söndag kväll.

Idag var en sån dag där båda barnen vakna alldeles för tidigt, och på helt fel sida. Tror våra grannar varit mindre glada då det verkigen har låtit här hemma. Zoey var nog övertrött för hon somna sen 10:15-12:45. Pixie och jag passade på att veckohandla ihop efter vi målat en stund. Idag har Pixie varit på barnkalas. Hon ville bli lämnad själv, så stor hon blivit! Vi andra åkte till min syster Anna och hälsade på under tiden. Tanken var att gå en promenad ikväll, men ligger i soffan med världens huvudvärk efter ett kraftigt migränanfall. Är nog dags att söka för det snart. Denna vecka har jag fått endast dagtid och ledig lör, sön! Vad jag längtar redan efter en familjehelg<3 så sugen på att testa nya leklandet. 
 
 

första.

 Igår var jag i matservice. Det var så kul! Detta är min första kallskuret planka. Man blir ju givetvis bättre när man fått göra ett par. Men kul var det. Idag var det nån italiensk planka vi skulle lägga. 
 
Gick en sväng med Pernilla i skogen igår. Den blev inte så liten. Men vi hittade äpplen och karljohan, och kantareller. Hade gärna hittar mer kantareller men det var många som redan plockat. 
Ellen och jag fotade varandra för ett par dar sen. 

rolig dag!

Igår efter vi städat upp här hemma, så begav vi oss till alv. Och vilken rolig dag vi hade där. Vi sällskapade med Ida och Estelle. Tjejerna hade så kul och alla kom överrens hela dagen. Pixie älskar verkligen allsången. Sen gillar hon pippi och de rollfigurerna som tillhör henne. poliserna, och pruskiluskan känner igen henne nu. Så hon har haft turen att få sjunga några gånger på allsången. När vi kom igår sa pruskiluskan till henne: sitt långt ner på allsången. Sagt och gjort. Hon fick först sjunga i micken. Innan allsången börja så sa de hej och välkomna,  och hej Pixie. Hon fick sen följa med upp på scenen och sjunga med dem. Så stolt!! Blödig som jag är fick jag fixa till sminket efteråt. 
 
Vi fick sedan sällskap av barnens farmor och min syster lina. Det blev en hel dag på alv. Som avslutades med att vi alla möttes av middag hemma. lina stannade även över natten. Och ska göra det inatt med. Emil har match och jag jobbar em/kväll. Så snällt av henne att hjälpa oss. Jag har fått hosta och känns som jag börjar bli förkyld. Jag får inte bli sjuk. För ska lära mig ny avdelning på jobbet denna v! Då är det matservice som väntar, så kul. Och nästa v ska vi ta kassan istället. Skönt att jag får in timmar!

aktiv ungdom

Pixie har i em testat på aktiv ungdom. Rytmisk lek för 4 åringar. Något hon längtat efter och fastna för! Så hon vill fortsätta och kul att få ett intresse tycker vi. Stolta föräldrar som kollade på idag, sen är meningen att lämna. Pixie somna ovaggad ikväll. Medan mini håller igång än.
 
Imorgon är vi lediga, och det önskade att spendera dagen på alv. Så det är planen. Men nu ska jag ta ost och kex. Fått en dille på castellos ekologiska ostar. Tredje kvällen på rad det får agera tv-snacks..
 

gott!

Efter en lång dag på jobbet, så finns det ingen bättre känsla än att möta mina kära. Idag mötte de dessutom upp mig på jobbet. Vi gjorde det skönt för oss och köpte grillad kyckling, baguette och goda tillbehör. Att svärmor dessutom skickat med goda kräftor var ju inte fy skam! 
Imorgon ska jag njuta av en ledig dag med mina älsklingar <3 

fika besök

Helt plötsligt släppte höften. Från att ha haltat i några dagar till att det är som vanligt. Men blir ju så regelbundet, så ska nog gå till läkaren ändå som tänkt. Har fuskat med maten i två veckor. Både fikat, ätit bröd och godis. Vet inte om det har samband med antagligen. Så nu när vi handla köpte jag kvarg, havremjölk, bär och ekobanker så jag kan göra smothie igen. 
 
Idag efter dagis/jobb fick vi besök av Emils farmor. Alltid trevligt med fikabesök! Är sugen på att börja simma i höst, nån gång ibland! 
 
 

tvättstugan

Igår tvättade vi hela dagen, vi passade maskinen så tvättkorgen blev tom. Det var allt för länge sen vi var hos min farmor och farfar. Så när vi nyss lagt i en maskin, åkte vi till storebro. De bor ju granne med en lekpark. Det passar ju tjejerna. Väl hemma fortsatte vi med vardagssysslor, dammsög och städade upp leksaker. Barnens farmor kom och vi bakade en kladdkaka. Så lediga dagen den flög fram!
 
Meningen var att lära mig kassan denna vecka. Dock behöver charken mig mer. Så vi skjuter på det. Så idag kör jag chark som vanligt istället. 
 
Fått en läkartid på måndag efter jobbet. Hoppas jag får hjälp, så jag kan få leva utan värk. Är ju inte så gammal. Vi lär ju inte kunna skaffa nån mer bebis om höften är dålig jämt..så jag är tacksam att vi fått två innan den krångla. 
 
 

trött på det.

Ända sen v 10 med senaste graviditeten har jag haft ont i vänster höft/ljumske. Tack vare felbelastning så har jag ont i resten av ryggen. Men har ju levt med värken sen dess, vissa dar mer än andra. Men denna vecka har varit hemsk. Har så ont att jag haltar. Jag orkar inte mer. Lagt ett antal tusen på kroppen, men det hjälper ju inte. Idag ska jag ringa läkare, vill ha tid till en ortoped. Men det är vimmerby vi pratar om. Så om jag får en tid inom.ett halvår?!
 
 

alv

Tjejerna och jag åt glass på torget efter dagis och jobb igår. Mysigt. Jag och Ida tog en långpromenad efter middagen. Det kändes som om vi bara kunde gå och gå. Men när vi gått i lite över en timme var det dags att gå hem. Vi såg barnprogram innan barnen somna. 
 
Idag är vi lediga inför helgens jobb som väntar. Barnen önskar Alv, så dit ska vi idag. Min syster lina ska följa upp oss. Sen ikväll blir det middag på bryggan med sommarpersonalen. Tänk att sommaren redan är gjord. När man fick schemat så kändes det som en lång tid. Men nästa vecka ska jag även lära mig kassan.  

bullbak.

Idag har tjejerna hjälpt mig baka bullar, mumsigt. Min syster Anna kom för att smaka. Även min.bror Anton lite senare. Att bullar kan vara ett sånt dragplåster ;-) 
 
Zoey testade trehjuling för första gången. Hon.satt som ett ljus både till och från lekparken. Något hon tyckte var kul med andra ord. Pixie har haft en lång paus från cykeln. Hon har inte haft suget bara. Men idag trampa hon glatt på. Imorgon väntar jobb och dagis. Varit två sköna lediga dar. 

Tisdag.

Det blev aldrig något långvarit hemmamys igår. Vi hann att baka det vi tänkt. Sen skulle vi ta en promenad var tanken och avsluta med att köpa nya vitaminer till barnen. Men när jag klätt oss och hamnat i hallen så ringer jobbet. De behövde verkligen att jag kom in tidigare. Så istället för att börja kl 3 så började jag strax innan hav 12. Men Pixie hade ändå frågat om dagis och ville dit, för jobbar helgen denna vecka så blir bara dagis två dagar. för nu är vi lediga två dar på raken. Det var ordinarie igen vilket var skönt! förra veckan med bara vikarier gjorde att varje lämning var en ångest. Zoey blev hellt förstörd, då är det verkligen inte kul att gå ifrån.. Men igår så sträckte hon sig till fröken efter vi gosat. Så kändes mycket bättre! Det har även börjat två nya fröknar eftersom en har flyttat. 
 
Idag har vi lite vardagssysslor här hemma som måste fixas. Sen skulle vi få lite besök av Pernilla när hennes barn var på nya dagiset. Så dagen lär nog gå fort tills Emil kommer hem. Jag är inne på sista veckan på sommarschemat. Men ska få vara kvar på ICA , och lära mig lite nytt till gösten med. Så jag får ihop timmar. Skönt att slippa söka jobb! får bara hålla tummaran att det inte tar mer än ett år innan jag får nått fast.. 
 
Zoeys arga min. Ungen har ett minspel som heter duga. Det är så roligt och ibland får man hålla inne ett och annat skratt. Nu har prataet lossnat och hon pratar på som bara den, Även en till tand är påväg, så nu är det snart fullt med tänder. Galet vad fort tiden går. Hon fyller ju ändå två år i november! 
 

regn.

Igår sov inte Zoey nån middag, eller endast i 10 min. vilket resulerar i en orolig natt istället. Vi har legat vakna hon och jag och lyssnat på regnet innan hon somnade om. Men då var det dags för mig att gå upp ändå. Emil åkte och Pixie var vaken. Men Zoey vakna 15min senare..så idag borde hon nog sova middag skulle jag tro. Det regnar ute idag. Rätt skönt på ett vis, för är så mysigt att vara inne och mysa då. Både jag och Pixie är baksugna, så vi ska strax baka rulltårta och knäckebröd. Så denna dagen går i hemmamysets tecken fram till dagis börjar 14.30. Jobbar kväll idag och sen är vi lediga i två dagar. 

söndag

Idag tog jag med barnen till min mormor. Gick tidigt så det var svalt och skönt ute. barnen åkte vagnen med ståbrädan. Kändes underbart att gå utan att det kändes för mycket. Hur underbart som helst! Hoppas det håller i sig. Sugen på att springa ikväll en liten sväng. Men hoppar över det så det onda inte kommer direkt. Så kanske det går i veckan istället. 
 
Vi har firat barnens farfar idag, åt räkmackor och tårta. Gott! Sen har jag jobbat ett par timmar. Och imorgon börjar jag inte fören 3. 
 

golf

Idag kunde jag gå en promenad och det kändes ok i höften. Besöket igår hjälpte nog lite hos L-E. vi har haft sällskap av sebbe idag. Tanken var att bowla, men det var inte öppet. Så vi spelade minigolf och åt glass med barnen istället. 
 
Emil och sebbe är iväg för egentid i form av drickbart. Jag ska inte sticka under stolen med att jag är lite avis. Varit så sugen på att få gå ut hela sommaren. Går ut i regel 2ggr per år om det ens blivit så de senaste åren. Just för att jag längtar efter lite avkopplande ha roligt tid, så kryper det i hela kroppen av rastlöshet. Typ så man kan gråta av frustration. Inte för att jag inte trivs hemma. Men är mer att jag antingen är på jobbet eller hemma. Sällan det finns tid över för annan tid så ofta, typ träning för mig. Men så är det med oregelbundna arbetstider och en fotbollssambo.
Och sovande barn är inte mycket till sällskap..får väl lägga mig snart, så jag vaknar gladare imorgon!;) 

alv

Vi kan man väl säga har haft en paus från alv. Mitt i högsäsongen är det mindre kul att trängas. Idag var det mycket folk. Men vi var sugna på alv nu igen. Så vi började med en heldag tillsammans med Ullis och Arvid. Det märktes att barnen tyckte det var kul att vara tillbaka.så nu får vi börja gå ofta igen. Det var härligt att få spendera en hel dag med barnen. Man verkligen längtar efter dem nu när man jobbar och inte är hemma med dem jämt. Skulle vilja ha dem nära mig jämt. Men är nog ändå nyttigt att sakna varandra. Även om man gärna skulle ha med dem. För pengar måste ju in, och dagar för att vara hemma är ju en sån begränsad tid tyvärr. Men samtidigt är det kul att komma ut och jobba med. Man känner sig bara otillräcklig, svårt att hinna och räcka till när tiden är begränsad liksom. 
 
 

saknar

Saknar mina små barn. Längtar efter dem så mycket. Ska bli härligt att vara ledig tors och lör denna vecka och umgås♥ finns nog inget värre än att gå ifrån dagis när man hör gråten:(

Spricker

Pixie: är du kär så du spricker? Eller det kan man ju inte, för man kan inte spricka. Men hon har ändå hittat rätt uttryck den lilla tösen. För kär så man nästan spricker kan man allt vara. Och älska varandra till himlen, tillbaka och sen till alla blommorna som vi brukar säga jag och Pixie.
 
Barnen var jätte duktiga igår vid lämningen. De var såklart lite griniga och trötta sen på em efter en lång dag med håll i gång. Men de verka ändå tycka det var kul med alla kompisar igen. Vi fick besök av kusin Vincent och Anna en sväng på kvällen, för de ville se kaninen. Idag börjar jag inte fören 3, så det blir inte nån längre stund på dagis idag. Utan vi myser hemma idag. Just nu har vi lite slappartid med tvn. Men vi får besök av mormor som med vill se kaninen sen. Och min vän Anna och hennes son Walter kommer senare och kollar. Så timmarna hemma lär bara springa iväg. 
 
Jag var ju hos naturläkaren I fredags, Tyvärr satt det massa så ska tillbaka redan nu på fredag. Men då får han nog bort det så jag kan motionera igen. Börjat läsa en del om Tommy Svensson, han skriver om kost och allt skit man bör undvika. Skulle gärna gå på en föreläsning för honom nån gång. 
 

sista dagen innan vardagen.

Idag har vi haft sista dagen innan Emil börjar jobba igen och barnen på dagis. Blandade känslor med andra ord. När fotbollen drar igång igen nu och jag jobbar helg och kväll blir det inte mycke tid ihop alltid. Vi går om varandra med barnen. Men då njuter man ännu mer av familjetiden ihop. 
 
Idag har vi varit på kalas för Vinga och Nell ett par timmar. Man längtar ju ännu mer efter hus när man kommer till ett. Friheten med en trädgård saknar jag! Sen har Pixie och jag haft lite egentid på grodis i em. Skönt att bada och hon mötte en dagiskompis som hon saknat. Så vår dag har varit bra. Imorgon ska barnen vara på dagis ca 6:30.. 

lördagsgodis.

Idag åkte hela familjen till m-lund för att ungås med Sylvia och hennes familj. Lugn och mysig lördag. Vi gick och köpte lördagsgodis ihop. skönt med två lediga dar, innan vardagen börjar igen med dagis och jobb för Emil med. 

RSS 2.0