fika

Igår var både jag och Emil lediga. Vilket var så skönt. Vi börja dagen med att jag fick sova lite extra. För idag är det Emils tur. Börjar kl 9 så han hinner sova innan. Emil hade en klipptid i Horn. Vi hängde med hela familjen för att ungås i Åshorva. Där vi både fika och åt. Vi kom hem på kvällen. Zoey somna i bilen och vakna några timmar senare för sin välling. Hon hade svårt att somna om. Men efter nån timme sov hon igen och jag med visst..Pixie sover än och skönt att hon sover lite längre än 5. Så vi hänger här i soffan och tar det lugnt en stund till.
 
Barnen har bara 2v kvar med 15/h på dagis. Alltså att även när jag inte jobbar så får de va ca 3h. Men från v 25 är det efter mitt schema. V 28-31 är de hemma med Emil. Tur det för då är det som mest jobb för mig. Men v 26 jobbar jag mest kväll på vardagar och barnen är bara 2h på
Em. Pixie som älskar att vara på dagis kommer inte vara så nöjd. Men vi kommer ju ha roligt och hitta på saker så hon tänker nog inte på det. V 33 börjar de på 15/h igen och jag antagligen som timvikarie igen.
 
 

Tidigare.

Igår var det varmt och skönt ute. Min syster Lina hängde med oss till Alv. Där mötte vi även Ida och Estelle. Så barnen ville gå ihop och leka. Tre timmar i värmen räckte för sen blev tjejerna trötta. 
 
Zoey vakna redan 03:50 idag igen. Hon brukar ju vakna kl 5 och då på dagisdar sova middag vid 12:30 och hemma oftast nån timme tidigare. Men idag var hon trött och somna i soffan runt 7.   
Vi ska gosa med Walter efter lunch idag. Mysigt! Ledig idag med. Sen jobbar jag imorgon, fre och lör. imorgon ska vi vara på dagis redan 06:20.

bygga ihop.

Jag har bestämt mig för att bygga ihop barnens namn och månadsblomma. Så det blir en tatto. Så får se när det blir av och hur. Men lite blad eller nått säkert. min systers sambo skulle kolla på det och se vad vi kunde hitta på. 
 
Är hur eller hur sugen på att tattuera mig. Skulle vilja göra nått mer nån gång. Texten på ryggen ser jag ju inte, så känns som jag bara har på benet. 

fruktsallad

Idag vinkade jag hejdå till mina älsklingar 06:50 för att cykla till jobbet. Skönt att bo nära så man både hinner dit o byta om till 7. Zoey sov bara till 03:50. En timme tidigare än vanligt. Men jag hann lägga mig 30min innan jag åkte. Tur det för var kvar på jobbet hela dagen fram till 5. Möttes av färdig middag och efterrätt. De kramarna var de bästa på länge♥ imorgon ska jag njuta extra. För då är hela familjen lediga och bara tid för att umgås. Vi är bjudna på mat hos Emils farmor och fika hos min mamma. 

Värme

Underbart nu verkar värmen hittat hit. Igår var de jätte varmt ute. Passade på att hänga tvätten ute. Vi har ju en gemensam grusgård här men med egen ingång. Så ställde vårt tvättställ jämte vår ingång och det var torrt under dagen. Skönt! Jobbade em/kväll igår så då hinner man ju vara effectiv hemma med.
 
Idag blir det Alv. Vi hänger ju där nere så ofta vi kan och orkar. Barnen älskar verkligen stället. Så vi sitter här hemma och räknar ner tiden tills vi kan gå..Vill njuta av dagen och göra roliga saker med mina små tjejer idag. För imorgon väntar ett 10h pass på jobbet och då hinner jag inte träffa dem mycke alls. 
 
Idag får jag min första lön på lääänge! Jobbade bara 34h i April, men det var ju den veckan de lärde upp mig. Men bättre än inget och det känns så skönt! 
 
Zoey som liten bebis. Tur det kommer en till bebis som jag ska bli moster åt snart! Och att Walter är född. Man blir så sugen på bebisgos när man ser såna kort.
En väldigt mycke mindre Pixie! Kollar på hästar hos mormor och morfar. Tiden går så fort.  Inser hur stora tjejerna är när man ser dessa kort.
 
 

pippi

 
Vi har hängt ett par timmar på Alv idag. Vi åkte sedan hem för att vila lite och Zoey skulle sova. Vi åt middag och sen åkte jag och Pixie dit en stund till för att se pippi som var på em. jätte bra föreställning när hon gick på cirkus. Vi köpte oss glass med. Mysig dag och mysigt med lite egen tid med stora tjejen. Imorgon blir det jobb och barnen får vara på dagis redan halv 7. Har yttligare två pass bokade denna vecka. Skönt att det rullar på. 

min premiär

Pixie har pratat om länge att hon vill sova över hos nån. Så hon fick komma till stugan igår. Mamma o pappa grillade korv och revben med henne och de hade ätit godis och myst. Tror vi hämtar en nöjd tjej om några timmar.
 
Min syster Lina kom igår. För hon ska med till alv idag. När Zoey somnat på kvällen föreslog hon att vi fick åka. Så vi åkte till Emils kompis Robin och Jossan. Skönt att komma ifrån ihop en liten stund. Men känns idag att jag kom i säng försent, men det är det värt. 
 
Barnen och Emil var på Alv igår. Vi ska ju somsagt dit idag och jag längtar. Det bästa med årskort att man kan variera vissa gånger går man bara några timmar o andra längre. 

soffhäng

Här sitter jag i soffan och är så sugen på choklad eller godis. Men har inte köpt något. Så får göra det imorgon. 
Saknar min kärlek om en timme får jag en kram. 

.

Fick jobb hela dagen imorgon. Pendlar med dåligt samvete mot barnen. Hade ju lovat gå till Alv men jobbar till 18. Vet att Pixie blir besviken.
 
 Men Emil och barnen kan gå på lör när jag jobbar och vi ska gå på sön. Tycker man lever med ständigt samvete..dels att ha barnen på dagis, vara i från dem osv. Och sen blir jag glad att få möjligheten att jobba. Så man bidrar ekonomiskt till familjen,  annars får man dåligt samvete över det. Det är så verkligheten är. Och så är det för de flesta. Samtidigt saknar man varandra och tar tillvara på nuet dubbelt upp om man är ifrån ibland. Och eftersom jag har en fotbollskille så är det flera kvällat i veckan. Och då saknar man E massa. Imorgon kommer vi inte hinna ses alls och igår somna jag lagom tills han kom hem. Svårt att skapa en balans i vardagen. Och speciellt när båda jobbar. Men man kommer in i det snart. men man länner sig otillräcklig ibland. Vill vara världens bästa mamma och sambo. Tror dock man sätter kraven lite högt ibland. 
 
Nu närmar sig badsäsongen..och är inte alls redo gör det. Motionen har halkat efter den senaste tiden..

hemma.

Godmorgon. La mig redan straxfika an 9 igår, men kände att jag behövde sova ikapp lite. Och idag lät Zoey mig sova till 20 över 5 istället, så piggare mamma:) 
 
Jag har Zoey hemma i veckan. Hon har blivit förkyld och är väldigt klängig och tröttare än vanligt. Igår somna hon i min famn och sov i två timmar i sin säng. Men skullle hämta Pixie från dagis mitt i. fina mamma ställde upp och passade Zoey. Dock så vakna hon en minut innan vi kom hem ändå. Ville låta henne få sova klart om det fanns möjligheten. Hon somna ändå kl 8 på kvällen sen. Hon är väldigt mammig nu, så känns inte rätt att lämna henne då. Har ändå inte jobb mer än lör denna vecka.  
 
Idag ska jag och Zoey ta en fika hos min kusin en stund. Sen när Pixie är hemma igen får vi nog fixa lite här hemma. För imorgon ska vi  hänga nere på Alv. underbart att det öppnar igen! Sen blir det så mycke gratis motion. Pixie gillar verkligen inte motionspromenader. Men hon säger inget när vi går till Alv. Då står hon snällt på ståbrädan. Perfekt att förena nytta med nöje;) 

<3

Finns det något mysigare än detta!? När hon lutar sig självmant mot mig och bara somnar <3

bullar

Vi bakade bullar på morgonen.  Gick ju ändå upp 5, så ska nog börja baka på morgonen. Skönt och ha det gjort liksom. Pixie är på Alv med dagis. Överlycklig tjej! Zoey är hemma med mig. Hon orkade inte fullt ut pga förkylning igår. Sen skulle bara de äldre barnen gå. Så hon får äta bullar med mig istället. 

regn.

Det regnar ute. Väldigt tråkigt väder. Då vi tog bilen till dagis. Fortsatte jag till stugan och tog lite mer frukost och kaffe med mamma. åkte sen och köpte en present till Arvid och lite gott till mig. När barnen är hämtade och Zoey sovit ska vi till Arvid. Vi gör smidig middag idag eftersom vi är iväg. Tortilla pizzor och en god sallad.
 
Jobbet ringde och jag fick denna lördag med. Så nu har jag jobb alla lördagar i maj och en torsdag nästa vecka. Bra ju:)
 

kräm.

Det blev en promenad på fm idag. Sen har vi mest varit inne. Zoey har nyligen lärt sig att somna inne. Ända tills nån vecka sen, vägra hon sova middag nån annan stans än vagnen ute. Men nu flera dar i rad har hon sovit inne. Väldigt skönt!  Vi har kokat rabarberkräm istället för baka bullar. 
 
Senaste tiden så har min hy varit så dålig. Har aldrig direkt haft dålig hy innan. Men nu ser den inte alls bra ut. Så jobbigt för mår inte bra när den ser dålig ut. Undrar vad det beror på? Sköter den som innan. Men vet inte om sömnbristen kan göra det? Sista tiden har jag inte sovit mycke alls. Men det har jag ju inte gjort de senaste 4åren. Gått upp 2kg nu på sista tiden. Så vet inte om hyn har med det att göra. Att jag ätit bröd, ost mjölk mm. Inte orkat vara strikt med maten. Och inte så duktig med promenader på sista tiden heller..
 
Imorgon ska vi fira Arvid som fyller 1år! Stora killen. 

fort över?

Zoey fick ju vaccin på senaste bvc besöket. Det skulle antagligen ge feber efter en vecka. I lörsags sov hon jätte oroligt och blev förkyld under natten. Och i söndags em kom febern. Inatt har hon varit vaken 2h och haft hög feber. Men den försvann efter panodil. Nu på morgonen var febern borta. Så hoppas den håller sig borta under dagen. 
 
Vi ska nog gå en promenad på fm. Sen kommer min mamma förbi på en kaffe. Pixie ville gå sina timmar på dagis. Så vi ska gå dit om en stund. Vi tar nog en lugn hemmadag idag. Får se om barnen har lust att baka bullar idag. 

Söndag

Fy jag tycker helgen går alldeles för fort. Innan man ens hunnit blinka så är den slut..Igår fick vi träffa lilla Walter. Helt underbar och så liten. Man kan knappt fatta att de är så små. Man glömmer så fort tydligen. Zoey kändes som en jätte igår jämte honom. Vad jag längtat efter honom och nu är han här<3
 
Sedan fick i besök av Sylivia. Pixie älskar verkligen när vi träffar henne. Och hon var mycket nöjd över att få leka. De har verkligen ett speciellt band, och jag blir lycklig ända in i själen över att hon är hennes gudmor. 
 
Idag kommer barnens farmor för vi ska köpa Alv korten. Hon ska med ha ett och min syster Lina. Ska bli kul att det snart öppnar!

fredag.

Pixie har blivit en hejare på att skriva på senaste tiden. Hon skriver hennea och Zoeys namn utan att jag visar, men även mamma och nästan pappa med. Sen gillar hon att skriva om vi skriver o visar med. Hon har lärt sig att räkna på engelska till 8 och är intresserad av vad saker heter på engelska. Sen kan hon de flesta siffror om hon ser dem. Det är så roligt att lära henne massa nytt! Hon är intresserad och vill hela tiden lära sig. Och jag blir så stolt. Man kan med andra ord säga att hpn längtar efter skolan. Tror hon nämner det varje dag. Dock ett par år kvar! 
 
Idag har vi förutom typiska hushållssysslor med tvätt mm. Hälsat på min farmor och farfar. Bad min kusin maria komma med. Sen har barnen varit på dagis i 2h. Jag har jobbat så Emil fick hämta när han sluta. Barnen somna runt 8. Så nu väntar jag på min kärlek som haft match ikväll. 

ny gammal.

Zoeys rum är busrummet med de större leksakerna i. Hon har en stor svart hylla från Ikea som sväljer alla leksaker. Idag fyndade jag en rutchkana på Facebook loppisen för 120kr. Barnens överraskning när de kommer hem med Emil. Jag åker strax till jobbet. så får höra vad de tyckte sen:)

God morgon.

Det var ju så varmt ett tag, så vi stängde av alla elelement i längenheten. Det har en tedens att bli bastu liknande här, med alla takfönster. Men igår var det kallt här hemma, så vi fick stänga på ett par element igen. Känns så tråkigt, vill ha sommar nu! 
 
Min syster Lina var så snäll igår, hon kom och var med Pixie här hemma. Ville inte ha med henne helst till bvc. Då hon ska ta en spruta i sommar. Eftersom hon redan är nervös nu inför det, så kändes det dumt att hon skulle vara med och se när Zoey fick sin igår Pixie hade extra kul, för Lina hade med en kompis. De hade bakat chokladbollar under tiden. Men vi åt aldrig nån igår. Så det passar sig perfekt då min kusin och hennes barn kommer efter dagis och leker en stund. Zoey är 1 1/2 år nästa vecka! Helt sjukt vad tiden verkligen går. Ingen liten bebis längre. Hon hade gått upp jätte bra, nästan 2kg på ett halvt år. Så nu väger hon 10,4kg och är 83cm. Liten börjar bli stor. Vi fick sova till strax innan Emils klocka ringer 05;45 man känner sig verkligen piggare med en timmes extra sömn! 
 
Var på möte om sommaren igår. Så håller tummar att jag får in lite pass innan schemat börjar. Skulle troligtvist få schema innan midsommar istället för efter. Har ju två pass bokade denna vecka iaf. Så får se om jag får nått mer då.
 

Lycka!

Idag föddes en nära väns son. Så lycklig och längtar efter att få träffa honom sen. Gosa bebis så underbart. 
 
Idag har vi haft min syster Lina här en stund.  Hon bjöd på glass så vi tog med tjejerna till sibylla. mumsigt och snällt! Annars har vi mest hängt hemma och fixat. När barnen somnat fick jag besök av Hanna. Emil var iväg och träna under tiden. Så denna dag har gått fort. 
 
Imorgon väntas en ännu till fullspäckad dag. Umgås med Ullis på fm. Vaccination och vägning på bvc för Z. Och sedan möte på jobbet inför sommaren på kvällen. Hoppas ni med haft en bra dag.

konstigt.

Igår hade jag tid till naturläkaren som jag går till regelbundet. Höfterna är fortfarande inte bra efter senaste graviditeten. Så känner att det är viktigt att "under hålla" kroppen. Och när man är småbarnsförälder blir det ju mycket bära mm. Så det sitter alltid fel i nacken med. Men han har ju sitt egna rum i Stockholm.  Så man får ju vänta mellan 3-6v mellan tiderna. Denna gång hade jag 6v.
 
Min lilla familj ville åka till horn för o se kosläpp, leka och hjälpa till lite på gården. Det slutade med att de stannade hela dagen och även sov över. 
 
Jag är inte van med att vara helt själv. Så hade fullt upp igår. Fikade med min vän Anna och kusin Maria innan besöket hos L-E. Sedan lunchade Sofia ihop med mig. Vi åkte till stugan för och fika med mamma. Men var hemma kl 5 igen och var själv sen resten av kvällen. Men när jag ätit min middag och min chokladbit. Då kröp det i benen..läste typ resten av kvällen. Inte varit ute på mer än två år. Så är så sugen. Men nästan alla mina vänner har skaffat barn eller väntar barn. Så nu när jag kan, kan inte dem istället. Har planerat en vinkväll i sommar med en fin vän, som jag längtar efter! ♥ 
 
Vaknade halv 7 och tvingade mig att somna om. Lyckades till kvart i 8. När man får sova en hel natt utan en massa uppvak så är man pigg ändå! 

bad.

Vi åkte som sagt till storebro och fikade. Lina ville med oss och bada. Så det fick hon såklart! Barnen tyckte det var jätte kul och busade på. Det var lagom med folk, vi trodde det skulle vara mer eftersom det är en klämdag. 
 
Idag testade vi att äta pulled Chicken,  och så sjukt gott det var! Blir fler gånger helt klart. Pixie önskade att vi skulle ha godismys framför barnprogram. Så vi cyklade och köpte lite. Barnen verkar somna sent. Antagligen en sockerkick som gör det. 
 

bebis och fika.

Idag gav vi Emil en lång sovmorgon. (Och hoppas på att få en imorgon. Haha) Sedan åkte vi och handlade. När maten var på plats tog vi varsin vagn och gick en promenad. Zoey somnade på vägen. Vi gick hem till Emelie, Ricky och lilla Lia. Så liten och söt! Man glömmet så snabbt hur små de faktiskt är. Kändes mysigt att få hålla en bebis igen. Zoey vaknade och var väldigt fascinerad. Klappade massor på henne. Mysigt besök där med andra ord! 
 
Vi lagade maten som var tänkt igår. Gott blev det. Vi fick middags besök av min syster Sofia. Vi bakade sedan kladdkakemuffins med barnen. Men dem var inte sugna. Så blev lite väl många åt oss vuxna..
 
Imorgon är tanken att åka och bada med barnen.   Och passa på att hälsa på mina föräldrar och småsyskon på vägen. Tror Pixie kommer bli glad när vi berättar planen för dagen! 

RSS 2.0