2012

Året 2012 har varit ett år med många händelser!

• Pixie fyllde 2år! :D
• Vi gjorde ett positivt graviditets test den 9 mars.<3
• Jag och min syster Sofia tog studenten.
• Vi flyttar till en bättre lägenhet!
• Min syster och jag ser Lars Winnerbäck.
• Min guddotter Nell föds.
• Vår underbara dotter Zoey föds den 13 nov<3
• Hela familjen är hemma och myser flera flera veckor<3

Ska njuta av 2013, för då är jag hemma med barnen. 2014 blir där emot ett år med andra utmaningar som att försöka hitta jobb och få vardagen att gå ihop på ett nytt vis. Men det tar vi då. För ska njuta av min mammaledighet under 2013. Längta efter de dagar och veckor Emil är pappaledig med oss.


29 dec.

Idag har jag testat på livet med tre barn..var barnvakt till Vincent. Var spontant. Då vi packade in Barnen i bilen för en fika hos min syster. När vi behövde börja röra på oss, så lekte de så bra. Min syster skulle jobba. Så erbjöd min barnvakt, även om jag visste att Emil skulle träna. Att ha två små barn tar på krafterna. Och några timmar med tre små..ja då var jag helt slut.

Pixie somna tidigt ikväll. Så Emil och jag har sett avsnitt efter avsnitt på serierna han fick i julklapp. Två säsonger redan avklarade! Och vi är på sista nu. Vår Zoey har inte kunnat komma till ro och sova ikväll. Hon har varit trött. Men inte haft ro ordentligt i någon längre stund. Så sen em har hon vaknat och somnat osv. Gick en halkig promenad, men hjälpte inte. Vaggat, sjungit, ammat mm. Emil har gjort liknande. ( inte ammat dock) ( men det förstod ni nog!) lägger mig i sängen, nära henne och hinner i stort sätt bara ge henne bröstet innan hon somnar. Närhet är det bästa!<3 hon sover fortfarande i vår säng. Man måste ju inte tvinga dem sova i egen säng. Det kommer ju med tiden. Iaf gjorde det de med Pixie. Det blev naturligt efter ett par år. Men när de är mindre och vill sova jämte. Då kan jag inte säga ifrån. Vill att barnen somnar lugnt och tryggt. Pixie somnar jämt ute i soffan. Hon vill hålla handen, bli klappad på och ligga nära oss. Då somnar de tryggt<3


Lugn dag.

Idag har det varit en sån där lugn och skön dag. Vi stressade inte på morgonen, utan lekte med det nya Pixie fått. Kollade tv och tog det lugnt. Sen tog vi en tur till "stan". Köpte hem lunch från bakfickan. Och lina kom.

Sen ringde Hjördis och kom på fika. Hon köpte med dig massa gott. Så där sprack mitt "inte äta socker". Men blir man bjuden så..behöver ju inte direkt köpa egen fika. Bara jag drar ner på sockret.

Så dagen har gått i lugnt tempo. Lek, fika och lite pyssel hemma. Nästa vecka är sista veckan innan Emil börjar jobbet. Men även Pixies sista lediga vecka innan dagis. Känns väldigt tråkigt. Trivs verkligen med att vara hemma ihop. Synd att man inte får mera dubbeldagar! Men får längta efter sommaren. Då ska Emil vara hemma länge igen:)


Julafton.

Nu är start julafton över. I skrivandes stund är kl 23.35. Rekord för att vara mig! Lägger mig senast 23, för mer orkar jag inte. Men är som barnen, uppspelt. Pixie slocknade mer eller mindre 21.30. Hon fick så många julklappar att hon inte orkade öppna alla. Så jag hjälpte glatt till. Hon är mer än nöjd! Hos mormor var strykjärnet och dockmaten bäst. Hos farmor så var en skjorta, doktorväskan allra bäst ikväll. Men med tanke på att vi tog ner en full flyttkartong med leksaker innan jul. Endast för att få plats med allt nytt. Ja då förstår ni att hon fick endel. Barnen fick även massa kläder, pengar mm och Zoey fick mängder av blöjor. Så imorgon har vi att göra!:)

Är så glad över alla fina människor som finns i våra liv! Men de två allra bästa flickorna som finns..det är såklart mina älskade döttrar!


Önska!

Man kan ju kanske önska sig en ny kropp?! En utan fula bristningar..10 kg extravikt och utan massa värk? Negativ..ja? Hatar att känna mig så ful bara..det värsta jag vet är att se allt överflödigt fett runt magen..eller mina stora lår. För inga kläder passar. Önskar att jag bara lyckades stå emot allt gott! Får sån ångest efteråt, ändå lär jag mig aldrig. Men på onsdag måste jag börja! Stå emot sötsaker..Om min höft bara funka..så det slutar värka ständigt och att ryggen blir bra. Ja Då vore jag nog mera positiv! Men Nu får jag nog sova! Mina extra kg måste bort till september!!!:D


Den 22 dec.

Igår var det säsongsavslutning av Grimm. Ett program vi följer varje fredag. Gick och la mig runt 23. Räknade med att bara sova en stund, innan det var dax att amma. Ammar ca 2-3ggr. Oftast runt 2 på natten och en tidig morgon. Men när Zoey vakna var kl 03.50!! Hon var trött och somna om fort. Hon vakna till efter ett tag för nappen. Sen vakna Pixie 06.20. Det var jag som skulle upp. Pixie tyckte iallafall det. Så nu sitter vi i soffan och slappar. De andra två ligger och sover än.

Snart julafton! Pixie längtar väldigt mycket efter julklapparna. Men det gör även jag;)


Torsdag.

Det är redan torsdag. Läskigt vad fort veckorna går! Igår åkte Emil, Ellen, Zoey och jag till Linköping. Pixie var hos sin farmor och farfar. Vi köpte massa julklappar. Så nu är vi typ helt klara! Zoey var så duktig. Hon var i bärselen hela dagen, så hon sov mest. När vi kom till horn, så var Pixie sjuk. Hon har blivit väldigt förkyld och hade feber. Febern är kvar, dock inte lika hög som i går. Så hoppas att den inte höjs igen.

Vi har klätt granen idag på morgonen:) men vi måste köpa glitter idag. Det tråkiga med riktig gran, är allt barr! Men är värt det.

Nu har Pixie lov från dagis till den 7 jan. Samma dag börjar Emil att jobba igen. Tråkigt..är så skönt att vara hemma ihop!

Vad jag älskar mina hjärtan!


Ny vecka.

Nu går vi in i en ny vecka, igen. Denna vecka är veckan innan jul. så man kan väl säga att jag borde få en julkänsla snart? eller att vi borde börja köpa julklappar? pynta granen osv. Men allt det ska vi hinna med under veckan. vi ska åka till linköping och köpa julklapparna. Pixie ville hellre vara själv utan oss, hos sin farmor och farfar. Så vi åker med bara Zoey. Får hoppas vi lyckas hitta massor! Sen ska vi hämta hem julgranen de huggit åt oss. Måste nog köpa lite nytt julpynt med. Sen får Pixie lov från den 21 dec till den 7 jan. Då ska vi nog besöka nya leklandet i hultsfred. Det ska vara som busfabriken fast något mindre. 

Marknad.

Idag var det julmarknad i Vimmerby. Tyvärr var inte vädret med oss, det märktes. Inte mycket folk eller stånd heller. Men Pixie blev förälskad i en stor rosa fisk till ballong. Sedan fick hon godis. Annars kollade vi ens knappt. Utan tog en fika med Emils farmor istället.

Vi tar hand om gården i Horn. Så under eftermiddagen spenderade vi tid ute. Zoey sov gott i vagnen. Skönt att låta henne få frisk luft! Nu under de kallaste dagarna, har hon fått vara inne. Med tanke på att vår lilla snutt är förkyld, så är jag extra försiktig. Pixie och jag "hjälpte" Emil med kossorna. Hon har även sett ut en som hon ville ha. Hon önskar sig nämligen en nyckelpiga och en kalv. Men alla djur går bra..! Hon sa: den här nya vill jag ha. Den kan bo här. Tur att ungen föreslår det själv:D

Vi passade även på att göra årets första snögubbe. Har inte varit kramsnön innan. Imorgon har vi bestämt oss för en kälke, snowracer tur.

En av katterna här: tjockis. Hon tycker Pixie extra mycket om och likaså katten gillar henne. Idag tyckte hon att Zoey även var mysig. Vår stora tjej sover sen ett tag tillbaka. Så får vi se när mini vill somna. Här får ni lite bilder på våra underverk!<3


13 dec.

Idag är det torsdag den 13 dec. Vilket betyder att lillebror David fyller 17 år! Och vår älskade Zoey blir en månad. En månad av mängder av kärlek!<3


Glasögon.

Idag var jag på synundersökning. Var ganska länge sedan. Mina linser tar slut denna månad och mina glasögon är flera år och små repor täcker glaset. Så tänkte att det var dags. Han på affären hjälpte mig. Plockade fram två bågar som jag provade. Han gillade båda direkt och ena paret lite extra. Jag plockade fram ett par som han sa nej till. Det andra var för lika mina jag redan har, så valde bort dem. Så nu är det en jätte skillnad på stil! Hoppas jag kommer passa i dem och trivas. Jag använder ju mest bara på kvällen. Men skulle vilja börja använda dem mera på helger mm. De blir klara nästa vecka!

Idag har vi varit ute och åkt pulka. Ger motion att putta en vagn framför sig och samtidigt dra en pulka..men har varit dålig idag och fikat..ångrar mig efteråt. För både blivit fika och glass idag.. Men imorgon får jag vara ännu bättre istället.. Så behövde säkert den motionen även om det är nära till backen.

Vad tycker ni?


Pepparkakor.

Ikväll har vi bakat pepparkakor igen. Det tyckte Pixie var så kul. Och vem säger nej till att äta lite deg och baka?! Att degen kan vara så god..

I måndags gick Pixie lucia. Barnen var så duktiga. Man känner sig så stolt! Hon var även lucia. Många kom och kollade, vilket Pixie uppskattade.

Imorgon ska jag göra en synundersökning. Haft sådan huvudvärk i en vecka. Det var länge sedan och sista paret linser är i ögonen. Så kan ju göra en då. Får hoppas huvudvärken försvinner i samma veva. Men ska passa på att blunda lite. Zoey somnade ifrån bröstet ikväll. Så hon lär nog vara hungrig snart. Sov gott!


Glad eller sur?

Min första natt med barnen själv är avklarad. Det var som om barnen kände på dig det. Fram till kl 01 vaknade Pixie flera gånger. Sen där efter vaknade Zoey en gång i timmen. Åt två gånger och gick upp och sög ur näsan på snor. Hon vakna av att hon var snorig. Vid 4 tyckte hon inte vi behövde sova mer. Men fick henne att somna 05.15. Då vakna Pixie.. Men fick henne faktiskt till att ligga kvar och hon somnade om till 06.20. Så lite sömn fick jag tillslut. Men nu känns mitt huvud som en deg.

Har blivit så tråkig. Är så trött på kvällarna och orkar inte vara glad då. Vilket är väldigt tråkigt, för är inte riktigt jag. Brukar vara glad och tycker inte om denna små sura frida jag blir ibland. Men hoppas jag blir piggare snart. Har så ont i min vänstra höft/ljumske. På nätterna värker det och kan inte ligga på den sidan knappt. En skön promenad kan jag ju glömma. För varje steg gör ont. Ska till kiropraktorn på fredag. Hoppas han kan fixa mig! Då tror jag nog att jag blir mitt glada jag igen.

Förändrad

När man får barn så förändras kroppen. Det är inte en liten sak man går igenom. För mig är det den finaste gåvan. Är tacksam för mina två helt underbara döttrar. Skulle gå igenom allt igen för det är värt det!

Dock så finns det en baksida. Med båda gick jag upp över 20 kg. Gick ner allt efter Pixie, även om det tog lite tid. Nu har jag ca 12kg kvar att gå ner efter Zoey. Men min höft har inte blivit bra än. Hade foglossning hela graviditeten från v 10. Hoppas jag snart kan gå utan att det gör ont. Trivs inte med mina extra kg. Men hon är inte en månad än. Så får försöka tänka så.

En annan baksida är bristningar. Med Pixie fick jag bristningar på höfterna och brösten. Men de har bleknat nu och syns inte jätte tydlig. Nu vid denna graviditet fick jag bristningar på magen. Vilket jag är väldigt ledsen över..jag hoppas verkligen att de bleknar inom något år och att magen kan gå ihop ändå?!

Jag vet att det är vanligt med bristningar. Men jag kan inte riktigt känna mig bekväm med dem. De gör att jag känner mig ful. Men får försöka tänka att de har gett mig de finaste barn som finns.

Men kan inte låta bli att snegla lite med avundsjuka på de snygga tjejerna. Som är fina kroppar. Men samtidigt är det inte jätte många 21 åringar som fött två barn, varav den ena snart är 3 år. Jag är stolt över mina två barn, det är det viktigaste. Tur det finns kläder!:)


Snö.

Snön har nu kommit till oss. Behöver leta efter mina vinterskor och även köpa mig ett par som är varma.

Men det jag skulle skriva var att Zoey är bättre. Hon orkar äta nu och hon har sovit inatt. Hon är fortfarande förkyld. Men hon har inte lika panik över det. Utan hon är mera avslappnad nu. Skönt! Men känns det inte bra under dagen, så går vi till BVC. Men just nu känns det bra.

Här får ni en gosebild på vår lillagos!


Kaffe!

Kaffe är något jag ALDRIG trodde jag skulle dricka. Men idag har jag druckit TRE muggar! Ja ni läste rätt, det står tre. Har nog totalt sovit 4 timmar i natt. Vår älskade Zoey har blivit förkyld. Så hon har knappt sovit något alls. Hon är snorig och ledsen, vilket har resulterat i en väldigt trött tjej som inte orkat äta bra. Sen kl 01 inatt har hon knappt sovit. Under dagen har hon sovit en stund lite då och då. Men halv 5 i em somna hon av utmattning och sover än. Hoppas hon äter lite ordentligt när hon vaknar. Vi använder nässug och koksalt och håller tummarna på att det går över snart. Om natten varit tuff och hon inte blivit bättre, så ska vi förbi BVC imorgon. Våran lilla älskling<3


Tidningen.

Idag så var vi med i tidningen. Kortet blev helt okej. Snart får vi nog kortet hemskickat med.

Idag är det lördag. En sån där mysig och lugn fm har vi haft. Emil och Pixie gick upp på morgonen. Hon vakna 05.10, jag var så trött. Zoey och jag hade inte sovit så länge från att vi ammat. Men hon vakna och åt till kl 6. Sen sov vi till 9! Var skönt med sovmorgon:) det blir Emils tur imorgon. Nu när vi båda är hemma hela dec, så kan vi ta lite varannan dag.

Pixie och jag har haft egentid idag. Vi har pysslat ljuslykta och målat. Sen har vi lekt i pippihuset. Men nu är Emil och tränar lite. Får se om vi bakar när han kommer hem.

Igår invigde Pixie sina nya vinterkläder. Vi var i lekparken med Sofia och rullade i backen.


RSS 2.0