nässelutslag

Pixie fick utslag över hela kroppen igår. det spred sig fort och täckte större delen av kroppen. i samma veva fick zoey feber:( typiskt nu innan vi ska åka iväg.. vi var hos läkaren idag. emil vabbade och vi fick tid strax efter jag slutade. så jag fick följa med jag med. det var nässelutslag och hon fick medicin mot kliandet. zoeys feber har blivit bättre. så hoppas de piggnar till över natten! finns inget värre än att inte kunna ta bort det onda på barnen:(!

bild.

En bild sen i lördags på oss gudmödrar till Walter.
 
Pixie var liggandes hela måndagen. Vi var inne och hemma hela dagen. Förutom när jag jobbade på kvällen. Hon vaknade upp igår (tis) helt feberfri och med all energi hon missat att använda i måndags. Zoey däremot är förkyld. Pixie ville få lite luft igår. Så vi åkte ner två timmar till alv. Vi såg en teater, luncha och strosade runt lite. Sen åkte vi hem och Zoey sov middag. Vi avslutade dagen med en husvisning. Som slutade i olika tycke. Så vi får leta vidare. 
 
 

alv

Vi var på alv marknaden igår. 4h gick fort kan man ju säga. Eftersom vi ställde om kl gick barnen upp 4 istället för 5. Så Zoey somna där och sov i 1,5h. Vi såg både pippi, Emil och gick på marknaden och provsmakade. Pixie red även. Och vi åt deras goda våfflor till lunch. Men strax innan Emil skulle hämta mig blev Pixie trött. I bilen fick hon ont i huvudet och händerna. Vi tog feber och hon hade över 38 grader, det steg till över 39 grader. Febern är lika hög idag trots Alvedon. Hoppas hon piggnat till tills helgen och att Zoey bara har kvar sin förkylning utan febern. Vi ska ju iväg allihop och vore kul om de är pigga. Tåget är redan betalt.. 

dop.

igår fick jag gå från jobbet tidigare. Vi skulle på dop i pelarne kyrka. Det var fina Walter som skulle döpas. Jag fick äran att vara fadder och även Pixie fick vara lillfadder och sen var Carro fadder. Pixie fick hälla upp vattnet ned hjälp av mig. Det var ett fint dop och musiken en tjej sjöng rörde hjärtat. Efteråt bjöds det på god mat och fika. Barnen röjde runt med alla andra barn. När barnen somnat så såg vi serien vi ser och åt godis. 
 
Idag skulle jag varit ledig men en som ställde upp på mina sista timmar, ville helst vara ledig idag. Såklart jag ställer upp tillbaka då. Men börjar inte fören 16 och slutar 22:15. Så jag och barnen ska till marknaden på alv idag. Emil tränar så han hinner en liten kort sväng bara. Vi har ju en helt ledig helg ihop i veckan som kommer. 

länge sen.

Det var länge sen vi var hemma hos Hampus. Så idag hälsade vi på honom när vi slutat. Pixie och han lekte jätte bra. Zoey var mest med mig. Hon har blivit förkyld, så hoppas det inte blir jätte mycket av det. Att hon vaknar piggare imorgon. Imorgon fyller min mamma år, så då ska vi fira henne på fm. Emil hinner komma hem innan jag börjar jobba imorgon. 

kalles.

Igår spenderade vi några timmar på leklandet. Arvid och Ullis var med oss och lekte. Dagen sprang verkligen fram. En stor anledning var nog att barnen gav oss sovmorgon till 7 tiden!! Trodde inte det var sant, så skönt. Fick dock ont i huvudet hela dagen, sov nog för mycket haha. Avslutade dagen med ett kassapass på em/kvällen. 
 
Jag har ju gått ner till mitt 50% vik nu denna vecka. Innan har jag jobbat betydligt mer. Så nu är jag ledig varje tis och ons om jag inte får extrapass vid sjukdom osv. Idag har vi tvättstugan. Sen tänkte jag ta en långpromenad med Zoey och göra vardagssysslor såklart. Pixie ville gå på dagis på 15 timmars tiderna. Hon ville börja gå på dem, för blir inte mycke dagis om jag inte får extrapass. Känns ändå konstigt och typ fel på nått vis. Men har ju rätt till det och är ju just för att 3-5 åringar ska ha möjlighet att komma in i gruppen och förberedas till skolan. Pixie längtar ju till dagis för alla kompisar. idag är en stor dag. Pixie ska bli hämtad av en kompis mamma. Hon ska följa med dem hem och leka. Känns stort första gången hon följer med nån hem efteråt, och utan mig. De frågade igår om de fick ta med henne hem, och vad glad pixie blev! Vår tjej håller på att bli stor. 
 
 
 
 

slappardag.

Idag har vi haft en riktig slappardag. För natten blev inte som tänkt. Pixie sover alltid hos oss o Zoey kommer nån gång ibland eller halva natten. Men igår kom hon med direkt. Vi somna allihop. Vi sov ju utan Emil inatt. Vaknar kl 11 av att grannens hund skäller oavbrutet till halv två på natten, då de kommer hem. För att kunna få lite sömn lyfter över Pixie till sin säng kl 1och lägger mig jämte. Kl 4:15 tar Zoey morgon men går med på att mysa till 5. Då vaknar även Pixie o vi går upp. Skulle aldrig få för mig att låta barnen gå upp själva. Det känns inte rätt och inget jag är van vid hemifrån. Men de är snälla idag o lät mig ligga o slappa i soffan till halv 7. Då startar vi igång dagen. Zoey sov två timmar på morgonen sen. Så vi bakade lite chokladbollar sålänge. Vi har lekt hemma hela dagen. Förutom när vi handla då Emil kom hem. Vi fick fika besök av min syster Camilla o hennes familj efter lunchen. Annars har vi mest sett tv, läst böcker, lekt och pysslat idag. Så varit en skön dag! Har även beställt paket från jollyroom till Zoey. Hon blir ju två snart! 
 
Men imorgon är de sugna på leklandet, och borde ännu en gång köpa kort..men vet inte om vi väntar lite till ändå. Eller så ville de bada om vi har bilen. De går ju bara en timme på em på dagis, sen har Pixie sin dans. Och jag jobbar i kassan.
 

dukat bord.

Tidén bara springer iväg. Man hinner inte riktigt skriva. Men jag har bloggen bara för o "prata". Jag är ju sån babbelkvarn så kan vara skönt o skona omgivningen ibland. Just därför blir de oftast bara svammel om vardagen. Men nu sover båda tjejerna o kärleken är iväg. De har årsfest med laget ikväll. 
 
Efter en lång dag på jobbet så möttes jag av dukat bord. Skönt! Barnen o deras farmor hade fixat god mat. Sen kom deras farfar och åt med. Så tanken är att somna tidigt ikväll, samtidigt som det är skönt med slappartid när de sover. Imorgon tar vi nog bara och myser med varandra. 

regnigt.

Pixie valde att gå idag. Så Zoey och jag mötte upp Anna och Walter för en promenad. Det var lite halvt regningt ute. Vi har sen vi kom hem lunchat och ätit glass till efterrätt. Efter lite lek somna mini. Jag borde ta tag i alla måsten nu. Men väljer nog att slappa en timme nu när det ändå är så lugnt..måsten finns ju kvar tills i em. Så de hinns med. Och snart ska vi ju hämta Pixie med:-) Är så sugen på raggmunk, så det blir dagens middag. 

kurs

 
Idag efter en extremt bökig natt lämnade jag mina älsklingar på dagis. Befann mig senare.i hultsfred halv 8 för att hämta upp A från jobbet. Hon och jag skulle på kurs i Högsby. Vi var där till kl 4. Kändes som man gick i skolan igen! Sitta och lyssna på ledaren och avsluta med ett prov. Som jag fick full pott på, så känslan av det fanns kvar;-) 
 
Unnade mig massa gott ikväll framför tvn. Ska ta en promenad imorgon när jag är ledig. Pixie ville kanske vara på 5timmars imorgon. Vi får se hur hon väljer. Känns samtidigt konstigt. Vill ju inte va ifrån henne. Men hon var lite sugen på att få va själv på dagis. De behöver nog vara ifrån varandra lite med. 
 
Mina älskade fina tjejer<3 ni är allt jag någonsin behöver! Och er fina pappa såklart. 
 

söndag kväll igen.

Denna jobbhelg har gått fort. Har ändå slutat så vi haft hela em både igår och idag. Så igår hann vi med ett varv på marknaden när de plockade ner lite fort. Köpte brändamandlar och fyllde frysen med bröd. Sen köpte vi kycklingspett på tempo, de är så goda där. Vi avslutade dagen med att se film innan barnen somna. 
 
Idag när jag kom hem åt vi mat. För att sedan ta en rejäl städning hemma. Skönt! Vi fick fika besök av min syster Anna och hennes barn. Barnen somna jätte tidigt ikväll. Eller Zoey, Pixie brukar ju sova till senast 7. Zoey går ju alltid upp kl 5. Och Pixie halv 6-6. Inget med det för har ju gått upp 5 sen Pixie föddes. Men sista veckan har hon vaknat 4. Det känns lite väl tidigt. För hon somnar så tidigt för sin tupplur. Men är en tand som håller på att bryta igenom. Sen är det bara 2 kvar! Sömnen brukar bli extra dålig då. 
 
Imorgon ska jag göra mitt första pass i kassan. Har ju bara gått jämte två gånger. Och det var över en månad sen. Men ska bli kul. Börjar kl 4 så vi har massa tid innan barnen o jag.
 

demo.

Idag har det varit så kul på jobbet. Vilket det alltid är de dagar jag är i matservice. Tiden bara springer iväg. Är glad att jag trivs så bra på jobbet! Skönt att det är varierande mellan chark, mat och kassa. Då känns de som jag har olika jobb fast jag har ett. Idag gick tiden lite extra fort. Har stått och bjudit på ostkaka och smörgåstårta till kunder idag. Mycke folk i butiken då flera har stått med smakprov. Är ju så pratig så ett socialt jobb passar ju mig.
 
Tror fotograferingen gick bra idag. Hoppas på att syskonkort blev bra. Zoey var duktig och tyckte nog det var lite spännande. Pixie älskar att vara framför kameran så det gick bra. Imorgon ska vi baka bröd är tanken. Barnen är bara en timme på dagis. Då jag jobbar kväll. Så vi har ju massa tid. Så kommer det bli varje måndag. En timme på dagis på em. Sen ledigt varannan fredag för börjar när Emil kommit hem och tre timmar den andra. Om det inte är som imorgon då jag börjar tidigare då blir de en timme. Varje tors jobbar jag 7-13. Tis och ons ledig om jag inte får extrapass. vilket det ofta blir, iaf ena dagen. Sen ska jag jobba varannan helg och var fjärde söndag. Men blir oftast extra på lördagarna. Så barnen får en bra balans med hemma och dagis. Pixie har rätt att gå 5h om jag är ledig en tis eller ons. Men än har vi inte gjort det. Men möjligheten finns om hon skulle vilja nån gång. Och jag ligger ofta på 75-80% istället för 50 som vikariatet är på fram till nyår. 
 
Vi ska boka tåg till Stockholm i nov. Barnen föredrar nog det istället för bil. Ska bli så roligt! Emils storasyster och hennes sambo har flyttat till nytt, så vi vill ju såklart se. Även Emils föräldrar sällskapar den helgen. Får hoppas okt går fort så vi hamnar i nov. 
Suddig bild. Men svårt att få en bra när det går fort.

påsklämmor till flätor

Pixie gör snurrade flätor med påsklämmor..

fotografering

Finns det något mer fridfullt än att höra barnen sova?! De vill alltid somna i soffan tätt intill. Väntar alltid nån halvtimme med att bära in dem. Just för att få njuta av att höra de sova. Finns nog inget som är mer lugnande än deras andetag. 
 
Imorgon jobbar jag 7-13 som alla torsdagar. skönt med en kort dag. Vi ska tillbaks till dagis efter hämtning igen. Det är fotografering och barnen ska även ta syskonkort. Ska bli kul! Är Zoeys första dagis fotografering. Spännande. 
 
 
 

regn.

En sak som jag älskar med vår lägenhet. Är takfönster när det regnar. Det låter så mysigt! Ikväll har vi varit och hälsat på vår vän Anna som har köpt hus nyligen. Jätte fint! Så där kommer de bo bra. Visst blir jag lite extra sugen. Men vårt hus kommer, och det kommer när det kommer. vi bor bra här tills dess. Mitt hem är där min familj är. Spelar ingen roll vart vi bor. Jag vill bara bo där kärleken finns, och den finns där vi är. Finns ju för och nackdelar med både hus och lägenhet. Men bättre att vänta på rätt hus, så vi inte stressar. Även om jag längtar. Men vi gör allt för barnen, så tror inte de bryr sig om vart deras rum finns. 

Tur.

Ni vet såna där tävlingar på facebook, där man ska gilla nån bild osv. Ibland gör man ju det bra för att. Så var det häromdagen när bakfickan hade en utlottning om 5 luncher. Det var 225st som var med och gillade bilden, och då hade chansen att vinna luncherna. Vet ni vad? Jag vann!! Känns ju sjukt, men 5 graris luncher tackar vi ju inte nej till:) 
 
Idag är vi lediga. Vi har hängt på leklandet i 3h. Skulle verkligen vilja ha årskort till barnen. Men det känns så dyrt med 1500 per barn. Vi har ju kort på alv med. Men den säsongen är ju över snart. Vi får klura på det. Vi har ju varit nere två gånger och bara besöken nu så är vi ju uppe i 400. Så det springer iväg. Skulle kanske vara nån ide! 
 
Idag har vi skärt ut en pumpa för att sätta ute. Något Pixie längtat efter och inte kunde hålla sig längre. 
Bilden är se i sommras då vi ar på barnens dag i horn.

lördag.

Idag har jag min första lediga lördag på länge. Jobbqr just nu 3 av 4 helger i månaden. Men snart hoppas jag på varannan, som de flesta andra har. Så i november önskar jag det, så det finns möjlighet till tid som familj ihop. Annars är det så uppdelat just nu. Känns som vi mest bollar barnen mellan dagis och varandra. Det känns ju sudär. Men som sagt så fort jag får varannan om kanske nån månad. Så kommer jag må bättre. Men denna helg är denna månads lediga. För vi (läs Emil) ska hjälpa till med taket i horn. vi åkte dit i tors efter jag slutat. Och jag åkte till jobbet i fredags. Vaknar upp själv denna lördag. För blev så sent igår kväll. Om nån timme ska jag åka. skönt med en ledig dag iallafall med mina barn<3 
 

kaffe.

Här njuta det av första koppen kaffe. Det.är skönt att börja kl 10 nån gång ibland. Vi går ju upp tidigt, så vi hinner både umgås och ta det lugnt. 
 
Igår hade barnens förskola en utflykt med de äldre barnen. De åkte runt för att kolla vart de bor. Roligt tycker jag, då det blir lättare för barnen att förknippa allas hem med
med en bild. 
 
Emil tog pappaledig tors och fre denna vecka. Dagis har stängningsdag på fre. Barnen har gått ganska långa dagar denna vecka. Så de kan behöva en extra dag ledigt. Vår gamla granne har börjat som vikarie på dagiset. Vilket känns bra att de tagit in en äldre med som vikarie. Sen att man känner till henne sen innan känns extra bra. Det är ju sjukt egentligen hur värden är uppbyggt. Att barn ska spendera nästan mer tid på dagis med fröknar vissa veckor, än de gör hemma med de som älskar dem villkorslöst. Den där första tiden hemma, den är guldvärd. Att vara mammaledig har varit det bästa "jobbet". Men nu tar vi verkligen tillvara på våra lediga dagar och timmar innan/efter jobb och dagis. och nu har de slutat leka och då lägger jag ifrån mig mobilen och njuter av sista timmen innan vi går. 
 

RSS 2.0