Alv

Som ni kanske förstått så hänger vi ofta på alv. Gått dit så många gånger i år att jag helt tappat räkningen. Är ju perfekt med årskort! Nästa år hänger vi säkert där ännu mer..då vi har två små att sysselsätta hela sommaren, när vi är lediga hela sommaren. Idag åkte vi dit med Pixies farmor. Mötte Hampus och hans föräldrar där. Sedan Anna och Pixies kusin Vincent. Farmor Annelie åkte hem och vi var var med Anna och Vincent. Totalt var vi där i 6 timmar! Hann att se 5 föreställningar, luncha och fika. Såklart MASSA lek! Var en trött Pixie som somna 20 i 6 för natten. Lika trött mamma som är helt slut i kroppen. Men vad gör man inte för sitt barn. Nu ska jag och min kärlek slappa framför tvn. Vi har dessutom fastnat för ett namn på vår bebis. Så stor chans att det blir det namnet! Längtar!!!


Gudmor

Igår var vi på dop. Det var Nell som fick sitt namn. Jag fick äran att vara gudmor tillsammans med Nells faster Emelie. Stolt gudmor:) Efter dopet bjöds det på smörgåstårta och tårta. Emil och jag fick sitta ner en hel del. Det var massa barn där och vi var i fritislokalen. Så lekrummet var populärt. Vi var stolta över Pixie som gick in och lekte med barnen utan oss. Hon brukar inte tycka det är okej om inte vi är med. Men efter några timmar var hon helt slut av allt bus. Det blev ett fint dop för lilla Nell.


Klagomål..

Känner att jag behöver skriva av mig. Men jag varnar. Sluta läs om du inte vill läsa ett gnälligt inlägg. Från dag ett i stort sätt på graviditeten, ja då har jag mått dåligt. Först var det illamående i 10 veckor. Dessutom tröttheten som kommer i början. Då var det som tuffast i skolan och jag undrade lite smått: vad har vi gett oss in på? Eftersom vi planerade barnet och lyckades direkt så visste jag ju om att det skulle vara tufft i skolan. När de värsta veckorna av illamåendet var över, ja då kom foglossningen. Som bokstavligt varit ett HELVETE. Vet inte hur många gånger jag gråtit över det, just för att energin tagit slut. Vissa dagar och veckor var bättre än andra. Men helt bra har det ALDRIG varit..men de värsta dagarna kunde jag inte ens stödja på vänster sida. Foglossningen har hållt i sig, men tagit en annan vändning. Nu knakar det i ljumskar, och bäckenbenet. Styrkan har försvunnit och är inte stark nog att lyfta ena benet självt knappt. De senaste dagarna har det gått rätt bra att gå. Knivsmärtan har avtagit. Men den har bytts ut mot en OND rygg! Har konstant värk i ryggen..trötthetsrygg. Kan inte sitta nån längre tid för får brännande känsla i musklerna. Kan inte stå för länge och heller inte ligga ner. Hur jag än gör avtar det inte. Det värker ut i övre delen av magen. Dessutom ligger vår bebis fortfarande högt upp. Så känner mig som en flåsande flodhäst. Och jag ber om ursäkt. Mitt humör och tålamod är inte sitt vanliga jag. Det lilla jag har kvar sparar jag åt Pixie. Det har varit en lååång graviditet, och än är det inte över. Men bebis är så älskad och efterlängtad. Så jag VET när det är över och vi har bebis utanför magen. När mitt bäckenben börjar gå tillbaka till sitt vanliga jag, när jag kan gå normalt igen. Ja då kommer jag nog glömt det. För då har vi vår älskling ute och ja. Då har det varit värt det. Men tills dess: Jag orkar inte mer! Är så sjukt trött på att ha ont HELA tiden! Tror ingen förstår hur mycket energi det tar. Ingen behöver förstå det. Jag varnade dig. Det blev gnälligt.


Kroppkakor.

Något som jag verkligen älskar är kroppkakor. Inga köpta, utan de som min svärmor gör. Med rivna morötter och lök istället för fläsk. Hon vet om det, så igår när hon kom gjorde vi just kroppkakor! Åt 4 stora igår och ätit 3 idag. Ska frysa in de 3 sista. Var så sugen så åt de redan innan 10! Men med tanke på att Pixie tog morgon kl 5 så var jag väldigt hungrig. Det är nackdelen med att vi tagit bort nattsoppan..vaknar hon runt 5 så är hon inte tillräckligt trött för o somna om. Men hade hon fått flaskan hade hon somnat om..men som sagt. Har bestämt mig nu. Och det går bra! Idag ska jag unna mig att få slappa en liten stund iaf. Haft fullbokade dagar den senaste tiden, så känner av tröttheten. Ska hinna förbereda maten innan jag hämtar dock, flygande Jacob blir det. För vi ska åka och hälsa på Sylvia efter dagis idag.


Skor.

Sitter i affären och väntar på att Pixie känner sig klar med legot som finns här. Vi har varit och köpt höstskor till tösen. Blev ett par stövlar som vi hade förra året. Så nöjd med dem! Neoprenfodrade som är både vattentäta, håller upp till -10 och är inte svettiga. Perfekta Höststövlar med andra ord. Men känns lagom kul med 350 kr för skor man har kanske har ca 2 månader eller så. Men de kan vi ha när det är blötsnö ute. Och vår prinsessa är värd det bästa!


Höst.

Det är sån frisk luft ute på hösten. Speciellt efter det har regnat. Tycker om hösten på så vis att det är mellan varmt och kallt. Igår så åkte vi till alv efter dagis. Parken är öppen för lek, så vi passade på. Där mötte vi upp Elisabeth och Hampus. När vi varit där och lekt ett tag så åkte vi hem till oss. Där pysslade vi och gjorde en teckning med löv. Idag ska Pixie och jag åka och hämta Emil på jobbet. Vi ska lyssna på bebisens hjärta. Mys!:)


Regn.

Jag klagar inte på regnet. Vår unge älskar att få hoppa i vattenpölar och ha sitt egna paraply. Igår bestämde sig Pixies mormor för att följa med till alv. Vi var där mellan 10.30-14.15 ca. Under den tiden regnade det exakt hela tiden. Men vi hade kul ändå! Såg teatrar, lunchade på vår picknik, fikade på cafét och lekte. Men eftersom jag har blivit ett ex antal storlekar större hade jag bara en tröja jag lånat av Emil. Alltså ingen jacka. Känns lite surt att köpa en stor jacka för att använda ett tag bara. Men min mamma har just hittat jackan jag hade med Pixie. Tyvärr resulterade besöket i att jag i natt har hostat. Vaknade med världens tyngsta huvud, tungt över bröstet när jag andas och början på förkylning..På morgonen kom Emils föräldrar in och vi åt frukost ihop. Sedan fick vi paket från Kreta. När de åkte så somnade både jag och Pixie och vi vilade o sov i 2 timmar! Sedan så har vi lagat mat. Pixie har badat i badbaljan hon hade som liten och nu sitter hela familjen i soffan och äter varsin klubba. Alltså en lugn lördag. Men det är skönt för vi har två dop vi ska gå på de närmaste helgerna och annat inbokat. Ikväll ska jag kanske träffa Maria och anna en stund. Och imorgon har Emil match, sista innan uppehållet för matcher.


Soppa.

I veckan bestämde jag mig för att ta bort nyponsoppan på natten. Dels för att jag inte orkar vakna 2-3 gånger per natt och ge den. Och dels för att jag är rädd om Pixies tänder. Och dels för att vi snart kommer ha en liten som ammar om natten. Så kände att Pixie är tillräckligt stor nu, hon behöver den inte på natten. Så började med att späda ut den och hon drack lika ofta som vanligt. Igår så tog jag endast vatten. Det resulterade i att hon var vaken i nästan 2 timmar på natten och var ledsen. Jag kände mig som världens elakaste mamma:( men inatt hade jag enades vatten igen. Hon vaknade och bad om soppa. Lite ledsen blev hon. Men inte alls länge och vi somnade om. Dessutom vaknade hon inget mera sen! Så vi klev upp kl 6 och jag var piggare än vanligt. Så hoppas nu att det går lika bra resten av nätterna!:)


Höger.

Som sagt har vi en liten höger älskare! Bebis ligger nästan jämt på höger sida. Så är van vid att hela magen är sned. Men h*n börjar bli så stor nu, så det känns! 32 v på lördag..snart så är vår älskling ute! Vi pratar namn nu. Så får se vad vi kommer fram till. Vi har hunnit ändra oss två gånger. Men får se om det blir det tredje förslaget som gäller eller om vi ändrar oss igen!? Imorgon fyller jag år, 21 år. Inte länge sedan jag fyllde 20, bara ett år sedan! Men vad gammal man börjar känna sig när åldern stiger. Trodde inte jag skulle vara en två barns mamma vid 21. Men är så glad över det! Älskar mina barn. dessutom fyller Pixie 3 år om några månader. (9 feb) helt sjukt om ni frågar mig! Tänk att vi har en så stor flicka. Tiden går så fort när man har småbarn. Full rulle hela tiden och så mysigt!


Fixat.

Igår hade vi en fixar dag. Min pappa kom in och hjälpte oss att sätta upp staket. Super skönt! Nu behöver jag inte vara så nervös för vägen. Kan gå in på toa om Pixie är kvar ute och leker mm. Men hon gillar så klart bäst att vara ute vid gungorna o cykla runt på gågatorna kring husen. Men det kommer ju en liten snart. Så nästa år när pyret lärt sig krypa runt så blir det ju perfekt. Min mamma var även med, så vi åkte och handlade. Jag köpte blommor till de 5 krukor det fattats i. Efter vi lunchat åkte de hem. Vi fortsatte att fixa. Borrade upp tavlor o lite sånt. Så nu är det bara något mer att sätta upp. Så jag hinner till min födelsedag:) då kan jag koncentrera mig på att baka det sista och storstäda. Med tanke på att det är första gången många kommer hit då. Idag ska vi fira Emils farmor som fyller år imorgon. Sen ska vi kolla på älsklings fotbollsmatch. Så blir en ute dag med kattungar o lek.


Slappar.

Idag har Pixie och jag en riktig slappar dag. Var väldigt länge sedan och ibland behövs det. Vi låg kvar i sängen till halv 8. Efter frukosten har vi inte gjort mycket. Kollat på Pippi om och om igen känns det som. Pärlat och tagit en lång dusch. Så skönt med en morgon utan massa måsten och stress. Men kl är snart tolv. Så borde verkligen ta och sminka mig. Så vi kan gå ut snart. Ska ju till Pippi när Emil kommer hem.


Ingen energi idag.

Idag vaknade jag helt utan energi kändes det som. Vakna vid 6 som vi oftast gör. Men hade hellre legat kvar och sova idag. Fast Pixie vaknar på en minut så vi hoppade upp och fixade frukost. Kvart i 9 gick vi till dagis. Idag under tiden hon var på dagis orkade jag inte mycket. Har mest slappat..igår bakade jag massa snickerskakor, som jag lagt i frysen till min födelsedag. Efter dagis önskade Pixie att gå till lekparken. Så vi hängde där nån timme. Men hon ville fortsätta att vara ute så vi lekte ute hemma. Men nu har vi kommit in och ätit varsin glass. Är så sjukt orkeslös idag..men det går ju inte att vara det, med en pigg tjej som slutat sova middag. Så ikväll när hon somnat så får jag vila mig. Men hoppas jag får tillbaka min energi. Haft massa energi hela veckan. För imorgon tar Pixie helg och är ju ledig varje fredag. Hon ville få cykla på sin trehjuling och kolla om fåren är kvar. Så tänkte vi gå till Alv sen när Emil slutat jobba. Redan helg igen.. Tiden går fort!


Förberedelser.

Jag har börjat tvätta bebiskläder i storlek 50-56. Var Pixie verkligen så liten! Helt sjukt. Jag vet ju om att hon har varit liten. Men när man ser de små kläderna, då blir man ändå lite förvånad. Hon har ju så stora kläder mot dem nu. Sen har jag bäddat spjälsängen idag. Vi har köpt syskonvagn, bilstol, babysitter som var det som behövdes köpas. Så har mest lite smått kvar att köpa som nappar, blöjor mm. Bebis har rört massa på sig denna vecka. Jag längtar så otroligt nu!!! Gått in i v 31..så på lördag är det 31 hela v.


Bullbak

Idag har det bakats dubbel sats bullar. Fyllt frysen nu tills jag fyller år den 19. Så ska jag baka två plåtar snickerskakor imorgon tror jag. Haft besök av finaste Ullis o Anna en liten stund på fm. Sedan av min älskade mamma idag. Hon hade med sig kattungen eftersom den äter från flaska. Det uppskattade både vår baltarzar och Pixie!


Hormoner.

Det Jobbigaste med att vara gravid, förutom smärtan av foglossning som varit sedan v 10. Som sakta suger musten ur mig, skapligt otur. Men jag vet ju att när bebis är född, då är det säkert glömt. Ja det är hormonerna. Känslan av att vara "känslig" är inte jätte kul. Sämre tålamod, ork och osäker på mitt utseende. Även om jag är sjukt stolt över magen. Så är jag mindre stolt över alla extra kg som elakt satt sig fast på min enorma!?..rumpa..runda lår och breda midja. Något mindre smickrande helt enkelt. Och låt oss inte glömma degmagen jag lär få..Längtar efter den dag som jag ser ut som vanligt. Hoppas att det kommer finnas någon tid över för mig, sen när det gäller träning. Så jag får bukt med min kropp så småningom. Detta inlägg är väl skrivet i ett hormon rus..antar jag.


Mys katt.

Älskar vår katt väldigt mycket. Han är speciell. Så fruktansvärt social och snäll. Ringer nån på dörren springer han direkt dit för att hälsa. Så fort Pixie somnat kommer han till mig och lägger sig. Så fort vi vaknat på morgonen, släpper Pixie in han och vi gosar. Ni tycker säkert inte det är något märkvärdigt. Men hans tålamod med Pixie är enormt. Så snäll mot henne, fast det syns många gånger att han tycker det är mindre kul. Ändå låter han henne hålla på. Han ska hela tiden vara där vi är. Äter vi middag ligger han på en stol. Ser vi tv är han i soffan, leker vi så är han i närheten. Han är så tillgiven och mysig vår katt. Ibland lite väl när man inte riktigt hinner eller orkar. Men är glad att vi köpte honom!


Älskade.

Älskar Pixie så det finns inte ord som beskriver det ens! Hon är helt enkelt mitt allt. Skulle inte kunna leva en minut utan henne. Jag smälter av kärlek. Inatt när jag gick upp på toaletten vaknade hon. När jag kom tillbaka sa hon: älskling dej mamma, och somna om i min famn. Hur underbar som helst!<3 men mitt i allt underbara vi delar under dagen, så har hon kommit i en trots ålder. Vilket är mindre kul. Men tillhör ju såklart så är bara att stå ut. Vissa dar är hon extrem och andra så är hon hur snäll som helst. Men det är som det ska vara! Barn måste få upptäcka alla känslor, och få vara arga osv. Men det finns ju gränser såklart. Dessutom trivs vi i nya lägenheten! Känslan av att kunna tvätta när man vill, slippa stå och diska allt för hand, eller bara kunna gå ut och leka när man vill! Vi har gungor runt knuten, bra små "gator" mellan husen som Pixie cyklar på. Staket kommer upp nästa vecka förhoppningsvis och sand ska fixas till sandlådan. Imorgon får vi besök av Hampus och Elisabeth. På lördag tar jag med min familj till badhuset och på söndag ska vi se nyfödda kattungar i horn. Härligt med helg! Här får ni se när Pixie målat sina tånaglar helt själv.


Börjar se ett slut..

Som sagt börjar se ett slut på flytt stöket. Min Emil var duktig igår och satte ihop två byrå och en stor bokhylla igår. Så vi blev av med det mesta av alla kartonger! Pixies rum är i stort sätt klart. Hyllan kom upp och alla kläder veks in. Är bara spegeln och nån ram eller tavla som ska upp på väggen. Vi köpte en hylla som vi har över köket, blir lite mera ordning. Idag måste jag vilka in alla Emils och mina kläder..när vi fått i ordning hemma helt och allt är på sin plats, då ska vi ta upp spjälsängen. Längtar! Vi har gått in i v 30 nu..så på lördag har vi gått 30 fulla veckor. Tiden går fort! Snart får vi se vem som gömt sig i magen, spännande. På tisdag ska jag till barnmorskan och lyssna på hjärtat.


Lördag.

Idag är det lördag. Vi har kikat på pappa Emil en liten stund när han spelade fotboll. Träffat min syster Anna en stund och när vi kom hem var Pixie så trött. Så hon somnade kvart i 2. Hon har inte sovit middag denna vecka, så tror att hon behövde det idag. Självklart ska vår super sociala katt med sova middag. runt kl 4 ska jag hämta min syster Anna och vi åker till Linköping. Där Lars winnerbäck spelar ikväll:D imorgon måste vi ta tag i lägenheten, försöka bygga ihop lite möbler o lägga in alla kläder. Till min födelsedag den 19 sep ska allt vara klart!


RSS 2.0