regnig dag.

Idag hade alv ett sammarbete ihop med länsförsäkringar, så min mamma och pappa köpte biljetter därifrån till sig och vincent och wiggo. Det var ju förköp så trots spöregn har vi snällt följt med dem. Vi höll ut till kl 2.Men tror de andra var kvar lite till, typiskt nog blev det uppehåll just när vi åkte. Men Zoey somnade i bilen den korta sträckan hem. Så Pixie och jag tog ett varv på marknaden, som för övrigt var värdelös..ungefär 5 stånd var upptällda.. Men vi fick med oss en påse marknadsgodis. 
 
Igår möttes jag av blommor, lotter och räckmackor, Min fina familj överraskade mig med morsdag då istället. Eftersom jag jobbar imorgon ett par timmar och ska fira min mamma och emil sin. vi fick även trevligt kvällsbesök av sylvia, tjejerna behöll henne för sig själv i sina rum. 

friskt.

Igår fick vi besök av min lillebror Anton. Vi fikade ihop en stund. Hade lovat tjejerna alv så fick lite snällt köra iväg honom..men vi kom lagom ner till allsången. Eftersom vi hänger på alv 2-3ggr i veckan från att säsongen öppnar tills det stänger, och har gjort sen Pixie var 1. Så känner endel igen oss väl. De hälsar och säger hej Pixie, hon får sjunga micken nästan varje gång och varit uppe på scenen redan 1gång i år. Så är det allsången som är ett måste för henne. Vi hann med några fler föreställningar. Att åka saltkråkam utan mig är det nya, och gärna om och om igen. Himla tur att man har årskort och kan låta barnen åka rutschkana en timme utan att stressa på dem. De som betalar brukar snegla lite ibland när man är så obrydd att barnen gör samma saker en halv evighet, de är ju oftast så stressade att hinna se allt. Vi åkte hem skapligt ändå lagom till middagstid. Körde en stek på långkok hela kvällen igår, som jag kan värma upp till middagen imorgon. Smidigt att förbereda när tiden är knapp, och man ändå vill ha bra mat. 
 
Idag är det dagis och jobb som gäller. Känns som det var länge sedan. Dels att jag jobbade så mycket i två månader och denna månad mindre igen och att jag var sjuk så missade tre dagars jobb. Så även om jag verkligen älskar att spendera mina dar med barnen, ska det bli kul och jobba idag. Är glad att jag ändå har så oregelbundna tider. Börjar ju så ofta kl 4 eller mitt på dagen, så har mycket tid hemma med dem. Och ofta ledig vardagar eftersom jag jobbar helg. Så får de mycke hemmatid. De gillar sitt dagis, men känns bra i hjärtat att de ändå spenderar den mesta tiden med oss. Om jag längtar till mina 4 veckors semester?! Snart där. Och två månader till flytt! 
 

värdelös dag.

Jag har längtat efter denna söndag hela veckan. Dels för att vi var lediga ihop ända fram till 16, då jag skulle jobba. Det är upptäckardagen så hade sett fram emot att kolla djur, gårdsbutiker och nått café. Men det ändrades fort. Sen halv 8 imorse har jag sprungit på toaletten, magsjuka på båda visen..har inte fått behålla nått alls på hela dagen. Nu har jag kunnat behålla en risifrutti sen 45min och hoppas det vänder nu. Har ont i hela kroppen och är matt. Var länge sen jag var sjuk. Så glömt hur jobbigt det faktiskt är..
 
Emil tog med tjejerna en stund till alv. Och sen åkte de till horn. Jag är ju inget roligt sällskap..är så bitter över att jag blev sjuk. Dels för man blir ju inte rik på att missa några dars jobb. Sen ville jag så gärna umgås ihop hela familjen. 

onsdag.

Natten till igår så vaknade jag av att Pixie inte mådde bra. Dock så gick det över direkt när vi vaknat på morgonen. Så vi hade en hemma dag igår. Köpte lite nya skor till tjejerna och tog promenad i regnet till affärerna. När Emil kommit hem ville Pixie fika på stan med bara mig. Mysigt avslut på dagen<3 
 
Idag har vi varit lediga. Så då har vi hängt på alv såklart. Blev flera timmar där, tiden bara springer iväg eftersom de tycker det är så kul. Vi kom hem lagom tills det var dags att laga middag. Var så sugen på pankakor med sylt och grädde idag, enkelt men gott. Ikväll ska jag iväg på mammakväll. Blir mat även där...jag ska ju inte sticka under stolen med att jag nog kan äta jämt.
 
Imorgon blir det dock jobb och förskola igen. Och på fredag börjar jag inte fören på em. Så då hinner vi med att hänga på alv under dagen:) bästa parken som finns! 

Helgen är över.

Denna helg har gått i rasande fart. Vi har firat Emils fina syster som fyller 30 inom kort. Massa god mat och ett hus fyllt av gäster. Igår åkte pixie och jag till folkrace där min lillebror Anton körde. Vädret var ju inte det bästa, pendlade mellan blåst, hagel, regn och sista timmen uppehåll. Men hon ville inte åka, så jag stannade snäll
kvar. 
 
Jag avslutade helgen med att åka och handla. har ju lärt mig när man kan åka för att slippa folket..söndag kväll är en bra dag! Då kan det faktiskt vara kul att handla, när man får stosa runt själv.
 
idag ska vi passa Arvid en liten stund. För att senare fira honom som nyss fyllt två år. Så vi kör en hemma dag idag. Innan dagis en timme i em. 

alv.

Nu är äntligen värdens bästa park öppen igen! Vi klev genom portarna i onsdags morgon till öppningen kl 10. Vi följde upp madde, Ullis med barn. Vi var ett par timmar eftersom jag skulle jobba sen. Idag följde min syster lina med oss till alv. Det blev en heldag och vi kom lagom hem till middagstid. Zoey som varit vaken sen 5 och inte sovit alls trots fullt ös, så hon somnade kl 18 ikväll. Medan Pixie nattade sin pappa i soffan istället för tvärtom om. Vi hörde glassbilen så vi sprang ut och köpte lite glass. Denna dagen har med andra ord varit kanon med familjen. Imorgon jobbar jag heldag, så mina älsklingar får mysa själva. Men efter det väntas två dagars ledigt och 30års firande! 

uppvisning

Jag jobbade extra idag. När jag kom hem hade de köpt rosor till mig. <3 de var inte så glada att jag skulle jobba idag, mitt hjärta höll på att gå sönder för saknade dem innan jag gick. Så rosorna var verkligen uppskattade.
 
Efter vi lunchat så var det dags för Pixies uppvisning. Och zoey gick med emil på sitt första kalle kalas. Dansen var så bra!:-) 

aktiv dag.

Denna dag har gått i ett. Men varit väldigt bra. Vi började dagen med en morgonpromenad med Ida och estelle. Barnen gick själva mest och vi avslutade i en lekpark. Vi gick sen hem och var så sugen på raggmunk till lunch. Så började med det och bakade kladdkakemuffins till fika. För Elisabeth och hampus var inbjudna på lunch. Barnen lekte och efter vi fikat gick vi ut till en lekpark. Zoey är i sånt mellan läge när det gäller dagsvilan. Hon sover när hon är på dagis och fram tills nu har hon fått sova så länge hon vill. Men fått säga till att max en timme helst. För hon somnar så sent, och går ändå upp innan 6. Är vi hemma så kan det hända att hon inte vill sova. Som idag, men då ibland somnar hon innan middagen. Vilket är svårt att hindra, och då blir ju kvällen sen. Annars somnar hon supertidigt. Alltså är vi i ett mellan läge. Minns att det var lika med Pixie. Men hon slutade helt tidigare. 
 
Ska snart iväg och jobba, det är min jobbhelg. Men skönt att börja sent för att få njuta av mina skatter. Pixie blev medbjuden på cirkus ikväll, mina systrar Sofia och lina ville låna med henne. 

tips på mat?

Vi skriver veckomatsedel här hemma för alla vardagar. Kan dock tycka det är svårt emellanåt att komma på nått. Man kör ofta samma mat som återkommer. Igår ville tjejerna ha köttbullar så då rullade vi ett gäng. Idag testade vi gräddstuvad vitkål. Tjejerna fick potatis för misstänkte att de inte skulle falla i smaken. Men jag gillade det. Skriv gärna om ni har tips! Både vegetariska o med kött. Vi har bakat kolasnittar denna vecka, så himla gott!
 
Idag har vi varit lediga. Vi har firat walter som fyller ett år. Vi lekte ett par timmar där ihop med Ullis och Arvid med. Det blev minst sagt livat och barnen hade jätte kul. Igår började jag kl 4, så tjejerna och jag myste hemma och fick besök av min syster Anna och smilla. Njuter av mina små hjärtan<3 imorgon jobbar jag heldag. Men är ledig på söndag igen. Då har Pixie dansuppvisning och zoey ska på sitt första barn kalas. Synd bara att tiderna krockar så vi får dela på oss. 

västervik.

Igår följde jag och barnen med mina föräldrar till Västervik. Vi gick i lite affärer och åt lunch på McDonalds. Vi köpte inte så mycket. Mest rengöring och sånt som går åt till hemmet. Var mest kul att byta miljö lite. Båda barnen sov vid 7 igår. Det var länge sen zoey somna så tidigt. Men vi njöt av kvällen ihop med chips och dipp och ett glas vitt. 
 
Idag är vi lediga ihop utan nån match eller nått annat som krockar. Zoey och emil sover ikapp, båda sover och kl är snart 7. Det tillhör inte vanligheterna. Pixie och jag gick upp 6 istället. Barnen vill besöka Kalles för lite lek och bus. Så vi gör det idag. 

RSS 2.0