nytt.

Jag kände för att byta hårfärg. Men jag visste inte innan jag gick till fina vännen Anna att jag skulle det. Men när ens frisör är en jätte nära vän. Ja då kan det bli lite förändring, lite oväntat. 
 
Igår kom Ullis och Arvid till oss. 4 timmar flög förbi och både vi och barnen hade kul. Vi gick även till secondhand och kikade,  mest för skojs skull. Men är glad att vi gick dit. För hittade en julkyrka, som spelar när man vrider på den. En sån lampa hade både jag och Emil när vi bodde hemma. Och endast 55kr. Idag ska gardiner strykas och dukar. Sen är det bara granen som ska huggas lite längre fram. 
 
Idag kommer Pixies bästa vän hit och hans mor. Denna dag kommer nig rusa fram den med. Lite kul med leksällskap nu mot slutet av veckan.  

mys.

Eftersom jag fick hämta hem min kära från jobbet igår, så var han hemma en extra idag. Skönt. Så efter dagis åkt jag och Pixie själva till hagadal och bada. Härligt med egentid med min "sköna böna". Vi kom hem till lagad middag. Skönt med vardagslyx. Helgen turas vi om, men att få slippa laga en helt vanlig onsdag. 
 
Pixie somna tidigt ikväll. Tog på krafterna att bada. Emil håller på att natta Zoey. Så jag skrotar i soffan med halsont som sällskap..har inte tid med att bli sjuk!  
 
Vi har gjort en fotovägg idag och flyttat på en stor tavla. Så nu måste jag besrälla först

bullar

Idag har jag bakat saffrabs bullar med smör och mandelmassa emella. Helt mjölkfria så jag och Zoey kan mumsa. de blev såå goda och saftiga så ätit alldeles för många idag. Min pappa kom in extra för han blev så sugen och fick med sig några till farfar. Mysigt för han hade med Tusse hit. Inte träffat han på alldeles för länge. Lilla taxen.
 
Idag ramlade jag ner från halva trappen. Halkade och slog i jätte hårt. Handleden och hälen fick värsta smällen men även ryggen. Dock kan jag knappt stödja på hälen. så hoppas inte de blev nån spricka, utan bara ett jätte hårt slag. Typiskt,,jag som skulle ut och gå efter alla bullar!Men bara jäkla tur att jag inte hade Zoey på armen!!

bio.

Denna helg har rusat fram som i vanlig ordning. I lördags jobbade Emil lite extra, så vi åkte och hämtade han på jobbet. Eftersom Zoey kan somna utan brösten på kvällen nu. Så är det lättare att gå ifrån en stund. Hon ammar fortfarande nätter och kvällar. Kvällen är mest mysamning. Nätterna vet jag inte hur man slutar med.. Men hur som så hade vi barnvakt i lördags för att se på bio. Jätte bra film och mysigt att ha en stund själva. Vi kom till horn och möttes av sovande barn kl 21. Helt klart en behövlig liten pause. Vi har dem inte så ofta. Men just därför är det extra skönt. 
 
Idag är det tvättstugan som gäller. Så vi betar av vårt berg som råkat växa på en vecka. Det jobbiga med tvättstuga, att man inte kan tvätta så ofta man skulle behöva. Men det sköna är att man kan koppla bort tvätten för att sedan köra ett ryck 1 tvätt dag och en vika in. När vi hade egen hemma så tvättade jag en maskin typ varje dag. Så man blev ju aldrig klar. 
 
Vill att dessa tänder ska komma upp nu..Hon tog morgon halv 3 redan. men vi låg kvar o snurra i sängen till kvart i 5 då emil tog över till kl 6. Så tror nån liten dam kommer sova lång middag nu på fm. Synd att hon sover ute jämt. Men jag får röja upp i lägenheten istället idag. 
 
På lördag är det Ullared som gäller! Mina tre älsklingar får mysa hemma istället. Tror vi tjänar på det..för är såå många att köpa paket till..sen behövs lite till barnen. Pixie har växt massa på senaste och börjar växa ur strumpbyxor, men speciellt leggins. Sen måste halkstrumpor fyllas på till Zoey då hon växt massa med. 
 

mys.

Eftersom jag fick hämta hem min kära från jobbet igår, så var han hemma en extra idag. Skönt. Så efter dagis åkt jag och Pixie själva till hagadal och bada. Härligt med egentid med min "sköna böna". Vi kom hem till lagad middag. Skönt med vardagslyx. Helgen turas vi om, men att få slippa laga en helt vanlig onsdag. 
 
Pixie somna tidigt ikväll. Tog på krafterna att bada. Emil håller på att natta Zoey. Så jag skrotar i soffan med halsont som sällskap..har inte tid med att bli sjuk!  
 
Vi har gjort en fotovägg idag och flyttat på en stor tavla. Så nu måste jag verkligen beatälla förstoringar.

externa

Håller just nu på att lägga över bilder till den externa. har inte gjort det på allt för lång tid..Så det var på tiden ifall att det skulle gå sönder. datorn eller den..så är det bra att säkra bilderna lite. Skriver ut mycket. Men kan ju inte skriva ut allt. Har ni nått tips på en bra hemsida att beställa förstoringar ifrån?
 
Det slog mig igår att det snart är jul..tur att jag snart ska till ullared:D Men det är ju så mysigt att julpynta hemmet, slå in julklapparna och inte tala om julbaket. Speciellt iår när Pixie tycker det är kul att baka och Zoey kan ju smaka. Nu när butikerna börjar julpynta lite smått..så får vi hoppas julkänslan kommer krypandes sen:) 
Ursäkta det blev lite egokort. Men är glad att jag är nere på min normalvikt efter två graviditeter. Med tanke på att jag gick upp över 20kg på båda. Dock blir ju inte kroppen densamma tyvärr:( höfterna är bredare och den där fasta magen är ett minne blott?:( inte tala om brösten..som verkligen totalförstörts..Men...summan ur..ja jag får väl vara tacksam över min kropp ändå. eller..den har ändå bärt två av de bästa tjejerna som finns. Så istället för att bli allt för ledsen( vilket är svårt ibland) så ska jag försöka sträcka på mig och vara stolt över min kropp..iallafall göra ett försök!

söndag.

Denna helg är snart över. Tråkigt att det inte är mer helg än vardag!? Emil har hjälpt en vän att bygga, jag har simmat, vi har firat min syster som fyllde 30. Sen har vi pulat och fixat hemma. Klistrat upp zoeys present på väggen. Djur och en mätsticka. Även hyllor i garderoben har kommit upp. Skönt att det inte är så mycket små fix kvar. Mest lite ramar o kort. Så ta tag i beställning av det vore bra..resten jag skulle beställa är fixat:D Kunde inte hålla mig idag..så köpte pepparkaksdeg. Så i veckan ska det bakas:)

gäsp.

Dom många redan förstått funkar inte Zoeys sömn så bra. Men på senaste tiden gar hon börjat med att vakna och snurra runt jämte mig ett par timmar Igen. I natt vakna hon halv 10 och somna om halv 12. För att ändå vakna och behöva sövas om några grr. Och ta morgon halv 5. Vi har teatat allt känns de som. Vi Varvar ner innan, äter kvällsmat, myser och somnar lugnt glad. Så vet inte vad det beror på?. Menar att hon inte har riktigt ro på natten ovh vaknar så mycket. Försöker dra ner på bröstet. Men går inte bra..hon tycker inte välling är nån hit. Men vi fortsätter erbjuda på kvällen och ser..för känns som hon många gåbger vaknar efter bröstet. För hon vägrar då ta nappen. 
 
Nån gång blir det bättre. Men hon skulle behöva sova bättre för sin egna del om natten. Hon är ju så trött bara några timmar efter vi klivit upp och somnar.  Då kan hon sova ett tag. ofta sover hon bara den gången på morgonen och ibland en liten stund mitt på dagen. Så hon sover inte för mycket på dagen.  
 
Idag ska vi träffa min kusin pch hennes barn för lite lek. När Emil kommit hem så åker jag och simmar dn stund. Har kommit iväg ett par gånger nu och ska försöka hålla i det!  

<3

Zoeys födelsedag blev alldeles toppen! Hon var på strålande humör hela dagen. Njöt av uppmärksamheten och gillade att få paket. Hon fick mycket fint. Kläder, 2 dockor, fårskinnstofflor, en hopp elefant, 1000kr, leksaker, sparbössa, växaträd till väggen, bord och stolar med mimmi( tidig paket) mm. så hon blev nöjd. Hon fick även smaka tårtan och det gillade hon. Vår lilla tjej. 
 
Ellen sov här inatt och hon hade med kameran igår. Blev massa fina kort på Zoey. Men även några på Pixie och sedan julkort. Min vän ullis var här med sin son Arvid och även han blev fotad. Så imorse beställde jag julkorten:D spännande! Pixies dagiskort kom igår med. Så fin så:)
 
Zoey var uppspelt igår och somnade bra mycket senare än vanligt. Idag sover hon som en stock i vagnen. Redan sovit över 2 timmar! Så jag har hunnit städa, förbereda maten och även äta lunch. Haft sällskap av Ellen på fm med. Trevligt med sällskap! 
 
Efter dagis ska vi gå och köpa nått fint till min syster Anna som fyller 30 på lördag. Ska nog möta upp min syster camilla och köpa nått ihop. men nu ska ni få se lite fina bilder som Ellen tog igår.
 

1år

Idag är dagen med stort D. För oss i vår familj. För vår minsta tjej fyller 1år! Tänk att vi för ett år sen låg och luktade på en ny liten människa. Inspekterade och förundrades över att hon fått plats i min mage, försökte ta in att vi för en stund sen blivit två barnsföräldrar. Vi kikade och kikade och kunde inte se oss mätta på det lilla knubbiga knytet som låg där. att vi fått gåvan att ta hand och vägleda och framförallt ge kärlek till ännu ett vackert barn. Få utöka våran fina familj. Jag älskar mina döttrar och deras pappa.
 
Är lyckligt lottad som har de i mitt liv. 
 
Vi började med att fånga varje timme på födelsedagen och vakna 4. Zoey kom sen på vid halv 7 att hon nog var lite Trött och sov en halvimme. Under tiden fixade pixie och jag rostade mackor och när zoey vakna fick hon en smörgås. iidag har vi öppethus för firande av vår tjej. Emil kommer hem runt 10. Dock ville Pixie till dagis, just bara för att Emil kan hämta. 
 

dagen innan.

Idag är det dagen innan födelsedagen. Måste köpa ballonger, städa och baka tårtbottnar. Min stora syster erbjöd sig att ha tjejerna en stund i em. Då kan de leka med sin kusin och jag fixa det sista. För sen när Emil slutat ska vi äta middag där. Så det blir nog en bra dag idag. 
 
Igår kom min syster Lina hit. Mysigt med besök <3 min huvudvärk börjar äntligen släppa av lite. Kräktes igår för hade så ont.  Efter det så börja det lätta. Så antar att det höll i sig efter migränen.
 
Igår kom även boken som jag gjort med bilder från spanien hem. Nu väntar jag på vår kalender till nästa år och pixies dagis kort och några julklappar. Sen måste jag innan jul beställa korten jag lagt i en mapp och göra förstoringar och beställa julkort..
 

måndag.

Ännu en vecka har rusat förbi. Och vi går in i en ny. Är det bara jag som tycker tiden springer iväg? Pixie är en stund på förskolan och leker. Hon längtar dit och är nästan lite ledsen över att hon bara får gå 15 timmar i veckan. Det brukar låta såhär: mamma varför får jag gå så kort tid? kan inte du jobba nu så jag får vara länge? Hoppas innerligt det låter så sen när jag väl börjar jobba. Och hoppas Zoey trivs lika bra som sin syster. Stort ångestmoment för mig. Varför får man så några föräldradagar?? men är samtidigt medveten om att Sverige är ett av de bättre stället att få barn. Just för att vi ändå får ett år. Men har lyckats dryga ut det 3 månader till ca. fy. men det kommer bli bra. och jag kommer inte jobba 100% utan ska söka 75-80% just för att fortfarande ha tid med tjejerna.
 
Huvudvärken ger inte med sig. utan blir typ bara värre. förstår inte varför? Inte kan det vara sömnbrist liksom. har ju sovit lite och väldigt avbrutet i 4 år. så nu plötsligt kan väl inte kroppen klaga? Det strålar ut på höger sida om ögat och bakom tänderna typ. hela huvudet gör ont om jag böjer mig. Tror att det ligger fel i nacken igen. Och vet att jag är spänd och har muskelknutor i nacke och axlar. men det brukar jag ju med ha. Bihålorna? men är ju inte förkyld.. så hoppas det ger med sig snart!
 
 
En bild från graviditeten med Zoey. Tänk att det var den lilla tösen som låg där inuti magen. På onsdag blir hon stora tjejen, sin första födelsedag.
 
 

pappornas dag.

Idag är det farsdag, eller pappornas dag som vi säger här hemma. Just därför ska Emil få en sovmorgon innan han åker och tränar. För sen ska vi till Storebro på en fika. 
 
Igår firade Emils storasyster och sambo Zoey. Men vi hade även hans föräldrar och lillasyster på besök. Vi lunchade och fikade. Zoey fick en till snuttis o en ryggsäck. Igår fick hon en fin ram av Sofia när hon firade och pixi böcker och en speciell hylla till dom av Hampus. Så denna helg har vi firat henne lite extra. På onsdag fyller hon år. Vår lilla tjej börjar bli stor <3 hon blev firad helgen innan av Emils mormor och morfar. Då fick hon en bok, pengar och en 1års nalle.
 
Ska bli mysigt och få göra hennes första tårta och fixa inför födelsedagen. Och trevligt med besök av dem som uppvaktar henne.
 
Igår avslutade vi dagen ned en spontan lekdejt hos Ida och Estelle på kvällen. Det känns underbart att vi är omringade av fina vänner och underbar familj. Eftersom vänskap ska vårdas av båda parter. Och ännu ett pluss att de flesta av mina närmsta vänner har barn. Då tycker ju barnen det är kul att ses ibland med. 
 
 

migrän

Jag har i stort sätt i hela mitt liv ofta haft huvudvärk. Den kommer när jag är trött, stressad, har mens, har varit gravid osv. En trogen följeslagare. Men igår vakna jag upp och det kändes konstigt i hela kroppen.  den kändes som en tickande bomb. Och så rätt jag hade. Fick mitt första migränanfall. Kunde inte fokusera med blicken, mådde illa o kände mig yr. Och hivudvärken ska vi inte prata om. . Tur i oturen så hade mamma o jag bestämt att ses. Och hon stannade typ hela dagen. Skönt det för jag var nog tråkigast i går..gick och la mig i ett mörkt rum när barnen skulle sova. Sen stannade jag där. .idag kämner jag mig tröttare än vanligt.
 
Har tappat lusten till att skriva här på bloggen. Känner mig inte bekväm i att den är öppen för alla. Men så vet jag några som uppskattar att läsa. Men inte skulle tycka om att hålla på att fylla i lösenord mm..
 
Idag kommer Hampus och Elisabeth som i vanlig ordning en fredag. Skillnaden idag är att vi ska fira vår blivande 1åring! på onsdag fyller hon år. Helt sjukt att det gått ett år. Om min huvudvärk ger med sig något ska jag åka och simma i em.
 
vi ska även fira Zoey imorgon med hennes faster Emelie och johan. Mysigt att få flera födelsedagar. 
 
 

fyverkeri

Idag under em så åkte jag, Lina och Pixie till alv. Vi tog ett sista varv på marknaden, köpte endel godis i butiken eftersom de sålde ut för halva priset. Godisgris som jag är..sen fann jag även pippikläder för halva priset. Perfekt för det skulle jag köpa i julklapp. Så pippihåret får jag köpa eller pixie önska sig av nån. Vi såg allsång och fyverkerier som avslutning på detta år. Mysigt att ha fokus på bara Pixie.  Vi mättes av lagad mat och fruktsallad till efterrätt. Så de andra älsklingarna hade det med bra. 
 
Dock så förstår jag mig inte på människor. På vägen mot borgen där avslutningen hölls. Var det en man i rullstol. Det gick inte undgå att se att han behövde hjälp i leran. Men människa efter människa sneglar och går förbi..ingen stannar upp! Har folk inget hjärta eller orkar de inte bry sig? Men han behövde som sagt hjälp och det fick han av mig. Men blir ledsen över att så få har tid att stanna upp från sitt eget. 

fyverkeri

Idag under em så åkte jag, Lina och Pixie till alv. Vi tog ett sista varv på marknaden, köpte endel godis i butiken eftersom de sålde ut för halva priset. Godisgris som jag är..sen fann jag även pippikläder för halva priset. Perfekt för det skulle jag köpa i julklapp. Så pippihåret får jag köpa eller pixie önska sig av nån. Vi såg allsång och fyverkerier som avslutning på detta år. Mysigt att ha fokus på bara Pixie.  Vi mättes av lagad mat och fruktsallad till efterrätt. Så de andra älsklingarna hade det med bra. 
 
Dock så förstår jag mig inte på människor. På vägen mot borgen där avslutningen hölls. Var det en man i rullstol. Det gick inte undgå att se att han behövde hjälp i leran. Men människa efter människa sneglar och går förbi..ingen stannar upp! Har folk inget hjärta eller orkar de inte bry sig? Men han behövde som sagt hjälp och det fick han av mig. Men blir ledsen över att så få har tid att stanna upp från sitt eget. 

RSS 2.0