Glad påsk

Idag ville Pixie vara målad som en påskkärring. Igår pyntade vi vårt lilla "träd" utanför dörren. Tog även bort julkransen, var nog på tiden?!

Finns inte så mycket mer att säga. Förutom glad påsk!


Rubrik saknas.

Äntligen börjar solen titta fram igen! Hoppas all snö smälter fort! Längtar tills vi kan ta fram sandlådan till barnen, köpa blommor och krukor att ha ute. Vill ha sol och långa promenader!

Skulle behöva städa. Inte vardags städning. Utan världens grundligaste. Rensa ut kläder, vinterskor, vinterkläder, barnens rum, sätta upp ramar, putsa fönster, byta inredning, ja ni fattar. Verkligen ordentligt, men Zoey är inne i en bär mig massa och sitt helst nära när jag sover period. Så har korta stunder utspritt under dagen på mig. Och då räcker tiden bara till vardags stöket. Men får väl ta det i helgen.

Just nu sitter jag i soffan med två sovandes tjejer. Zoey sover i min famn. Skjuter upp alla måsten. Bebis tiden går så fort. Så vill njuta av den! Pixie hade blivit målad som en katt på dagis.


Söndag.

Nu ligger jag i sängen (igen) men hinner inte kika på bloggar osv under dagen. Så när barnen lagt sig och jag hängt i soffan med sambon, ja då varvar jag ner med mobilen. Hoppas dock jag kan sova. Har lika ont i ansiktet och huvudet idag. Om förkylningen ville ge med sig snart tro?

Idag var jag så trött på att sitta hemma. Visst jag trivs hemma såklart! Men efter vår sjukdoms runda har det blivit lite väl mycket av lägenheten. Så tog med mig barnen och åkte till min syster och deras kusin Vincent. Några timmars miljöombyte var allt skönt.


Sova tack!!

Kl är 01. Och jag har inte somnat än! Har sån huvudvärk och ont i ansiktet pga förkylningen.. Och att jag får ångest över att kl är mycket gör inte saken lättare. Barnen slår upp sina blå runt halv 5-5 ändå. Vill sova! Men kan inte..skulle ge vad som för ett nässpray!


Dop 23 mars 2013.

Zoeys dop är nu över. Mycket god mat och fika. Massa paket och fina människor som delat denna dag med oss. En bra präst och en duktig Zoey. Så kan man summera denna dag. Dessutom var det kul att prästen, på egen hand forskat i namnet Zoey. Det hon fick fram om att namnet betyder liv, och är från Grekland. Det stämmer. Men tyckte det var lite roligt att hon kikat på det. En stolt stora syster hällde dessutom upp dopvattnet! Farmor läste en dikt och låtarna från astridlindgren uppskattades.

Vi varvade ner från denna bra med hektiska dag genom en film. Dock något för "hård" för mig. Men blir nog lätt så när killar väljer. Mellan allt dödande var den iaf ganska bra. Men nu springer klockan iväg. Men tanke att jag mått dåligt hela dagen..en ny förkylning igen...hoppas det inte smittar barnen. Kan inte med ord ens säga hyr trött jag är på denna vinterns baciller...hoppas även jag slipper feber. Sov gott på er. Och tack alla som gjort vår dag fin. Och för att ni som valt att finnas i våra barns liv, det betyder.


Dop.

Imorgon blir det dop för vår lilla älskling! Så hela dagen fram tills det börjar har vi fullt upp! Smörgåstårtorna ska göras klart, det ska dukas osv. Får hoppas Zoeys dag blir bra<3


Beställt..

.. Ny stol till Pixie. Även om vi inte ska byta än. Men var bra pris på stolar på jollyroom.se nu. Nedsatt med 500! Så en stol för 1000 istället för 1500 är inte dåligt. Stol nr tre är ju dessutom hälften så billig som stol nr två var.

Dock har jag ångest över bytet av stol. Vi ska vänta tills Zoey växt ur sitt babyskydd. Vilket antagligen blir efter sommaren. Så då är ju Pixie ca 3,5 år. Är glad om hon sitter bakåt så länge. Helst skulle jag vilja att det går ännu längre. Men det börjar bli trångt med benen. Dessutom går det inte höja axlarna mera. Man ska helst inte ens vända stol nr 2 framåt. De är så tunga mot en bältesstol. Sen sitter barnet fast för hårt med stolens bälte vid en krock, om den sitter framåt. Då är det bättre med bilens bälte som följer innan det tar stopp.

Efter mycket läsande så blev det en acta graco logico lx comfort. Det går både styra rygg och nackläget. En fruktansvärd djungel med bilstolar!


Bästa..

...storasystern har allt Zoey! Pixie är så snäll och omtänksam mot sin syster. Trots att hon bara är 3 år. Så är hon så mån och snäll mot henne. Nu på morgonen la jag zoey på ett täcke på golvet. Gick till köket för att fixa lite. Kommer tillbaka efter några minuter och Pixie hade fixat tv-mys på golvet. Lagt sig jämte Zoey, lagt på henne en filt. Och dragit hela täcket med Zoey närmare tvn.


Älskade.

Många gånger är det så lätt att dras med i vardagen. Dagarna går utan att man inser vad man har. Men om ni nu gör som jag, bara för en kort stund. Så tänk på allt du har, vilka människor som finns runt omkring dig, din familj, dina vänner. Visst känner ni tacksamhet? Det gör jag. Väldigt mycket. För vad vore jag utan min fina sambo? Mina underbara döttrar? Och alla andra som jag håller kär? Även vår lite smått jobbiga katt.. Kärlek är ett ord som kan sätta namn på känslan.

Nu ska jag lägga mig och sova. Iaf försöka hinna somna innan mini vill amma. Men jag ska även ligga och lyssna och njuta av ljudet av barnens andetag. Det finaste vi har gett varandra, Emil och jag.


Envis.

Envis förkylning måste jag säga. Än mår jag inte bra. Har sån huvudvärk och ont i hela pannan och bakom ögonen. Feber från och till på kväll och morgon. Men snart hoppas jag på att må bra. Hatar att känna mig så begränsad..vill kunna ut och leka och ut och gå! Och inte vara så tråkig..

Pixie är feberfri, endast förkyld. Men inte så farligt som tur är:) dock ganska trött efter denna vecka. Hon somna redan nu vid 11 för att sova lunch. Så om hon vill får hon gå till dagis, efter en veckas uppehåll.

Zoey har feber och fått en ny förkylning..jätte snorig. Får hoppas det ger med sig. Hon sover så dåligt när hon är sjuk. Så inatt har det knappt blivit 5 timmar utspritt. Emil gick upp med barnen en stund, men kunde knappt somna om ändå. Så typiskt att man ska hosta och bli täppt så fort man lägger sig! Men båda barnen sover nu. Kan dock inte lägga mig. Zoey sover så löst att jag måste klappa på henne och sitta helt still så hon inte vaknar. Huvudsaken att de får vila<3


Pang

Säger bara pang..så blev Zoey smittad igår:( känns som mitt fel eftersom jag blev sjuk..hoppas detta går över fort! Så vi alla mår bra till nästa helg, är ju dop då! Dessutom får vi hoppa över allt vad smakportioner heter och helamma ett tag till. Vill inte börja fören hon är frisk.


Sjuk.

Blev ju som sagt sjuk igår. Mådde bara sämre och sämre. Så när Emil kom hem var det skönt. Men försökte mig ändå på en promenad till Ica. Men efter det fick jag frossa och mer feber. Vakna upp med 39 grader, dock har det hållit sig runt 38-38,5 med panodil. Värsta är den onda kroppen och ömheten! Blivit förkyld med. Så hoppas att både Pixie o jag mår helt bra snart. Och att zoey slipper..dock börjar hon låta snorig:(

Vi testade med ett kvällsmål ersättning på kvällen. Det var härom dagen. Hon sov jätte bra på det, fast hon bara åt 30ml. Men ger henne nog inte det igen! Sån magknip som hon fick. Får intensiv amma på kvällen istället, brösten brukar oftast ställa in sig efter ett tag. Får vi hoppas. Hon vaknar tidigare och tidigare, idag var det 03. Annars 03.30-04. Känns inte hållbart i längden för nån. Men vi tänkte testa med smakportion på gröt med katrinplommon istället. Får se om hon tycker bättre om det och magen med. Dock tar det ju sån tid innan man är uppe i en portion. För vissa dar känns det inte som hon blir helt mätt på kvällen. För annars verkar hon nöjd på bröstet. Vilket är bra:)


Mys.

Igår åkte vi till Hultsfred barnen och jag. Vi tog med oss mormor med. Jag köpte en annan barnvagn. Då vår kombi gått sönder i ena hjulet. Vi har en äldre ligg, men när den är ur växt vill jag inte sätta henne i vanlig sittvagn redan i sommar.

Tyckte Pixie verkade låg igår. Det gav sin förklaring när febern var tillbaka..dessutom började jag känna mig dålig. Vaknade upp och är sjuk. Hoppas det går över fort! Det går bara runt runt..

Mina två sovandes tjejer<3 bilden tagen igår när vi var hos deras mormor.


Poppis?

Något som verkar vara väldigt populärt just nu, är att skaffa barn ungt. Många runt omkring här som antingen är gravida, eller nyss fått. Man tycker de är så små. Men inser sen att 92orna egentligen bara är ett år yngre, alltså ska fylla 21 nästa gång. Kanske inte ska säga så mycket, med tanke på att jag redan skaffat två. Och är 21. Vissligen fyller jag ju 22 i sep. Men zoey fyller ju 1 kort där på ( nov) och Pixie 4 i början av nästa år( feb). Med andra ord är barnen 12 och 9 strax efter jag fyller 30.


Feber.

Inte haft tid att skriva här på ett litet tag. Pixie fick hög feber i lördags kväll. Så hon har legat i hög feber ända tills idag.( tis morgon) så hoppas den håller sig borta! Hon är inte helt feberfri men nästan. Dessutom ville hon ha lite frukost. Väldigt skönt! Hon har knappt ätit något, utan bara druckit och ätit isglass. Nu håller vi tummar och tår att Zoey inte smittats!

Idag är jag trött..Zoey har ätit varannan timme hela natten, fram till kl 03.30 då har vi endast sovit 30 min sen dess. Jag har ju mjölk så det räcker. Så frågan är om hon är väldigt tuttig en period nu för hon somnar fort med bröstet, eller en tillväxtfas där hon kräver ännu mera mjölk och mina bröst inte hunnit ställa in sig än till det? Eller om det är dags att börja med lite gröt på kvällen? Hon är ju ändå 4 månader imorgon! Får avvakta och se i veckan hur vi gör. Får ringa och rådgöra med BVC. Vill helst amma helt ett tag till. Men samtidigt måste man ju följa behoven. Och även om hon äter ett mål gröt, så ammas hon ju mycket.

Idag strålar solen, även om det är kallt ute. Så efter vi haft besök av prästen och ätit lunch. Ja då för vi ta oss en promenad!:)


Skön dag.

Idag har vår dag varit jätte bra. Vi packade in våra guldklimpar i bilen, och begav oss mot Hultsfred. Där testade vi leklandet. Verkligen uppskattar av Pixie! Emil och jag turades om med att leka och hålla Zoey. Var kul även för en annan att klättra runt;) två timmar senare började Pixie bli något trött. Efter en tur till Willys så har vi spenderat hela em hos mina föräldrar. Efter ett tag kom Pixies kusiner Simon och Wiggo. Så buset fortsatte. Pixie vakna kl 5 och somna till 7. Dessutom utan napp!! Får se hur natten blir. Men den är verkligen borta..och om det går bra att somna imorgon när hon inte är lika trött.


Torsdag.

Skulle helst vilja bo i ett hus. Det är min stora längtan och dröm. Att ha ett stort hus med ett stort modernt kök. En härlig trädgård med fruktträd. Massa leksaker ute till barnen. Inte för nära grannar, men inte för långt ifrån "stan".

Men lägenheten vi har är ett bra alternativ. Vi har en egen uteplats, tvättstuga och bor ju på marken. Inte långt till gungor. Så på sista tiden har vi varit ute en hel del hos oss. Går i perioder med lekparks häng och hemma ute. Men ska bli så skönt i vår. När vi kan fixa sandlådan, tältet ute mm. Härligt med vår snart!!


Morgonpiggast.se

Jag har alltid tyckt Pixie varit morgonpigg. Morgon mellan 04.30-06.00. Men Zoey är snäppet värre och vaknar runt 04. Vi har gjort så i ca 2 veckor. Dessutom har jag ammat/myst 3gånger på det. Visst vi kan ligga kvar en stund i sängen innan hon börjar gråta. Pixie har i samma veva fått för sig att sova i soffan. Så Emil och hon sover ofta där efter en stund. Inte konstigt man har sådan huvudvärk, med lite sömn. Men det är ju så med småbarns åren. Är ju uppe redan med Pixie, då Zoey vill somna om. Skulle uppfinna nått piller? Typ sömn på burk, alltså att man känner sig utvilad då. Inte meningen att klaga.


Duktig!

Vår Pixie är så duktig! Vi har hela tiden sagt att denna sommar ska Pippi få hennes nappar. Hon fyllde 3 år i feb. Tycker inte man behöver ha napp då. Men blir ju en stor sorg för henne. Men nedtrappandet har gått över förväntat! Förra veckan var vi stränga med att endast ha den när vi sover, men hon fick ha den en stund hem från dagis. Blev ganska tjatigt. Och jag kände mig så elak..men idag har det gått så bra! Hon gav mig nappen efter frukost. Och har varit utan hela dagen, utan tjat!! Strax innan hon somnade bad hon om den. Mamma nu kan jag få nappen en stund? Och så somnade hon. Även helt utan soppa! Det har vi nästan slutat med helt. Så duktig!! Vi bestämde att hon skulle få en kaffebryggare till dockorna. Den dagen hon slutat med napp även vid sovning. Men en sak i taget. Ett stort steg att vara utan så mycket. Så vi kör så en vecka innan vi tar nästa steg. Dessutom har vi kastat alla utan en! Duktig<3


Spruta.

Vi har fått skjuta upp sprutan på BVC. Men idag fick lillskrutten den. Kändes mindre kul när hon grät. Men som tur var gick det över ganska fort. Där emot har hon varit kinkig hela dagen. På kvällen ökade tempen till 37,8. Vilket är högt för Zoey, eftersom hon ligger på strax under 37 annars. Även så verkade benen göra lite ont. Men gav en Alvedon. Annars hade febern antagligen ökat. Stackare. Men brukar ju kunna bli så efter sprutan. Hoppas hon mår bra imorgon<3


25 år.

Nu har vi firar min älskling som fyllt 25. Vi började träffas hösten 08. Tiden har verkligen gått fort sen dess. På dessa år har vi hunnit med mycket. Fått två helt underbara barn ihop.


Kupp?

Ibland tror jag allt barnen har en kupp. En inte låta mamma sova kupp.. Idag vakna zoey strax efter 4, kl är snart kvart över 6 och hon är pigg än. Ammat en gång på det med. För en gångs skull sover Pixie. Hon har vaknat runt 5 hela veckan. Så lagom när hon vaknar kommer nästa sova. Får väl brygga mig en kopp kaffe och intala mig att jag överlever på minimum sömn. Har ju inget val ändå!

Men vi ska väl ta oss igenom denna dagen med. Med ett leende på läpparna. Finns ingen anledning att hänga läpp, sova får man väl göra om typ 20 år eller så.. Barnsång och köpa något mer till Emil står på fm schema. I em vet jag inte alls. Emil åker iväg på borta match. Så barnen och jag är nog hemma och leker. Det är ju fredag idag, då brukar Pixie få välja något gott. Så har vi mys som Pixie säger.


RSS 2.0