Sommarjobb stress?

Är en person som lätt blir stressad över saker, eller mer uppjagad. Typ som detta med sommarjobb. Vill tjäna pengar i sommar så jag kan hitta på något extra kul med min lilla familj, spara undan något till framtida planer, eller bara bjuda ut min man på en bit mat. Sen så går det ju åt ändå till vardagliga ting. Men känns som jag legat i och sökt. Sökt 5 olika jobb, därav 2 var inom kök och inom omsorg så det finns flera olika "grenar" inom det området.Ett jobb gick ju bort idag så sökte ett nytt direkt. Ska söka de sista denna vecka. Överväger att söka till alv. Men vill verkligen kunna umgås med min familj lite i sommar med. Eller så får man säga nej när de ringer in en på de lediga dagarna. Men då blir man ju inte så poppis. Sista ansökningsdagen är 5 feb så måste bestämma mig tills dess. Trygghet att vi har föräldradagar kvar att ta ut ifall allt skulle skita sig. Men vill komma ut denna sommar, så håller tummar och tår för att jag får svar snart!


Trög tjej.

Var nyss på Arbetsintervju på en restaurang i Vimmerby. Helt trög tjej. Dum förklarade mig att det var kvälls tid och att jag har en två åring. Men som jag sa hon har en pappa. Hon svara ja men kan han vara själv?! Vi lever ju inte på 1800- talet. Skulle aldrig kunna vara tillsammans med Emil om han inte hade kunnat ta ansvar och vara själv med sin egen dotter. Så helt sjuk fråga bara. Sedan skratta hon mig i ansiktet när jag nämnde arbetsgivar intyg och sa att det bara var ett värdelöst papper, men visst vill man ha papper så. Sedan skulle man jobba för ca 40-48 kr i timmen. Dessutom jobba 7 dar i veckan 10-22. Så det arbetet tar jag bara inte. Men får se om hon ringer, jag gör det inte! Jag nämnde att jag ville ha 1 dag i veckan ledigt, men som hon sa: kan inte lova dig det och du kan inte vara hemma med fin dotter om hon bli sjuk. Hår hoppas att jag får napp på det andra jag sökt. Ska söka nått mer med.


Syster 19 år.

Idag firade vi syster sofia som blev 19 år. Vi åt marängsviss som kan vara det godaste som finns! Åt tills magen vart helt full.. Vi gosade med Tusse, älskar den hunden så mycket! Hade det inte varit för alla våra 43 trappsteg.. Så hade jag gärna låtit honom bo här sista tiden. Han är nämligen 12 år i maj. Men inte så snällt mot honom när han redan har ont i ryggen. Nu kikar jag på mammor och mini modeller, stör mig rätt mycket på det!


Mysig morgon.

Vi har haft en sån slö och riktig mysig morgon. Pixie har börjat sova i sin säng mer och mer. Bytte plats med Emil och satte pixies säng jämte vår och dessutom har hon en växasäng. ( en äldre modell som har "skydd" runt om, ist för en liten planka.) så hon sov hela natten i sängen med ett uppvak för lite soppa. Hon drack inte mycket utan ville mest snutta lite och somnade om snabbt. Vårt element har nästan slutat fungera i sovrummet så måste ha öppen dörr. Vill inte det eftersom jag blir väckt av katten flera gånger per natt. Pixie som alltid vaknar tidigt sov till halv 8! Men katten väckte nog innan 7:/ hoppas vi får i ordning på elementet snart! Vi gick upp och åt frukost framför teletubbies. Tog ett långt bad ihop och har myst fram till lunchen. Nu inom någon timme borde Pixie sova lunch. Sedan ska vi gå ut en sväng med pulkan för att handla lite. Så kommer pappa Emil hem i em/kväll.:)


Myskväll.

Idag har jag städat Anna och Jonas lägenhet några timmar, det var jobbigt men gick bra!:) mamma var så snäll och kom in till pixie några timmar. Sedan kom Anna och Ullis vid 5. Vi gick och hyrde världens sämsta film!! Köpte mat på kinan och shalom. Och massa godis..Ska till kinan på tis med mitt cv bestämde vi:) så får se vad jon säger. sökte ett jobb för några veckor sedan och sökte 2 till igår. Annars får jag väl söka på alv. Snart ätit upp min godispåse.. Men ska inte äta det som blev över. Ska verkligen försöka denna vecka som kommer med att hålla nere sockret lite. Anna och Ullis har åkt hem. Pixie var så förälskad i Ullis hela kvällen så att hon inte ville somna ifrån henne. Kl 10 somnade lillan 5 min efter att Ullis åkt hem. Nu ska jag göra mig i ordning. Tänkte läsa en stund innan jag somnar. Hoppas ni haft en bra lördag!


Semla.

Ja denna vecka har varit en riktig skit vecka.. Med tanke på allt onyttigt jag ätit..hur mycket choklad, kakor och chips.. Varit så stressad och haft så mycket i huvudet.. Mitt sätt att koppla av och orka med. Men nästa vecka då fan.. Då SKA jag skippa socker i veckorna!! Eller iaf dra ner på det. Och inte äta varje dag..längtar tills imorgon kväll. Då ska Pixie och jag ha myskväll med Ullis och Anna. Innan det ska jag hjälpa anna och flyttstäda. Så himla skönt! Idag blir det kalas i storebo, min bror fyller år. Emil ska iväg lör o kommer hem sön, fotbolls cup.


Onsdag.

Idag var en sådan dag som sängen var så varm och bekväm. Hade ingen lust alls att vakna innan kl slog 6. Men det är inte jag som bestämmer det;) pixie blev lite ledsen imorse när Emil skulle åka till jobbet. Men det gick över ganska snabbt som tur var. Vi gjorde oss klara till halv 7. Och såg lite tecknat resten av tiden. Idag så har vi haft öppet i restaurangen. Gjorde desserter och va köksis. Skjutit upp plugget tills ikväll och imorgon kväll. Ångrar det nu.. Men har verkligen inte orkat. Så ikväll när Pixie somnat så gäller det att börja plugga så det inte blir allt för mycket imorgon.


Snö!

I helgen fick Pixie leka ute i snön. Och idag gick vi även direkt efter dagis till källängen. Men efter att bara åket ett par gånger sprack pulkan:/ vi hade råkat köra på en pinne..en helt ny pulka som vi bara åkt med en gång innan. Känns surt! Men får köpa en ny. Oturen slutade inte där idag. Mina skor jag köpte för knappt 2-3 mån sen gick sönder förra veckan. Fick lämna in och limma klacken. Men de gick sönder vid tårna och blev även hål i skon:/ då köpte jag de för 600 på rea för att de skulle hålla! Men hade inte kvar kvitto så var tvungen o köpa nya:( sen så glömde jag nallen på dagis så måste springa tillbaka när Emil kommit hem. Känns som en hopplös dag där jag bara känner mig stressad över allt plugg jag har framför mig denna vecka. Sen så finns det så mycket annat i tankarna nu, blir galen. Vill bara ha helg nu..


Helg!:)

Äntligen helg! Så skönt o slippa skolan i två dagar och bara umgås med de jag trivs bäst med<3 sitter på lektionen bartender teknik. Har nyss redovisat mitt arbete om whisky. Lyssnar på de andra som redovisar..snart blir det bild och slutar för dagen halv 3. Varit en jobbig dag idag.. När man berättar saker i förtroende och det sprids vidare och rektorn blir inblandad.. Handlar om en lärare, men inget jag vill gå in på.Herregud säger jag bara. Ska bli så skönt o sluta skolan i sommar. Vissa verkar tro att man ska lägga hur mycket som helst på studenten..eller mer flaket. Inte så viktigt tycker jag. Alla får inte allt serverat och jag tycker inte det är något som jag anser vara viktigt. Jag tycker det är bättre att satsa på god mat o lokal o fira med familj o vänner! Väljer hellre att få "festen" än pengar till ett flak. Ett par hundra räcker väl ändå liksom. Vart visst ett argt inlägg men är så sur. Ska bli så skönt o komma hem o ge mina älsklingar en kram<3 då blir jag glad igen.


Vem?

Vem eller vilka är frågan? På morgonen när jag kom till mitt skåp möts jag av en lapp med orden Du duger som du är, och en klubba. Men det var inte endast jag som fick dessa fina ord på morgon kvisten. Utan alla skåp i hela skolan hade en lapp och en klubba.


Mat.

Mat är nödvändigt. Men ack så tråkig utgift! Jag lägger i stort sett exakt alla pengar jag får på just mat. Under 2011 så har jag(vi) köpt mat för 30546, det blir ca 2500 i mån. Men det är ju okej. Förutom att jag även handlar på Konsum och netto varje månad.. Så det blir ju minst hälften till..skrämmande mycket pengar man lägger på mat. Även om jag skriver matlista varje söndag, handlar hem middag för iaf 5 st dagar per vecka. Köper till pålägg, frukt, grönt och mejeriprodukter mitt i veckan. Som dessutom går åt! Ett paket fil håller ca bara en dag allra mest två. typ nästan samma med mjölken. Man måste ju äta varierat.


Simma.

Varit så dålig med det som kallas motion..inget gym, inga långa promenader..fy är så jag skäms! Men min motivation tryter och min ork är på noll.. Tanken var att friskis o Svettis skulle gälla från denna vecka. Men än ser jag inget träningskort framför mig. Fy! Ändring på detta nu inom en snar framtid.. Så när min kära vän undra om vi kunde simma i em, ja så varför inte?! Så nu för första gången, på alldeles för lång tid ska jag röra på mig. Fuskade även igår.. Var så sötsugen att jag minsann åt lite för mycket..så idag har jag klarat mig utan socker( än så länge) huvudvärk från helvete eller något liknande har jag, men blir så de dagarna jag inte äter socker? Iallafall så har det blivit så den närmsta tiden. Vet inte vad det beror på. Jobbigt är det, axlar, nacke och huvudet värker samtidigt som ögonen gör ont och det är svårt att koncentrera sig. Var länge sedan jag gick iväg på egen hand nu..idag blir det ju en stund. Eftersom jag ska åka och simma med Ullis och Anna. Ska bli skönt att röra på sig lite. Plugg väntar ikväll..


Plugg.

Mindre kul med plugg..något omotiverad och seg. Men måste plugga en timme nu. Har ju faktiskt möjlighet till det på måndagar..Så bäst att passa på. Sjukt tråkigt bara.. När jag hämtat min älskling ska vi till en lekpark och busa. Hampus och Pixie ska få leka idag. Nehe..plugg var det ja.


Helg:)

Äntligen helg igen! Hämtade hem finaste Pixie i fredags. Först ville hon vara kvar och leka. Skönt att hon trivs! Men när jag sa att det var helg nu och att hon fick gå hem själv. Om hon höll mig i handen. Då blev hon glad! Vi gick till Konsum och Pixie fick själv köpa ett päron till mellanmål. Stolt liten tjej. Vi hängde med Ida och hon följde med oss hem en liten stund. Hon hjälpte mig så jag äntligen kan ladda ner appar;) sedan så var Emil sugen på pizza så vi åt det. Vi gick ner och hyrde filmen Cat run, rätt bra! Vi brukar typ aldrig köpa godis till Pixie tycker inte små barn behöver äta mycket sånt. Men hon bad om choklad så hon fick faktiskt denna helg en liten bit choklad. Mallig tjej när hon visade upp killen som tog betalt. Idag är det lördag och jag vet inte hur många gånger jag vaknat. Pixie är en hejare på att knuffa ut mig till kanten tills jag endast kan ligga på en sida och dessutom nästan ramla ner. Men även om jag flyttar in henne till mitten så dröjer det inte länge innan jag ligger så där på kanten. Men vad gör det när hjärtat sover bra. Vi lät pappa E få sova och smög upp halv 7. Teletubbies och lera lek gäller än. När Pixie sovit lunch så är det kalas kl 2 som gäller. Hampus har fyllt 2 år. Efter kalaset så åker vi till Horn. Ha en bra helg!


Onsdag.

Nja vet inte vad jag ska tycka om denna dag i skolan..Börja med att vi skulle fixa praktik. Men det gjorde jag redan några veckor efter jag börjat typ. Så medan andra höll på med det fanns det inte mycket att göra. Sedan skulle vi skriva varsin meny med totalt 9 rätter varav 3 var tvugna att vara klassiska, helst fler. Det gick rätt fort så när jag var klar så fanns det inget att göra. Vi fick rast så gick hem och åt en smörgås. gick tillbaka och fanns inget att göra så vi fick gå på lunch. Orkade inte gå till skolan så gick hem och lagade lunch, mamma kom på besök en snabbis. Tillbaka i skolan..och fanns inget att göra så jag skrev klart en uppgift i ett annat ämne som ska vara inlämnad på fre. Skönt att ha det gjort! Sedan när vi hade en timme kvar på dagen.Då äntligen fick vi en till uppgift som vi jobbade med..Orsaken att det blivit såhär är att vi inte har vanliga lektioner på onsdagar. Utan vi har öppet i restaurangen. Men vi öppnar inte fören nästa vecka eftersom inga varor kommit hem än. Även när man tycker det är jobbigt med massa lektioner efter varandra, som vi har de andra dagarna..så är det nästan värre att bara hänga is kolan och inte göra nått..så skönt att det inte brukar va så!

Igår kväll satt jag och valde ut kort som jag ska beställa. Inte skrivit ut sedan i sommras. Och inte ens sen i aug! Vet inte varför det dröjt så länge. Men svårta tt sålla bort så mycket kort när det blir så långt emellan..Lyckades att få ner det till 106 stycken iaf. Så får jag beställa direkt efter Pixies 2års dag och kalas. För ska göra en eget album med andra julen och födelsedagen. Älskar verkligen att föreviga minnet i kort!


Måndags ångest..

Detta var för snart 2 år sedan! Fattar verkligen inte att det gått två år sedan jag var rund som en köttbulle..Man blir lite tårögd av att se tillbaka på alla bilder. Men helt underbart att se utvecklingen. Hur snabbt en liten människa växer och lär sig saker. Vips så kan hon visa fram två fingrar. Tummen( som hon dessutom vet heter tumme) och pekfingret, säga att man ska blåsa, sjunga och få paket och vilka som kommer. En mycket viktig sak är att: nej tomten komma. Nää dädd för tomte, tomte snääll. Tomte åka hem. Detta år var tomten ingen hit, lite mer en skräck blandad förstjusning! Kortet är taget kvällen innan underbaraste Pixie föddes.

Lovet har gått väldigt fort. Varit otroligt skönt att kunna vara hemma hela familjen ihop. Men nu sitter jag med en klump i magen..Skolan, jobbet och dagis börjar redan imorgon igen. Även om det är bra på flera sätt att komma tillbaka till rutinerna så har jag ingen lust! Så segt att plugga om kvällarna när man helst bara vill lägga undan böckerna.. Dock så behöver Pixies sovrutin komma i ordning igen. Första dagarna funkade det bra. Sedan kom jul, nyår och allt blev i obalans. Först flyttades allt fram en timme, hon vakna senare, somna lunch senare och även kvällen. Till att sedan somna allt försent på kvällen. Dagisdagar tycker vi att halv 8 är en bra tid, senast kl 8! Somnar hon innan får hon, men brukar ytterst sällan göra det. Då hon helst sover 1- 1½ timme efter lunch. Men nu den sista veckan har hon somnat på tok försent..till att övergå nu de två sista dagarna att skippa lunch vilan totalt och somna för natten redan kl 5..Det är inte alls bra för hon vaknar på tok för mycket under natten och sömnen blir störd för alla. En vanlig natt vaknar hon oftast runt 2 ggr. Men jag antar att efter 2 dagar på dagis så borde rutinerna vara på sin plats igen?! Hon är ganska känslig med att en dag blir sen, jag vill hest att endast en dag på helgen blir något senare. Jag vet ju hur de närmaste dagarna oftast blir sedan.. 

Det tråkiga är att jag varit små sjuk hela lovet inget kul alls..och i fredags blev jag hängig igen för att sedan vakna upp på lördag med biehålsinflamantion och må uselt..Idag så har jag köpt massa läkemedel på apoteket för att kunna orka gå imorgon. Mår inte helt bra än och skulle igentligen behöva vara hemma. Men vill inte börja med att missa massa..Vi har rätt mycket prov och inlämningar nu de närmaste veckorna så varje lektion är viktig..Så bara att bita i det sura äpplet och härda ut!


Grisen

 Ja här är grisen som familjen i Storebro har! Hon heter sara och är jätte snäll. Hon uppskattar även när Pixie kommer med mat så som äpplen och potatisskal. Men jag har inte bestämt mig än om jag tycker hon är söt eller ful?! Eller en bättre benämning på henne är nog sötful. Hur som så pratar Pixie om denna varje dag.



Fredag.

 En natts gammal liten Pixie!<3              Snart är hon 2 år!  Jag ser min dotter och pirrar i magen av lycka, smälter av stolthet och njuter av att känna mig så otroligt älskad! Mitt allt, mitt hjärtas guld.

Måndag.

 Pixie älskar denna stora nalle. Han ska i stort sett med överallt och måste vara med vid nattningen nu för tiden. Nästan att hon bytt ut snuttefilten till och med! Hon fick nallen av sin gudmor Sylvia för ca 1 år sedan.

Idag har vi nog haft en riktig slö dag! Börja med att vi vakna vid 7, men Pixie somna faktiskt om till 8! Så lite sovmorgon med..Annars så har vi varit en sväng vid tippen och slängt lite saker, bärt ner skötbordet till förådet. Hon använder bara blöja på natten o om hon ska göra nr 2. Men då ber hon om en blöja innan. Så vi kände att det bara var ivägen. Hon är inte ens 23mån och redan "blöjtorr". Vi åkte och storhandla utan blöja med och idag sov hon även lunch utan! Så det är bara nr 2 hon ska vilja göra i pottan. Men det tar den tid det tar, är så otroligt stolt! På morgonen har hon knappt kissat i blöjan under nattens gång, utan springer upp och kissar det första hon gör.

Vi lyxade till det med tacos till middag idag. När vi ätit klart säger Pixie helt spontant tack maten! Inte lite stolt jag blev. Hon pratar fler ords meningar nu. Oftast 3. Och även samanhängande prat med oss. Oftast är det om vad alla brukar göra. Så som mormor ger grisen äpple och grisen springer och heter sara. Farfar har kossor och kalvarna suger på fingret och de usch (bajsar). Farmor är med bella och hon kissar ute. Pappa spelar fotboll eller jobbar. Jag är i skolan och Pixie leker med cajsa och molly. Hon tar in allt vi säger och gör och kommer ihåg sånt vi gjort några dar innan. Som härom dagen var jag och Elisabeth i hahadal och badade med barnen. Jag frågade henne igår va hon och Hampus hade gjort häromdagen. Hon svarar babba( bada) och åka kana. Hon vet hur hon vill ha det och säger ofta mi sitta hä eller pappa sitta dä, nej pappa mamma dra. eller tvärt om när vi är ute och går. Skulle kunna skriva flera sidor! Men är så stolt över vår pratglada tjej. ( brås på sin mor tro?!)


Ett underbart år 2011!

 Vi skaffade denna underbara katt!
 Få gå själv och kolla på fåren var kul!
 Tappat räkningen på hur ofta vi var här.
 Folkrace har vi kollat på endel!
 Alla högtider detta år har varit extra mysiga eftersom Pixie varit "med" mer!

 Utflykter var även våra höjdpunkter:)
 Öland:) Även om det inte var nått badväder just denna vecka. Så har vi allt badat under sommaren 2011.
 Hösten kom, och nu så här efter jul verkar snön komma. Så då får jag ta massa fina kort ute i snön!. Super nöjd över detta år och jag vet att detta år kommer bli minst lika bra!:)

RSS 2.0