valborg

Idag blev jag inringd till jobbet.för ett pass 8-16. Barnen var klara och vi mös framför Bolibompa.  Slängde på mig kläder och borstade våra tänder. 20 min senare var jag på jobbet.  Älskade barnen lämnade och ändå hade jag ingen bil. Vi var snabba. Var fullt upp hela dagen. Hade tänkt göra ryggbiff Emil o barnen och ugnsbakad potatis till. Men barnen var trötta efter en lång dag. Och jag hungrig efter att ha ätit mackor till lunch. Så Emil och Pixie åkte och hämtade pizza istället. Pixie somna 18 och Zoey 19. Längtar tills imorgon då vi får umgås. 
 
Vi firar alltså valborg med soffhäng och sovande barn. 

hår

Pixie hade snuttefilt ett tag och sedan en nalle och sist en docka. Men när hon fyllde tre slutade hon helt med allt. Zoey har inte fastnat för något sånt, inte än iallafall. Hon pillar i hår istället. Helst på andra.  Mitt hår agerar snuttefilt dagligen och även under natten.
 
Eftersom Emil haft barnen fram till två. Så fick han åka själv och ta en kaffe hos en vän. Så får vi se film ikväll. Barnen och jag har tagit en varm dusch ihop. Lagat mat och lekt doktor. Nu slappar vi framför barnprogram en stund. Ett skönt avslut på denna söndag. 
 

helgen.

Denna helg har gått så fort att jag knappt känt att det varit helg. Var antagligen för att Emil jobbade extra igår och hade match direkt efter så kändes som en vardag. 
 
Eftersom vi kommit lite efter i tvätt och storstädning så fixade jag det idag. Barnen och Emil åkte till horn istället för att leka. Då går det både snabbare att städa och de får ha roligt. så när de kommer hem är allt klart. Imorgon fick jag jobb, skönt! Men resten av veckan vet jag inte om det blir nått mer. 

<3

Varje dag förvånas jag av att det finns plats för så mycket kärlek. Dessa tre människor betyder allt, det finaste jag har, de bästa som finns och bäst av allt de är min familj. Trodde inte att när jag fyllde 17år att jag skulle träffa min kärlek strax efter. Heller inte att jag skulle få möta vår dotters blick för första gången vid 18år, och vår andra vid 21år. Vi har hunnit med mycket på 6år och våra små tjejer är inte så små längre. Jag är så tacksam över min fina familj! 

torsdag

Idag fick jag med jobb, fast ett kort pass. Skulle ansvara över grillen för den tjejen vabbade. Kul!:)  slutar redan 12 så barnen och jag åker till storebro efteråt. Får se om Zoey hunnit somna på dagis eller inte innan vi åker. Hade lovat Pixie att åka dit idag. 
 
Det var sån konstig känsla att komma hem igår kväll. Till sovandes barn och diskad disk. Var så trött i benen, man är ju inte van att stå i nästan 6h. Men det vänjer man sig vid snabbt. så det var skönt att hoppa in i duschen och sen bara vila.

igen.

Det gick bra igår. Var kul och känns som det kommer passa jätte bra. Mycke kundkontakt och det är ju jätte kul! Var bredare än jag trodde och mycke att lära och hålla koll på. Men skivade upp pålägg och tog kunder efter en timme. Så tror nog jag lär mig fort. Är ju alltid svårt innan man vet vart allt ska vara osv. Sen den tekniska biten genom dator och prismaskinen är svårast. Ska jobba idag med 14-20:15. Så då behöver barnen bara vara på dagis 3h för Emil hämtar ju. 
 
De var trötta efter dagen igår och somna tidigt. Zoey somna i min famn och då är hon trött! Men Pixie var nöjd över att få vara med på mellis. På fredag får de testa att vara med på frukosten. För då jobbar jag 7-14. Sen får jag hålla tummar och tår att de ringer in mig innan sommaren! För nu har jag ju snart gjort mina gå jämte pass.
 
Idag ska vi bara vara hemma och fixa innan jobb och dagis. Tänkte göra en köttfärslimpa eller biffar och koka potatis så det bara är att värma för dem. Ställa sig och börja med maten då för Emil så lär barnen vara för hungriga. De kan ju såklart göra nått snabbt annars. Men smidigast ändå och förbereda. Annars ska vi bara vara hemma. Och få besök av vår vän Anna. 
 

nervös.

Här sitter och är nervös. Ska nämligen jobba ett pass på ica idag. Börjar inte fören efter midsommar. Men de ska lära upp några innan. Ska jobba i charken och tror det kommer passa perfekt. Men är ändå nervös. Första gången på allt är ju lite nervöst. Jobbar mellan 9-15 och Pixie är superglad att få vara länge på dagis. De har lov resten av veckan sen.

påsk

Vi har spenderat påsken i Horn med Emils släkt. Vi har ätit väldigt mycket god mat, fika och godis. Matkoma är bara förnamnet. Vi har haft så underbart väder, så spendera massa tid ute har vi gjort. Barnen älskar att vara ute. Och de har lekt hur mycket som helst. Tänk om man hade en trädgård som sagt. Så underbart att kunna vara ute, utan att behöva gå till lekpark jämt. Men då är det skönt att komma till landet ibland. Barnen sover nu. Alla spelar spel och jag sitter jämte och bara jäser. Man blir trött av friska luften! 

stolt

Idag på morgonen tog jag och Pixie cykeln till gnagardalen. Vi var där redan kl 9. Alla mina små syskon och mina föräldrar befann sig redan där. Båda mina bröder kör och det var Antons första tävling. Det är så nervöst och spännande när de kör!  Är så stolt över Pixie. Vi var där mellan 9-17 och hon var så duktig!! Husbilen har vi där så man kan gå in och äta och Pixie hade med sig en målarbok. Men hon har alltid tyckt om folkrace, så hon springer gärna runt och kollar när farbröderna meckar. och vi sitter och kollar såklart med. Men idag var det ganska kallt ute så vi varva med att värma oss i husbilen. Jag hade helt klart bästa folkrace sällskapet med mig <3! 
 
När vi cyklade upp till banan så började Pixie massera min rygg. Sen säger hon: blunda inte mamma bara, så vi kör i. Hon är för go! <3
 

Busungar

Våra tjejer är ju minst sagt fulla av energi och spring i benen. Aktiva är ett snällt ord för att beskriva dem. Fulla av bus är ett annat. Kan nog inte räkna hur många bus de hinner med per dag.. idag har det endast varit att tömma de flesta skåp och lådor med kläder. Tandkrämstub som blivit ut kletad, målat och skrivit med både pennor och läppstift. Pixie vet mycke väl att sånt är fel. Men hon passar på att göra sånt igen för o skylla på Zoey. Att de verkligen inte kan leka själva och klättrar överallt gör ju inte dagarna lugnare. Idag har Zoey haft en väldigt dålig dag då bara gnäll och famn dugit. Har verkligen inte orkat gå och plocka uppöverallt idag. Så får göra de när de somnar. Z har slutat sova tidigt och somnar oftast nån timme innan mig bara. 
 
Att man kan bli så skogstokig på några man älskar så otroligt högt. Men vissa dar lyckas de verkligen köra slut på sin mamma. Eftersom Emil är iväg endel o tränar så känner man sig extra trött, när man är själv mycket. 
 
Men hade så tråkigt idag när de var på dagis. Och blev så glad när jag fick hämta mina små. Pixie kläcker ut sig så roliga saker. Skulle inte klara mig utan mina busungar. Hade vi fått lugna barn så hade vi säkert haft tråkigt. Nu har vi ju fullt upp hela tiden. minst sagt. Tror Alv kommer göra dem gott att få ut sin energi:) 

påskkärringar

 
Idag på dagis skulle barnen gärna vara utklädda. Så söta <3
 
Blir visst att jag skriver endel här. Är så tråkig när barnen är iväg på dagis en stund. Vissa dar kan det vara skönt. Men för det mesta är det tråkigt o dra hemma..vill ha jobb. Som tur är ska jag jobba ett pass den 22 för o lära mig inför sommaren. Idag står det tvätt och städ på schemat nu på fm. Sen när barnen är hemma efter lunch så får vi nog passa på att vara ute. Solen skiner så fint!  
 
Det bara lyser bus om vår Zoey.  På morgonen hann hon med en hel del bus och klättrar exakt överallt. Massa spring i benen i den lilla kroppen.   Tror att hon kommer älska Alv då blir det mycke musik och spring! Tänk att hon är 1 1/2 år nästa månad.. 
 
 

kusin

 
Igår efter middagen var vi ju hos min pappa. Det vae många gäster där. Och till barnens förtjusning kusin Vincent. 

mjukglass

Blev en promenad med Ida och Estelle efter lämningen. Kom lagom hem  innan Ullis och Arvid kom med baguetter. Mums! Passade Arvid så Ullis fick klippa sig. Han var trött så blev en promenad igen.
 
Efter vi hämta tjejerna så gick vi och köpte mjukglass ihop. Årets första är ju alltid så god! Nu har tjejerna och jag rotmos pågång. Och när Emil kommit hem så ska vi åka och fira min pappa.

soligt

Idag har solen tittat fram. Skönt! Tog en promenad på fm med Ida. Sen fick jag en spontan klipptid för Anna hade fått avbok. Topparna klipptes lite.

Zoey hade somnat innan lunchen på dagis idag. Så hon vaknade lagom när jag kom. Vi gick hem och hon fick lunch. Sedan gjorde vi klart middagen, burritos. Smidigt så vi bara kunde stoppa dem i ugnen sedan. Var så fint väder så vi ville ut. Tog med barnen på en promenad upp till min mormor. Vi hade med oss en boll och barnen sprang runt och lekte ute. Skönt med trädgård, det saknar jag verkligen...

Ikväll hade Zoey svårt att komma till ro och somna. Vill så gärna att hon somnar i tid, då hon vaknar tidigt vilken tid hon än somnar. Pixie är likadan när det gäller det.

söndag

 
Jag fyndade dessa supersköna byxor på hm för 99:-. 
 
Idag har vi varit på kalas för min kusins dotter Julia. Zoey somna i bilen och sov en timme och Pixie leker så bra med Julia. Så både Emil och jag fick sitta och fika innan Zoey vakna igen. Vi passade på att veckohandla efteråt.
 
Vi har haft en skön em. Efter maten gick vi ut på en långpronenad och stannade för att slänga stenar i vattnet. Älskar helgen och så tråkigt att det redan är vardag imorgon. Men snart så är det helg igen och då har vi en hel del planerat. 
 
Zoey har just växt ur en storlek och använder nu 86 i kläder. Så denna helg gar vi passat på att byta ut alla kläder. Vi gick förbi med en kasse kläder till erikshjälpen med.

hjälpt.

Lina, mamma, pappa och jag tog släpet och åkte till Jönköping. Vi hjälpte Sofia att flytta. Hpn har hittat en fin lägenget mitt i centrum istället. Vi fyllde släpet med alla möbler. Den andra är möblerad. Sedan åkte vi några vändor med kartonger till nya stället. Vi pausa med att gå en stund på A6 och äta mat och fika på ikea. Efter att ha köpt med färdgodis så åkte Lina, pappa och jag hem igen. Mamma stannade kvar hos sofia. Som tur är kommer även hon hem till veckan, för att hon inte har föreläsningar på ett tag.
 
Min syster Lina och jag är allt lite lika. 

fredag

Min hjärna var helt enkelt inte med mig igår. Fick en fråga om att fika på bakfickan av Emils farmor. Efteråt skulle hon köra hem mig. Satte mig i bilen och vi börjar köra. När jag inser att väskan är kvar på fiket. Den låg kvar som tur var..
 
Vi spenderade tid på vc och apoteket igår. Var som jag misstänkte att Pixie behövde antibiotika. Med en lagom uttråkad Zoey och en jätte duktig Pixie, så gick vi och hämtade hem bilen. De fick varsin glass på vägen dit. 
 
Pixie var visst trött igår och somna redan 18:15 och ända till 06:40! Zoey tyckte det räckte med sömn mellan 20:10-04:30 men hon sover ju middag sen. 
 
Det står somsagt bakning på dagens planering. Bröd och knäckebröd. Min syster Lina kommer efter skolan och sover över. Hon önskade att vi skulle fixa dumlekakor ihop. Men annars ska vi ta en lugn dag hemma tills hon kommer. Så skönt! 

glömsk

Det gråa vädret håller i sig. Jag fick en promenad när jag lämnar in bilen. Den måste ha nya sommardäck.. när jag gått hem igen och ska låsa upp dörren. Så kom jag på att jag lämnade ju hela nyckelknippan. Så fick snällt gå dit igen för att hämta nyckeln. 
 
Idag ska det hinnas med en hel del. Och om tiden inte räcker till får jag skjuta på bröd och knäckebrödsbaket tills imorgon. Eller göra det i em när vi kommit hem från ett ärende. 

glömsk

Det gråa vädret håller i sig. Jag fick en promenad när jag lämnar in bilen. Den måste ha nya sommardäck.. när jag gått hem igen och ska låsa upp dörren. Så kom jag på att jag lämnade ju hela nyckelknippan. Så fick snällt gå dit igen för att hämta nyckeln. 
 
Idag ska det hinnas med en hel del. Och om tiden inte räcker till får jag skjuta på bröd och knäckebrödsbaket tills imorgon. Eller göra det i em när vi kommit hem från ett ärende. 

huvudvärk

Denna dag har varit motsattsen mot gårdagen. Glada barn och inte nått gnäll alls! En sån där dag man vill ha kvar länge. Som en god karamell som ska räcka ett tag, typ. Hoppas morgondagen liknar denna. Detta väder får gärna vända och bytas ut mot sol. Sen kan vi hoppa över april och hoppa direkt till maj. Vi längtar efter Alv! Ska bli såå kul när det öppnar!  Pixie längtar massa och i år kommmer ju Zoey tycka det är roligare än vad hon tyckte förra året. 
 
Idag har huvudvärken varit en trogen följare. Den har hängt med ett par dar nu och toppades med ett migränanfall med näsblod häromdagen. Den får gärna försvinna imorgon, helt. ser dock ett samband med bra kost och motion. Denna månad har jag varit så lat och dålig när set gäller motion. Fikat varje dag och ätit massa godis. Dock äter vi bra, nyttigt och varierat. Det är mina "unna mig stunder" som blivit för ofta och för mycket r de andra inte ser.. för mår bättre i kropp och knopp såklart ned motion och mindre socker. Räcker ju på kalas och helgen.  Så nästa vecka får jag börja om på ny kula igen..eller redan imorgon tro..? idag har jag ju bara ätit ett paket ben&jerry och några bullar....haha. 
 
Har lite matide torka.. ge mig gärna tips!:) Skriver matsedel för mån-tors. Helgen äter vi vad vi känner för just för stunden. Men denna vecka blir det.
Mån: spagetti och köttförssås, qvornsås till mig.
Tis: raggmunk och lingonsylt
Ons: nötentrecote; qvornfile till mig, potatishalvor i ugn, sallad och egen tzatziki
Tors: krämig pasta med franskaörter och kycklingköttbullar, kokta minimorötter
 
 
 

svårt.

Det bästa som hänt mig är våra underbara döttrar. Jag älskar dem så otroligt. Just därför hatar jag de dagar jag måste vara en arg och tråkig mamma..idag har det varit en sån dag då öronen täppts igen,  allt ska testas både en och fler gånger, utbrott för minsta lilla och göra allt tvärt om än vad man ska. Sen överenergi till tusen och ingen lust att leka bara springa runt. Då tar det även på mitt tålamod och jag har ändå ganska mycke. Men hatar att lägga mig såna dar. Vill bara att det ska bli en ny bra dag direkt. Få krama om mina älsklingar och glömma allt tjaffs. Vi gick och köpte glass efter middagen, för  hur som ska man somna sams. 
 
Jag vet att man måste ha gränser och regler. Man gör inte barn en tjänst om de får göra exakt allt. Man måste säga nej och man måste säga till. Det ingår i föräldraskapet. Att forma dessa små mini människor till självständiga individer som älskar sig själva och har en trygg grund i sig själv. Men för att få denna grund så måste det finnas vanliga vardagliga gränser. Som tex inte äta glass direkt innan maten. Inte klättra upp på köksbordet osv. Men trots det så är det just den biten som är jobbigast. För vissa dar när man bara behöver säga till nån gång, då känns det inte jobbigt. Men om det blir en dag när det endast handlar om sånt. Då känns det jobbigt. Det svåraste jobbet är att vara föräldrar. Men det bästa jobbet som finns! 

ute

Något barnen älskar är att leka ute. Emil och hans pappa har byggt båfe lekstuga med rutchkana,  gungställning och sandlåda. Men trots det är kossorna i ladugården mest intressanta. Vi har ätitoss väldigt mätta på god mat här idag. Just nu badar barnen med farmor, Emil städar bilen så vi blev kvar. När barnen ätit kvällsmat sen så åker vi hemåt så de somnar nog i bilen. Skönt med livet på landet! Utan massa trafik och människor överallt.

söndag.

http://www.youtube.com/watch?v=H6QVq7wGhy4   http://www.youtube.com/watch?v=0AhrRzTnb2U
 
Jag har nyss visat Pixie och Zoey lite låtar på youtube från Tomtélius orkester. Vi har nog aldrig tänkt på att nämna att hennes morfar och hans pappa Sven spelade förr. Hon har suttit och lyssnat lite nu. Och förundras över att morfar ser så ung och konstig ut. haha. Vart var du och jag då när han var i din ålder? jadu. Dessa frågor om livet har börjat bli så svåra. Men man gör sitt bästa för att besvara så gott man kan, till viss mån såklart. 
 
Igår var vi en tur på en traktor utställning med emils föräldrar och lillasyster. Vi fikade ihop och svärmor var kvar ett tag till. jag och hon gjorde om i Pixies rum. Tanken är att hon ska få ett skrivbord. Zoey ska ha en skolbänk som står hos pappa sen. Emil och Pixie var iväg och såg fotboll, så hon blev så glad när rummet var fixat sen. 
 
Idag ska vi till Horn för att fira Faster Ellen som blir 20. Så vi ska nog åka så småningom när Emil vaknat. Jag sov igår och han fick sova idag. Skönt at turas om på helgen.
 
 

fredag.

Det är redan fredag igen. Ska det gå såhär fort kommer jag ju snart vara 23! Och vad mycket det låter. Men det är ändå ett halvår kvar typ.
 
Arvid och Ullis kom strax innan tre igår. Pixie som slutat sova middag för länge sen, råka somna i soffan igår. Väckte henne efter en halvtimme och vad förvirrad hon blev. Men tror hon behövde det. Vi hadr hur mysigt dom helst igår. Gick till gästgivarhagen och kasta sten i vattnet. De åt middag här och var kvar när Emil åkte till träning. De badades, lektes och åt kvällsmat ihop. Tjejerna somna 20:15 och sov idag igen till 05:47:D 
 
Idag kommer min mor förbi. Var länge sen så ska bli kul. Hon passar tjejerna en timme. Så ska jag luncha med farmor och farfar på restaurang skolan. Vill ju se min syster Lina servera. Så får vi se om Elisabeth och Hampus kommer eller inte. Emil har match ikväll så vi hinner inte träffa honom så länge. Så ska bli skönt med helg sen. 

Busungar

 

baka baka..

Det doftar gott av nybakta kladdkakemuffins här hemma..Ullis kommer om ett tag så tänkte bjuda på lite nybakat. Båda är lika galna i kladdkaka. Och dessa muffins blir ju så goda. 
 
Efter helt rubbade nätter sen dagis börja. så fick vi äntligen en bra natt! Vi vakna till och med av Emils klocka 05:47! Så välbehövligt. Efter lämningen åkte jag till Nattis. Hon är hemma från Norge en snabbis. Vi gjorde våfflor på cokosmjöl och cockossocker. Blev gott. Efteråt gick vi en rask promenad innan jag drog mig hemåt. Mini sover middag och pixie sitter här jämte och väntar på att få se film på datorn. Vi brukar ta en "siesta" timme efter dagis med just soffhäng. Hon är trött först och vill varva ner. För att sedan få ny energi till lek och bus. 

fråga..

Idag sov Zoey till 4:15 med ett uppvak. Skönt! 
 
Tänkte ställa en privat fråga.. men sen Zoey sluta amma där efter jul. Så mår jag så dåligt innan mens. Redan vid ägglossning så svullnar magen upp. Mitt humör blir sämre och jag får verkligen anstränga mig. Sen en vecka innan så är jag jätte svullen, huvudvärk, feberkänsla, ont i kroppen och väldigt känslig och så orkeslös. Detta tar ju jätte mycket på mig. För två veckor orkar jag motionera ordentlig,  äter mindre onyttigt och känner mig gladare. De andra två veckorna är jag inte alls så pigg och bara går och väntar på att få må som vanligt. Har sökt på det och verkar vara väldigt vanligt. Pms är det som benämns. Tänkte höra om någon känner igen sig och har något tips? Har inget prevetivmedel och funderar på om det kan hjälpa? Men de gånger jag haft det har jag mått jätte dåligt, så verkar känslig för det med. Men man har ju inte testat så många olika. Tacksam för svar..för så här har jag aldrig haft det tidigare. 

tröttis.

Väckte Zoey kl 14 som vanligt och tog in henne.
 
Men hon somna om i min famn direkt och är omöjlig att väcka. Så hon ligger och sover såhär mysigt! <3 hon behöver nog sova lite extra middag idag. Pixie och jag hänger i soffan.

god morgon.

God morgon. Jag är trött som vanligt innan dagen är igång ordentligt. Zoeys sömn är sådär igen sen ett par veckor. Nu vaknar hon runt 3 och vägrar somna om. Ligger och pillar i mitt hår och snurrar runt. För att ta en powernap runt 5 halv 6. Hon somnar senare på kvällen nu sen kl ställdes om, så hon förlorar ju sömn. Så sover hon middag 12:30-14.00 inte allt för länge liksom. Vill bara att hon börjar sova fram till 5-6 igen utan att vakna ett par timmar innan. . Men efter en kopp kaffe och frukost är man människa.
 
Igår tvingade jag iväg mig själv på vattengympa.Var så osugen..men efteråt var jag glad att jag och Ida åkte! Skönt att bli trött på ett bra vis och avsluta med bastu. Så då kan jag och min chokladkaka njuta efter att städningen är klar idag! 
 
Igår rensades förråden ut ordentligt. Vi la allt som Zoey kan växa i ordning. Sorterade ut de skor som såg fina och inte slitna ut. De andra la vi i en hög som gick till klädinsamling. Där hamnade en hel del kläder som är i dagisskick. Vi la sånt vi vill spara själva till tjejerna som minne och inte ge nån i lådor. Och sedan la vi sånt vi tänkt ge bort/låna ut i andra lådor. Har ju lite bebisar pågång i vår närhet, nu under året! Så mysigt:) vi har inte planerat nån trea än på ett tag. Så då känns det onödigt o spara allt. Bättre vi skaffar nytt när och om det blir dags liksom. Emil och Pixie åkte till tippen med lite annat och till klädinsamlingen igår. Så det blev gjort. Det vi ska låna ut till en ska lämnas i veckan. Skönt att rensa upp!
 
 

RSS 2.0