Godmorgon.

Vi kör morgon i slappar stil. Zoey och Emil tog en sovmorgon till halv 8(!) och Pixie vakna innan 6. Vi drog oss en kvart och gick sen upp. Men la oss i soffan för o slappa. Efter frukost så målar zoey och Pixie ser film på datorn. Jag ska snart kila iväg till gymmet. Fått till 3 pass med detta i veckan, så får väl vara nöjd. Barnens farmor kommer sen innan 1. Jobbar ett kort pass till strax efter 5. Och Emil har cup i Linköping. 
 
Snart fyller vår stora tjej 6 år! Lite mer än en vecka kvar. Sjukt vad fort det går. I höst börjar hon förskoleklass och hon har redan börjat tappa tänder. Hon längtar efter sitt barnkalas och det är ju så kul att fixa och dona inför det. 
Älskade barn. 

Att vara tacksam.

Dagen idag har gått fort. Vi har kul som vanligt varje torsdag min kollega och jag. Vi har ju sagt att bättre att ha kul och säkert i mångas ögon vara lite larviga. Men man väljer ju inställning själv, och varför inte vara positiv och glad istället. Och snäppet barnsliga, och vips är kl 16 och man slutar. 
 
Idag åt vi snabb mat. Hade skalat potatis igår kväll just för att underlätta dagens middag, potatismos och fiskpinnar... För gick direkt efter och tränade ett snabbt axelpass. Emil bytte av och åkte efteråt. Men hann hem för att natta barnen. Får dåligt samvete av att gå iväg när man varit ifrån varandra under dagen. Men imorgon börjar jag 16. Vilket är skönt då jag har tid med mina älskade barn. Vi ska starta dagen men varmt bad ihop! Men ikväll ska jag njuta av lite gott. Slappa vid tvn och lyssna på barnens sovande andetag. Och njuta av livet. Man har det bra och jag är så tacksam! Känn in nuet och tänk på att bra man har. 💕
 

Lekträffar.

I början av veckan har vi haft fokus på lekträffar. Vilket både är trevligt för mig, då mammorna stannar och kul för barnen. I måndags var ullis och barnen här. Men även estelle och Ida. Igår kom eifie och Bonnie och lekte på em. 
 
Idag är det strax dags för jobb och dagis. Vi har haft en lugn och slapp morgon. Vilket är skönt! Vi har ju en glasstokig tjej hemma. Pixie skulle nog kunna äta glass varje dag flera gånger om hon fick. Men jag tycker inte om innehållet på köpt färdig glass. För mycket socker och dåliga tillsatser. Vi köper färdig glass med. Men vill dra ner på det och mer och mer går de med på det. Igår kväll rörde jag ihop en enkel parfait. Grädde, blåbär och äggula. Hade i lite rårörsocker med. Just nu har vi inget vanligt vitt socker hemma, utan gillar kokossocker och rårörsocker är lite bättre än vanligt. Den testade vi idag och godkänt. Ska göra en sats smoothie glass nästa gång vi gör smoothie. Enkelt och gott fryst! 

Hotell.

I lördags handlade vi med oss go frukost och åkte till horn. Vi åt frukost ihop och firade Emils mamma som fyllt år nyligen. Sen satte vi oss i bilen mot Linköping. Bara Emil och jag då barnen fick sova över själva. 
 
Shoppat, ätit god mat, bio och slappa på hotellet. En jätte mysig helg. Släppte av Emil på träningen och åkte till älskade barnen i horn. Vi fick lunch och Pixie ville åka lite skridskor. När vi kom hem köpte vi med oss middag på sibylla och barnen sov båda i bilen. Pixie somna ändå skapligt. Zoey är vaken än men somnar nog inom nån timme.
 
Har tränat Easy line ikväll. Har inga stora krav men 2-3 pass i veckan försöker jag få till. Hade önskat mer men Emil tränar ju med och jag jobbar kväll /helg så vi delar tiden utöver. Passade på att storhandla så det är gjort inför veckan. Denna vecka bjuder på 6 dagars jobb. Flera lekdejter och fira lillebror. Pixies dans börjar imorgon med. Så vi har en glad tjej. 
 

Ayurveda

Igår när jag slutade jobba åkte jag på behandling. Testade en behandlingsform som kallas Ayurveda (stavning). Väldigt annorlunda med häftig upplevelse. Känner att jag gått till en och samma i 6år och varje månad. Så blir ju lite väl dyrt. Denna jag gick till nu är verkligen inte ute efter pengar och man ska ringa och berätta hur det känns om två veckor gör att de om jag behöver igen eller inte. Finns k iaf svar på mycket. Och ska testa om hennes tips gör skillnad. 
 
Annars så var jag och tjejerna i storebro när Emil träna. Det var bara Lina och hennes kille hemma och mamma. Vi slappade och tog det lugnt. Idag kokade jag rotmos till middag. Gillar "gammal" mat och raggmunk är jag jämt sugen på! Dock får det bli lasagne gjord på kycklingfärs imorgon. 
 
Nu slappar jag i soffan efter kvällsmat och ett träningspass. Imorgon ska zoey klippa sig hos bästa frissan och på tis är det Pixies tur. 
 
 

Bullar.

Igår hade vi sån härlig dag. Barnen lekte massor med varandra. Vi lekte ihop med såklart och det var bra humör under dagen. Vi bakade bullar och jag tog tag i min garderob (äntligen typ). Pixie beställde fiskgratäng till middag med morötter i moset. Och vi var helt enkelt hemma tills det var dags för 1h på dagis innan Emil hämta. Och passet på jobbet gick smidigt.
 
Idag ska vi ha lugnt tempo med. Barnen har verkligen varvat ner efter lovet. Men vi ska ut en sväng och kika på erikshjälpen, köpa dammsugarpåsar, (den vi använder har varit slut..) och i em när Emil kommer hem. Ska Pixie få lämna sina kalasinbjudan. De vi inte kan åka till nu, ska postas på. Sen ska vi laga zoeys favorit mat, spagetti och köttfärssås. När barnen somnat ska jag smita till gymmet. Nu när Emils fotboll drog igång igen, blev det genast svårare med tiden. Vi får dels upp och på söndag ska jag träna med. Om vi inte lyckas på till det nån mer dag i veckan. 

Söndag

Inatt sov vi första natten i huset utan Emil. Vi har Sen vi köpte huset haft fullt upp. Det är ju alltid nått som ska fixas. Gräsklippning, skottning av snön och fix i rabatter mm. Så vi har inte hunnit göra nått annat än det vardagliga i stort sett. Så det var på tiden att Emil fick åka iväg och ha en grabbkväll. 
 
Men såklart var natten annat än bra. De kände nog på sig att vi inte var samlad trupp. Vi samsover ju fortfarande. Dock sov zoey några timmar i sin säng först. Sen tog det över en timme att natta om. Lagom till det vakna Pixie och råkade väcka zoey. Och så tog det en timme till. Men kl 6 smög jag och Pixie upp och zoey sov en timme till. 
 
Igår hade vi pjamasparty jag och tjejerna. Vi åt lördagsmys i Pixies säng och såg film på datorn. Mysigt! 
 
Idag är det kalas på schemat för hampus. Lagom till Emil kommit hem igen är det Easy line. Härlig känsla att jag har hela dagen till 16 ledig imorgon. Ledig tis och ons! Och på onsdag ska dessutom Emil va föräldraledig så blir en mysig dag i Västervik. 
 
 en liten stund slappade de. Nu är det full fart och efter mitt kaffe kör vi igång dagen ordentligt. Mina små busungar! 

Hallen klar!

Tack vare en super snäll sebbe som målat och fixat i vår hall. Så är den klar. Den blev så ljus och fräsch. Vitt är ju snyggt liksom! Så när den torkat ska vi ställa iordning möblerna och sen köpa en fönsterbräda. Den gamla var inte värd o sätta upp igen. 
 
Ledig helg väntar. Och helg betyder att man får äta massa gott. Det räcker för mig. Så skönt! 
 

Grillad korv.

Börja dagen med ett träningspass efter en lugn frukost. Skönt att passa på att träna morgon när Emil ändå är ledig några dagar till. Sen har vi varit på matrialmännen, köpt färg mm till hallen. Den ska målas om denna vecka. Kommer bli fräscht med en vit hall istället för gul/beige som det är nu. 
 
Barnen önskade att grilla korv till lunch. Så vi gjorde det inne. Härligt att va lediga ihop under dagen efter en jobbhelg. Men börjar strax och imorgon jobbar jag. På onsdag är jag ledig och det är Emils sista lediga dag, så passar ju bra. Barnen börjar dagis på torsdag igen. Och även om de gillar att vara hemma, så har de faktiskt frågat efter kompisarna på dagis ibland. 
 

2016- ett nytt år.

2015 har gått fort. Ännu ett år med min fina familj. Ett år där våra barn växt och utvecklas rejält. Jag är tacksam som får följa våra älsklingar i denna dagliga utveckling. 2015 är även året där vi gått ett steg längre Emil och jag i vårt förhållande, vi köpte vårt hem. Ett eget hus har varit ett stort steg. Men vi älskar varandra så det har känts självklart att vi ska dela ett hus. Efter mycket letade hittade vi vårt hem, där vi alla känner oss hemma. 
 
Vi har pusslat ihop träning, vardags sysslor och jobb som går om varandras tider. Vardagen är ju den som är mest kämpig. Men vi jobbar som ett team och gör allt för att underlätta för den andra. Och det fortsätter vi med även detta nya år. Nya utmaningar som skolstart för Pixie väntas detta år. Även en planerad renovering för tvättstugan. 
 
Slutet av 2015 började jag träna. Och 2016 är ett år där jag planerat ska bli hälsans år. Hålla i träningen och minska soclerintaget. Just för att få en stark kropp. Vi börjar det nya året med just ett pass på gymmet.
 
Vår jul var jätte bra. Tacksam över alla i vår omgivning. Att få se sina barn så nöjda och älskade av alla gör hjärtat varmt. Nyår firades in med fina vänner och deras familj. En härlig kväll och massa god mat. Vilka vänner man har! Önskar er alla ett fantastiskt 2016! För det tänker jag ha:-) 

RSS 2.0