avbokat pass..

Igår fick Pixie med sig en tjej hem från sången, de har lekt några gånger där. Men det gick jätte bra att leka hemma.Idag blev det inte som jag tänkt. Tjejerna var trötta efter dagis idag. Fixade middag till dem. Emil och jag åt broccoli och morotsoppa istället. Men vår middag var inte klar fören 10 i 5. Så fick tyvärr avboka skivstången, ångrade mig strax efter..men man ska väl lyssna på kroppen. Var för trött. Men ska försöka orka gå/springa en runda när barnen somnat. Har inte direkt varit stilla idag, så kroppen behövde nog återhämta sig något.
 
 

öppna förskolan snart.

Just nu flyter dagarna mest ihop. Jobbar 10 på raken och ledig på lördag och söndag, vad jag ska njuta av dessa dagar. Men är tacksam att jag har möjlighet att få lite extra pass. Speciellt nu när vi måste spara ihop till en större summa innan flytten. Och en stor fördel att jag trivs så bra på jobbet. Socialt för en babbelkvarn som mig.
 
Idag börjar jag i em. Det är så skönt att ta det lugnt ihop med barnen. Vi slappar mest de första morgontimmarna. Men snart ska vi gå till öppna förskolan och sjunga lite. Helgen gick så fort. Efter jag jobbat i lördags så hälsade vi på i huset. Det kändes så overligt, snart är det vårt hem! Min lillasyster Lina erbjöd sig att ha tjejerna på kvällen hemma hos oss. Så Emil och jag gick ut och åt massa gott. Sen gick vi på bio. Filmen var väl inte den bästa..men helt okej! Det var skönt att få lite tid ihop. 
 
 

tisdag.

Idag har jag varit ledig. Men nu ska jag ladda inför 10dar på raken. Får tänka pengar. Men trivs så bra på jobbet, är ju som om jag har tre jobb fast jag har ett. Det är varierande och kul. Men det är ett pussel att få ihop vardagen. Som flera andra önskar jag fler timmar på dygnet ibland. Men man gör sitt bästa med att ge sitt bästa på alla delar så som mamma, på jobbet och som sambo/vän. Det första är ju såklart viktigast. 
 
Gillar inte dessa tidsbyten med klockan. Men det resulterar förhoppningsvis i att barnen sover till 6 istället. Vilket vore skönt då jag ibland slutar 22:15 och börjar 7. Så är ju skillnad att gå upp 6 än 5. Men samtidigt så blir ju vår egentid ihop/själv på kvällen kortare. Nu somnar alltid Pixie senast 7 och zoey nån halvtimme efter typ. Men det brukar efter någon vecka eller två bli som bankomat tider igen. Men i helgen är det väl dags att ställa om klockan? Så det återstår att se.
 
Idag har det hunnits med ett långkok. Och gofika efter en tur på stan för o köpa påskliljor. Sen kom min lillebror Anton förbi och åt lite mat o tog en kaffe med oss. Jag smet iväg på skivstången en sväng med min syster Camilla. 
Men nu borde jag allt blund. 
 
 

bad.

Idag har det varit en sån bra dag! Älskar när hela familjen har kvalité tid ihop. Vi började dagen mee att slöa och slappa mee tv, bus för barnen och turas om att sova lite. Men vid 9 var alla vakna. Barnen vakna 5 idag så zoey sov middag redan 10. Hon sov två timmar. Så Emil och Pixie passade på att åka till hans kompis o fika under tiden. Efter en lättare lunch packade vi in oss i bilen. Vi har varit i Hultsfred och badat idag. Och vad tuffa tjejerna har blivit på de senaste gångerna. Båda är på den djupa bassängen och åker själva i rutschkanan. Och med oss som har koll och är där hela tiden såklart. Några timmar där svischar förbi väldigt fort! 
 
Vi stannade hos familjen i storebro för middag. Det var två barn som somnade lätt ikväll. Vi har ätit doppade grönsaker och jag kan och kex ikväll. Ett perfekt avslut på dagen. Men nu ska jag blunda. Vi ska gå till dagis vid halv 7 imorgon. 

Lugn lördags morgon.

Idag fick jag sovmorgon till halv 9. Det var så skönt! Möttes av god frukost. Skönt med en morgon framför tvn och en kopp kaffe. Hela familjen tog en varm och lång dusch. Emil och barnen åkte en sväng till affären så jag passar på att blippa lite på datorn. Jag börjar kl 16 så har nästan hela dagen hemma. Men Emil åker iväg om en timme till match. Men imorgon är jag ledig och det ska bli skönt! Vi har lovat barnen simhallen imorgon, sen ska vi äta middag hos mina föräldrar. och Emil ska få sovmorgon. Skönt att vi kan turas om denna helg.
 
 
 
 

trötta.

I vanliga fall jobbar jag 50% med nått extra pass då och då. Passen läggs ju mycket kväll.och helg med. Så barnen är inte vana med mycket dagis, 8-11 h i veckan brukar de gå och Pixie har rätt till ytligare 10h om hon vill gå extra på gissa och ons. Men jag känner att jag måste komma upp i timmar om det finns möjlighet nu ett tag innan huset. Det är inte ofta det finns extra pass över. Men denna månad finns det massor av olika anledningar. Så hela månaden jobbat jag 6 dar i veckan. Barnen får dessutom gå mycket mer på dagis denna månad och det märks att de är mycket tröttare. Men vill ge tjejerna en studsmatta till huset. 
 
Igår hämtade jag dem halv 2. Vi fick mellis/fika besök av Ullis och Arvid efter dagis. Vi gick till källängen och lekte i parken. Efter maten tränade jag skivstång. Fikade lite till när jag kom hem...och somnade till 9..men skönt idag! Idag slutar jag kl 17. Så vi kan äta middag ihop.
 

utvilad!

De blev lite ändrade planer igår. Barnen och Emil sov kvar en natt till i horn. Så jag och min vän Anna gick till Chinan för att äta mat och ta ett glas vin. Trevligt och så välbehövligt! Hoppas vi blir lite bättre på att ta såna stunder. Köpte hem en choklad och slappade hemma. Somnade innan 10..och vaknade kvart i 7. Efter en stund lyckades jag ändå somna om till 9. Snart kommer familjen hem, som jag saknat dem!!! Och även Pixies kompis hampus ska vara här idag. Vi ska bara barnvakt under dagen. 
 
Imorgon ska jag börja på fm först och hjälpa till i matservice innan jag börjar mitt kassa pass. Så på tis när jag slutar 1, ska vi bara hem och mysa<3 jobbar endel extra denna månad. Vill komma upp i timmar så vi kan lägga undan nu inför husflytten. 

friskis

Igår jobbade jag hela dagen, idag slutade jag så jag hämtade tjejerna halv 2. Vi åkte direkt o hämtade Emil för att senare göra ett ärende. När det var klart handlade vi lite, mest de erbjudanden som är bra denna vecka. Vi åt snabb middag idag..för blev lite senare än vanligt. 
 
Har inte haft lust att träna sen förra tors, inte ens promenad. Det har varit så mycket med huset. Så även om man är glad och längtar, så tar det så mycket energi nu och fixa allt. Tror inte jag kommer känna mig mindre stressad fören den dagen vi har nycklarna i handen och bott några månader. Men kul ska det bli! Pixie som förstår mer än zoey vad det gäller, hon längtar. Men hur eller hur hade jag inte tänkt träna idag. Ändrade mig dock i sista sekund. Pixie har undrat vad det är, så hon fick faktiskt följa med och se på. Hon ska ju inte fortsätta göra det. Men nu vet hon vart jag är. Något som är viktigt för dom. Att veta vad och vart och ungefär hur länge vi gör saker. 
 
Imorgon ska Pixie leka med en kompis på morgonen. Sen ska jag ta med tjejerna till Kalles en stund, för min syster lina ville med o se. Har redan ångest att jag inte ska träffa dem fören på lör kväll sen efter imorgon em. Emil och barnen ska till horn. Jag jobbar ändå kväll fredag och börjar 7 lör och kör till sen em.  Men ledig söndag och börjar 4 på mån. Så då får vi gosa<3 

Dagen med stort D.

Idag är det en stor dag för oss. Förutom 9/2- 2010 då Pixie föddes och 13/11-2012 då Zoey föddes. Så lär 10/3-2015 vara ett datum att minnas. Det kommer inte kännas verkligt fören ikväll och heller inte fören i augusti då det är dags. Efter mycket letande, flera visningar och mycke funderingar över vad det är vi vill ha. Från att ha letat på landet och kommit på att det vore mysigt, men inte på vintern då väglag mm inte är det bästa. Att man måste åka mycket och att vi nog inte är beredda på det. Till att ha letat små till stora. både fristående och par. Till att hamna centralt från kvarter. Så har vi nu hittat det hus som vi känner passar oss. Ett stort hus som ligger centralt. Nära tíll det vi anser vara viktigast för oss, Alv, skolan, dagis och mitt jobb. Ikväll skriver vi på och i augusti är inflyttningsdatum. Det har varit ett beslut blandat med ångest, det rör sig om så myvket pengar 1,4 slänger man ju inte bara fram sådär. Mycke pengar man inte räknar med som lagfart, pantbrev, fastighetsskatt och fiber tillkommer ju förutom husets pris. när den ångesten lagt sig och vi kom fram till att vi vågade säga ja. då vi vann budgivningen, så blandades känslan med oro, kommer vi klara ut månads kostnaden, om nått går sönder mm. när vi satt oss ner och pratat och räknat. så började det kännas bättre. sen när vi sovit på saken och låtit känslan av glädje komma så känns det nu spännande, overkligt, lite smått galet och jätte roligt. Tänk att vi snart äger vårt egna hem!
 
Jag kan inte annat än känna mig lycklig. När jag som 18åring födde vårt första barn. Och fick höra så mycket att man var för ung mm, att skolan inte skulle hinnas klart, det skulle bli svårt med allt och just att många resonerar att man ska ha hus, jobb mm innan. det fick jag ofta höra pikar på. När jag sen klarade skolan och födde vårt andra barn när jag var 21, började många tycka det var jobb mm som var det svåra. Även om man väntar med att skaffa barn i livet är det ju ändå inte säkert att man hunnit fixa allt det där, som så många tycker man ska göra innan. Alla är olika och lever olika liv. Det fnns inget rätt eller fel, ändå finns det så många fördomar mot unga mammor. Antingen gör man karriär, utbildning och hem innan, eller som oss under tiden, och det finns ju de som inte tycker sånt är viktigt heller. Olika får man vara och ska vara. Bara det att de orden man fick höra när man var yngre och mitt uppe i allt. det känns på nått sätt bra att få bevisa att de haft så fel. Nu har jag snart jobbat ett år,tagit studenten, har två fina tjejer, är inne på vårt 7de år ihop med kärleken, ska ha min första semester och kommer få fira min 24årsdag i vårt egna hem. Så tycker det har gått bra för mig ändå. 
 

rida.

Idag efter frukost åkte hela familjen och veckohandla. Är så lugnt en söndags morgon. Sen åkte vi vidare till storebro. Åt vår andra frukost där och åkte den till stallet. Nästan alla följde med från min familj, var mysigt. Barnen har längtat efter att rida och nu  när Sofia är här och tagit med hästen, så kunde vi. 
 
Vi tog med oss lina hem. Hon skulle med börja jobba 4 som jag. Vi hann med en sväng till lekparken i det fina vädret innan. Nu borde jag sova. Jobbar samma pass imorgon. Men först ska vi till öppna förskolan och sjunga. 

norrköping.

Idag packade vi ner tjejerna i bilen och åkte mot Norrköping. Vi tog en snabb tur till en affär för att köpa gympaskor till Pixie först. Zoey har ett par som Pixie knappt ens använde för hon ville bara ha tygskor när de var lagom. Vi kom till Emils mormor och morfar strax innan 11. Vi har spenderat hela dagen där och kom nyss hem. Ätit gott och umgås. Varit en mysig dag som gått fort. Barnen somna i bilen och vi kunde bära över båda. 
 
Imorgon är tanken att vi ska till storebro. Tjejerna var sugna på att hänga i stallet och rida. På em börjar jag jobba. Helgen har gått för fort! 

västervik

Igår var jag i västervik med mamma. Vi åt gott på tant grön och fikade på espresso house. Köpte lite till barnen. Varsin keps till sommaren, en klocka har zoey önskat sig. Hon somnade med den på sig. Och Pixie har önskat en lampa som skiftar färg. Sen hitta jag endel pussel till dem. Unnade mig ett par byxor och en kofta förutom saker till hemmet. Var länge sen jag kick i affärer. Men det var inte därför jag åkte dit egentligen. Men förutom det vi åkte för så hade vi mysigt. 
 
Stressade direkt till andra visningen, o huset känns så mycket oss. Men vi får väl inte hoppas. Tränade skivstång och vart härligt trött efter. Men ska aldrig mer träna utan middag, åt den efteråt. Man orkar inte lika mycket. 
 
Idag gav barnen mig en väl efterlängtad sovmorgon till halv 7!! Så pigg:-) Pixie ville till dagis sina timmar, för de skulle på utflykt idag. Jag och zoey gick ryttarrundan i rask takt med Ida. Nu slappar vi. Hon ser frost som hon blivit helt tagen av. Är sugen på att baka i em. Får se om Pixie tycker så med. 

sång.

Idag är det stor skillnad mot gårdagen. Barnen vaknade på strålande humör som hållit i sig hela dagen. De kom själva på att de ville se film ihop i Pixies rum. De har inte bråkat alls med varandra idag. På sången var de på strålande humör och zoey gick runt och sjöng låtar från frost. De har verkligen fastnat för den filmen. De har varit så snälla idag! Har kunnat städa upp här hemma med. Såna här dagar är underbara. 
 
Vi hämtade ut paketet från bodystore.se idag. Köpte nytt shampo, tvål, balsam och även alla ansikts produkter jag behöver. Deras de använder jag bara och vill att Emil ska börja använda den med. Då vanlig inte alls är bra mot kötlarna runt brösten. Barnen älskar frystorkade jordgubbar så klickade hem ett antal påsar och fruktremmar. Har även förälskat mig i kokossocker. Ett nyttigare alternativ till vitt socker. Jag är ju en sockerråtta..
 
Har en plåt knäckebröd i ugnen. Hinner precis innan jag ska iväg till jobbet. Men idag känns det att jag inte vill gå ifrån mina goa barn! 
 
 

tidig söndag.

Igår efter jobbet möttes jag av barnens
farmor. Hon bytte av Emil på fm så han fick en grabb dag och kväll. Det var länge sen så det var väl unnat. Barnen satte dock in bus och gnäll växeln ända till innan läggdags. Vi åt lördagsgodis, minns inte när jag åt så mycket sist. Jag måste börja hålla igen snart.. Vågen visar några kg mer än det gjort på länge..men just igår var det så gott med lördags mys. Barnen äter som vanligt bara några bitar. Så resten blir ju över ;-) 
 
Natten kunde varit bättre. Då båda är väldigt närhet tjejer och vid vaken tid vill sitta i knät, sitta jätte nära, hålls handen och zoey bor på min höft. Så är det ju lika på natten. Dock brukar vi dela upp oss just för de stör varandra. Men inatt när jag var själv.blev det svårare med det. Pixie låg i sängen när zoey kröp emellan oss. Men då vakna Pixie 03:15 och ville ligga jämte mig istället. Men zoey är svår att natta om. Så ville inte flytta på henne. Men Pixie väckte zoey såklart..och sen somnade ingen om. Halv 5 gav jag upp. Då satte jag på frost och kunde slumra lite till den. Men efter den så ville de ha mig vaken. Trött är väl förnamnet..sömn finns inte i den här familjen. Men jag måste sluta äta godis för o hålla mig piggare. Och zoey gav upp nu innan kl 7 och somnade..undrar när dessa underbara tjejer ska sova bra. Men ska inte klaga, vi har fått sova till 05:45 en dag denna vecka iaf:-) 
 
Idag ska Pixie leka med en kompis en liten stund. Sen jobbar jag några timmar. Emil fyller år idag, så vi ska fira han i kväll när jag slutat. 
 

RSS 2.0