lördag

Idag på morgonen fick vi besök av faster Emelie. Med sig hade hon en stor påse godis från karamellkungen. Smarrigt!  Och smidigt med hemleverans. Haha. Pixie var överlycklig och ville ha sin faster för sig själv mest. Efter en tur till erikshjälpen, där vi fynda en fönsterlampa till sovrummet. 39kr och jätte söt. Så åt vi tacokyckling till lunch. Även Joham kom förbi efter några timmar. 
 
Vi var sugna på grönsaker och dipp och åt en lätt middag. Barnen ville ha pasta till och efterrätt blev varm banan med glass. Efter ett varmt bad har barnens energi börjar dala ner. Vi har minstsagt energiska och morgonpigga små tjejer. De behöver få mycke utlopp för all energi deras små kroppar bär på. Vissa dar blir det en utmaning, när man själv är något tröttare. Men de flesta dar så möts vi väldigt bra. Då både Emil och jag har mycket energi. Så de har ärvt från oss båda. Haha. 
 

bullar

Pixie tycker ju det är lika kul att baka som mig. Så vi gjorde det nu på morgonen istället. Denna gång fick jag verkligen hjälp av henne! Vår stora duktiga tjej:D 
 
Det har ju öppnat en ny skoaffär. Nån slags outlet så de har bra priser. Pixie och jag cyklade förbi igår. Men var lite väl fullt av folk. .så ska kika idag istället. Gummistövlar i hennes storlek fanns inte just nu. Men de får ju in regelbundet sa han. Däremot vill hon ha tygskor. Så ska kolla på det. Annars har vi sällskap av en haltande Emil. Han har haltat till jobbet två dar. Men idag fick han inte gå för mig..så han har chans att läka. Vi sa ifrån om att träffa Elisabeth och Hampus idag. Passar på att vara med familjen, när han ändå är hemma. 
 
Skönt med helg med andra ord!

trött.

Denna natten har jag inte sovit. Zoey vakna halv 1 och låg vaken till ca 5. För att sova en timme till 6. Hon har blivit förkyld och då är hon alltid orolig om nätterna. Speciellt i början av förkylningen. Lilla plutten. 
 
Idag är tanken att baka dubbelsats bullar. Har ju haft massa fika besök så Emil hann knappt få smaka..Mina bröder kan lukta sig till fika. Haha. I måndags kom de till nybakade bullar och igår kom de till nybakta kladdkakemuffins. Bra känsla har de iaf! 
 
Som de flesta märkt får jag så dåligt samvete när jag ätit onyttigt. Alltså fika, godis mm. Tror att det har att göra med anorexian jag hade som 14åring. Även om jag äter nu massa och så. Så sitter oftast hjärnspöket kvar och ger mig dåligt samvete. .så vågen borde jag slänga ut med andra ord. Men då är frågan vad som är mycket liksom. För det är ju så personligt. För någon kan  3bullar vara jätte mycket medans det inte är något för en annan. Likaså lösviktsgodis. När vi köper för typ 30kr känns det jätte mycket,  men vi är ändå 3 som delar på påsen. men vid nybakta bullar kan jag lätt äta 5 utan att blinka.

Rensning.

Idag när jag och katten Baltarzar lämnat barnen. Ja ni läste rätt. Katten var med..så han kommer inte få gå ut direkt på morgonen mer, fören jag kommer hem igen. Han har ju följt efter förr. Men inte hela vägen innan. Men sen dess har han legat och sovit här inne, exakt hela dagen. Dock blev alla barnen på dagis glada när de såg honom på morgonen. 
 
Idag har jag varit helt själv hemma och städat. Har tvättstugan med och passat på att rensa ut alla vinterkläder. Kände att jag behövde få vara själv och inte umgås med nån. Har träffat folk varje dag den senaste tiden. Så har njutit av mitt egna sällskap. Det behövs ibland. Blivit sugen på att möblera om lite i Pixies rum. Men orkar inte det själv. Så får se om vi tar tag i det i helgen eller inte. Längtade lite efter en kväll i soffan tillsammans. Det är ju endel fotboll i vår familj. Hoppade vattengympan i måndags, men fick ett mess av Ida om simma ikväll. Vill ju hinna umgås, men samtidigt måste ju även jag nån gång ibland kunna åka och träna. Har varit skitdålig rent ut sagt denna vecka med både promenader och hålla mig ifrån fika och bröd..Så behöver simma ikväll. 
 

rosenbullar

Lina sov ju här inatt och sov med Pixie. Zoey sov jätte bra inatt och i egen säng! Igår sov hon med i egen men vakna halv 4 och somna om strax innan 6 och då kom ju pixie upp och hon vakna. Så hon tog nog igen lite sömn inatt. 
 
Men man får ju sån energi om man får sova ända till 6! Så jag har bakat rosenbullar och förberett rotfruktssoppan. Gjorde svampstuvning och varmamackor till lunch. Fick kaffe besök av nattis så passade bra med lite godare mackor. Nu andas jag ut några min. Ska hämta mina älsklingar strax. Min kusin och barn kommer en stund för lite lek då. 

Bullbak.

På morgonen ringde min vän Pernilla, som jag inte träffat på allt för lång tid. Hon och barnen kom hit och hade med sig fika. Kändes lite konstigt att mina skatter inte var hemma då. Klocken 11 gick jag och syster Lina till bakfickan för att luncha. Hon bjöd med mig för presentkortet hon fick av osss i jul. Gullig syster<3
 
Nu är tjejerna hemma. Zoey sover, Pixie leker med Lina. Så passar på och koppla av vid datorn. Har bullar på jäsning som strax ska bakas ut. Och snart kommer mina bröder och mamma på en kaffe. Härlig dag med massa sällskap blev det visst! Imorgon väntas en liknande dag. För att sedan på ons och tors ska jag ta det lugnt och fixa hemma. Baka bröd och knäckebröd ska hinnas med också. 
 
 

pudding.

Vår söndag var bra. Vi gjorde god frukost. Älskar helgen, just för man kan lägga mer tid på frukost. Solen sken på morgonen och vi gick till källängen. Både Zoeys gudfar och gudmor var med dit, vilket barnen uppskattade. Efteråt åkte Emil,  jag och barnen hem till min pappa och småsyson. Vi åt våfflor ihop. Vi svängde även förbi hos min farmor o farfar för en kopp kaffe.
 
Vi avslutade dagen med mys hemma. Så vi åt popcorn och gjorde smoothie.  
 
Dock avslutade en sak dagen jätte dåligt. Älskar och tänker på dig! Allt kommer bli bra. Det måste det! Man ska verkligen ta vara på sina nära och kära..
 
Idag gjorde jag chipudding till frukost. Mycke prat om det lite här och var. Fröna är väldogt protein och fiberrika. Ihop med mandelmjölk och lite kanel som jag smaksatte med, så blev det toppen. Serverade med banan. Ser dock inte aptitligt ut:)
 

vår på gång?

Är våren äntligen påväg igen? Hoppas det!:) Idag hängde Emil med sin vän Sebbe för o heja på. Han ska springa ett lopp i mantorp. Vi tjejer hänger hemma och väntar på deras farmor. Hon kommer in en sväng och ska passa dem. Har tid hos Lars-Erik. Det var länge sedan sist...så vet att det kommer göra ont denna gång. Men alltid skönt nån dag efter när allt släppt i kroppen. Annars ser det ut som om solen vill vara framme idag. Skönt! 

fredag

Idag är det redan fredag. Just denna vecka har rusat fram!  Barnen vakna i vanlig ordning i vår säng 05. Så nu när kl är 9 har vi redan ätit två frukostar. Gjorde gröt nyss och barnen åt glatt. Glömt bort det lite. Men är ju faktiskt gott. 
 
Elisabeth och Hampus kommer till lunch och leker lite. Får se vad vi skrapar ihop. Lutar dock mot rårakor. Är i stort behov av att handla. Och det ska göras sen när Emil slutat.
 
Så roliga dessa appar kan vara...haha.

Godmorgon

Redan på kvällen när kl närmar sig 22 så ångrar jag mig att jag varit uppe. Vet ju om att barnen alltid vaknar innan eller senast 05. Iaf Zoey, Pixie kan nån gång sova nån halvtimme till. Vaknar i panik 04:30 och inser att tjejerna inte ligger i sängen! Hörde Zoey men hon är tyst när jag står utanför rummet. 20min senare vaknar hon. När båda sov i sina sängar vet jag inte sist när det hände. Z har nåra gånger typ 4, sovit i sängen. Men sist P gjorde det var det ett år sedan. Vi berömde dem massa på morgonen. Vi vet att det antagligen inte händer igen på länge. Men duktiga var dem just inatt:)
 
Idag är det sista dagen med dagis för denna vecka. Stolt över Z att det går så bra!  Hon håller sig ju vaken till efter lunch. Hon som alltid sovit på fm innan. Det blir ju att hon somnar senare på kvällen. Dock har hon sovit bättre under några nätter.
 
Redan trött på arbetsförmedlingen.. jag sa klart och tydligt att jag har jobb mellan v 26-33. Ändå får jag hemskickat ett jag måste söka. Det är endast v 30-33..
 
 

tisdag.

Idag efter lämning (gick jätte bra) åkte jag hem till Ullis med familj i Djursdala. Vi gick en långpromenad. Och njöt av massa god glass och kaffe. Innan jag åkte och hämta mina skatter. Zoey var vaken! Så hon somna och sov 12:45-14:45. Jag ägnade mig massa åt Pixie och vi pärla och baka knäckebröd. När Zoey vakna lekte vi innan vi laga middag. Tänk att veckans lättaste, tråkigaste och snabbaste middag är barnens
favorit! Testande en ny vegetarisk falukorv till mig. Astridlindgrens och den var inte fryst vid köpet. Dock föredrar jag den i frysdisken. De åt massa pasta och falukorv.  Pixie sover, Emil tränar och Zoey är pigg än. Hon håller mig sällskap ikväll verkar det som, stora tjejen! 
 
 
 

måndag.

Dagen har rullat på och gått ganska så fort ändå. Tog en glass på kvällen istället för vattengympa. Dålig karaktär? Eller noll energi ikväll helt enkelt. Får helt enkelt försöka lära mig tycka att det är okej. Att det är okej att inte orka. Och unna sig nått gott då ändå.

Köpt något som heter forming ruller. Det är alltså en hård rulle som man rullar sig på. Det är liknande djupmassage och det känns. Ska ge det en chans för o hoppas kroppen kan bli bättre. Njut av kvällen!

älskade.

Mina underbara älskade döttrar. Älskar er mer än ni någonsin kan förstå. Ni berikar mitt liv på ett alldeles förträffligt vis! Tack för att jag får vara er mamma <3

.

Konstigt hur man ändras. Förr skulle jag aldrig lägga upp en bild. Helt osminkad. Inte ens med puder på hyn eller något alls. Till att jag idag tycker det är skönt att inte alltid sminka mig. Känner inget tvång, utan gör det några dar i veckan när jag känner för det. Skönt är väl det.
 
Lite spontant igår så stannade Emil och barnen i horn. Och Sylvia hos mig. Så vi fick en hel tjejdag och kväll. Så mysigt! Hann även gå en långpromenad och baka chokladbollar innan barnen kom. Nu är Emil iväg på match så längtar efter honom.

Lördag morgon.

Zoey och jag vakna som vanligt halv 5. Men vi låg kvar och gosa o kramades i nästan en timme. Pixie kom upp då och vi hade tjejmys framför tvn. Tänkte Emil skulle få sova. Men han vakna halv 7 och kom upp. 
 
Förra veckan bestämde jag och Sylivia att vi skulle ses på en fika idag. Emils föräldrar behövde lite hjälp på gården idag. Så han och barnen åkte dit nu på morgonen. Känns lite konstigt att sitta här helt själv i en tyst lägenhet..Druckit kaffe och ätit frukost och nu...ja nu väntar jag på att kl ska bli 11. Plötsligt har det blivit egentid lite oftare sen Zoey skolats in med..Men egentid en helg är inte ofta det händer. Helgen är kort och man har ju alltid mycket att göra eller bara vill umgås. Ändå saknar jag dem redan och de åkte för en halvtimme sedan. Så beroende man är av sin lilla familj<3
 
Jag vill inte att detta väder ska bli dåligt igen. Har varit helt underbart att kunna vara ute så mycket. Men idag åkte barnens overaller fram igen.. Var nog för snabb med att tvätta dem och lägga undan. Fodrat regnställ är ju toppen när det är lite halvkallt ute. Det blåste så kallt och regn på det.. Men hoppas det är tillfälligt och solen kommer tillbaka snart. Vi njöt av solen igår hemma hos Elisabeth. Barnen lekte ute och Zoey sov middag i vagnen. När vi ätit pannkakor gick vi ut på ängen och drack varm choklad och barnen strosade runt och plockade stora strån. 
 
 

ute

De senaste dagarna har ju haft helt underbart väder! Vi har hängt i källängen varje dag denna vecka.  Igår hade vi med oss picknick och mötte upp Ullis och Arvid efter dagis. Härom kvällen cykla jag och Pixie till gästgivarhagen och kasta stenar i vattnet och igår gjorde hon och Emil det.
Skönt att vara ute och leka med snandra ord! 
 
Idag ska jag och barnen en tur till Elisabeth och Hampus. Men vi ska hem igen tills Emil kommer.  Det vankas tacos och färsk annanas till fredagsmys och höjdpunkten pax på bolibompa. 
 
Skrev även in mig på arbetsföemedlingen igår. Min ångest över pengalösa månader blev ju inte bättre då det blir yttligare 3mån pengalöst efter sommarjobbet då ungdomsgarantin börjar om eftersom jag jobbar ett tag..hålller tummar tår och allt jag kan för att få fortsätta efter sommaren!!! Inte kul att endast leva på sparat för det tar ju slut när det inte fylls på nytt..

sista inskolningsdagen

Idag är det sista dagen med inskolning. Tankenär som igår 9:30-14. Men fick ju komma kvart i ett iaistället. Och misstänker att det blir lika idag. Zoey vakna ännu tidigare redan 04:30 istället för 5 som hon brukar. Hon dricker välling i mitt knä nu och Pixie äter knäckenbröd. Tredje gången de äter redan. Ska snart åka dit. Vi tar bilen för ska vidare till min farmor idag. Hon var själv idag och ville ha sällskap en stund.

Imorgon börjar alltså vanliga 15 timmars. 9-12:45 mån-tors. Ska gå till arbetsförmedlingen och skriva in mig..

Som ni förstått är jag ju en gottegris tyvärr.. och igår på kvällen slog det till och jag var så sugen på nått gott! Testade att göra mugcake och det var gott. Typ som kladdkaka fast klart på nån minut. Hade det kortare tid i micron för att få den rinnig.

sol.

Efter lämningen på dagis som gick bra, gick jag ryttarrundan. Skönt med sol ute! Läst bok och tagit det lugnt. Skulle just börja städa när dagis ringer. Hon hade redan sovit så skulle hämta dem nu istället. Så ska strax börja gå och hämta mina små.

tisdag.

Förstår inte varför veckorna går så fort. Det hinner just bli helg när vi är inne i en ny vecka. Denna vecka är det lite mer allvar i inskolningen..förra veckan var vi mest där o lekte. Igår gick jag lämna mellan 10-12 och de åt lunch. Kom lagom tills de skulle äta våfflor till lunch, och blev bjuden på en. Idag är meningen att de ska natta och det är längre idag till 14. Hon sov dock dåligt och vakna innan 5..så får se hur det går.

Pixie och jag gick på bio ihop med Maria och Julia i söndags. Vi såg tingeling och piratfen. Så helgen rusade ju fram den med.


Iza

I många år gar ju mina systrar haft hästar. Två har de på iväg på foder sen ett tag. Men den häst jag gillar bäst är denna. Jag är ingen hästmänniska. Men tycker ändå det är kul ibland. Dock har jag ridit en enda gång sen jag blev gravid med P. Så igår följde jag med mina systrar o red. I paddocken skritta jag själv. Så ska väl lära mig nu så jag även vågar trava själv;) Så får se nästa gång jag följer med.
 
Igår tog vi en stund var för oss själva.  För Emil åkte till några vänner när jag kom hem sen. Då följde Hanna med och tog en vagn, så ryttarrundan blev gjord. Så kunde jag äta lördagsmys med gott samvete sen. Vi såg film när barnen somnat. Vilket jag ångrar idag. Min morgon att gå upp för fick sova till 8 igår. Vaket flera timmar inatt. 
 
Denna dag är fullspäckad. Först kommer min syster o Vincent och sen även Sofia en stund. Men Pixie ich jag ska även gå på bio idag. Mysigt!  

haha

Tidningen var ju här häromdagen och intervjua Emil och tog kort. Tydligen måste de räknat fel med antal barn. Haha! Eller så är det meningen att vi ska skaffa en till längre fram;) Såg lite kul ut.
 
Idag hann mini sova en timme innan dagis. Så gick det jätte bra där idag. Jag fick gå ifrån mellan 10:15-12. Passade på att köpa ny bikini. Den andra passade inte längre, då jag amma när jag köpte den. Och eftersom jag åker regelbundet så behöver jag en. Luncha i lugn och ro på bakfickan efteråt. När jag hämta barnen gick vi och handla lite. Snart kommer Emil och Pixie vill till lekparken idag. 

fredag

Bilden påminner mig om att putsa speglar och fönster.  En liten Pixie som kladdat på denna spegel.  
 
Igår fick jag gå ifrån i 30min under lunchen. Det funkade. Men kändes sudär för var ju bara yngre vikarier när de ordinarie planerar varje tors. Inget fel i det,  förutom att en av dem kändes väldigt tafatt. . Och kommer inte känna mig trygg i att lämna om det är samma upplägg varje tors. Dock kom den ordinarie tillbaka till lunchen. Pixie klarar sig ju för hon är ändå så självgående på dagis. Men Zoey är ju ändå bara 16 mån. Idag väntar ännu en dag av inskolning.
 
Så skönt att det är helg. Är så trött så jag skulle kunna sova stående. Så då är det skönt när vi är hela familjen.  Även nya intryck gör en vuxen trött. Sen drömmer jag om sömn..så är väl en aning trött så med. Denna helg går vi sova några timmar extra varsin dag. Skönt o längtar redan.
 

kaffe och kexchoklad.

Det där med med godisförbud verka ju gå rakt åt skogen. Så nu är det slut tjatat om det. Kaffe och kexchoklad är sjukt gott ihop..

Igår var Z med och åt lunch och även jag. Hon var alldeles på gränsen till för trött. Men gick bra ändå. Idag somna hon middag redan kl 8. Så då lär hon va pigg till 12. Så får se hur upplägget är idag. Tar på krafterna med inskolning. Jag avslutade dagen med 30min simning och bastu ihop med pernilla. Skön avkoppling.

tips?

Har ni några bra och snabba frukostar att tipsa om? Har tröttnat totalt på smörgås och äter bara mjukt bröd på helgen typ. Om jag inte tar en smörgås som mellis ihop med barnen.

Jag har ett tag ätit 1banan, 1dl havregryn, 2dl mjölk som mixas ihop med kanel efter smak. Men tröttnat något. .så just nu äter jag fil med banan och havrefras. Men lär tröttna snart där med. Så tacksam för tips:)

ute.

Idag var vi med ute nån timme och lekte på dagis. Zoey lekte massa och gunga hela tiden. Olika ledare tog fart och hon tyckte det var helt okej. Märktes när hon ramla att hon låg kvar och vänta på mig. Och när jag inte hjälpte henne direkt skrek hon på mig: men kom då ungefär. ( fast på sitt sätt ) Jag försökte hålla mig i bakgrunden för att sen kan jag ju inte vara där och hjälpa. Men hjälpte såklart till även om det inte tog lika snabbt. Hon fattade vinken och försökte själv. Märks med andra ord att jag alltid är bakom dem.

Idag har de för en gångs skull lekt nån timme själva hemma! För oss är det jätte länge. De lekte även igår en stund. Zoey kan oftast strosa runt själv lite, men Pixie är en sällskapsdam. Haft min mamma här på besök både igår och idag. Ikväll har E träning så blir lite ensamtid när barnen somnat sen.

morgonpigg..

Sen vi fick barn har jag ju fått vakna runt halv 5-5. Det är så det är och jag fatta ju såklarr det innan. Alltså att det finns barn som sover och de som inte gör det. Dock har pixie den senaste tiden börjat sova till halv 6-6. Vilket inte spelar nån roll för mig. För Emil sover med henne i hennes rum och jag med Zoey i vårt. Ingen sover bra när alla 4 sover i sängen o sparkas osv på varandra. Dock så har Zoey ett tag ( några v sovit till samma tid som Pixie ) Men nu ska hon sen nån mån tillbaka inte sova längre än max halv 5 oftast ännu tidigare. Så idag lär hon nog sova en stund innan vi ska till dagis 9:30..Får se om hon börjar sova till 6 tiden o håller sig till lunch. Eller om hon sover en stund runt 8 innan dagis. Sen ska de ju gå 15timmars o då är det 9-12:45 måb-tors.

gott?

Förata dagen på inskolningen gjord. Och hpn sprang in till barnen och lekte direkt. Roligt att se! Och Emil kom från jobbet idag o var med. Sen är tanken att jag tar resten av inskolningen. Men första dagen är speciell och han ville såklart med se hur Zoey agerade bland allt nytt. Hon är så trygg i sig själv och tog för sig.

Bakade en kaka som nyss ställts i ugnen. Gjord på halvregryn(mixat till mjöl) kvarg, mjölk, mosad banan och kakao. Alltså utan mjöl och socker. Undrar hur den smakar! Hade även gjoet knäckebröd som fick kastas. Zoey hade vridit på ugnen så allt brändes..missade att hon rört den.

Ska snart laga pasta carbonara. Är så gott, blivit en favorit här sen vi åt det i spanien. Så ska riva lite ost, kör på vanlig istället för parmesan. Denna vecka får jag tyvärr inte till motionen så bra..simning på ons annars bara nån promenad. Men bättre med lite än inget alls!

inskolning!

Idag är dagen här, då Zoey ska bli ett dagisbarn. Spännande, nervöst och lite sorligt samtidigt som det är roligt. Helt enkelt en explosion av känslor. Mest nervös över att hon alltid sover, den tiden vi ska vara där och att hon aldrig hållt sig vaken så länge utan att sova nått innan. Men med tiden vänjer hon om sovrutiner. Ska bli kul att se henne leka! Och spännande i slutet av inskolningsdagarna när jag ska gå en stund..men idag ska vi bara vara 1 1/2timme och Pixie ska gå dem tiderna med dessa 2v.

Igår åt vi oss mätta på smörgåstårta och gräddtårta. Blir även smörgåstårta till lunch, så gott! Vi firade Emil igår. Vi hade nog årets slödag och var mest hemma o strosa resten av dagen.

Lördag.

Idag fyller min kära sambo hela 26 år. Det firar han med at börja jobba extra kl 6 ett par timmar. För sedan på fm kommer några syskon och pappa hit på lite fika. De tar även med sig Pixie sen. Hon frågade sin morfar för nån vecka sen om hon inte kunde få sova över. Hon har sovit där 2gånger innan. Så hon ville få göra det igen. Hon har längtat massor hela veckan. Lina är även hemma för Pixie avgudar henne. Så vår skrutt får det mysigt! Nu har hon börjat tycka det är spännade och kul att få sova. Packar och är så stolt så<3
 
Strax efter att de åkt så åker även Emil. En del med laget som de planerat idag, som bowling mat och träning. Så han kommer inte fören kvällen igen. Typiskt att det råka va hans födelsedag. Dock så firar vi honom mer ordentligt imorgon med tårta och smörgåstårta. Men en massa fokus på Zoey blir det idag. Vi ska träffa Anna, Ullis och Arvid på bakfickan bara och fika. Sen ska vi nog försöka få till nån promenad. 
 
Igår tog tvättberget slut och 7 maskiner hanns med. Blir ju alltid lite extra när man bäddar rent i sängarna. Hade tänkt att ha en hemma och strosa dag igår. Men när Elisabeth och Hampus ringde och fråga om de fick komma och luncha så sa vi ja. Kunde ju gå emellan liksom med tvättstugan. Vi åt våfflor till lunch och barnen lekte. Tog med mig Pixie och åkte hem till Pernilla och barnen en snabbis. De har kommit en bra bit i renoveringen av huset. Så var kul att se. Vi kom hem till dukat bord. 
 
Denna vecka har jag lyckats röra på mig 4 gånger och helgen är ju kvar. Har endast fuskat en gång med sötsaker och åt en mandelkubb när vi hos E farmor. Dock kommer det bli tårta imorgon och risken finns ju att vi tar nått gott på fiket idag. Men är stolt över mig själv! Åt hallonkesella igår istället för choklad. 

RSS 2.0