tisdag

Igår efter jobbet när jag fått krama mina små igen. Så lagade vi middag lite tidigare. Pixie dansar kl 5 och tar lite tid på sig att äta. Så vill inte stressa på henne. En måndag till. Sen ska jag jobba kväll i kassan istället och emil hämtar. Då blir det tajt med tiden till dansen och middag. Nu ett par veckor har vi varit hemma halv 4 och hunnit laga och äta. Men sen kommer Emil till vimmerby till halv 5 och ska hämta och till dansen.
 Så frågan är hur man löser middag. Även om jag gjort klart den så får de stressa i sig. Vi får köpa hem kall korv så de får i sig lite fort och äta efteråt. Men det tar vi då. Svårt att få ihop tiden till allt med andra ord. Om några timmar slutar jag, är så där saklig idag med. Men jobbar 8-18 så är ju ifrån mina älsklingar hela dagen idag. Längtar till helgen då får jag mysa med dem! 
 
 

saknar

Vad jag saknar mina barn. Tre timmar tills jag slutar. Så då ska jag krama om dem<3 det är så skönt att ha ett jobb. Men så jobbigt o sakna sina käraste. Men så är det ju för alla. Men ändå ni vet känslan av att man saknar så man blir frustrerad. De är som en drog för mig, får aldrig nog. Mina älskade älskade tjejer!

fotboll

Jag måste med handen på hjärtat erkänna att nån.bra fotbollssambo är jag inte..även att jag hade önskat att matcher på två hade roat lika mycket som en bra serie. Men så är inte fallet tyvärr. Där emot kollar jag gärna i verkligheten. Men nu när jag jobbar och det krockar ofta. Eller att det varit försent med tanke på tidigt dagis dagen efter. Så har det inre passat. Fören idag. Så vi kollade och vår älskling gjorde två mål. 
 
Unnade mig ett par byxor idag, fick ju ändå födelsedagspengar. Och brukar bara köpa saker till barnen. Men Ellen hade köpt ett par byxor som blivit fel. De köpte jag av henne, smidigt och bra. Annars hade jag nog inte köpt några. Så kallade fladderbrallor i färg, sköna! 

suck.

Jag är så trött på att bo i lägenhet. Att inte ha egen trädgård, att slåss om parkeringar,tvätttider och att alltid höra grannar. Och känslan av att vi med hörs. Hatar det. Speciellt när man hör att grannarna stör sig på oss. Att de tycker våra barn hörs för mycket. De är morgonpigga och har alltid haft lite av ett dåligt morgonhumör. Så de låter ganska gnälligt innan de vaknar till ordentligt. Men vi kan ju inte hålla dem tysta som små ljus. De gick upp väldigt tidigt eller har alltid gjort. Men mer och mer går kl mot halv 6-6 istället för 5. Så såklart förstår jag att det är tidigt för nån som inte behöver gå upp då. Men när de har en hund som skäller glatt så störs ju vi med.
 
Droppen var en insändare till tidningen hem och hyra som till 95% handlar om oss: grannarnas barn stör. Det gör att jag ännu mer längtar till hus! Men dels så finns det inga hus ute nu. Och dels så lyckas man inte spara 15% av priset till kontantinsatsen. Och borgenär är svårt att få nån att ställa upp på. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet. Lyhörd lägenhet är vad vi har. 

tisdag.

Idag har vi varit lediga. Vi fyndade ett plättjärn på erikshjälpen. Och har haft Arvid och Ullis på besök. Vi hängde i lekparken och barnen var trötta och somna tidigt ikväll. 
 
Jag måste vakna upp. Ställde mig på vågen och den visade +4kg!? När hände det..har de senaste 4månaderna tappat promenaderna. Jag som alltid gått flera gånger i veckan förr. Det gör visst massa! Och sötsakerna.. Ikväll har jag redan tryck i mig en glass o godis. Ska inte skylla på trötthet. För man blir ju just trött av slarv. I övrigt äter vi/jag nyttigt. Massa frukt och grönt. Men det är alltid veckan innan mens som sötsuget är som värst. Och när barnen somnat och sambon tränar som unna mig nått blir frestande..har iaf börjat vattengympa en gång i veckan nu. Så ett steg i vanliga rutiner igen;-) 
 
 

helgen.

Min födelsedag sprang förbi. Jag hann att bli firad både innan och efter jobbpasset. Men mini har inte mått så bra denna vecka, eller helg heller för den delen. Det känns inte så kul, man vill ju ta allt det onda ifrån dem. Efter jobbet i lördags blev jag ännu mer firad.
 
Min syster Lina tyckte vi skulle få en kväll utan barn. Så hon gav mig en barnvaktskväll. Så för pengar jag fick av svärföräldrarna bjöd jag min kärlek på mat ute. Vi åt och drack gott. vilket var skönt att få en stund själva. Vi avslutade kvällen hos grannen för att dricka vin. 
 
Idag har vi varit i horn. Ätit middag hos Emils farmor och träffat hans storasyster som var på besök. Där blev jag ännu mer firad. Är så nöjd över allt jag fått denna helg! Efter att jag och Pixie veckohandla, så åkte jag till min syster Anna. Där blev jag rejält kärlekshistoria av hennes barn. En bra helg med andra ord. 
 

sista kvällen som 22.

Här sitter jag i soffan, ätit en kladdkakemuffins för mycket. Lyssnar på två sovandes tjejer och väntar på min älskling. Det gör jag ju lite var och varannan kväll, förutom att just äta muffins såklart. Men just denna kvällen är sista som 22år. Imorgon fyller jag nämligen 23, och ska jobba igen efter två dagars vabb. Min mamma täcker upp tiden tills Emil slutar. De är pigga idag men förkylda. Så tänkte ge dem en 'frisk' dag så de inte går på förskolan.
 
Känner knappt igen mina barn denna vecka. De har upptäckt att man kan leka med varandra än att bara gnälla mot varandra. Och det värmer hjärtat så! Det är så härligt att se dem kommunicera på ett nytt sätt. Hoppas det håller i sig, men de blir ju bara äldre så det gör nog det. Zoey fyller ju ändå 2 om ca 2 månader..!
 
Idag har vi spenderat dagen i storebro hos min farmor och farfar. Hon fyller år idag. Så vi stressade inte utan tog oss tiden att umgås, vilket blev 5h. När vi kom hem gjorde vi lasagne på kycklingfärs. Ett tips!  Sen vispade vi ihop en egen glass som får bli efterrätten imorgon kväll.
 
 
 
 

igår

Igår var vi lediga. en en sån där skön och bra dag fick vi inte. Jag undrade om barnen vaknat på fel sida. De var som två små gnällspikar i stort sätt hela dagen, inget var bra och det var mest gråt för allt och inget. Vi försökte ändå få en rolig dag och Pixie var sugen på att hälsa på sin mormor i sommarstugan. Men vi var inte kvar så länge. När det gått lite väl överstyr på detta gnälliga tema så tänkte jag, kolla febern. Och visst de hade ju såklart feber. En våg av dåligt samvete sköljde över mig. Varför förstod jag inte det direkt. Såklart  att de va gnälliga för att de inte mådde bra. Och båda somna frivilligt kl 18 på kvällen. De har sovit oroligt inatt och vaknat ofta. Idag vabbar jag för första gången i mitt liv. Har varit på ica den 22 april och har aldrig varit borta från jobbet innan. Fick dessutom ett vikariat fram till nyår, skönt! det är på 50% men kommer få bygga på med timmar vid behov om jag vill och det finns. Och det trodde hon att det kommer bli ibland. 
 
Så idag är vi hemma och vabbar som sagt. Tjejerna är på bra humör idag. Det är ju oftast dagen en förkylning håller på att bryta ut som man mår sämst. De sov dessutom länge på morgonen!! Vet inte när jag fick sova till 6:30 sist?! Inte under detta år iallafall. Men det tackar jag verkligen för, känner mig så pigg idag! Zoey har ju sin vanliga kl på 5 och Pixie sin på 5:30, så extra sömn gör att man känner sig utvilad. Sen att jag slockna i soffan 20:30 igår kväll, än att lägga mig 22:30 som vanligt hör inte till saken, 
ett av de första kortet på vår lilla kompis. Nu har han växt lite och blivit så tam! Helt rätt kanin för oss.

kul!

Pixie älskar ju allsången. Och idag fick hon vara med på scen igen och även sjunga i micken i publiken. Glad tjej! Zoey gillar sen nån månad teater. Eftersom Pixie vill se mycket så går det ju nu när även Zoey roas av det. Då kan vi både leka och se föreställningarna och båda är nöjda. 

förkylning

Har i ca två veckor känt mig halvförkyld. Igår sa jag att det är bättre det bryter ut ordentligt. Men under dagen mådde jag bara sämre och idag känner jag mig helt igen korkad i huvudet. Den där tungheten i huvudet som gör att man känner sig matt. Hoppas det går över fort för är inte ledig fören tis och sen sön nästa vecka. Ångrar nästan att jag sa så.. 
 
Idag börjar jag inte fören 4. Så tänkte ta med barnen till alv. Är ju näst sista helgen som de har teater nästan som vanligt. Men vi får nog ta bilen dit..
 
Huset var helt perfekt. Visst en hel del jobb med det såklart. Men det var en sak som gör att vi nog ändå inte vill ha det. Det luktade källare fasen det endast var en plan. Så fukt eller mögel måste det vara. Enligt besiktning så var de fukt. Jobbet att riva upp alla golv för att lägga fuktspärr..och om de då krupit upp i väggarna. Vi ska gå en gång till för att känna lukten. Så vi kan släppa det sen. Synd..var perfekt annars.

cirkus

Det har skyltas lite här och var här. Tror ingen missat att det är cirkus ikväll kl 18. Pixie har sen hon sett skylten viljat gå. Jag har inte bestämt mig. Eftersom vi ska iväg på husvisning strax innan. Är så kul att vi börjat kolla hus nu. Jämföra och känna på om vi ser det som hemma. Än har vi inte hittat det rätta. Men vi stressar inte, viktigast är att det blir rätt. Dock har detta hus haft känslan att kännas så rätt. Hoppas den känslan finns innanför dörren med. Men hur eller hur har jag inte bestämt helt, eftersom det blir aningen stressigt. Men jobbet säljer ju biljetter och hade fått några just därför. Så vi hade lotteri och några vann. Hade turen att vinna tre! Så Pixie får se sin cirkus ändå:-) Zoey lär inte sitta still och eftersom det egentligen är försent för dem att åka och göra nått så följer min syster Lina med, istället för Emil. Vi kände att det blev smidigare än att ordna barnvakt. Mina föräldrar passar dem när vi går på visningen. 
 
 

<3

Dessa tjejer alltså. De kan få mig tokig vissa stunder, när deras öron hux flux slutat fungera. När gränser ska testas och töjas. De kan få mig att skratta andra stunder, gråta av oro, lycka och stolthet. De roar mig varje dag med nya, roliga och kloka uttryck. De får mig att känna mig älskad, behövd och viktig. Men bäst av allt de får mig att känna gränslös kärlek. och låter mig älska dem otroligt djupt. Innan de kom till oss visste jag inte vad kärlek var. Jag älskar deras pappa oehört mycket. Men att älska sina barn är ännu större. Den kärleken går det verkligen inte att sätta ord på. Jag är så tacksam över  er! 
 

mysigt.

Idag på fm så träffade vi lilla bebisen. Så ljuvlig liten tjej, älskar henne massor redan. Barnen var nyfikna på sin nya kusin och båda höll henne. Hon har fått namnet Smilla. Efter att vi myst en stund åkte vi till alv. Så denna helg har vi verkligen hunnit med massor av roligt. Fick en frågan nyss om jag ville med min vän Anna på bio ikväll. Och varför inte?! Veckan som kommer bjuder på endel jobb. Jobbar alla dar utom onsdag. Så tiden mellan jobbet tas tillvara på. 
 

mysigt.

Idag på fm så träffade vi lilla bebisen. Så ljuvlig liten tjej, älskar henne massor redan. Barnen var nyfikna på sin nya kusin och båda höll henne. Hon har fått namnet Smilla. Efter att vi myst en stund åkte vi till alv. Så denna helg har vi verkligen hunnit med massor av roligt. Fick en frågan nyss om jag ville med min vän Anna på bio ikväll. Och varför inte?! Veckan som kommer bjuder på endel jobb. Jobbar alla dar utom onsdag. Så tiden mellan jobbet tas tillvara på. 
 

kalles

Nu har jag en efterlängtad helg, jobbar många helger på rad nu ett tag. Så denna helg har jag längtat efter. Idag har vi haft full fart hela dagen. Marknad i hycklinge med häst och vagn. Sen fika vi med Ellen och barnens farfar. Vi har inte testat leklandet i Vimmerby. Så idag gjorde vi det. Flera timmar flög förbi, vi är lika trötta som barnen då vi sprungit och klättrar med dem hela tiden
tiden. Och vi hade lika kul som dem! Vi åt middag där för smidigheten skull. Barnen somna strax innan 7! Så trötta tjejer. Ska njuta av ett glas vin med min kärlek strax. 

förkylning

Barnen har drabbats av förkylning. Igår var det på gränsen att de orka med dagis. För när jag hämta dem var de inte sig själva. Den där mysiga fikan på stan,  sluta med en övertrött mini och folk som glor som de aldrig sett ett skrikande barn förr. Hon däcka i soffan strax innan 3, och Pixie strax efter. Då är hon inte pigg, Pixie sluta sova middag för flera år sen. De var alltså trötta första dagarna på förkylning. Ikväll somna de väldigt tidigt, och Zoey som ofta tar tid att natta somna bara rakt upp och ner! Så de är inte pigga än. Emil vabba idag och imorgon. Jag har lärpass denna vecka. Så ikväll när Emil tränar o barnen somna tidigt, så har jag ätit alldeles för mycket godsaker o slappat i soffan.
 

2 september.

Idag är dagen hon kom. Min systers dotter. Som jag längtat! Att man kan ha såna känslor för nån man aldrig träffat. Ska bli så kul när vi får ses! Barnens första tjej kusin. Idag fyller även min mormor år. 

RSS 2.0