Kalas

Igår var vi på dubbla kalas. Först hemma hos Pernilla och barnen. Emil följde med för att umgås med Fredrik. När kalaset var slut åkte vi vidare till nästa kalas. Det var på Kalles. Och oj så lyckat det var och barnen lekte och lekte! De ville inte ha med oss in. Så vi fikade i lugn och ro och pratade med de andra föräldrarna. 
 
När vi skulle åka hem ville Pixie och ville leka. Han bor några hus ifrån. Men det är en korsning emellan som gör att man inte vågar låta de gå fritt. När han hämtades varvade vi ner och de somnade till 8.  Jag hade bestämt mig att springa ett varv. Även om jag var helt slut efter en aktiv dag så tog jag mig i kragen i 20min. 
 
Idag är det min kassa kväll och vi ska till förskolan halv 4. Äntligen sov barnen ikapp och sov till 7! Så vi fått se vad dagen erbjuder. Men bra mycket lugnare tempo idag blir det. 

Fredag

Igår när jag och barnen just kommit hem från förskolan och jobbet. Kom Emil strax efter. Med sig hade han en bukett blommor från hagelins. Vilken gullig kille:-) så sa han att det var nån minnes dag. Eller att radion sagt det. Och förr innan vi flyttade ihop så kom han hem till mig på torsdagar, mina föräldrar kallade honom för torsdags killen ett tag. Och igår var det torsdag. 
 
Idag börjar jag kl 4. Vi måste fixa hemma här idag. Nyss tagit en paus. Zoey vakna 4.. Så Emil o jag tog en timme var till kl 6 då vi klev upp eftersom Pixie med vakna. Varit otroligt dålig sömn i ca 2mån nu. Så längtar till den 12 då vi ska få barnvakt efter jobbet. Då ska vi sova ut! Vi brukar ha barnvakt väldigt sällan, dels för att inte va till besvär och dels att man har ju ett eget liv och inte hinner. Vi vill inte va till besvär. Men när vi väl har över natten, njuter vi av att få va bara vi en stund. 
 
Imorgon jobbar jag heldag. Och på söndag är jag ledig. Då är det dubbelkalas dom gäller. Först hemma hos vinga och nell och direkt efter på Kalles. Så då lär vi alla vara trötta efter allt kalasande :-) 

Alv

 Idag har vi spenderat lediga dagen på alv. Varit en jätte härlig dag! Ullis med barn och min syster lina var med. Barnens farmor hann komma in och äta glass innan störtregnet kom. Då åkte vi hem på en kaffe. Madde och melwin följde med en sväng. 
 
Ikväll kom det sand i sandlådan. Sen har jag storhandlat så slipper vi det framåt helgen. Imorgon hinner vi ner en sväng till alv. Börjar 2. Vi passar på nu eftersom det är sista veckan innan lågsäsong börjar. Och det endast är teater på helgerna i september. Och jag jobbar och vi har lite planerat. Så lär inte kunna gå jätte mycket då. Men lekparken är ju öppen för lek i veckorna. Barnen älskar verkligen alv! 

Kalles.

Igår jobbade jag extra. Det var kul och gick ändå fort. Jag kom hem strax innan halv 6. Tände grillen och min familj kom hem eftersatt ha varit i horn. Emils föräldrar kom med och vi grillade tillsammans. Så gott och trevligt. 
 
Idag har vi varit lediga ihop. Älskar de dagarna! Vi lät pappan sova och gjorde äggfrukost och väckte honom. För andra tidigt men för oss länge, 7:30 bra sovmorgon haha. Kl 9 var vi ute hela familjen och klippte färdigt vår häck. Sen åkte vi lite ärenden, och till återvinningen. Pixie och jag har varit på kalas på Kalles. Hon ville att jag skulle va kvar. Men där brydde hon sig inte som tur var och lekte för fullt. Men jag stannade snällt kvar och kollade på och väntade. Vi gjorde våfflor till oss andra när vi kom hem. Så gott det blir med äggvåfflor, bara man har vispad grädde till. Pixie var trött och somnade fort. Zoey vilade när vi var på kalas och somnade sent idag med. Så passade på att gå en långpromenad o

sömn.?

Jag undrar när mina små barn ska sova bra.. Zoey snart 3 och Pixie 6 sover fortfarande endast ned oss mestadels hela natten. Vi delat ofta upp oss två och två för att inte störa. De vaknar minst 1gång var varje natt och upp absolut senast 6. Men inatt vet jag inte vad som hände. De bytte av varandra så varit vaken 3-5 och innan 6 var det dags för Emils kl att ringa..och jag börjar 7. Jag har sån sömnbrist så skulle behöva sova ut ordentligt..men är svårt att få till när jag börjar 7 typ alla lör i sommar. Sover zoey middag somnar hon ser och vaknar tidigt.violer hon inte middag sover hon för hårt först och snurrar runt ett bra tag på natten..men nån gång är det nog vår tur att få sova okej. Vi har ju orkat snart 6 år med dålig sömn, så orkar vi nog ett par till..

sol.

 
Vi har hängt på alv ett par dagar i rad nu. Så idag var vi hemma hela dagen och fixat. Hela huset har dammsugits, vi har gjort i ordning kaninburen och kattlådan och sånt som är måsten som tvätt mm. Skönt att hinna med sånt i lugn och ro. Vi har spenderat massor tid ute på baksidan. Haft kaffe besök av min mamma och kompis Hanna kom förbi på fika. Ikväll har jag klippt insidan av häcken. Så utsidan väntans när skottkärra är fixad. Men nu jobbar jag tre heldagar på raken. Så det är dagis dags två där denna v förutom en timme i måndags. Skönt att få va med sina barn. Men jobbar ju helger, fast då är de ju med sin pappa istället. 

onsdag.

Denna vecka är jag bara ledig onsdag. Så vi tar vara på em/fm jag är ledig. Vi tog ett varmt bad ihop och gick sedan ner till Ica för att mest köpa frukt. 
 
Min syster lina mötte oss och vi gick till alv. När jag och zoey skulle gå hem efter allsången. Så bröt hon ihop och skrek. Så som barn gör när de samtidigt är övertrötta. Hon somna halv 10 igår och gick upp 6. Hon behöver vila på dagen oftast, men somnar sent då och blir trött dagen efter. Vilar hon inte sover hon för hårt först och sover dåligt efter halva natten. Så svårt med övergången! Men hur eller hur så förstår jag inte att folk glor så dant. Anticimex skulle komma kl 13 så var tvungen att gå hem. Min syster ville inte ansvara för båda, och eftersom zoey ändå var trött passade det bäst så. Men folk kan inte se ett skrikande barn som inte vill åka vagn/gå hem utan att stirra ihjäl sig..och det gör ju inte att en annan känner sig bättre. Hur eller hur så somnade hon när vi kom hem och lär nog sova tills jag väcker henne. Och besöket som förknippas med hemförsäkringen gick fort. 
 
 

<3

I fredags somnade min fina  mormor in. Hon hade många vid sin sida och jag höll henne i handen hela tiden. Så kunde inte jobba i fredags eftersom jag ville finnas där. Som tur är har jag varit ledig i helgen. Men har försökt ta vara på helgen bra ändå. Blommor från mormors trädgård pryder vårt kök.
 
I lördags gick tjejerna och jag till alv en sväng på em. Det var skönt att komma dit igen. Vi går inte mitt i högsäsången. Men nu går det igen. Igår fick vi besök hela dagen. Först min syster Anna och barnen och mamma. Sen kom min farmor och farfar, morfar och Ella-Karin och Emils farmor. Mellan besöken så har vi fixar lite ute. Barnen lekte i studsmattan flera timmar. Jag och tjejerna gick till en lekpark när Emil klippte gräset. Och vi avslutade den soliga dagen med ett dopp i nossen. 
 
Det är så härligt med hus. Ångrar inte alls att vi köpte detta. Det är sån skön känsla! Och vi trivs redan. 

boar in oss.

Nu har vi bott i huset i en vecka. vart den veckan tagit vägen vet jag inte. De första dagarna bestod mest av jobb som sagt. I söndags började vi smälta att vi flyttat. Barnen lekte vid studsmattan, emil klippte gräset och jag plockade av vinbären. Som just i skrivandes stund håller på att okas till saft. Då när vi var ute och höll på i trädgården, stannade jag upp och bara kände in. Jisses vad underbart! Vi har inte hunnit va hemma så mycket än. Vilket kommer. Vi har ju hela livet på oss. Men imorgon är jag ledig. Då får vi dessutom lekbesök. Men ska hinna med att njuta av att bara vara där emellan. 
 
Katten har som tur är funnits sig direkt. han är exakt som vanligt och verkar tycka det är skönt här. Vi har packat upp nästan allt nu. Och vi behöver köpa till lite gardiner, krukor och blommor. Sen är det rum för rum med taeter mm som kommer att fixas när tid finns. dock ingen stress så vi lär nog inte bli klara i det närmsta heller.
 
 

fullt upp.

I tisdags gick flytt kassett. Det gick gick smidigt och allt som var vårt tömdes från lägenheten. Och stora frågan var, hur har vi haft plats med allt innan?! Dagen gick i 110 och jag var så trött på slutet att jag gick som en robot. 
 
Tack vare hjälp från lite olika håll, så kom vi i ordning från lägenheten och kunde lämna nycklarna redan på onsdagen. Och komma i igång med det viktigaste i huset. 
 
Därefter har jag inte hunnit så mycket hemma. Vi båda har jobbat. Sen var jag och barnen på kalas, vi har varit på akuten mee zoey. Som fick ett djupt jack i pannan som behövdes limma. Emil var hemma med barnen igår. För vi skulle ha uppsikt på zoey i 12h. Då kom även Gungställningn upp och sandlådan. Det fattas vara sand till den och studsmattan ska monteras. Sen är barnen nöjda ute:-) 
 
Idag ska jag jobba. Och imorgon är jag ledig. Då ska jag äntligen njuta och fixa här hemma. 

RSS 2.0