fredag.

Denna vecka har gått fort. I onsdags åkte tjejerna och jag till Kalles ihop med deras farmor. Massa lek och bus där. De har väldigt god mat där som går hem till både stor och liten. Gillar att de har mycket närproducerat med. När tjejerna började bli trötta efter några timmar åkte vi alla hem. Zoey somnade och vi fikade lite. Blev inringd extra och åkte till jobbet och jobbade till kassa stängning. 
 
Igår efter jobbet och dagis var vi alla trötta. Vi slappade i soffan innan vi lagade middagen. När Emil kom hem åkte vi direkt på en husvisning. Huset är stort. 207kvadrat plus en källare på 73. Vi fick en bra känsla där. Kändes rätt att se barnen springa runt i rummen. Dock tror vi att många kände lika. För huset hade verkligen en speciell charm med mycket äldre golv mm bevarat. Vi får väl se nästa vecka hur det går. Vågar inte hoppas för mycket. Vi har en visning på ett mindre hus om två veckor om detta inte går vägen. Nu har vi kollat över 10 hus. Det är svårt att hitta rätt när många letar! 
 
Idag börjar jag inte fören 4. Så har i stort sätt hela dagen hemma med tjejerna. Vi ska till storebro en sväng och hälsa på min kusin med barn. 

kosta boda.

I lördags kom min pappa och lillasyster Lina till oss på morgonen. Vid halv 10 åkte vi iväg mot kosta. Min mamma kom senare till barnen och bytte av min pappa. Vi hade fyllt upp med massa gott. 
 
Vi gick lite i outlet butikerna. Köpte oss varsit par vårskor. På hotellet fick vi varsin massage. sen har vi kopplat av med att bada, slappa på rummet, äta god mat i resturangen, fikat och bara njutit av lugnet. frukosten var otroligt god. och vi sov till halv 8 och 8. Så utvilade på morgonen! 
 
Energin höll i sig när vi kom hem. Vi städade upp och byggde ihop skoskåpet, som vi köpte höromdagen. Sen tog vi med tjejerna ut i källängen. Helgen blev väldigt bra med andra ord. 
Nu är ordningen återställd, morgenen tog vid halv 5. Vi sitter och ligger alla tre tjejer på varandra i ena divanen. barnen ser barnprogram och jag blippar lite på datorn. Men ska snart brygga mig en kopp. Idag ska vi till öppna förskolan och sunga lite. Pixie har dans ikväll och jag jobbar stängning.

trött.

Tidag morgonar i all ära. Men har man gått upp senast 5 i 5år med undantag till kl 6 nån gång då och då. Då får man allt bli trött när minsta barnet tar morgon redan 3 igår. Emil försökte få henne att somna om. Men jag fick ta över kl 4. Vi turades om lite till efter 8. Sen blev jag inringd till jobbet två timmar tidigare. Barnen fick hänga på Kalles ned dagis, de var så få igår. Vilket var kul tyckte jag. Idag var det inte riktigt lika tidigt, de nöjde sig med halv 5 och 5. Vi ska få ladda batterierna idag. Det är behövligt känner jag. För sen får man energi flera veckor till. 

bio.

Dagen gick fort igår. Tjejerna och jag åkte förbi hemma i storebro. Vi väckte lina och Martin kl 9, tjejerna älskar verkligen sin moster lina. Vi tog med henne till morfar och hans sambo. De hade köpt frallor och en prinsesstårta innan vi kom. Det var länge sen vi var där. 
 
Vi åt lite lunch hemma innan vi åkte till dagis. Mötet gick fort och vi åkte hem och gjorde middag sen. Men zoey hade inte sovit middag och Pixie var med trött. Så båda somnade när jag var iväg och tränade skivstång.
 
Idag är vi helt lediga. Nästan alla syskon kommer hit och barnens kusiner och min mamma på fika på fm. Vi tänkte passa på när det var lov. Och i em ska jag och Pixie på bio. Mamma stannar kvar och passar zoey. Om nått år kan hon med gå på bio. Pixie har längtat hela veckan efter dagens biobesök. 

pizzabullar

Igår önskade Pixie att vi skulle baka pizzabullar. Så vi gjorde det och vad gott det blev. Vi brukar baka det ofta när alv är öppet. Vi slappade endel mellan tvättnaskinen. Barnens kusiner Vincent och smilla kom på n snabbis. Sen var det dags för måndags timmen på dagis. Barnen är inne i att vakna halv 5-5 och baka om nätterna igen. Man blir snabbt bekväm i att vakna en timme senare, som de gjorde för nån månad sen i några dar. Eftersom jag vakna halv 5 igår och jobbade kassan på kvällen, så somnade jag för sent. Emil gick upp 5 idag. Men min huvudvärk gör sig för påmind. Vi ska få sova i helgen, vilket är väldigt behövligt nu.
 
Idag har jag inte hunnit planera dagen än. Förutom att jag ska en snabbis på jobbet för lite info, då får tjejerna gå till dagis en liten stund. Annars är vi lediga idag och imorgon. 

full fart

Idag åkte jag och mina små skatter till ett barnkalas hos hampus. Pixie var Elsa och zoey pippi. De lekte och hade det kul ihop. Och vi vuxna fick med god fika. Madde och mellan var på samma,vi hade bestämt att åka vidare till simhallen. Några timmar i full fart där. Barnen tömde sin energi. Nu slappar de till frostingen. Tror de somnar tidigt ikväll. Jag ska träna ikväll. Är inte lika trött då jag somna i soffan igår innan 9..vi åt hämtmat och ben och Jerry igår. Men tio timmar på jobbet tog nog ut sin rätt ändå. 

kalas!

 i lördags svarade vi om till finkläder och väntade på våra gäster. Pixie önskade kalas i frost. Blir så varm i hjärtat av att så många uppvaktar vår fina tjej. Båda hennes gudföräldrar kom, trots en bit att åka. Det värmde mycket. Vi hade öppet hus, men alla tajmade in samma tid. Så vår lägenhet fylldes av fikagäster. Pixie fick massor av fina paket, så nöjd! När de sista gästerna gått, gick vi en kort promenad. Sen somnade båda utslagna kl 19. Vi njöt av en kväll i lugn och ro framför en film. 
 
Idag vaknade vår supertaggade Pixie och började förbereda direkt! Jag gick på massage kl 7 på morgonen. Sen gjorde vi i ordning för barnkalas. Pixie gjorde sin planka. Alla 9 barn kom som var bjudna plus några föräldrar stannade. Vår granne ställde upp och klädde ut sig till pingvin. Som kom och gav godispåsar. Kalaset var jätte lyckat! Efter gick vi en kort promenad, för att få lite luft. Sen kom Emils föräldrar o firade. Vi åt gott gjorde marängtårta. Jag ska avsluta dagen med ett pass på friskis. 
 
Imorgon är det dagen med stort D. Pixie fyller 5, min mormor kommer med min mamma och två vänner med barn. Annars så har vi haft våra kalas denna helg. 
 
Vi har verkligen firat vår stora tjej. Alla fina människor vi har runt oss!!

tandläkaren.

Barnen sov till halv 6 idag. Visseligen var vi uppdelade med varsit barn i varsin säng, som vi brukar vara. Eller zoey sover i perioder i egen säng. Pixie föredrar att endast sova med oss. Men hur eller hur var det skönt att sova den där extra timmen. Då barnen vaknat halv 5 ett bra tag nu. Vi hade en natt i dec som vi fick sova ut, innan det vet jag inte när det var. Men det väntas en natt om två veckor. Ska bli så välbehövligt! 
 
Idag ska jag till tandläkaren, håller tummar att jag inte har hål! Sen blir det jobb 12-19 idag. Ska faktiskt bli kul, nu när vi varit hemma lite extra. Har ju en ledig helg framför mig med. Fylld av kalas!:-) både vuxenkalas som Pixie kallar det, och barnkalas som avslutar med ett litet kalas på måndagen med. 
 

vab

Vi följer trenden vabruari som råder just nu jag som uttryckte mig lite fint, Pixie blir ju aldrig dålig. Något jag skulle tagit i trä för. Fick dock en släng av feber jag med . När barn har feber springer de omkring så om den inte existerar.däckar lite lätt nån timme eller två och är på banan igen. Jag har varit liggandes, ynklig, gnällig och lätt till tårar för att kroppen gjort ont. Minsta lilla rörelse har smärtan. Två lager koftor och ett täcke har inte räckt till. En marabu kaka senare ikväll och jag är nästan på banan igen. Får nog ändra mig, choklad är nog bra till allt..
 
Imorgon hoppas och tror jag att vi är återställda igen. För sen vankas det kalas Lör-mån för vår blivande 5åring. Som somnade med orden: vilken fin familj jag har, en fin pappa, mamma och zoey. Avslutar med jag älskar dig så mycket min fina mamma. Den ungen, hon är så kärleksfull. Hon är så lik mig i väldigt många avseenden, vi är pratkvarnar båda två, djuptänkare, analyserar, och väldigt kärleksfulla och har lätt till att uttrycka vår kärlek. Men även vår minsta möter mig varje morgon med:min mamma, jag älskar min mamma. Hon har minspelet och får mig så lätt i skratt. Dock så är båda väldigt envisa och har humör. Ännu en sak från mig, att ha svårt att dölja känslor bra som dåliga. Emil brukar säga att det räcker med en blick på mig, så vet han vad jag egentligen tycker om saker och ting. Och när vi tre tjejer blir lite gnälliga, så är det blodsockret. Vi måste äta som fågelungar för att hålla blodsockret på rätt nivå.

migrän.

Hade tänkt att träna. Men kände mig inte bättre under dagen. Direkt när jag kom till jobbet fick jag ett migränanfall. Såg inget under en timme. Som tur var hade inte många ärenden till charken då. När synen kom tillbaka utan flimmer, så kom huvudvärk och illamående. Nu är jag mest trött och mår som vanligt. Men ville inte träna då. Får satsa på tis o tors som jag bokat pass på. Vet inte om det spelar in att jag ätit "sämre" denna helg, unnat mig både pizza, semla, godis och bröd. Under veckan har jag skött kosten och endast fuskat nån gång och då med kokossocker. Och inte haft ont i huvudet en enda dag då. Blir ju endel godsaker nästa helg när vi ska fira Pixie. Får se om det blir liknande då, eller om det var tillfällighet bara. 

söndag

Igår efter jobbet gick vi på yttligare en husvisning. Vi visste innan att det var ett litet hus, men vi ville ändå kolla hur de 86 kvadraten var fördelade. Tyvärr skulle det inte kunna gå om vi inte bygger ut nått rum eller två. då det bara var två sovrum. det fanns ett rum i källaren med som inte räknades med. men skulle inte vilja låta nån ha sovrum i en källare, utan mer till gillestuga isf. med tanke på priset så skulle vi komma upp till ett större hus tillslut i kostnad. så då kan vi lika gärna köpa ett dyrare från början och slippa jobbet med att bygga ut. att det ska vara så svårt att hitta rätt..men nån gång så!
 
Vi åt hämtmat och godis framför en film barnen valt. De somnade kl 19 och vi fortsatte att se serien vi börjat på, marko polo. Idag ska jag jobba några timmar bara lite senare idag. Barnens farmor ska vara barnvakt en stund tills emil kommer hem. laget har fotbolls cup idag. Så hoppas jag att jag orkar gå och träna ikväll. Men en ny förkylning håller på att bryta ut. fast det finns ju hundra ursäker till om man börjar så, så det är nog lika bra att bestämma att jag ska. 
 
Nej nu vill jag ha sommar igen! Detta kort togs i somras när barnen ville tresta att åka buss.
 

RSS 2.0