Torsdag.

Imorgon börjar jag inte fören 20 över 10. Skönt för då kan jag och Pixie ha en mysmorgon!<3 Längtar å mycket tills imorgon för det är sista dagen, för sen är det lov i en vecka! :) himla skönt måste jag säga. Vi har redan typ hela veckan bokad.

Idag så lagade vi pizza till middag. Pixie var så duktig och gjorde typ allt! Hon hjälpte mig att kavla ut degen, breda ut all tomatsås, lägga på allt pålägg. Så stolt liten tjej när pappa kom hem. Hon ville allt visa vad hon gjort. Hon kan allt själv nu, man får inte hjälpa till mycket alls. Sen så är hon så himla hjälpsam. Att hon börjat prata exakt hela tiden ( som sin mor) är super kul! Härmar allt man säger och det kommer flera nya ord varje dag. För varje framsteg så växer min stolthet ännu mer. Den underbara tjejen har vi fått gåvan att älska och och ta hand om. Är evigt tacksam att vi fick vår underbara Pixie!

Är nog tröttare än tröttast. Tar på krafterna detta med plugg och småbarn. Man ska ju hinna med så mycket mer liksom. Hinna hushållet lika mycket som man gjorde innan. Det går men man blir helt slut. Är ju så när man jobbar med. Hade nog varit lika trött då med. Men då slutar man iaf en viss tid. Plugget tar man med sig hem. Ska bli såååå skönt när skolan är klar! Inte så långt kvar som tur är..


Vår dag.

Vi bestämde ju inget speciellt idag. Så Pixie o jag tog ett bad tillsammans, städade upp lite och gick sedan till Lollo och Sixten. Där lekte vi även med Pernilla och Vinga. Men just idag var inte Pixie så sugen på att leka. Allt var hennes och det blev en liten smått gnällig tjej. Så beslutade mig för att gå hem och äta lunch för att sedan sova. Sagt och gjort. För en tjej som tidigare varit livrädd för dammsugaren, till att tycka den är spännande och för att tillslut kunna somna till den. Ja då förstår ni hur trött hon var kl halv 12. Kl är nu kvart i 2 och hon sover fortfarande.

Hon behövde visst en dag från dagis för att vila upp sig och sova ut ordentligt. Min önskan om sovmorgon och slippa matpasen om nätterna får jag nog vänta med att önska mig. Har ju som sagt en morgonpigg tjej. Och nu sen hon bytt säng tycker jag faktiskt nätterna blivit något bättre! Från att vakna ca 3-4 ggr varje natt och dricka Pixies "välling" nyponsoppan. och då sova max till 11-12 i sin egna säng. Till att nu denna vecka faktiskt sovit i sin säng till 1-4 och då endast druckit nyponsoppa när jag bärt över henne till vår säng. Kanske vaknat till nån gång o vilja ha lite grann. Det är ett stort framsteg. Men att kliva upp runt halv 6-6 fortsätter vi nog med skulle jag tro..Fast blivit så van att när jag hade chansen i helgen så kunde jag bara sova till halv 8. Så kroppen ställer ju om sig på ett sätt med.

Ska försöka släpa iväg mig till träningen..börjat meda tt äta så mycket choklad o sötsaker nu i 2veckors tid..och legat på latsidan med träningen. Ett stort FY! Så får försöka börja med godis endast helger o röra på sig minst varannan dag..men skicka mig lite motivation tack.


Ullared.

Lördag morgon kl halv 7 vinkade vi av Emil och Pixie. Sen satte jag mig bakom ratten och körde hela vägen till Ullared. Med mig hade jag Annelie, Ellen och Mamma. Samma gäng som förra året. Vi fick köa in och det var super många som hade tänkt samma tanke som vi att handla julklappar. Men efter en stund vande man sig vid att få vagnar över fötterna och i ryggen, tillslut så tänkte man inte ens på det. Fyllde min vagn 3gånger eftersom vi sov över i stuga o gick i 2 dagar. Åt god mat och hade det super mysigt. Kan inte annat än säga att jag är lyckligt lottad som har både Emils och min Underbara familj. Vad hade man gjort utan alla man älskar? Faktiskt redan fått ubdan alla påsar och sorterat in alla julklappar i Pixies garderob som man går in i. Skönt för det syns inte ens att jag hade ett X antal kassar med mig hem..

Idag har vi kvällsöppet i skolan. Våra föräldrar ska komma och äta:) Dock så är det full matsal och vi är 4 i servisen. Vilket man knappt är i verkligheten. men ändå. Alla som är i servisen klarar inte av jätte många bord. Men jag tror nog det blir en helt okej kväll.. Lär vara super trött efter! Böjar halv 4-4 idag.och slutar typ runt 10 tiden. Men får gosa med Pixie ända fram till 2-halv 3 då jag jag ska träna innan skolan. Får se vad vi hittar på idag, tänkte ha en se vad dagen erbjuder dag! Alltså bara mysa, ta ett bad leka i Pixies rum o sen gå ut en sväng. Kanske leka med nån kompis till Pixie. Som sat vi får se! Snart har vi ju lov med:) himla skönt måste jag sänga. Alv och en sväng till hultsfred och bada är redan bokat. Längtar..skönt med en vecka utan plugg!


Fotografering.

För ett tag sen tog Pixie kort på dagis. Det var ingen vanlig fotografering där barnen endast får ett kort var. Utan vi fick välja på ca 10 kort och 3 olika gruppbilder. Det fanns olika paket att välja på. Det vi valde var familje paket för 600kr. Då var det 4 kort i 20*23 och 6 kort i 20*30 om jag minns måtten och antalen rätt. Alltså inte jätte små kort. Vi tog en gruppbild och olika kort på Pixie, förutom de två bästa korten tog vi dubbelt av så vi kan ge till julklapp till våra föräldrar. ( läser ni detta så låtsas om att ni inte såg det.) Resten av korten ska jag bygga på min fotovägg med och även sätta upp i Pixies rum. Sen så beställde jag en kalender till väggen med bilder på Pixie till nästa år fast då med egna kort. Längtar tills jag får hem allt! Ni som känner mig vet om att jag älskar kort. Är duktig på att skriva ut o älskar att ge bort fotopaket som de flesta fått. Men tycker att kort är så värdefullt!

Förövrigt så håller jag på att bli sjuk känns det som...typiskt för ska till ullared på lör till sön. Men hoppas det bara är tillfälligt och att det inte bryter ut. Har så sjukt mycket plugg och läxor denna vecka att jag inte borde sitta här alls! Så ska faktiskt logga ut och börja plugga..Kemi är inte mitt starka ämne..Men får göra mitt bästa!

Bebbe prat.

 Kortet är tagen den 1 maj 2010, då Pixie nästan var 3månader gammal. Det var första gången "Bebbe" träffade Pixie. Kanske redan då blev Pixie förälskad? Hon har inte träffat honom allt för ofta då han jobbat i Norge. Men det finns något hos honom som Pixie verkligen gillar. Då hon pratar nästan dagligen om Bebbe. Tittar på kort och frågar när han ska komma. Han lämnade sitt tv spel här då han ska ut och resa i ca 3 mån. Hon är väldigt noga med att peka på det och tala om för oss att det är minsann Bebbes. Tror att hon kommer bli väldigt glad när han kommer nästa gång.

Fredag!

Äntligen fredag:) en vecka fullt av pusslande för att kunna ha Pixie hemma från dagis. Men idag så fick hon gå eftersom hon längtat så och slutata äta kåvepenin. Fick en slängpuss genom fönstret och det var en glad tjej som sprang in och började leka idag!:)

Veckan har varit full av läxläsning. Till och med så mycket att jag fick avboka mammakvällen igår. Lite synd. Men kommer ju fler om man säger så! Parkhäng med Lollo o Sixten. Massa lek och bus med bästa Pixie<3 Idag när vi hämtade hem henne så hade hon målat en stor teckning i vattenfärg. Så roligt hennes första dagis teckning vi fått med hem:D Nästa vecka är det både föräldramöte och utvecklingssamtal på dagis. Vårty fö´rsta föräldramöte. Allt som är första är ju lite extra speciellt.

Nu väntar vi på Finaste Anna K och Jonas. Våran tur denna middag att bjuda. Det bjuds på bacon inlindad fläskytter flié, ört o saltkryddad potatis i ugn och Tzakizi. (stavning?) senare toca Äpplen och glass. ( även osärker på stavningen där;) ) Köpte även min första flaska vin på systemet idag som jag tänkte vi skulle ha till middagen.
 Ha ern trevlig fredag! Det ska vi ha:) Tror dock Pixie somnar tidigt för verkar vara en trött tjej..men oftast när vi får gäster vill hon inte sova. Det får vi se!



Sjukling.

Igår ringde dagis och bad mig hämta hem Pixie. Hon har varit förkyld sen strax efter hon börja dagis. Men på senaste tiden har hon blivit förkyld igen. När hon hade en period där näsan slutat rinna osv. Men denna gång kändes det inte bra. Snoret rann o ögon med. Sen hosta o lite ansträngd vid andning. Så ringde läkaren igår. Men fanns inga tider..Västervik tyckte vi skulle avvakta. Så direkt kvart i 8 när telefontiderna öppnar ringde jag. Fick först tid kl 13.15. Men de ringde snabbt upp igen och gav mig en tid runt 9. Vi skulle gå direkt om vi bodde nära. Så vi gick dit. Pixie blev först lite avvaktande mot läkaren. Men det gick jätte bra. Han lyssna på lungorna och ställde frågor. Tyvärr hade hon en början på infektion i lungorna. Så tur att vi gick direkt när jag hade känslan av att något inte stämnde. Annars hade hon fått lungiflamation, nu har hon början på en. Så hon ska äta kåvepelin 3ggr om dagen i en veckas tid. Inte det lättaste för hon gråter o spottar mest när jag försöker ge. Men hoppas det löser sig och det går bättre nu vid nästa tillfälle. Fy känns inte roligt alls:( Men det är ju förklaringen till att hon somnar tidigare, äter dåligt och är gnällig. Hoppas hon blir frisk snart min älskling! Hon ska inte behöva gå till dagis nästa vecka. Läkaren tycktre det vore bra om möjligheten fanns att hon fick vara hemma o vila upp sig. Som tur är ställer både mormor,farmor upp. Så Tar Emil o jag någon dag med.  Finns ingen finare än dig!


Stora tjejen.

 Min stora tjej. Den 9 Feb-12 är hon redan 2år!<3

Lika som bär.

 Min skäggiga karl! Och Dotter Pixie är lite lika va? Läs mycket!
 Men lite lik mig får jag hoppas hon är:)

Fick tillbaka provet från religionen, max poäng var 50 och jag fick 48. Så nu har jag väl fått upp lusten till att plugga. Passat på att städa o stor handla nu innan jag hämtar pixie på dagis. Har tid för projektarbetet. Mens ka laga middag till kokboken så gör tiden då istället. Så kunde träna direkt efter skolan med. Skönt o ha det gjort liksom. Ida kommer hit i em. Ska säga hejdå..inte alls så kul dock..men roligt för henne!:)

Ska strax gå och hämta min skatt. Som förövrigt slutat gråta vid lämningaran på dagis(äntligen) nu vill hon dit istället. Vilket känns jätte kul. Så skönt att kunna gå ifrån när hon är glad. Ska hälsa på Pernilla o vinga nån timme innan vi måste hem o laga middag. Så svårt att hinna få ihop att träffa alla man vill. Men försöker iaf göra mitt bästa! Dock är det svårare att hinna åka iväg till nån som bor en bit bort på vardagarna. Då så mycket annat som, plugg, städ o matlagning ska hinnas med. Därför längtar jag lite extra till helgen då jag får träffa familjen i storebro!<3

Helgen.

Varför ska alltid helgen gå så himla fort?! Varje vecka är det likadant..Haft en jätte bra helg. Är väl lite bevis på  att man har roligt får jag väl intala mig. I fredags hade vi en mysig hemmakväll bara familjen. Emil lagade mat. Myste med Pixie och läste massa böcker. Hyrde film o åt gott på kvällen när Pixie somnat.

Lördags så lånade vi kusin Vincent som är 4år. Åkte till horn tidigt på morgonen. Var full fart hela dagen! Massa ute vistelse för att leka i  sandlådan, gunga, kolla på korna, gå promenader. Vincent fick åka tröska o traktor med Emil o Magnus. Det bjöds på massa god mat. Inne så spelade vi massa spel, Barnen drog runt varandra i en bil. Kan ju säga att jag var trött om inte annat. Men roligt hade vi! Finns inget bättre än glada barn som skrattar o busar förfullt! Träffade även Pixies faster Emelie:) Längtar tills vi kommer o hälsar på Emelie o Johan.

Idag bestämde vi oss för att gå ut i skogen. Blev en promenad för att hitta kantareller, vilket vi gjorde. Mötte även 2 bockar som rusa upp framför oss. Behöver jag ens säga att mitt hjärta höll på att stanna?! Pixie somna kl halv 3..lite sen middag. Men haft för roligt för att vilja somna tidigare. Så hon sover än..kl är halv 5. Ska låta henne sova till 5. Sen måste jag nog väcka henne. För att hon inte ska vara vaken allt för sent ikväll.

Imorgon är det skola, jobb och dagis som gäller igen. Ska njuta lite extra av måndag o tisdag. För Emil ska hjälpa sin kompis att flytta från Norge. Så han får "semester" onsdag till söndag. Då ska jag och Pixie åka ut till storebro under helgen. Jag får min helg den 22-23 då jag ska till ullared!:) Längtar..Älskar att åka dit.

RSS 2.0