Kaffe.

Jag skulle aldrig dricka kaffe sa jag. Men nån stan på vägen hände det nått...och jag började. Var väl för min kära sambo lyckades lura i mig. Och nu dricker jag varje dag 1-3 koppar och tycker det är gott! Brygger ju oftast till mig själv liksom. Så nu får jag väl kalla mig kaffetant. 
 
Hur som så fick jag lite spontant besök av min bror David på morgonkvisten. Han fixade kaffe och en extra frukost när jag gick till dagis. Mini har sovit sen dess, så borde vakna snart. Vi har hunnit med två koppar kaffe och även lunch..har ju städat på morgonen, tvättstugan är bokad tills imorgon..så vad gör man i väntan på att hon ska vakna och Pixie hämtas? Har knäckebröd i ugnen. Gott till kaffe sen;) Ullis och Arvid svänger förbi här senare. 
 
På mån börjar ju inskolningen och den ska vara klar den 13. Då ska jag skriva in mig på af. satt upp mig som vikarie på 4 ställen och sökt lite andra jobb. Men tyvärr verkar behovet av personal litet nu innan sommaren. Som tur är så har jag sommarjobb i sommar. Förutom pengar som inte rullar in tills dess. Så undrar jag vad jag ska göra när barnen är 15 timmar i veckan på dagis. Visst nån vecka eller två lär det var skönt med egentid. Men sen då? Lär klättra på väggarna både en och två gånger. Men jag har tänkt att baka massa, bröd mm just för att ha nått att göra.. sen för att familjen gillar det. Håller dock tummaran att jag får var kvar efter sommarens slut på jobbet..

Ryttarrundan.

Imorse tog jag och gick ryttarrundan. Jag och Zoey mötte upp Ida och Estelle när vi lämnat Pixie. Gillar den rundan, dels för att det finns lite och kolla på för barnen. Och för att den ändå tar en timme så man vet att man går en bit. Zoey sov endast 30 min..hon som brukar sova minst 1 1/2 timme ofast 2 på fm. Men hon somnar antagligen i bilen i em. Jag och barnen ska till horn efter dagis. Emils farmor har lite gäster och vi ska dit och hälsa på en stund.
 
Längtar nått oehört till ALV! Vi häänger ju där så mycke vi bara kan jämt..Flera dar i veckan i vanligtvis under hela deras öppna tid. Även när de endast har öppet i lekparken på hösten och marknaden mm. Pixie är helt frälst i den parken och vill dit jämt. Zoey var ju inte så stor förra året, så hon hängde ju mest med bara. Men denna sommar lär hon bli lika glad över att gå dit som sin syster! Längtar lika mycket jag. Världens bästa park. Är därför jag inte vill flytta från staden, tänk vad tråkigt att inte kunna gå dit både snabba besök, längre och heldagar lite när som!? Utan att behöva planera och åka. Men sen så längar vi till maj, för då kommer min väns bebis ut. Åh! Bebisgos..

varmt igår

Igår var det som ni märkte underbart väder ute. Man blir så glad när solen tittar fram! Zoey och jag tog en promenad när vi lämnat Pixie. Fick öppna min jacka, det av nått betyder bra väder. Efter dagis gick vi till lekparken så de fick springa av sig,  och njuta av solen. Avslutade dagen med en promenad med Hanna på kvällen.
 
Idag ska jag försöka få till en promenad. Helst efter lämning,  så det blir gjort..Annars får jag ta ståbrädan och gå en sväng. Känner mig dock jätte seg. Blev bara sömn mellan 12 och 5. Ännu fler tänder pågång hos mini. 
 

First hotel

I lördags åkte vi med barnen till Horn. För att sedan fortsätta mot Linköping. Vi gick i affärer vid både ikano och inne i stan och åt god lunch. Unnade oss en påse godis och lite god dricka. För att sedan åka vidare mot hotellet. Det var en julklapp till min kära från mig. Egentid som är uppskattat. Kändes lite lyxigt att ha barnvakt igen, vi hade det ju ändå i januari. 
 
God mat på Hamlet på kvällen. Väldigt gott och trevligt. Och tid för avkopping på hotellet bjöd denna helg på. Sedan en super frukost. Tack min älskling för kvalitétid. Och tack farmor och farfar för barnvakten. Idag har jag ny energi. 
 
Nu är vi inne i sista veckan innan Zoey börjar dagis. Samtidigt har jag slagit vad med mig själv...godis/fika förbud till den 24 mars. Vägt mig och ska heller inte väga mig igen fören då, för att se om jag går ner nått. 2-3 kg önskar jag bli av med till sommaren. 
 

leklandet

Idag besökte vi leklandet i hultsfred. Uppskattat av barnen!:) full rulle i två timmar med en kort fika. Sen var de toktrötta.


dansar råttorna på bordet.

Ja så känner jag mig. som när katten är iväg så dansar råttorna på bordet. tjejerna somna nyss och Emil är iväg o tränar. vad gör jag då? Jo äter choklad..var nyfiken på den nya! Dock väldigt lik den med digestive. Så ingen större skillnad tyvärr


Djursdala.

Idag var vi i Djursdala redan kl 9 på morgonen. Vi hälsade på Ullis med familj. Eftersom Pixie har lov och vårt nya liv med förhoppningsvis jobb börjar om mindre än 2 veckor. .så passar vi på att göra lite. Både Arvid och Zoey somna efter en kort promenad. Så vi målade med Pixie och fika. Våfflor till lunch innan vi åkte hem. Dock var Arvid med oss en timme när Ullis klippte sig. Vips under den timmen tävlade alla om min uppmärksamhet. Så nu är det extra skönt att luta sig tillbaka i soffan.

Imorgon ska jag fortsätta tvätta. Hunnit med tre maskiner idag iallafall. Så vi får ta en städa och vara hemma och fixa dag imorgon.

.

Under livets gång träffar man så mycket människor. Många släpper man in på livet. Ibland är det en tillfällig vänskap som med tiden sakta dör ut. Man har helt enkelt blivit för olika eller får inte ut något av vänskapen länge. Vissa fall kan det vara missförstånd. Man tycker ju att blod ska vara tjockare än vatten. Men så är inte alltid fallet. Har ett av sex syskon som av nån anledning undviker och inte tycker om mig. Undrar om hen skulle bli ledsen om jag skulle dö. tveksamt, kanske ångra sig något tro?. Det började när jag träffa Emil. Hen trodde att det endast skulle hålla i ett år, och här är vi snart sex år senare. Med två fina flickor och det verkar visst svida i ögonen. Tråkigt när man inte glädjs åt andras lycka. Men försöker att inte bry mig. Dock blir jag en sån dålig moster som aldrig träffar barnen..Exakt så som jag själv har och aldrig skulle
bli..Är nog det som är värst!

De vänner man umgås med nu, de känns som hela livet vänner. Speciellt två som verkligen betyder allt. Anledningen att jag ens skriver detta är att jag tänker på hur livet förändras med tiden. Det har hänt väldigt stora förändringar runt omkring oss nyligen. Något som är jobbigare än folk kan tänka sig. Men det är med en del av livet. Man har så mycket själv att man inte alltid tar in andras bekymmer. Dock är det min svaghet, att jag just tar in andras för mycket..

Feb. 17, 2014

Igår fick Pixie stanna i Horn. De gick på bio och hade det bra. Vi andra åkte hem och storhandla. Idag tog jag och Zoey en långpromenad på morgonen med Ida och Estelle. Eftersom Pixie har varit i horn hela dagen, så passa vi på att åka o hälsa på min morfar o sambo. Hon har lite myror i brallan där;) och på vägen hem svängde vi in hos min farmor o farfar. Zoey somna i bilen och lät henne sova ca en timme. Så har gjort torsk i ugn och potatisen kokar. Vi myser i soffan innan resten av familjen kommer, de är båda påväg hem. verkar dock som mini somnar om;) så hon kan få vila tills de kommer.

Ska iväg på vattengympa ikväll med Ida. Denna dagen har varit bra. Skillnad att ha en sötnöt hemma. Blir så tyst.. Men saknar Pixie massa och att ha stimmet som blir runt omkring när det syskonbråkas. men nog nyttigt att de fick va ifrån varandra lite och sakna lite.


Norrköping

Vi har spenderat vår helg i Norrköping. Vi har ätit gott och mest slappat och umgåtts med Emils mormor och morfar. I lördags åkte vi även och fikade hos Emils kusin och hans tjej. Skönt att åka hit ibland och bara vara. Men nu är det söndags morgon och vi har varit uppe ett par timmar. Zoey börjar bli trött så vi passar på att åka så hon sover i bilen. Vi fortsätter vår helg med att hälsa på i Åshorva och umgås lite där med.




<3

Min fina underbara familj. Jag älskar er mer än vad det finns stjärnor. Ni betyder allt för mig! 

vattengympa

Igår åkte jag på vattengympa i Gullringen. Var jobbigare än jag trodde men kul! Tyvärr kände jag av mina höfter o ljumskar efter halva tiden. Måste träna upp dem ännu mer. Så ska försöka orka åka på det, eller på simning regelbundet. Promenera gör jag ofta. Men är nog som Emil säger att det är musklerna runt om som ska tränas. Dock känner jag knappt atr det finns ork nu. Hur ska jag då hinna o framförallt orka när jag jobbar med?

Vi har Zoeys säng i sitt rum. Lägenheten är avlång så våra sovrum är på varsin ände. Oftast vaknar jag direkt när jag hör henne. Men nu när hon sover kängre
i sin säng. ( inatt till halv 2 ) så hade jag somnat in hårt. Så hörde nog inte direkt. Så det tog 2 timmar att natta om. Ändå vaknar hon samna
tid. Så ska testa babyvakten vi har och glömt bort. . Om det går snabbare att natta om när jag kommer direkt. För såhär blir de allt oftare. Hon sov endast en timme på morgonen. Så är inte att hon sover för mycket.

Igår kom Ullis och Arvid strax innan Pixie skulle hämtas. De följde med oss och hämta på dagis. De firade Pixie i efterskott då de var iväg den helgen. Så vi fikade och barnen lekte. Betyder så mycket att vännerna bryr sig!

Pixies tårta hon fick på födelsedagen.

Feb. 13, 2014

Zoey har aldrig sovit en hel natt i egen säng. Fören inatt! mellan 19-5 sov hon utan att ens vakna (!). Jag som släkte kl 22 igår sov och vakna bara en gång när Emil gick med Pixie till på toan. Skönt måste jag säga. Hoppas det händer igen snart och att Pixie snart låter Emil sova i vårt sovrum istället för hennes.

Fördelen med att vakna runt 5 jämt, allra senast 6 nån gång. Är att mina vardagssysslor blir gjorda tidigt. kl 8 har jag redan hunnit med att dammsuga, torka ytor, diska och vika in all ren tvätt. Så har ju bara att moppa golven kvar på fm. Då har jag tid för vänner ibland, vi leker hela tiden här hemma ihop och när det är dags för lunch och middag är barnen med och hjälper. Får massa tid över till annat som är roligare än att städa helt enkelt.


onsdag.

Idag åkte jag och Zoey till min kusin Maria på fm. Pixie fick gå till dagis. Första gången på länge. Hon ville hinna gå nån dag innan det blir lov nästa vecka. Så hon får gå sista dagen imorgon. Hon har mått bra idag. Förkyld men det är ju nästan alla nu.

På em tog jag och Pixie en långpromenad medan de andra var hemma och myste. Så jag kunde unna mig både en skål glass och kexchoklad nu framför tvn.

Den 3mars börjar inskolningen för Zoey. Min lilla sköna böna är redan 15mån och ska snart bli en dagistjej.. Känns nog mest i mitt hjärta! Idag när vi lämna Pixie rusa Zoey in och ville leka. Hon blev besviken när hon fick gå hem igen. Så jag antar att hon är redo och kommer tycka det är kul.


konstigt?

helt feberfri nu på morgonen och dagen. Hoppas den inte kommer tillbaka nu på kvällen bara.

Feber.

Pixie har snart sen i tors haft feber från o till under dagen. Hon blir som frisk för att sedan oftast på kväll eller morgon få feber igen. Vissligen har det brutit ut förkylning först och idag kom hosta. Ska avvakta imorgon och ringa 1177 annars under dagen. Behöver jag nämna att jag längtar till vår och sommar? så man slipper alla dessa förkylningar.

Idag har jag gått från rödhårig till brunett. Trivdes i början med rött. Men kändes inte helt som jag. Tror nog jag trivs bäst som blond egentligen.


4 år!!

Idag fyller vår äldsta skatt 4 år! Tänk att jag fått vara mamma till finaste Pixie så länge. Tiden rusar verkligen fram. Minns dagen jag plussade, första fjärilsrörelsen, sparkarna i magen. När jag krystade ut finaste tösen och fick möta hennes blick för första gången. Jag älskade henne i magen redan mer än man kan förstå. Men det är inget mot nu. Hon är mitt allt. Hon och Zoey är det finaste underbaraste jag har. Att få följa deras utveckling är en gåva. Så idag ägnar vi dagen till öppethus firande! massa god fika och paket väntar under dagen.

Zoey vakna halv 9 och pixie runt 10 men hon somna om i vår säng. Dock blev kl 12 innan Zoey sov lugnt och jag kunde få sova. Lagom mör i huvudet när hon vakna 5 idag. Önskar att förkylningen går över så hon kan sova igen. Så synd om henne.


barnkalas

Då var dagen äntligen här. Dagen som Pixie hade barnkalas med sina vänner. Kl 12 anlände 7 barn och 2småsyskon. Med våra två också så blev det fullt hus. Några föräldrar stanna och några lämnade. Vi bjöd på korv med bröd. Glass med olika tillbehör och en uppskattad fiskedamm. De lekte och stoja tills kl var 14. Lagom för en annan var helt slut;)

Barnen är ju förkylda o smått febriga. Men efter alvedon märks det inte så mycket. Imorgon hoppas jag den är helt borta. Och att vi får sova inatt. Förra lördagen fick jag några barn fria timmar och denna lördag får Emil det. Man behöver få det nån gång ibland. Dock valde barnen att total däcka i soffan redan kl 18! så...chokladbollar och tvn är mott sällskap.


bvc.

Idag var det dags för 4årskontroll. Pixie har växt om en meter med hela 3cm. Stor tjej! Syntestet klara hon galant. Med oss fick vi ett presentkort att hämta ut en bok på bibblan. Nostalgi att hon fick en likadan bok som jag fick i den åldern! Var ju ändå typ 18år sen jag var 4!

Sylvia hälsade sedan på för att fira Pixie. Välbehövligt att ses <3

klockan 7:00 idag var bordet dukat med prinsessmuggar och tallrikar. Alla godispåsar fixade Pixie själv. Så man kan väl säga att hon ser fram emot barnkalaset imorgon! 7stycken barn kommer och även en hög med föräldrar. Så fullt hus ett par timmar;)

Ska rulla klart alla chokladbollar. Gjorde bara receptet gånger tre..sen ska maränger bakas. Får se om jag orkar ikväll eller om vi gör det imorgon innan de kommer vid 12. Dock känner jag att jag inte orkar baka resten till söndag...så köpte kakor och bullar..Tårtan som ska va en hello Kitty är beställd av Emils farmor. Brukar alltid baka så skäms nästan när det serveras köpt fika. Där får jag jobba med mig själv;)



starbar

Har ni inte testat en starbar..då måste ni! så hinla god choklad om man gillar jordnötssmör. Får bara inse att jag är en sockerråtta...som måste fika o äta sånt..så ska ni få slippa mitt tjat om att bli nyttig för o gå ner nått kg eller två. Det kan nog inte hända än..men nån gång. närmare bikini tiden;) kanske.

Hur eller hur slog det mig idag att jag är nervös o har smått panik över att detta är sista månaden som mammaledig!! fan. trivs så jäkla bra hemma med barnen. Men kommer trivas med o jobba med. bara man är ledig ibland så vi kan umgås. Fick sommarjobbet jag hoppades på!!! så skönt:D Snart kan man nog börja spara till hus! som jag längtar efter ett...hemnet är en sida jag drömmer mig bort på.


myror inne?!

Vi ser sen nån vecka tillbaka ett pqr myror varje dag här inne..Elak kanske? men jag spolar ner dem i toaletten..Men ändå ser vi nya. Slöa är dem dock. Beror det på att de nya grannarna under renoverar och att de vaknat. Ingen aning iallafall. Men ogillar det gör jag. Liksom kommer det krylla av myror här i sommar?!

Efter några panodil är jag på fötter igen. Allt för mycke småätande och nån kopp choklad och kaffe..Ja så går det när minstingen sover över två timmar! Man äter i tristess..hihi.

Men nu ska vi klä oss och hämta hem Pixie. Ta en runda till apoteket med.

Saknar Emil massa. Konstigt att man saknar varje dag. Trots att man bor ihop och ses varje dag. Men blir liksom inte mätt, vill hela tiden ha mer av hans sällskap. Och tur är väl det:) för i höst har det redan gått 6 år och det känns verkligen inte.

Feb. 05, 2014

Denna natten har varit långt ifrån kul. Zoey blev nämligen med förkyld. Inte konstigt att hon blev smittad då vi sover så nära. Sist jag kolla på kl var den efter 12. Då äntligen ville Z sova. Men vi vakna om varandra till kl 6, då vi gick upp. Skönt hon sov så länge idag. Men hon är pigg nu iallafall och det verkar mest vara när hon ska sova, som hon tycker det är jobbigt. Hoppas det håller i sig och hon slipper känna av förkylningen allt för mycket. Dock är hon väldigt känslig och inte lika glad.

Vet inte om det var dumt att simma igår. För mår som en påse skit idag. Huvudet är tungt och värker liksom hela kroppen gör ont och är känslig. Hoppas febern håller sig borta bara. Vi måste må bra i helgen. Då vi har barnkalas på lördag och släkt/vänner på söndag för Pixie. Hon har ju längtat sen i sommras efter att fylla år! Bara barnen mår bra. En annan kan ju hålla masken. Men än är det flera dagar kvar.

Hoppas barnen är snälla idag;) så dagen flyter på tills Emil kommer hem. Dock så är det hans träningskväll, så jag lär lägga mig tidigt idag..


simma lugnt.

Idag har vi inte gjort nått direkt. Pixie var en stund på dagis, hämta hem en inte allt för glad tjej. Hon har börjat gnälla om att jag kommer allt för tidigt. De varvar alltid ner där efter lunch. Då brukar jag komma mitt i nån ny lek eler liknande. Men kul att hon trivs! Tror dagis är viktigt i lagom mängd. Just för att träffa andra barn och vuxna förutom föräldrarna. Och förbereda sig inför skolan. Just att klara av situationer utan föräldrarna bakom ryggen.

mamma var förbi en snabbis i em. Annars har vi mest strosat runt hemma idag. Åkte med pernilla och simma. Men blev endast 20min...Känner av förkylningen väldigt mycket och känner mig matt. Men skönt att komma ifrån en liten stund.

min tur.

Självklart så måste ju mamman nån gång bli sjuk (eller?) det blev iaf så nu. Vakna upp med en förkylning. Jag tycker de första dagarna när den nyss brutit ut är värst. Vilken tur att jag tog storstädningen igår och handlingen. Så jag mest har att plocka och laga mat idag. Men hoppas huvudet lättar under dagen. Hade ju tänkt röra på fläsket ikväl o simma.

Nu är vi inne o sista månaden som mammaledig. Vilket känns konstigt. Har ju mer eller mindre varit hemma sen vi fick barn. förutom ett år i skolan o ett sommarjobb liksom.


RSS 2.0