stress och press?

I en veckas tid har jag mått så konstigt.. Yr och helt orkeslös. Som om någon spolat ur mig all energi bara över en dag. Samtidigt har jag kännt en svag smärta i magen. Flera tankar har kretsat kring detta. Blindtarmen, magsår, gravid? Men inget av detta var det. Åkte nämliigen in till västerviks sjukhus igår kväll. Min snälla syster körde mig så att Pixie fick vara hemma och sova i lugn och ro. Massa prover togs men allt såg bra ut. Läkaren började ställa frågor och kom fram till att det nog är stress. Att min kropp säger ifrån, och att jag ska varva ner. Men hur lyckas man med det?! Är så mycket nu i sista året, mycke runt omkring och man ska finnas till för så många. Mitt i allt så glömmer jag bort den person som med borde vara viktig, för att just allt ska fungera. Men jag längtar till jullovet som börjar den 22 dec. Då ska vi vara hemma ända fram till 9 jan alla tre. Då får jag stänga av alla krav och bara ta det lugnt.

Men denna vecka har Pixie blivit förkyld igen, och inte orkat med dagis. I tis så var jag hemma med henne och i tors så var mormor. Idag så är jag hemma igen. Passar på att ha en inte göra så mycket dag. Kl är halv 10 och jag har varken orkat sätta i linser eller sminkat mig. Men snart så. Ska nämligen åka o handla massa gott. Eller rättare sagt så ska vi baka, knäck, ischoklad, snickerskakor och lussekatter. Lina kommer ikväll o sover över. Imorgon kommer sofia och mormor för att hjälpa till med bakningen.

 för er som inte får Vimmerby Shoppingtidningen. Så var vi med i detta nummer.

Ostkaka.

I tisdags så ringde dagis o sa att Pixie hade över temp. Hon sov som sagt i 2½ timme och somna vid 8 tiden som vanligt, men sov även till halv 8 dagen därpå! Otroligt för vi är jämt upp runt halv 6-6. Men febern var borta. Så vi var hemma en dag ändå för att vila upp sig. Förkyld är hon o snorig. Men eftersom hon fick en tidig julklapp. En tre hjuling så vart hon jätte pigg och glad. Vi chansa på att låta henne gå till dagis. Då hon var pigg och feberfri. Men idag vid hlav 1 ringde de och bad mig hämta hem henne. Hon var hostig. När vi kom hem vart hon pigg igen efter lite host medicin. Men det är ju ett annat tempo hemma än på dagis. Så hon får stanna hemma resten av veckan o får lång helg. Får se vem som är hemma med henne.

Idag i skolan hann jag iaf koka ostkaka på 42 liter mjölk...och göra 3 stora äppelkakor. Nu idag ska vi ha pannkakor till Pixie och kantarell creps till Emil och mig. Tar en mat som hon gillar nu när hon äter dåligt. Är hon förkyld eller liknade är det mest nyponsoppa och yoghurt som gäller om man inte har nån mat som hon verkligen gillar,och det är pannkakor..

Mammakvällen soms kulle varit imorgon blev inställd:/ var för några som anmält sig. Synd för hade längtat massa..Tror Pixie o jag ska ta en nypa luft innan vi börjar steka!

Måndag.

Gick till tandläkaren idag, fy inga roliga pemgar..720kr gick det på att kika lite och så klart tog de rönken bilder för jag drog ju ut två tänder för ett tag sedan. Det kostar ju bara det..Men men. Inga hål iaf, tur var väl det. Så nu ska jag betala 40kr i mån ist så kostar det inget att gör aundersökningar o laga. Men kostar gör det ju varje månad då istället. Så blir nog sak samma!

Hur eller hur så ringde dagis o bad mig hämta Pixie. Hon blev snorig igår igen. Men de tyckte hon var varm och hängig. Hon hade svårt att komma till ro och somna. Men nu sover hon. Ska ta febern och se om hon har någon sedan. Men hon får vara hemma imorgon iallafall och vila upp sig. Ska göra tråkiga saker snart..betala räkningar, bädda rent i sängarna, vika in tvätt, dammsuga..behöver jag ens fortsätta?

Annars kan jag tipsa er som med haft svårt att hitta rätt blöja. Vi har nog testat alla som finns att testa, libero, pampers, huggins, icas ja alla möjliga! Favoriterna är Liberos up and go och icas vanliga blöjor. Men inga av dessa är bra på natten. Så igår testade vi pampers nattblöja. Och ja den höll tätt. Får hoppas att det inte var en slump utan att den verkligen är bra. Proppat i mig ett gäng pepparkakor så jag försöker hitta energin som är som bortblåst idag.. Så äckligt trött och yr hela tiden. Borde nog kolla upp järnvärdet igen. 

Men hoppas ni får en bra dag!  vår fotovägg. Men har ett helt gäng till förstoringar som ska upp på väggen snart!

Söndag.

I lördags morse kl 6 plingade det på dörren. Lilla Hampus kom då. Hans föräldrar skulle till Ullared och han fick vara hos oss under dagen. Pixie vakna halv 7. Typiskt att hon skulle sova just den dagen;)  Kl 7 åt vi en stor frukost med ägg, gröt och smörgås. Sedan lekte vi med barnen fram till kl halv 10. Då började de bli så trötta. Så Emil o jag tog varsin vagn och gick en promenad. Hampus somnade men Pixie skulle inte sova.  Men han sov bara 30 min. Vi satte oss i varsin bil, då vi hade deras bil för att slippa flytta på bilstol osv. Pixie somna i 20 min. Det var allt barnen sov på hela dagen! Men de var ändå glada. Massa lek exakt hela dagen. Ellen var snäll och fotograferade lite fina bilder på dem. KL halv 7 somna Hampus och Pixie somna 30 min senare. Han fick stanna över natten. Det var hans första övernattning och även barnvakt i mer än 2h. Men det gick så bra!:) Dock så har Pixie varit lite tät i näsan i natt, så fått vakna var o var annan timme. Lagom till hon somna om så vakna Hampus. Så min morgon började 10 i 5. Men de har varit glada på morgonen, så det gör inget. Vi gick ut och höll Emil lite sällskap hos kossorna efter frukosten.

Idag så tränar Emil så vi stannar kvar och äter middag. För idag är jag sugen på att sätta upp julgardiner! Hoppas jag hinner det. Annars får det bli imorgon. Längtar till helgen. Då kommer mamma och några syskon till oss. För vi ska baka MASSA!

Torsdag kväll.

Det är torsdag kväll, klockan är 21.18 i skrivandes stund. Är väldigt trött och skulle gärna bädda ner mig med min nya se och hör tidning. Men har bokat tid hos kiropraktorn för tre veckor sen. Ska dit vid 21. Just nu har jag ingen lust alls och det känns både onödigt med tid och pengar. Men jag vet att jag kommer tycka det är skönt efter att få kotor på plats. Men det gör så ont när han trycker ut alla spänningar. Nog lite därför jag inte har någon lust ikväll.

Idag har jag haft nationella i skriftligt, svenska. Hoppas det gick bra. Men man vet ju aldrig. Åt nog upp mitt kalori intag på en timme. Men gott var det och intalar mig att när man har nationella tillhör en stor godispåse och fika. Men vägde upp det hela genom att gå till gymmet på lunchen. Och köpte mig en proteinbar. Så hoppas det gick plus minus noll. Ätit på tok för mycket "onyttigheter" den senaste tiden. Inte att jag är rädd för att lägga på mig. Mer att hur kroppen ser ut innuti med onyttigt socker och extra fett. Men dum som jag är så klarar jag inte en dag utan något "onyttigt" får väl skylla mig själv helt enkelt.

Vi fick lekbesök av Pernilla och Vinga efter att ha köpt vinterskor till Pixie. I år så blev det ett par lila kavat stövlar för så där nästan 600 spänn. Sved lite i plånboken..men vad gör man inte för att sin skatt ska hålla sig varm om fötterna. Tror inte helt på att ärva skor. Då alla människor går olika och trampar ner skorna. Även små barn gör ju det. Men har inget emot begagnade kläder! Men bilstol, cykelhjälm och skor är sådant jag vill ha nytt. Pixie o jag badade och myste genom att bara ta det lungt. Kokade pasta och tog upp köttfärssås ur frysen som var klar. Smidigt. ibland får man vara bekväm:) avslutade dagen med en promenad tillsammans med Ida och Estelle.

Imorgon är det fredag. Som jag längtat! Ska åka till hagadal i hultsfred och bada med min lilla familj<3 mysigt! Men först blir det, jobb, skola och dagis. På lördag ska vi ha Hampus hela dagen, från tidig morgon till sen kväll. De ska till ullared. Så Pixie har en kompis hos sig hela dagen. Hennes vän "Faffen" som hon kallar honom.

Rusande helg!

Som vanligt rusar helgern iväg lite för fort, om ni frågar mig. Denna helg gjorde så klart det med..I fredags blev det en spontan kompiskväll hemma hos oss. Då Anna, Ullis och deras sambos kom hem till oss. Vi bokade kryssningen som blir dagen innan nyår. Vilket ska bli jätte kul då vi är ett helt gäng! Pixie ska få sova över första gången hos mormor och morfar då med. Så hon har sovit där nån gång innan hon fyller två. Vi brukar inte utnyttja barnvakt särskilt ofta. Anser att man ska fixa det själv mellan varandra så gott det går. Men självklart utnyttjar man ibland! Men vi spenderade fredags kvällen med att äta pizza ute, spela och busa med Pixie. Hon väljer väldigt tydligt nu vilka som får bära henne och leka osv. Just därför var det så kul att hon under denna kväll blev så förälskad i Ullis och Linus. De stannade inte så länge för Pixie blev trött och alla skulle upp tidigt.

Sagt som gjort så tog nyponsoppan slut under natten, så när Pixie vakna tredje gången vid 5 så fanns det ingen. Oftast dricker hon "bara" en stor flaska. Men hon ville ha mer. Tyvärr så ville hon inte sova mer sen. Så vi fick snällt vakna en halvtimme tidigare än vanligt. Om hon börjar sova längre snart tro? Man kan ju alltid önska sig;)

Vi åkte till Norrköping i Lör med Emils familj till hans mormor och morfar. De visste inte om att vi skulle komma. Så det blev en glad överraskning. Massa fikande och prat. Sen åkte vi alla. Dock så följde Pixie med till Horn. För Emil och jag åkte vidare till Linköping. Handlade lite kläder, åt mat och såg bio. Filmen In time. Värld att se! Bra lördag helt enkelt<3

Idag söndag så är vi i Horn eftersom vi sov här. Ska äta middag och fira farsdag. Sedan bär det av till min pappa så vi ska fira farsdag där med.

Min mamma!

 Puss!

Idag sa Pixie MIN MAMMA. Lite stolt, ja! Vi skulle vinka på dagis, en liten pojke vinkade även till mig. Då kollade Pixie på honom och sa min mamma. Sedan idag när vi stod o lagade mat. Sträckte hon upp armarna till mig och sa min mamma. Hon har varit så pussig idag. Så har nog fått mer pussar idag (frivilliga) än någonsin! Passade på att ta kort på när hon ville pussa på "sin mamma":)

 Våra små älsklingar. Baltarzar följer alltid nu mera med oss till landet. Han går så bra ihop med kattungarna och nu går det även bra med de stora katterna. fast han är inte helt övertygad om att hunden är super snäll. Men snart inser han nog det med.

 Ute och går med sin katt.

 Första teckningen vi fått hem från dagis!:)

Slutade tidigt idag. Redan halv 12. Hämtade hem min busunge och hon somna kl 12. Så passade på att plocka undan lite, äta lunch o plugga. Men hann vila 20 min med för hon sov i 2h. Fruktansvärt trött tjej! Lagade köttgryta idag till Pixie o Emil och qvorngryta till mig. Tog 2h att laga deras gryta..men Pixie åt och sa mmm. Ni som känner henne vet om att Pixie är väldigt kräsen. Så då hade jag lyckats. Sen har vi lekt Pixies favorit lk just nu. Finng mamma! Så vi springer runt med varsin docka o håller varandra i handen. Springer runt igenom varje rum och Pixie skriker av skratt. Motion får man ju iaf;) Finaste Anna Karlsson kom förbi åt mat och Emil var så gullig som gick o köpte kakor till oss. han visste inte vad vi ville ha så han kom hem med 5 olika styck kakor...men de tog slut fasten emil inte ville ha o Pixie bara åt några tuggor..körde på min fredag idag;) 

imorgon måste jag plugga ordentligt för har religion prov på tors. Läst igenom lite idag. På tistag har jag yttligare prov och på tors är det nationella i svenska igen. Mycket Plugg..Men faktiskt inte allt för långt kvar, tiden rusar ju iväg..


Lovet är över.

Som vanligt går det så fort när man har ledigt. Denna vecka har verkligen rusat förbi. Bevis på att vi haft det kanon kanske. Men tråkigt att det är över. Imorgon börjar skolan och dagis igen. Som tur var så fick jag hjälp av  farmor Annelie att frosta ur frysen idag. Vi kalka även ur kaffebryggaren och skrura kylskåpet. Sånt tråkigt man måste göra ibland. Tvättdag idag och har bara handukarna kvar att tvätta. Himla skönt! Vi passade även på att åka och storhandla för exakt hela veckan så vi slipper det sedan. Och även storstäda. Har rätt mycke i skolan nu. Så känner att det är ganska skönt att få det gjort så man bara behöver hålla efter städningen.  Vi avslutade dagen med att gå en promenad. Pappa Emil drog vagnen och jag skulle gå jämte och hålla Pixie i handen. Älskar min familj!<3


Höstlov.

Pixie och jag har höstlov. Skapligt skönt måste jag säga! Kan ju skriva lite kort om vad vi gjort. Det är ju "bara" onsdag. Fy veckan rusar fram snabbare än vanligt..

Måndag: Gick vi till Pernilla o Vinga kl 8 på morgonen för massa bus. Lekte ute i lekparken. Sedan kom Lollo och Sixten och busade lite till med oss. Sedan gick vi en promenad ihop. Pixie somna när vi gått klart typ, så bar upp henne. Någon knacka på dörren och det var min mamma. Vi fikade under tiden Pixie sov. Sedan så åkte vi och storhandla ihop.

Tisdag: Pixie o jag storstädade hela lägenheten. För att sedan möta upp Elisabeth och Hampus. Spenderade 4 timmar på Alv. Massa bus och vi såg även 2 pippi teatrar och 1 Emil. Tyvärr så vakna Pixie när jag bar upp henne från bilen. Så hon sov ingen lunch den dagen. Men vi lekte i hennes rum tills det var dax att göra mat. Hon har ett eget förkläde på sig då. När hon var mindre var det svårt att laga mat utan att hon blev gnällig. Men nu älskar hon att stå på en stol och röra i grytorna och hjälpa mig. Hon somna redan kl 6 på kvällen.

Onsdag: Pixie ville duscha på morgonen. Så hon tog en tidig dusch 10 över 6;) Sedan mös vi framför tvn en stund. Tills Pixie kom på att vi skulle ha ägg. Då kokade jag ägg till oss. Hon åt upp ett helt. Sedan har vi roat oss med att springa. pixie säger: mamma finng. Då hon vill att jag ska springa. Så jag springer och efter mig har jag en tjej som skriker av skratt. Vet inte varför hon tycker det är så kul att springa och jaga mig. Men söt är hon! Vi har lekt massa i hennes rum på morgonen. Så skönt att hinna ta sig tiden. När man ska till skolan hinner man inte ordentligt. Vi måste ju vara klädda och klara till kvart i 8. Njuter av lovet! Sedan gick vi till Alv. Idag följde Vinga och Pernilla med. Massa bus blev det för barnen! Tyvärr så ramlade Pixie i lekparken och slog sig i munnen:/ Läppen spräcktes lite och den är dubbelt så stor:( Hatar när hon slår sig. Mitt hjärta blöder då, fy! Snart får vi besök av farmor, Mormor ulla och morfar tore.

Torsdag: Pixie ska till dagis då. Dels för att inte var borta exakt en hel vecka och komma ifrån. Så att det inte blir jobbigt nästa vecka när jag går i skolan igen. Man har rätt till 5 dagar om året där man kan ha dagis fast man igentligen inte behöver. Utnyttjade 1 dag då emil åkte till norge. har en förälder ledigt från jobb/skola får man inte ha barn på dagis. Så tänkte ta en sådan dag imorgon. Hon har pratat om dagis, hennes vänner molly och kajsa.

Fredag: Ska vi åka till hultsfreds badhus och bada. Elisabeth och Hampus ska med oss. Pixie älskar att bada. Sedan ska vi till horn för att spendera helgen där. På lördag så kommer mina mor o farföräldrar samt föräldrar dit och äter mat.

RSS 2.0