men hon vakna till kl 6 som vanligt. men denn amorgon var hon skit trött..somna efter frukost o så redan vid 7...o klockan är 9 och ingen Pixie har vaknat än! Tog nog på krafterna att vara borta hela helgen. Plus att jag ser att det är tänder på g igen...hon har nu 12. så när dessa 2 kommer är de inte många kvar!

Idag måste vi städa, eftersom vi varit borta hela helgen ligger vi efter i det. så får göra lite under hela dagen. Eftersom Pixie hatar när jag inte har uppmärksamheten på henne. Annars blir det lite kvällsnöje..men bara vi leker mellan olika saker så ska vi nog hinna med det idag. Vi ska även ut till lekparken och leka. Ta md sandleksaker denna dag tror jag:) blev ett babbel inlägg!

Påsk.

Påskriset plockade vi för ett par veckor sedan och nu är påsken redan här!

I torsdags hejade vi på pappa Emil när han spelade match. Pixie tyckte det var kul att springa omkring:) Så åkte vi hem till vår underbara kissemiss. Fort blev det fredag då sprang jag till gym o tränade efter lyxfrukosten. Emil gör äggröra på helgen och dukar fram. Mat smakar alltid bäst när nån annan gör den! Så åkte vi till horn. Där träffar vi Emils släkt och det bjuds på tre rätters på kvällen och några glas vin när Pixie somnat. Men så vaknade hon vid halv 10 och ville inte somna om utan mig. Så jag la mig och vi somna efter massa gos.

Lördag och vi åt frukost ute på balkongen, lite sommarkänsla va! Sen blev det en promenad ner till affären och Pixie somna. Vi köpte glass:) Och nu har vi nyss ätit lunch och det väntas påskmat hos emils farmor ikväll. Så blir det påskmat hos mina föräldrar imorgon. Vi har fått påskägg. Pixies har bestått av mat, frukt och ost som hon gillar, Hårspännen och en bok. Så fick hon 2nya klänningar och en t-shirt av sin stora faster, men även en liten docka! Av oss ska hon få några nya böcker imorgon. Och vi fick godis o pengar. Man kan aldrig bli för liten för att leta ägg;) Nackdelen med påsk är att man äter sjukt mycket godis...o massa mat o dryck. men man får unna sig denna helg! får bli några extra turer o promenader i veckan istället.

Bilder.

Min älskade prinsessa! Finklänningen på sin morfars 50års kalas. 

Min pappa, Pixies morfar. Taget i under sommaren 2010. Jag när jag plattar till luggen..dock hinner jag det väldigt sällan. Vår fotbolls älskade tjej! Går i pappas fotsteg tro?!

Kals!

Igår blev min far hela 50 år! Det ska firas idag med smörgåstårta och tårta med ett antal gäster. Lagt fram en festklänning o små lackskor till Pixie. Ska även sätta upp hennes hår. Hon har fått så mycket hår nu. Jag ska även ha klänning idag.. Dock så springer vi fortfarande runt i pyamas båda två. Riktigt skönt med en slappar morgon. Barnprogram, (mest jag som ser dock;) ) päron och riskakor. Vårt morgon mys i varnlig orning. Läser böcker o kramas. Mysig dotter jag har! Fick sovmorgon idag när hon och Emil gick upp. Kl 9 hade de gjort äggröra och dukat fram frukost. Blev väckt av en blöt puss av Pixie!<3 Emil är iväg och spelar match. Men kommer hem lagom till att vi ska åka till Storebro.

Igår så somnade Pixie redan kl 7.. länge sen hon somna så tidigt!  Emil o jag såg en film vi hyrt. babysitters. jag valde den..men var helt okej. Inte super bra men inte dålig heller. Helgen ruras iväg som vanligt..imorgon blir det babysim på fm. Sen på em ska vi fira Pixies syssling som fyllt 3år.

Djursdala

Det var ett tag sen vi var på sången i Djursdala. Men denna gång hade vi lovat magnus och Hampus att komma. Blev sång och en massa lek med barnen. Pixie tyckte de va så kul att hon knappt ville med hem. Men hon somnade i bilen. Körde förbi Ica o såg min bror david. Just när jag lagt  Pixie i vagnen så kom han till parkeringen. Vi ringde efter mamma så blev det att äta lunch o glass ute på stan. Mysigt!:) Sen när Pixie sovit sin timme gick vi till min mormor för att leka ute på gården. Pixie passade även på att äta sin lunch ute. Så skönt med vår!

Nu ska vi vara hemma resten av dagen, leka och laga mat blir det nu först. Pixies kusin Simon ska sova över här. Vet dock inte när han dyker upp. Men tänkte vi skulle baka något gott tillsammans då iaf! :)

Ute häng.

den senaste tiden har vi hängt i lekparker varje dag. Mest källinge där det finns en bra klätterställning och en bil. Vi har haft med oss besök några dagar och annars går vi själva och busar. Pixie trivs jätte bra ute och älskar att få klättra, krypa genom tunnel o att leka vid bilen. Vi brukar sparka boll med, ta med oss fika ibland och bara njuta av att umgås!

Idag ska vi åka till min syster Anna och Pixies kusin Vincent. Tar med regnkläder och stövlar till Pixie ifall att barnen vill leka ute idag. Efter att vi har varit hos min syster ett tag blir det att åka hem och laga mat. Kassler på risbädd med chilismak blir det idag. Efter maten blir det nog en långpromenad. Så ser vår dag ut idag. Bada ska Pixie och jag göra ikväll med.

Helt plötsligt från ingen stans så har en ordbomb bara kommit. Är så kul. Pixie pratar mer nu än hon någonsin har gjort. Faviriterna är wawa- hund. Uffuff- hur hunden låter, auuuuw- hur katten låter. ooouu- hur kossor låter. När man ber henne peka på magen gör hon det, räcka ut tungan mm. Hon säger mycket mamma, titta och något som, låter som vad är de när han undrar om saker. Sen säger hon mycket mer!


Linköping.

Lånad bild från nätet. Inte hunnit ta kort på Pixie och hennes nya vagn än. Efter mycket letande efter den perfekat vagnen så hittade vi en. In sydd kudde med generöst vilo läge och mycket vadderad och där av mjuk. Rejäla hjul och skönt handtag. kan inte va nöjdare. Vi klurade mellan färgen grön och röd. Nära att vi tog grön, men vi kände att en röd passade nog Pixie mer.

I fredags kom 2 vänner från Emils gymnasium tid hit. Vi åt mat och kollade på talang ihop. I lördags åkte vi tidigt till horn, till o med så att vi åt frukost där. Inte Pixie då för hon vill ha sin gröt direkt när hon vaknar. Blev massa lek ute och en tur till att plocka påskris till oss. Vid halv 2 åkte jag och Emil till linköping. Själva utan barn..Väldigt sällan vi har barnvakt, typ aldrig. Och då inte längre än 30-60min..så det kändes konstigt och tomt! Men kunde efter ett tag koppla av helt. Vet ju om att hon har det kanon bra i Horn. Vi köpte vagnen på babyproffsen, gick i affärer och sen åt vi mat. Ikea och en glass på det. Senare vidare mot stan för att se bio. Sucker punch blev det. Faktiskt väldigt bra! Emil köpte sig en ny värsting mobil..Experia arc..lite avis! ;P Jag köpte mig 2klänningar,2linnen och en kofte. Så blev det en badrumspall till pixie o en större spade till sandlåda mm.

Skön lördag måste jag säga. Vi fick en rejäl sovmorgon...och sen var vi så Pixie sugna att vi åkte till Horn efter frukosten. Där bjöds det på vofflor till lunch. Vilken tur Pixie har som har världens bästa farmor & farfar.

Torsdag.

Jobbig natt har det varit...Pixie vaknade kl 4 o trodde bestämt det var dax att kliva upp..hade hon vaknat vid 5 hade det varit helt okej. men 4 är för tidigt för henne. Efter en flaska nyponsoppa...eftersom hon inte tycker om välling somnar hon senare om straxt efter 5. Skön eller hur om jag inte hade haft sån rethosta om nätterna. vill inte väcka henne..Pixie sov iaf till kl 8. Jag fick några minuters sömn mellan hostan..Tabletterna mot rethosta hjälper bara typ 1-2 timmar..o man ska inte ta mer än 3st per dygn.

Vi tog en långfrukost jag o Pixie. Riktigt mysigt! Sjukt att den lilla kroppen äter mer än mig. En stor tallrik gröt och en hel smörgås. Jag äter lite fil o ett knäckebröd typ! Idag verkar det bli en slappar dag. Alla sysslor är gjorda sen igår och vi var ute o lekte plus var på sången igår. Idag blir det fullt av besök istället!  Ida kommer hit en timme innan jag o Pixie ska luncha med Elisabeth på stan. Förhoppningsvis får jag Pixie att somna innan Ullis kommer på en fika. Så om det slutar blåsa mot em så ska vi gå ut och leka i källinge.

Pixie har blivit som nästan alla andra barn, Älskar smör! Igår fick vi bada henne eftersom smöret hade letat sig upp till håret. haha lustigt att det hamnar där när man slickar bort smöret innan man äter smörgåsen! Vårt älskade barn!

Vi leker riktigt myckert i hennes rum nu. För nu älskar hon verkligen leksakaer. Lägger i sånna klossar som ska va runda i runda o fyrkantiga i fyrkatigas hål. Pixie är super! Vi staplar runda burkar på varandra o bygger med lego. Är hennes favoriter förutom böckerna.

Blogg sugen..

Lite sugen på att skriva idag bra..Ifredags så hade vi Anna & Jonas på besök. Åt taco och massa annat gott till filmen Hämnden. Som inte alls var bra! Mitt under filmen vaknade Pixie. Hon brukar vakna några gånger varje kväll innan hon somnar in helt. Så inget konstigt med det. Men helt plötsligt kräks hon ner hela Emil...På lördagnatt får Emil magsjuka...o under söndagen mådde både jag o emil dåligt...som tur var gick de över fort. för i måndags var vi ute i lekparken 3gånger. Pixie fick en röd fotboll som hon älskade. Så vi har sparkat boll.

Idag fick jag sovmorgon, när jag klev upp hade emil gjort äggröra o varit o handlat. Lite lyxig morgon. Efter frukost åkte Pixie o jag till Pernilla o Vinga. Blev massa lek utomhus o även lunch inne. Pixie vart så trött så hon sov mellan 14-15.30! Under den tiden hann emil o jag storstäda lägenheten. Bädda rent i alla sängar, skura toan för att inte få tillbaka magsjukan! Nu ska jag dammsuga o moppa golven o slänga i en ny tvätt innan det blir att fixa middag. Ska nämligen klippa mig kl 6 idag. Meningen var att jag skulle klippt mig igår..men våra gäster blev smittade...och det är min vän som är min frisör.

Fredag!

Så kom fredagen, det går alltid lika fort varje vecka. Vi skulle gått på sexparty idag jag och Emil. Sofia skulle vara barnvakt för första gången här. Men det blev tyvärr inställt. Så vi behövde ingen barnvakt. Istället kommer Anna K och Jonas hit på middag, blir nog att hyra film och äta gott på kvällen med. Köpt honungsmelon till Pixie eftersom hon inte får äta sötsaker. Så hon lär nog bli glad. Hon älskar melon! Anna och Jonas skulle med till partyt. Så det passade ju bra att vi sågs här ist. Ska bjuda på Taco för är så sugen på det!

Inatt har Pixie varit super rörlig. Bökat omkring i sängen hela natten så har inte fått sova så mycket..Tur att jag o Emil går upp varsin dag på helgen. Men sessan somnade viod halv 9 o har redan sovit en timma nu på morgonen:)

När hon vaknar ska vi till min syster Camilla, Wiggo är nog hemma med. Var ett tag sen vi sågs. Tvätt, städ o handla ska med hinnas med idag. Och även en föräldraträff med vanliga gruppen blir det. Länge sen nu eftersom de flesta börjat jobba. Så mycket att hinna med innan kl slår 18.00 då våra gäster kommer. Imorgon blir det däremot lungt. En tur till lekparken o ännu mera tvättande. På em kommer Emils syster Ellen och hennes kompis Becca hit. Blir nog en film o pizza på kvällen.

Pixie uppskattar sina leksaker jätte mycket nu. Vi leker massa i hennes rum. Är så kul att komma in i ett barns lek. De ser saker på ett helt annat sätt, så öppna i fatasin. Böcker har hon helt plötsligt börjat älska och sitter faktiskt helt still i knät o lyssnar, pekar o undrar vad det är. Så mysigt!:D


RSS 2.0