Pusta ut.

Nu kan jag äntligen börja pusta ut. Zoey ammade med aptit igår och idag. Så skönt! Och idag kom det en blöja med nr 2. Vilken har lyst med sin frånvaro sen helgen. Hon börjar även vara sig själv nu:) En liten glad tjej<3

Gick en promenad på morgonen. Nu sitter jag i soffan och äter GODIS! Ja ni läste rätt. Fast det inte är helg. Men nu idag "unnar" jag mig faktiskt det. Mått så dåligt i flera dagar. Nu när jag äntligen kan börja slappna av..så kände jag att idag får jag lyxa till det. Hade gärna gått en promenad ikväll. Men min höft har sagt ifrån nu i em. Så äter faktiskt min andra påse godis.. Men har "bara" 4 kg kvar till min inskrivnings vikt. Och 6 kg kvar till normal vikten. Med tanke på en vikt uppgång på 22kg känns det rätt okej. Hon är ju bara 11 veckor. Jag behöver en dag då och då med fusk. För att orka vara nyttig resten! så nu ska jag mysa med mini tills hon somnar! Och stora tjejen sover redan.


BVC.

Idag var vi på BVC. Vägde och mätte Zoey. 60cm och 5320g stor är hon vid 11veckor. Nästa besök är det 3 månaders sprutan ihop med Pixies 3års kontroll! Stora barnen.

Dagen har varit okej. Kan inte riktigt slappna av, trycket över bröstet ligger och nöter. Önskar bara att barnen blir helt friska. Att zoey får tillbaka sin aptit exakt som vanligt snart. I em/kväll var hon helt otröstlig. Grät i nästan 2 timmar. Det hördes att hostan gjorde ont. Så ringde barn i Västervik. Skulle ge Alvedon, trots att hon inte har feber. Det ska jag göra inatt när hon vaknar med och en imorgon. För att se om aptiten kommer tillbaka. Hoppas!!


Akuten.

I fredags vaknade vi upp. I god tro tänkte jag att detta
Blir en bra dag. Först ett besök hos kiropraktorn på fm. Sedan fika med kompisen Anna ihop med barnen. För att sedan låta Pixie välja sitt helg godis. Fredags mys i all ära. Farmen final och mys med sambon. Men så blev inte fallet. Istället spenderades em/natten på akuten i Västervik.

Vår Zoey har ju varit förkyld. Men förkylningar härjar ju i stort sätt i alla barns näsor. Hostan finns hos de flesta. Denna årstid är känd för det. Så vi tänkte inte så mycket på det. Höjde upp sängen, köpt nytt koksalt och försökt hjälpa genom att suga näsan. Pixie och halva hennes dagis är förkylda. Så svårt att undvika smittan.

Men i fredags var hon långt ifrån sig själv. Från att vara ett matvrak som ammar ofta. Till att bli ledsen när jag erbjuder bröstet. Slö och hostig. Så vi åkte in till akuten. Eftersom hon inte åt.

Väl där fick vi stanna. Hon behövde andas in adrenalin och koksalt några gånger. Tillslut kom mängder av slem upp. Syretillförseln var längre än den ska vara pga slemmet. Sedan fick hon dessutom syrgas under natten. Hon hade feber och fick panodil. Min livs jobbigaste natt! Har nog aldrig känt mig så hjälplös. Världens hemskaste känsla att se sin ögonsten dålig! Aptiten är fortfarande dålig tyvärr. Men man vet själv att man äter dålig vid sjukdom. Huvudsaken är att det finns kiss i blöjan och det har det gjort idag! Hon har även ätit några minuter ett par gånger:) vi fick åka hem igår. Så närmaste tiden blir att hålla oss lugna för att lillan ska få bli frisk. Eftersom hon inte behövde inhalera under dagen igår, så tyckte de vi skulle testa att åka hem. Ge koksalt och suga näsan. Men även nezeril vid behov. Hoppas aptiten växer snart med. Och hon blir frisk fort. Får även veta i veckan om det var rs eller inte. Vår älskade fina bästa Zoey!<3


Fika.

Idag har vi haft en riktig hemma och inne dag..känner en smula dåligt samvete. Brukar ta ut mina små så de får frisk luft varje dag. Men det har varit så sjukt kallt! Kände inte för att ta ut två förkylda barn. Dessutom har Pixie fått en släng av ögoninflammation. Inte så allvarligt som tur är. Men fått tvättat ena ögat några gånger idag. Så vi stannade inne.

Men efter flera timmar av lek så tröttnade Pixie. Så vi bakade både chokladbollar och bullar idag. Hon gillar att baka. Zoey har knappt sovit sen kl 6 imorse. Tror inte ens hon sovit mycket mer än 1-1 1/2 timme totalt, uppdelat på små stunder. Så hon somnade redan halv 7 och Pixie kl 6. Hon har inte sovit under dagen heller.

Myser helt själv framför tvn. Eller jag har några bullar och chokladbollar som sällskap. Stora älsklingen är och tränar.


Ute lek.

Idag följde kusin Vincent med till Pixies dagis. De fick åka snowracern hem. Efter massa lek och bus hemma gick vi ut. Barnen ville till lekparken så vi gick dit. Haft en mysig em med syster och syster sonen!

Älskade zoey har blivit förkyld:( åh önskar att jag kunde vara det istället! Hon orkar inte amma så länge och är jätte snorig. Hoppas det går över fort!

Testade en ny soppa idag. Kokade morot, potatis, lök och broccoli i vatten med buljong. Sedan la jag i matlagningsgrädde och mixade soppan. Blev jätte gott! Hade önskat en promenad ikväll. Men min höft/ljumske är inte med mig alls...hann gå 3km på morgonen iaf. Men tråkigt när man är sugen! Får bli en god glass framför tvn senare istället. Inte fy det heller:)


Det sjuka.

Pixie har blivit förkyld, snorig och en jobbig hosta. Hon har även nyligen haft feber några dagar. Ikväll grät hon stackaren. För första gången har hon haft ont i örat. Zoey har börjat bli snorig igen. Varje natt får jag gå upp och suga ur näsan. Idag har det även behövts under dagen. Dessutom har hon börjat låta rosslig ikväll. Jag önskar att jag kunde ta det onda istället. Vill inte att mina små ska behöva! Behöver jag nämna att jag längtar efter vår/sommar? Baciller som mer eller mindre försvinner då.

Det är tur att alla är olika. Detta med barnuppfostran. Det är nog ett ämne som kan uppröra. Man tycker och gör ju så olika där. Jag tycker att man som föräldrar ska spendera tid med sina barn. Att barnvakt ska vara något som bara händer ibland. Men inte blir en vana. Då uppskattas det mer. Ett annat ämne som verkar kunna uppröra är amning. Jag personligen föredrar att amma. Dels för att det är smidigt, mysigt och ger en trygghet. Men även för att det sägs vara den bästa starten. Så förstår mig inte på de, som väljer att strunta i det. Utan att knappt ha gett det en chans. Men även där. Vi är alla olika. Och tur är väl det!

Här får ni ett kort på en glad underbar bebis! Vår älskade Zoey. Och en bild på vår fina bästa Pixie. (bjuder på en osminkad bild...) vi dummar oss lite.


Jobbigt.

När jag var yngre hade jag ätstörning. Jag åt inget knappt och var besatt av motion. Det var jobbigt och krävande även för min omgivning. När jag väl skulle äta för att vara snäll. Då gömde jag maten istället..som minst vägde jag 48 kg vad jag minns. Men då fick jag börja åka till sjukhuset för kontroll. Vet inte riktigt hur jag blev "frisk". Mamma mutade mig med en ny mobil. Men tillslut gick jag upp i vikt igen. Brukar väga runt 61-62 till mina 168,5cm. Det värsta är att tankarna finns kvar. Likaså ångesten. Även om jag utanpå ser frisk ut. Så jagar ångesten mig. Även om jag äter normalt nu. Har inga problem med mat. Ja då får jag ångest just för det. Tänker hela tiden på mat. På om det var "onödigt" eller om jag ska "unna" min något. På helgen "unnar" jag mig. Och jämt på måndagen ångrar jag det. Väger mig flera gånger i veckan. Och hatar min kropp. Just nu känner jag mig bara fet och ful. Fast än folk säger att Zoey bara är ca 2mån. Spelar ingen roll..vill bli smal nu! Har 8kg kvar. Gick upp 22kg. Så antar att det inte är så "farligt" egentligen. Jag bantar absolut inte. Mera tvärt om. Är väl det som stör mina tankar antar jag. För vill aldrig mera bli sjuk igen! Vill njuta av att vara frisk och se fin ut istället. Nog om det.


Förkylning.

Igår började Pixie att hosta. Näsan rinna och tempen höjas lite. Ni vet den där mattheten man har innan en förkylning bryter ut. Idag på morgonen vakna hon vid 5. Efter en orolig natt. Hon rör sig så mycket när hon inte mår helt bra. Så efter första amningen vid halv 2. Ja då sov vi 4 stycken i en 160 säng. Trångt? Ja..något. Men barnen hade mycket plats i mitten iallafall.

Zoey har somnat en stund igen. Pixie är trött än. Så vi sitter framför barnprogram och hon vilar. Tempen visar 37,8. Hon blir väldigt påverkad, då hennes temp ligger lågt annars. Jag får inte gå ifrån henne, utan vi måste sitta tillsammans. Men då har jag en anledning att få börja morgonen slött;) men sen måste vi ta tag i hemmet. Gå ut och röra på oss och köpa ny glass och saft. Är ju fredag idag:)

Min lillasyster lina kommer hit efter skolan. Sen ska nog även barnens farmor och farfar komma ikväll. Så vi ska beställa pizza. Tanken var att åka till leklandet i Hultsfred imorgon. Men vi får nog skjuta på det, till nästa helg. Pixie är bjuden till Hampus kalas på söndag. Så vi får se om vi kan åka eller inte. Annars får det bli en lugn helg!


Kroppkakor.

Idag kom min svärmor in, barnens farmor. Vi gjorde kroppkakor. Vegetariska med riven morot och lök, men även med fläsk och lök. Älskar kroppkakor! Smält smör och lingon. Äter verkligen för mycket då. Men gjorde många vegetariska. Så har kvar några:)

Under eftermiddagen när Annelie åkt hem, spenderade jag och barnen tid ute. Pixie var så trött. Men det var för sent för att sova middag. Så försökte hålla henne vaken och sysselsatt. Det lyckades med en pulkapromenad, gunga och gräva i snön. Zoey sov skönt i vagnen under tiden.

Pixie har sjungit happy birthday too you idag. Hon är så rolig. Har koll på att vi talar svenska. Om det är vänster eller höger och att vi är människor. Hon har även stora funderingar på vart Zoey var. Alltså innan hon kom till min mage. Hur förklarar man det?! Sa iaf att hon var så pytteliten i magen och växte och blev stor sen. Det om blommor och bin skjuter vi upp ert antal år! Räcker med att hon vet hur ett barn kommer ut. Hon funderar så mycket på saker och ting.


Snö.

Det har kommit mycket snö igen. Ogillas lite grann, då väglaget inte är det bästa. Dessutom tungt att dra vagnen och svårt att på så vis ta en längre promenad. De är fruktansvärt dåliga på att skotta. Jag gjorde årets första fall idag. Ramlade på rumpan för var så halt. Isen syns inte under all snö. Så blir nog ingen promenad ikväll..

Är så där äckligt trött idag. Hela huvudet känna som bly. Skulle vilja sova en stund. Mini vaknade halv 4 för fösta gången under natten. Vilket var skönt. Men hon ville inte somna om mer. Så kvart i 6 när Pixie vakna klev vi upp. Zoey har där emot sovit som en stock hela dagen! Bara vaknat och ätit. Så längtar efter sängen! Men kärleken till barnen gör att man orkar. Men först blir det att besöka Anna. Skönt att bli fin i håret!


Tisdag.

Vi är redan inne på dag 2, på denna nya vecka. Innan man vet ordet av så är det helg igen. Denna helg har varit mysig. Vi tog en tripp till Norrköping för att bo där över helgen. Vi fick ett varmt välkomnande av Emils härliga mormor och morfar. Barnen var snälla hela helgen. God mat bjöds det på. Sedan en tur till köpcentret. Där hittade jag träningskläder, promenadskor mm. Emil hittade sig en ny mobil, då den andra gett upp. Barnen fick varsin leksak av dem. Pixie valde en talande gris.

Igår gick vi till pulkabacken med Elisabeth och Hampus. Sen fick de leka hemma hos oss. Mycket mysig dag. Idag har jag efterkontroll..vilket jag inte ser fram emot! Sedan ska jag även klippa mig i em. Känns konstigt att jag ska gå iväg helt själv!! Är dålig på det. Men svårt när jag bara ammar, eftersom hon gärna äter kort men ofta.

Igår började jag och Zoey gå en promenad. När vi gått en sväng så får jag sms av Ida. Hon vill ut och gå. Det slutar med att jag går en promenad på nästan 2h igår kväll! Men jag behöver motion så.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1005012/images/2013/pic_50f506f49606ee66fc081ff8.jpg" class="image">


Torsdag!

Har hållit mitt löfte om promenader. Har till och med gått mera än tänkt. Gått nästan 6h totalt denna vecka redan! Går varje morgon, men även gått på kvällen ibland. Skönt:) så 2,4mil totalt än så länge. Laddat ner appen runkeeper. Vilket är kanon! Den håller koll på hur länge, långt och ofta man går:D dessutom sover lillan så skönt i vagnen!

Idag har jag tagit tillvara på tiden. Dammsugat, fixat tvätten, disken mm. Skönt att passa på när Pixie är på dagis. Hade behövt vila igentligen. Men vem hinner det?! Då försvinner tiden..men får skylla mig själv. Får vara tråkig ikväll igen och släcka senast 10. Att det alltid ska vara bra på tvn, på kvällen?! Zoey sover oftast hela tiden Pixie är på dagis. Hon vaknar lagom när vi hämtat och kommer hem. Då somnar Pixie. ( denna vecka har hon sovit middag) när Pixie vaknar somnar oftast Zoey igen.

Zoey vägde 4,9 kg och är 58 cm lång! Stora tjejen nu. Mina älskade flickor!


BVC.

Idag ska Zoey till BVC nu på fm. Ska bli så spännande! Var 3 veckor sen. Tippar på att hon väger 5kg nu iaf! För på söndag är hon även 2 månader. Och har bytt storlek till 62 nu efter jul. Vår fina bebis<3 som dessutom ler ofta. Hon är min lilla gos.

Här får ni en bild på nya glasögonen!


Tisdags morgon.

Idag slog båda barnen upp sina ögon vid 5. Varit uppe och nytt blöja och ammat Zoey på det. Så nu är det officiellt. Jag har visst börjat dricka kaffe på riktigt! Något jag aldrig ville. Men nu efter flera veckor. Så är det faktiskt ganska gott. Men när man för första gången brygger sig en kopp. Och dessutom är ensam att dricka. Då är det väl illa?! Annars har jag bara druckit i sällskap. Snart dax för att lämna på dagis. Och gå min promenad direkt efter. Tur att jag har sällskap av Pernilla. Då kommer jag orka gå en bit:)


Nya rutiner.

Idag kom dagen vi tänkt på. Idag är dagen Emil börja jobba igen efter en längre ledighet ihop med oss. Även dagen då Pixie börja dagis igen. Men ett "även" till, då mina promenader ska börja. Satt upp ett mål. Minst 5 promenader på minst 30 min i veckan. Och dra ner på sockret! Nu Fasen SKA jag gå ner i vikt. Tagit morgon vikt och mätt midjan idag. Så om 3 v ska jag väga mig igen.

Bokat dop idag till älsklingen Zoey. Det blir den 23 mars. Tänka sig att liten börjar bli stor. Snart redan 2 månader! Och om en månad fyller Pixie 3! Hallå vad hände liksom?!


<3

Kärlek är min familj. Kärlek mellan mina döttrar. De har redan ett starkt band. Pixie är så mån om sin syster. Omhändertagande o kärleksfull.

Som ni ser<3


RSS 2.0