kalles

Idag vakna jag upp med en härlig träningsvärk i kroppen. Gårdagens pass gav resultat så lutar nog mot att köpa friskis kort efter jul.  
 
Idag har vi spenderat dagen på Kalles. Med oss hade vi barnens farmor. Timmarna bara sprang iväg! Nu sover barnen och Emil tränar. Så jag har unnat mig lite godis framför tvn. 
 
Jag har inte följt årets bonde söker fru. Men sett lite avsnitt då och då. Och årets är nästan ett skämt tycker jag. Men kul underhållning! 

hosta.

Hela familjen är mer eller mindre förkylda nu. Jag känner mig helt slut av allt hostande om natten och tung i huvudet. Eller matt är väl rätt ord. Men jag kan inte vara sjuk, så jag ser förbi det och gjorde mitt kassapass igår kväll. Somnade ju sent och vakna halv 5 idag, så tror att huvudet är blandat med trötthet nu. Så tänkte gå en promenad nu på morgonen och se om jag blir piggare. Har även bokat skivstång på friskis ikväll, så hoppas jag orkar det. Ska bli skönt att vara ledig två dar nu! 

slö dag.

Efter en lång jobbdag igår så köpte min älskade familj och jag hämtmat. Skönt när både klockan var mycket och alla var mer eller mindre trötta. Barnen somna och båda sov innan halv 8. Jag var trött så Emil åkte till en kompis och jag låg i sängen till 21. Jag har visst kommit till det vuxna synsättet att det är mer värt att vakna pigg än vara uppe sent..dock har jag väl lagt mig lite väl tidigt denna vecka. Skyller på förkylningen. 
 
Idag är det nästan pinsamt vad vi är slöa..tog med barnen till affären på morgonen, så vi kunde köpa nybakta frallor. Sen åkte vi hem och väckte Emil med frukost. Vi har mest hängt i soffan idag..brukar inte låta det bli så pass slött som idag. Zoey sover och pixie skriver på datorn. När Emil kommer hem om en timme från träningen. Då ska vi skaka liv i slöa tjejhögen. Köpt hem så vi kan baka, om vi orkar idag..men det gör vi nog. Och lite luft måste vi ha med. Glömt hur trött man blir när en ny förkylning bryter ut. 

sugen på bak.

Denna vecka blev en jobbvecka, fick hoppa in extra i onsdags. Så jobbar mån-lör denna. Dock sluta jag 13 idag och börjar 16 imorgon. Så vi går på sången är tanken. Känner mig så frusen nu i em, trött och feberkänsla. Men kan inte vara sjuk denna helg, så får känna bort det.
 
Är så sugen på att baka. Dock har vi allt för full frys för att kunna baka lussebullar än. Så vi får nog vänta något. Sen är jag sugen på att göra pepparkakor med barnen, men det kan vi ju göra nästa vecka! Skumtomte fudge vore med gott! 
 

tisdag

Igår gjorde vi bara massa måsten, tvättade ett antal maskiner, vakade knäckebröd och gjorde müsli. Vi tog en promenad och unnade oss god fika. En skön måndag innan kassa kvällen. Idag ska jag jobba i charken och på informationsmöte efter. 
 
Härom dagen blev jag erbjuden en resa med jobbet. De hade för två år sen fått en utmaning att klara. Då skulle de belönas med pengar att göra nått för. Men en ordinarie som jobbade då gjorde ett avhopp. Så lotten föll på mig. Efter några dagars tänkande och försök till att trycka bort dåliga samvetet. Att åka iväg för egen skull. Jobbar ju lång dag på lördag och helgen efter åker vi. Men samtidigt, hur ofta blir man bjuden på en utflykt? Så den 29 åker jag till Göteborg med jobbet. Äter och dricker gott, sover på hotell o ser jill jonsson på kvällen. Kul! 

trött.

 denna trötta kropp ska chockas med annan träning än nån promenad då och då. Ska prova easy line ikväll. Sen ska jag testa friskis och se. Annars får jag ta upp simning en gång i veckan igen.
 
Vet inte varför Zoey har kortat ner sin redan tidiga morgon till halv 4-4, nu de senaste veckorna har hon vägrar sova till 5. Man är ju trött..hoppas det är tanden som spökar, efter den återstår en. Vi har lekt med estelle idag. Firat min syster Anna som fyller år idag. Sen har jag haft migränanfall. Vilket kom när Emil träna.. Som tur var var barnen trötta så kunde vila en timme ihop med dem! Nu känns huvudet bra, så tänker mig att jag kanske blir piggare av träningen. 

effektiva.

Vår älskade Zoey är ju morgonpigg som ni säkert förstått. Idag vakna hon 03:40, kl 4 gav jag upp. Hon ville inte sova. Lina sov här inatt inne hos pixie. Som istället är kvällstrött och somna kl 18 igår. Sebbe sov med här inatt. Han kom igår kväll och åkte hem idag efter lunch. Så han var snäll och passade Zoey kl 4..så åkte jag o Emil till ullared. Vi var framme till öppning och var inne 7:08, det var helt galet folk sprang in med vagnar och på de få minuterna hade många hunnit fylla endel. Vi gick direkt till barnavdelningen och fyllde upp med kläder som vi skulle ha. Sen tog vi leksakerna innan det blev allt för mycket folk. Vi unnade oss en rejäl frukost. Och körde vidare sen. Vi handla för ca 8500kr så vi hittade ju endel. Vi var hemma kl 4 igen sen. Så vi var effektiva. Men så trött nu. Men det var det värt. Barnen fick lite nu när vi kom hem. De hade haft det bra idag:-) 

ullared.

Imorgon får jag med min älskling till ullared. Vi tänkte försöka åka senast halv 5. Tydligen massa folk och mycket kl nu! Så för att undvika lite tänkte vi åka tidigt. Men vi får vara berädda på mycket.. Min syster kommer ikväll och sover här. Sen kommer mamma och hjälper till med barnen.och pappa skulle nog med komma en stund. Har dåligt samvete för att åka iväg själva. Men det är ju dem som vi köper till mest. 

2år.

På bilden är det vår älskade Zoey med lite av vad hon fick av oss. Hon fick mycket fint idag. Och många kom för att fira hennes dag. Jag jobbade till 1. Så de sjöng även på dagis för henne. Igår firades hon av Hampus och Elisabet. Det var så kul nu med denna födelsedag, hon tyckte det var så kul med paket! En nöjd tjej somnade:-) 
 
 

lång dag.

Jag jobbade 8-18 idag. Men hade en timmes lunch. Sen spenderade jag helt själv på bakfickan. Var faktiskt väldigt skönt! Annars har dagen känts jätte lång. Var lite folk ända fram till em. Så går ju tiden inte så fort. Hann inte hem innan jag skulle på föräldramöte. Det tog ju en stund, så kom hem strax efter 8. Var så hungrig och slukade maten innan jag hann känna vad jag åt typ. Fuskade denna vardag och åt bulle. Lär bli lite fusk denna vecka. Men så blir det ju med födelsedagar att fira. 
 
Längtar efter att krama barnen. De sov ju när jag kom hem. Så passade på att ta en lång och varm dusch. Får se om pixie går på allmän några timmar imorgon. Hon får ju välja det själv. Men nästa vecka väljer jag redan nu att hon ska va hemma onsdagen. Pixie kompis Hampus ska fira Zoey imorgon. Men det är ju snart hennes riktiga födelsedag. Redan 2 år!!

farsdag.

Emil gav mig sovmorgon till 8 och gjorde plättar till frukost. Något omvänt, då jag tänkt ge han sovmorgon och göra god frukost. Men det var väldigt skönt! Barnen gav honom paket sen på morgonen. Han fick en kaffemugg med tjejerna på och en väggalmenacka med oss. Min pappa fick en lika dan. Jag jobbade sen 10-17. Så de åkte till horn och firade där. Min syster Anna hämtade mig sen när jag sluta. Så firade vi pappa.
 
Ikväll har jag handlat inför veckan. Imorgon ska jag njuta och gosa med mina älskade barn!! Som jag saknat idag! Jobbar nu ca 75%, men saknar mina små så dant. Men jag vet att jag saknar dem ju hur eller hur, och kommer göra det hela livet när vi inte är. De ska ju gå i skolan osv sen. Så bäst att lära sig bli bekväm i att man inte kan vara jämt. Men man tar verkligen tillbaka på tiden. Är så skönt nu när båda har jobb. 
 
 
 
 

pizza

Denna lördag gav barnen oss sovmorgon till 6, så skönt. Jag gick dock en timme senare till jobbet. Där hade vi fullt upp med både plankor och smörgåstårtor. Tiden bokstavligen sprang iväg! Kl 14 var min älskade familj utanför butiken för att hämta mig. Vi kände för att unna oss hämtat och köpte pizza som vi tog med hem. Köpte även zoeys sista paket, så hon är klar. Vi såg film innan båda somna nu innan 7. Så Emil och jag ska se en film ikväll. Skönt med en slappar kväll. Ska äta upp min sista ost som jag köpte igår. Denna vecka har jag varit duktig med socker. Vi bakade maränger igår som vi smaka, och åt det som lördagsgodis idag. Barnen fick varsin tablettask med. Ekologiska popcorn går lika bra som godis, och nyttigare! Men man vill ju unna sig nått sötare ibland med såklart. Jag hade bara tänkt att unna mig lite väl ofta på jobbet. När det finns tilljängligt är det svårare. Just därför sträcker jag på mig för att jag stått emot både alla frallor, bullar, kladdkakor, godis mm denna vecka där. Tagit frukt istället och det var så mycket godare i helgen när vi åt nått sött.
 
Imorgon jobbar jag ett längre pass än tänkt, tar några timmar åt en som behövde komma ifrån tidigare. Så träffar inte familjen på hela dagen. Eftersom jag ska till pappa direkt efter. Och de åker till Emils pappa samt träning. Men vi har några timmar innan 10 imorgon. Måste nog försöka släppa såna tankar. De äter upp mig tillslut. Älskar ju min man och barn så sjukt mycket. Jobbigt att vara ifrån dom. Men det är ju så livet är. Blir inte bättre av att räkna timmar mm. Vi har varandra.
Barnen och jag har tid på måndag eftersom jag inte börjar fören 4. Och imorgon kväll får jag ju krama min kärlek igen. Vi har ju hela lördag ihop när vi åker till ullared. 
 

sång.

Igår kväll kom min syster lina till oss på kvällen. Hon hade serverat på kvällen i skolan. Eftersom jag inte börjar fören 4 idag så hänger hon med oss. Hon slutade redan halv 10 idag. 
 
När Pixie var liten gick vi jämt på sången på öppna förskolan. När Zoey föddes så har hon alltid haft sin sovstund på morgonen, då sången varit. Sen har det liksom glömts bort. Men Pixies kompis brukar gå och de frågade oss idag. Så vi tog med oss lina och gick dit. Och vad kul det var. Zoey sjöng och gjorde rörelser och lekte förfullt. Kändes jätte konstigt att kunna sitta och fika!  men barnen lekte och hade så kul. Så vi får börja gå dit ibland. Nu ska vi baka lite spökmaränger. Zoey sover hon blev visst trött av leken. Och kan inte förstå att hon fyller två på torsdag! 

tisdag.

Idag ville Pixie gå på allmän på dagis, förstod att hon saknade kompisarna. Hon skuttade glatt in. Jag tog igen massa tid med smilla sol vi missat. Vi har inte träffats när vi varit krassliga. Vi gick en långpromenad och även Zoey somna efter halva svängen. Hon sov inte så länge och vi åt fralla ihop. Mysigt och få sniffa på bebis<3 
 
Jag fick låna mammas bil och efter att bilstolen var i och Pixie hämtad så åkte vi till djursdala. Där vi träffa madde från mitt jobb och hennes son. Barnen klicka direkt och busade järnet. Även Ullis och Arvid som är grannar var mer och åt mellis. Jag avsluta kvällen med en promenad. Haft migrän hela dagen, men sovit för lite på senaste. Men nu jobbar jag fram till onsdag, då är jag ledig igen. Men har flera dar som jag slutar eller börjar så barnen och jag får tid ihop. 

storstan.

Efter en vecka med sjukdom så vakna barnen både feberfria och utan utslag för Pixies del. Nu kände vi alla, så vi kunde åka iväg som tänkt på fredag fm. Tågresan dit gick hur bra som helst! Barnen tog in allt nytt under dagen, så som tunnelbana, tvärbanan och tågresan. De somnade och vaknade alldeles för tidigt dagen därpå. Men ofta kan de bli så när det inte är som vanligt. Dagen rullade på ändå, något gnälligare än vanligt bara. Vi besökte affärer och barnen hittade lite som de ville ha. Vi åt mat och killarna gick hem något tidigare med barnen. Så kunde vi andra gå på skojakt. 
 
På lördag kvällen fick vi en välbehövlig barnfri stund. Vi gick ut och åt alla utan Emils föräldrar, som var snälla och passade tjejerna. God tappas bjöds det på. Vi avslutade med en drink innan vi rullade hem med fulla magar! Tack för kvällen. 
 
Söndagen tog vi det lugnt och barnen sov bättre. De passade på att bada i badkaret, eftersom vi inte har ett hemma. Sen tog vi det lugnt ned frost på tv. Fikabesök av lite släkt och Zoey sov nästan två timmar på fm. Hemresan gick bra, men var tråkigare tyckte barnen. De var trötta och inte på humör för att åka. Men det gick ändå bra. Mycke smidigare med tåg när man åker så långt. När de somnat vilket båda gjorde till 7. Så åkte jag och handlade inför veckan. 
 
Idag börjar jag inte fören 4. Och barnen får en timme på förskolan, innan Emil hämtar och Pixie avslutar dagen med sin dans. Vi ska göra crunch som Pixie tyckte var så god i helgen, knäckebröd och ta en promenad. Annars ska vi nog bara leka och pyssla med nytt. 

RSS 2.0