Mysdag

Ibland är det skönt att vila på golvet...under tiden mamma klär på sig för att senare gå en promenad.

Idag har vi haft en mysdag. Emil har varit ledig. Så vi har passat på att tvätta och båda har gått varsin tur till träningshuset för att lyfta lite skrot. Sen blev det en promenad till en lekpark. Det älskade Pixie så hon tjöt av skratt när hon åkte kana. Vi gungade och klättrade i klätterställningen. Sen efter maten fick Pixie ett varmt bubbelbad. Nu har stora älsk åkt till träningen och jag ska just logga ut. För pixie ska ha kvällsmat o borsta tänderna innan vi kan gosa innan Pixie somnar.

Vårkänsla!

Igår så sov Pixies kusin Vincent över. Jag hämtade honom från dagis. Vi åt mat, busade o lekte massa i Pixies rum. Sen Fick barnen bada badkar, Vad roligt de hade. Pixie skrattade typ hela kvällen. Nattade barnen o de båda sov i sängen med mig. Emil fick dock sova på soffan..men han hade fått plats eftersom de båda typ sov på min sida! Barnen vaknade kl 6. Så vi tog en lugn morgon med lek och frukost. För att senare köra Vincent till dagis kl 8.

Pixie och jag storstädade hela lägenheten. Bara en jätte hög med rena kläder att vika in..Får ta tag i det ikväll eller imorgon. Annars så har vi verkligen passat på att gå 2 Långa promenader! Gått mist 1 timme varje dag nu hela veckan. Sover inte sessan så sitter hon och pekar på alla hundar vi möter och säger WAWAW! Så skönt att röra på sig o få luft. Pixie har börjat gilla lego väldigt mycket. Jag ska bygga o hon ska bygga isär. Vad kul det ska bli när hon vill ha sånt smått lego! Så kan man bygga hus:D  Hon har börjat med att pussa mig mycket nu. Så UNDERBART! Älskar min fina dotter så OTROLIGT mycket! Kan inte förstå att jag verkligen fick sån tur att få en sån underbar liten tjej!

Kvälls blogg.

Typ så här trött känner jag mig just nu. Bilden är tagen för några veckor sedan.

Varit tuffa veckor dessa. 3 nya tänder, dessutom hörnisar, magsjuka för lillan och någon idé om att total vägra sova middag. Slutar med att hon somnar skit tidigt på kvällen o är pigg som en lärka innan 5. Varit bortskämnd att fått sova till halv 6-6 i några veckor innan. Men såg att 1 till hörnis var snart igenom. Skönt det ska bli när alla tänder är uppe!

Äntligen har Pixie börjat äta igen, hon har haft några veckor som hon vägrat äta lagad mat. Så nu är jag så lycklig när hon både ätit varm mat lunch o middag, exakt som det ska va.

Idag har vi varit ute på en långpromenad med ( pixie o Sixten håller hand! ) och ( Estelle o Pixie Delar med sig av majskrokar. ) Totalt var vi ute över 1timme. Skönt att gå långpromenader! Sen kom bästa Anna k hit och vi pratade massa tills Pixies farmor kom så att vi gick till träningshuset och tränade. Sen fikade vi när Emil kom hem. Båda åkte sen. Emil till träningen o Annelie hem. Pixie somna redan kl 6...eftersom hon vägrade att sova middag idag, trots att hon varit vaken läääääääääääääääänge! Så sitter jag här för att jag har skit tråkigt. hahah. tråkigt när lillan sover o älskling tränar. Ska lägga mig och läsa. Imorgon blir det sången. Bus och lek för pixie med kompisen ( Vinga o Pixie leker)   god natt!

Bästisarna.

Pixie o sin bästis. Han följer henne nästan överallt. Till o med delar samma stol. Haha men pixie vart lite sur och bröt ut i gråt just när jag tog kortet. Hon ville inte dela med sig av sin stol.

Igår vart Baltasar kastrerad. Det gick bra, Men tyckte så synd om honom. Han var så ynklig där ett tag. Men idag är han lite öm men annars som vanligt:) Pixie har även blivit bättre idag. Hon har legat magsjuk några dar..tyvärr..Så har hon visst smittat sin kusin. De festa av hennes vänner har varit magsjuka..Men i morse ville hon ha frukost!:) o idag har vi varit ute och lekt massa i leran;) så Pixie hade jätte kul med att plocka stenar o kolla på farfars kor.

Igår blev det middag hos familjen i storebro. Och nu ska vi strax ge oss ut på en promenad, Emil håller på o klär sig o Pixie. Så bäst att jag med klär mig!

Hello kitty.

Pixies rum går i Hello Kitty stil...och då måste man ju ha en tröja med den söta katten med!

Långpromenad.

Blev en tidig långpromenad vid kl 9 idag. Pixie var super trött o behövde sova en timme. Men hon sover allra bäst i vagnen. Försöker gå olika rundor varje dag så att det inte blir tråkigt. Eftersom jag måste gå 1 promenad om dagen så lillan får sova ut.

Idag blir det ungamamma träffen en stund. Det kommer 2 nya mammor. Så det blir 2 små bebisar idag som är med. Pixie tycker det är så kul o kolla på små barn:) Hon och sin katt är typ bästa vänner, han är jämt där hon är och de leker ihop. Hon har börjat mata honom nu med, när hon äter sin mat kastar hon ner lite till honom.                      Ikväll blir det ett bad för denna skönhet!

Redan tisdag..

Pixie och jag när vi var på lekträff hos Mikaela och Lucas.

Förstår inte varför helgen bara rusar iväg i ilfart!? Redan tisdag..Blir en dag när både mormor dyker upp o lunchar med oss på fm. Och sen kommer farmor o em fikar med oss. Ska väl göra som vanligt och passa påa tt utnyttja dom lite...dammsuga av. ( eftersom pixie fortfarande är rädd för den. Dock gillar hon den när den är tyst.) och putsa alla fönster både invänigt och utvändigt!

Satt upp hello kitty " tavlorna" i hennes rum. Dock vill jag fixa i ordning garderoben man går in i hennes rum. Så jag har lite mera ordning på allt där! Sen ska jag beställa ut en HÖG med kort..skojar inte...är för ett helt halvår nu. Plus massa förstoringar från 1års fotograferingen. Bäst att ta tag i det nu i veckan.

Förstår inte varför det ska va sån sömn hysteri när man pratar med andra föräldrar. Att när de inte får sova längre än till 7 så orkar de knappt? Jag har snällt fått gå upp mellan 4-5 i över 10 månader. Undantag för 1 dag på helgen när hon blev lite större och kunde äta gröt som frukost. Nu sover hon till 5-6 och jag klagar inte. Jag kan väl inte tvinga henne att sova längre eller ens dra ner på dagsömnen. Som ändå är ytterst lite tyvärr.. Bara att inse att mitt barn inte kräver mycket sömn. Och jag orkar för att jag ÄLSKAR henne. så sluta klaga och se saken från ditt barns sida. Gå upp och va GLAD och lek. mys och ät frukost ihop. jag njuter av varje dag ihop med min tös. Imorse fick jag 5 blöta pussar mitt på munnen. Det gjorde min dag! :)


Bad.

Vi måste ta med kameran nästa gång till badet så det blir lite nya bilder, men tills dess får ni nöja er med denna. Förra gången så testade Pixie andra armpuffar som inte är lika stora. Då kommer hon ner mer mot ytan o vi var tvugna att lägga en sak vad baken. Då flöt alla barn mer på mage. Och det gjorde att Pixie använde benen mer. I slutet av denna kurs ska de även testa simfötter! helt sjukt att barn på 1år kan simma:O! Vi är inna på vår 4 termin nu. Det är så mysigt så finns ingen anledning att sluta.

Igår simmade vi, sen gick jag upp till mormor när emil åkte o tränade. Pixie sov ute i vagenen i 2½ timme! sen gick vi till maria o fikade. Lustigt det kändes att komma till vår gamla lägenhet...Där Pixie har växt upp hennes första tid..men det var kul att komma dit! Emil kom dit en stund med. Sen åkte han och fyllde i sin tatto. När han kom hem så hade han köpt choklad och jordgubbar. Han gick och tände ljus och smälte chokladen. Så himla mysig han kan vara!<3

Idag blir det sången och sen en LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG promenad med camilla Tapper och hennes son. Så barnen får sova sin lunch. Nu har jag bestämt mig. ska fansen gå ner mina sista 3kg innan jag badar i en sjö! Så nu är det lång promenader som gäller, gymmet mer än 1gång i veckan och bara onyttiga saker 1 gång i veckan. Hälsa mig lycka till! Svårast blir att hålla sig från allt gott...

Helg mys.

Igår så kom det 4 små barn hit och lkte med Pixie. Hon blir så glad då när det ringer på dörren och en kompis kommer. Men framåt lunch begav sig de flesta hem eftersom det blir rätt intensivt för de små. Efter lunchen så skulle jag och Pixie ut på en lång promenix, Hampus pappa o Hampus följde med. Passade på att visa runt massa i vimmerby för honom. Även om han bott i Djursdala i 2,5 år så hade han inte sett mycket av vimmerby. Blev en Promenad på 1,5 timme. Skönt!

På kvällen kom Pixies kusin Simon till oss och sov över. Så vi gick ner till ica allihop och köpte ens tor påse godis. Dock var det visst mest jag som åt och killaran plockade lite grann bara. Pixie sov när vi åt godis. Tycker inte små barns ka ha massa socker! Men alla tycker så olika där. Men jag är rädd om hennes tänder och tycker hellre att hon ska äta nyttigt socker som är i frukt. Visst gör vi några små undantag ibland som köp kräm när det ska va extra lyxigt, eller nyponsoppa och ett digistivkex på helgen. Glass fick hon smaka efter sin ett års dag och får nån gång om vi äter.  men i regel så får hon inte äta sånt "junk".

Ikväll så blir det melodifestivanen. Gillar det inte alls. men är ett sånt program som alla ser och rätt bra slö titta program. Vi ska nämligen på middag hos Anna k och jonas. Så blir melodifestivalen och lite sällskaps spel när Pixpix fallit i sömn. Härlig helg med mina guldklimpar!:)


Älskade du.

Kom på att jag aldrig lägger upp bilder på Pixie med napp. Men har inte många bilder med napp. Hon får bara använda den i vagn,bil o när hon ska sova. Tycker inte att barn ska ha napp i munnen hela tiden, dels för tändernas skull och senare talet. Men slår hon sig sär nappen bästa trösten. men även om det ligger ett antal nappar på golvet stoppar hon inte in dem i munnen. Hon har lärt sig använda napp vid dessa tillfällen och har därför inget behov av den annars.

Förstår inte hur mycket tvätt det kan bli när man bara är 3st?! Tvättat närmare 8 FULLA maskiner bara denna vecka! Blir så varje vecka. Så 1-2 dagar i veckan tvättar vi, och Pixie och jag tar en tråk timme och viker in allt. Skulle vilja ha en egen maskin! men vore nog inte lönt med en sån liten topmat maskin..skulle få tvätta hela tiden då.

Denna vecka har rusat förbi lika fort som alla andra veckor. Hunnit med sången 2 gånger, busat med vinga o pernilla, Långpromernader och min syster lina har sovit över:) Så kom även Pixies farmor o faster och åt semlor med oss. Idag har vi haft en hemma dag. Länge sen vi hade det! fy vad tråkigt det är...men båda måste väl lära oss att hålla oss hemma utan att leka med barn o träffa deras föräldrar varje dag? äh tråkigt är de för båda blir uttråkade. Men Hampus o hans pappa kommer ju hit imorgon o leker med oss! 

Idag har vi annars lekt massa i köken(pixies), lagat mat till dockorna och dansat till min skattkammare. Jagat katten över hela lägenheten skrikandes av skratt, när han fångar bollen (PIXIE) Är ändå mysigt att få en lugn fm bara mor o dotter. Vi har ju alltid något vi gör varje fm. Men då har vi ju hela em själva tills pappa E kommer hem. Men är något speciellt med att äta frukost i soffan o bli matad av Pixie när hon delar med sig av sina små riskakor. Mysig start på morgonen!

Hon förstår så mycket nu. Pratar med henne som till vem som helst. Alltså menar som till en vuxen. Även om hon inte kan säga allt för många ord. Så förstår hon hur många ord som helst och dess betydelse. Hon kan peka på munnen, magen när jag frågar vart den är. O hon håller för huvudet när jag frågar vart Pixie är o tar bort händerna när jag säger tittut! Hon vet vad massa leksaker är. Behöver bara säga gosa-så slänger hon sig i sackosäcken, Hästen-så går hon till gunghästen. tutte och snutte vet hon exakt vad det är. Kissen är katten Baltarsar. Wawaw är farmors hund Bella. Bollen, bilen mm vet hon vad det är. Bebisen är hennes dockor. Säger jag Hampus så vet hon att det är hennes kompis. Hon går ofta till dörren då för att se om hon kommer. kan säga miljoner saker till! men man blir så otroligt stolt när ma får vara med om denna resa. Restan som MAMMA<3

Helg.

Redan helg! Veckorna går otroligt fort måste jag säga. Vi har hunnit med mammaträff i storebro, trevligt! Roligt att träffa mammor i min egen ålder. Barnen kalasade på vofflor och vi på massa goda kakor!

I fredags hann vi även med att besöka ett dagis, måste kolla upp hur de ser ut innan man söker. Men det kändes jätte bra. Så bara hålla tummarna till att vi får just det! Man måste snart söka. Även att vi inte ska ha dagis fören i aug när jag går klart skolan. Vi hann med en långpromenad med en kompis med för att kika in på gårdarnatill de andra dagisplatserna som ska vara 2 och 3 hands val.

Men knäckte även ryggen hos naturläkaren Lars Erik från storstan. han kommer några gånger i månaden hit. Han är verkligen bäst. Har nästan aldrig känt mig så lugn o trygg innan, så är glad att jag hittat den rätta för min rygg. Så går dit 1gång i månaden för att få bukt med ryggen. han kan även göra irisanalys, allt stämnde som han sa!

Sen åkte vi till horn för att äta god middag o annat gott! För idag åt vi smörgåstårta för att fira emil lite extra! Mor,far o mina bröder kom även. Tårta och glass med maränger senare under dagen med. Katten klarade sig fint själv en natt. Nu innan hyrde vi en film nu när vi kom hem. Så blir lördagsmys med film senare! Tror sessan somnar tidigt för är en trött tjej här! Ha det fint.

Bebisar.

Pixie älskar verkligen sina BEBISAR! :D Syns det inte på bilden liksom?!

Det har varit tufft i 2 veckors tid nu...en vecka innan tänderna kom igenom. Mycket gråt, gnäll o massa kärleks bevis som pussar kramar o sitta i knät o inte va längre ifrån mig än 1meter vissa stunder. men för står varför när jag upptäckte 3 tänder som spruckit igenom på mindre än en vecka! och såklart dubbel tänder.. Det förklarar saken att jag knappast fått i henne varm mat alls under ett par dar..Men jag försöker hjälpa henne så gott jag kan och lagar sånt hon kan äta lite av iaf. Vill bara att dessa tänder ska komma upp nu! Så pixie kan bli sitt vanliga glada jag lite mer. Hon orkar inte riktigt hela dagarna längre. Hon kommer till mig som om jag ska ta bort det onda..men jag kan ju inte:( Fy..en mamma ska ju kunna ta bort det onda. men tänder kan jag inte ta bort smärtan vid..men jag kan göra mitt bästa genom att försöka hjälpa och förstå. så nu har 11 spruckit igenom. inte allt för många kvar som tur är..men ett par stycken ändå..

Ikväll var det mamma kväll. Bubbel, bastu, mat och choklad. Vi avslutade med att massera varandra. Kvalitets tid med min kära vän Elisabeth!

RSS 2.0