Kvällsöppet.

Igår hade alla affärer i lilla Vimmerby kvällsöppet till 21. Men även brödstugan som är nyöppnat med nya ägare. Så blev en tur ner till stan tillsammans med Pixie, Elisabeth och Hennes son Hampus. Ett par röda vinter vantar och 2 dregel lappar, hårspännen och en vägg text "min ängel"till Pixie. En duk och 4 bordsunderlägg till köket. Men även en julklapp till min lilla tös. Blev en fika på brödstugan så barnen fick äta kvällsmat.

Har ni tänkt på en sak? Hur livet kan bli av små val. Om man inte skulle träffat just h*n, just den dagen, den tiden osv? Då skulle man inte lärt känna varandra, fått barn eller kanske ens göra det man gör? Bo där man bor? rest dit man rest? Ja livet är lustigt. Små val kan förändra hela ens liv, hela ens situation. Jag är iaf otroligt glad att jag bestämde mig för att åka till vis  torsdagen 2008. Hade jag bara åkt fredagens om jag tänkt, då hade jag aldrig varit mamma nu?! Aldrig haft Emil som sambo. Vart hade jag bott o vad hade jag gjort annars? Läskig tanke det där...men jag är så glad över att ödet förde oss samman.


God morgon!

Idag slog Pixie upp sina blå redan kvart över 4. Inte så konstigt med tanke på att hon somna redan halv 6 igår kväll. Hon vill absolut inte sova under dagen, en liten stund ibland när hon varit vaken några timmar men inget mer sen. Fast hon är ju glad och nöjd under dagen. Så antar att hon inte kräver så mycket dag sömn. I med att hon inte vaknar under natten o äter får hon ju ett antal timmar somn i sträck iaf.

Tiden går så grymt fort! Lite extra fort nu när Emil är hemma med oss. Redan gått en hel vecka och han är inne på sin andra. Tur att han inte åker till Norge! För då hade tiden bara rusat iväg. Vi har ju ändå hela nästa vecka med. Så längtar redan till jul då han är hemma lite igen.

Igår testade vi på babysången på måndagen. för lite äldre barn. Men Pixie passade in där, då hon hellre kryper iväg från mig och leker med barnen. Kikar lite på mig och ler för att kolla om det är okej. Och självklart är jag glad över att hon varken är blyg eller rädd för att leka med andra barn. Men onsdags sången är bäst så den blir kvar! Även om det lär bli några måndagar ibland med. Idag blir det mamma träff så de får leka av sig lite!  Och jag ska klippa mig idag, behövs för har slitet hår..

Det sägs att vi får lägenheten. helt plötsligt när vi ringt i typ 2veckors tid o försökt bestämma träff med han. Eftersom han ville se oss först. Så igår när Emil ringde sa han att han visste vilka vi va. Hmm ja vet inte hur han plötsligt visste det!? och att vi får den. Om vi gör upp med han som bor där när vi får flytta in. Så skulle vi träffas sen o skriva kontrakt. Men ropar inte hej innan det är skrivet!

Norrköping.

I söndags åkte vi upp till faster Emelie, för lite faster mys! På måndag blev det massa affärer. Lite kläder och paket hittade vi allt. Vi passade även på att luncha hos mormor Ulla och morfar Tore. Dagen avslutades med varma mackor framför tvn. En mycket bra helg! Under tisdagen blev det Linköping och ikea för oss. Barnsäkerhet och lite annat hittade vi. Men även skor till mig och Pixie. Vi avslutade med lunch och glass. Vi stannade i horn för på onsdagen skulle Emil mjölka.Onsdagen blev inte alls sopm vi tänkt oss, då Bella försvann( hunden). Hela dagen letade vi och var jätte oroliga. Så under tors morgon gick vi ut i skogen och letade. Och hon kom!!

Tyvrr så ringde han som äger lägenheten och sa att han inte kunder träffa oss. Så det skulle bli på söndag istället. Håller tummarna dit! Pixie börjar även fortsättnings gruppen på simmet då. Min mamma fyller år så har lovat att komma på lördag och baka en tårta! Men ikväll kommer min kompis nna och hennes sambo Jonas och äter middag hos oss:)

Hoppas!

Efter mycket letande efter en bra massör hittar jag henne äntligen! Min kompis i Djursdala är utbildad i olika sorters massage tekniker. Åkte dit igår kväll och fick massage. Hur skönt som helst!

Men det bästa va allt var att vi kollade på en lägenhet igår. Mitt inne i centrum. När vi öppnar dörren så möts vi av ett mörklackat trä golv som är i hela lägenheten. Vitmålade väggar och stil. Mordernt. Exakt så som jag vill ha det! Toan skulle göras om, var bardkar där nu men de skulle slå in en vägg till en garderob och göra större badrum med dusch. I köket skulle bänkskivorna bytas och skåpen målas om. När det är gjort är hela lägenheten fin. "vårat" sovrum var stort och med balkong. Hur skönt som helst på sommaren! Kunna ha fina blommor o allt:D "Pixies" rum var lika sort som vårat vardagsrum hemma! Så tänk hur bra det är. Fylla det med leksaker och rosa möbler typ:D Och vardagsrummet var även det väldigt stort. Lite skillnad på 49 kvadrat mot 85. Så nu är det endast att hålla tummarna på att vi får den! Och att han som bor där nu hittar en annan och att hyresvärden vill ha oss. För isf så har vi en toppen lägenhet vi kan bo i enda tills det är dax för hus. Så HOPPAS!!!!!

Egentid..

Min syster Anna ville så gärna ha Pixie i 2 timmar idag.. Hon tyckte att jag är så mycket barnvakt till Vincent så hon vill hon med. Först sa jag nej. Liksom vad ska jag göra? Är inte van att va utan henne! tränar nån gång ibland men inget mer. Men så ringde hon på morgonen o bad igen. Så åkte ut med Pixie dit. Köpte mig en stor påse godis och lånade en film av Anna. Godiset tröttnade jag på efter halva påsen och filmen rullar medans jag sitter här. Har inte ro i kroppen. Saknar min Pixie så sjukt mycket...Och det har bara gått en timme!

Måste nog träna på att våga åka ifrån henne..men hon är ju mitt allt så är tufft. men för hennes bästa att inte bli för ledsen när mamma försvinner. Och för mitt att våga släppa taget. Men det kommer nog med tiden. Ska iaf passa på att måla mina naglar och hämta ut ett blöjpaket från Libero på Lindex. Sen ska jag hämta hem min älskade flicka igen. Och antagligen ta med oss Vincent med. Han var hos oss och busade igår tillsammans med Simon.

Kärlek<3

Ni betyder allt för mig! <3

Bildbomb eller något liknade.

Min lilla tös blev 8 månader igår. Tänka sig nästan lika länge som jag bar på henne..) hela månaders väntan och nu är hon plötsligt 8 månader! Hänt en hel del. Tand nr 2 är på gång. Hons täller sig mot allt hon kommer åt, hon njuter av att simma, hon har fått cykla en gång, hon har lärt sig att sätta sig upp själv ibland och hon har börjat äta mer o mer mat. Månader fyllda av utveckling och KÄRLEK!

Ställer sig uppå själv med stöd.    Simmar varje söndag.

leker med sin bästis Hampus.

badat me kusin Wiggo.  och kan nu följa med på cykelturer!

Djursdala.

Igår begav sig Pixie och jag till den lilla ort i djursdala. Där Elisabeth och Hampus bor. Meningen var att vi både skulle gungat och gått på deras babysång. Men regnet och två trötta och griniga barn gjorde att vi håll oss inne i huset. Efter lite gråt och gnäll sov båda underverket över et timme. För att senare vara glada och orka busa massvis ihop! Tiden gick och vi kollade ut en hög med plagg som Pixie fick låna. Eftersom Hampus ogärna bär rosa:) Lunch blev nästan till middag..så då var det dax för oss att bege oss tillbaka efter en super bra dag!

Vi hamnade hos min moster för att fira henne. Hon hade bakat MASSA god fika och 2 sorters tårta! Fick en super fin mössa som hon stickat. Jag stressade hem efter en snabb fika för att vara barnvakt åt kusinerna Wiggo och Simon. Massa bus där med och Pixie skrattade super mycket. Wiggo och Pixie badade ihop så HELA jag och halva badrummet var blött. Men vad gör det när de skrattade så mycket!? På kvällen när de åkt somnade Pixie 5 minuter efter. Så kan tänka mig att hon blev super trött!

Idag ska vi träffa Sylvia:) Men även slänga in ett par maskiner tvätt under dagen. För senare blir det middag hos familjen i storebro.  Och marknaden i morgon får jag inte missa..en munk eller marknadsgodis får det bli!

Tankar.

Mycket ändras när man får barn. Allt kretsar kring barnet. Finns det tid över så kommer man i sista hand. Men så är det för alla småbarns föräldrar. Och så ska det vara! Vill ge min dotter den bästa uppväxten. Det är därför jag ger henne all min kärlek och TID. Vi hittar på roliga saker nästan varje dag och jag vet att hon uppskattar det. För de dagar vi inte gör något är hon uttråkad. Men hon måste även lära sig att man är hemma ibland med. 

Men det är inte bara att man har ansvar för någon annan med. Det är så mycket annat som blir annorlunda. Har mist vänner som jag trodde fanns. Vänner som gör saker och glömmer fråga mig bara för att jag har barn. Jag vet att jag inte kan åka iväg spontant, allt måste planeras. Men jag är ändå samma frida. Fast med mer ansvar och en annan syn på livet. Visst är det tråkigt att jag mest bara kan sitta hemma eller åka o hälsa på när man umgås. Men de som inte förstår det är väl inte mina riktiga vänner? Vänner ska väl förstå min situation och umgås med mig utan vid fest och roliga påhitt? Jag kan åka till en stad och handla. Men beroende på Pixies humör av gör det om resan blir kul eller mindre kul. Men kan sakna ibland att jag försvinner..Att tankarna blir att hon har ju ändå barn så hon kan ju inte eller vi kan ju ändå inte göra nått. Det är enklare utan henne. Jag saknar många. Men samtidigt känns det skönt att få veta vilka som är ens riktiga vänner. Och tack vare att jag fått barn har jag hittat början på vänskap.

Ni får säga till mig om jag är tråkig och endast pratar blöjor mat och barn. Men eftersom jag umgås med min dotter hela dagarn och veckorna kretsar allt kring henne. Umgås mycket med andra mammor, så det blir så tyvärr. Försöker tänka mig för när jag kommer på mig själv. Men jag har aldrig egentid så känns ibland som att inget annat händer i mitt liv. Pixie är mitt liv, mamma rollen är min roll till 100% ända tills jag slutat amma. Då kanske jag kan få en kväll för mig själv nån gång i månaden. Just därför är det så underbart att få träffa vänner och få höra om era äventyr!  Men att bli mamma är verkligen det bästa som hänt mig! <3 <3

God morgon!

Igår var farmor med och simmade med oss. Pixie har blivit mer avslappnad med att ligga på rygg. Hon lutatde sig till och med av sig självt bakåt. Duktig tjej vi har! Amnälde oss även till fortsättnings gruppen. så det blir en termin till. Tycker det är så mysigt och Pixie är verkligen som en fisk i vattnet!

Denna vecka ser ut att bli bra. Idag ska vi träffas några stycken hos Oliver. En av Pixies favoriter! Busa lite och senare ska vi ner och köpa hjälm.  Imorgon på kvällen är det mamma kväll på ronja relaxen. Bubbla, basta och äta mat. Ska bli trevligt! Hoppas Pixie kan somna utan att tutta. Annars så får hon gå en promenad med sin pappa.  Onsdag är det babysång. På tors kväll ska vi på ljusparty hos Irene. Där finns även andra bebisar så ännu mer bus för Pixie.

Och världens bästa Sylvia fyller 20 idag. Ett stort GRATTIS!<3


RSS 2.0