nyår.

Detta år har gått i rasande fart. Förutom att ha firat födelsedagar, en mysig jul, så har jag fått ett jobb. Vi har börjat leta hus och såklart njutit av vardagen. För även om guldkant är kul så är ändå vardagen ihop med familjen den bästa. Nästa år så hoppas jag på att få en fast anställning, köpa hus och börja träna. Sen små utflykter med familjen. Vilket vi startar det nya året med redan nästa vecka. Då vi åker till Stockholm för att gå på Disney om ice. Först och främst hoppas jag på god hälsa för alla nära och kära.
 
Efter dagens pannkaksfrukost tog jag en kort promenad med en saknad vän Anna. Min syster Anna och barnen kom för vi skulle åka snowracer med barnen. Zoey hann dock somna några minuter innan de kom. Så jag och Pixie följde med. Sen hängde de med oss hem för lunch. Jag och barnen tog sen en kort promenad med min vän hanna. Undertiden har vi haft ett långkok på. 
 
Dagens nyårsmiddag blev köttgryta, pressad potatis och stekt brysselkål, och en tomatsallad. Vegetarisk gryta till mig. Efterrätt blev bananglass och bär med nobless till. Bananglass är jätte enkelt! Mixa frusna bananer med lite kakao och lite mandelmjölk. Ät direkt. Vi firar nyår hemma med familjen, mjukiskläder och film. Vi tackade nej till middagsförfrågningar i år. Vi kände för att bara vara vi och ta det lugnt. 
 

måndag.

Efter en skön ledig helg ihop med familjen, så var det imorse dags för Emil att jobba några timmar. Jag byter av honom i eftermiddag. Han jobbar imorgon med, och jag med så då ska barnen till dagis. Annars har de haft lov sen den 19 dec och har det till den 8 jan. För då börjar Emil att jobba igen. jag är ledig ons-tors denna vecka. Älskar att vara ledig ihop med min fina familj. Nästa vecka tog även jag föräldraledigt nån dag, så jag jobbar endast två dagar den veckan. Sen blir det som vanligt igen. 
 
idag ska vi kolla på huset vi kollade på för två vekor sen igen. Det är något med det som gör att vi inte kan släppa det. Vi ska se om vi får samma känsla idag. Dock är det för dyrt för det skicket, är en hel del att göra med det. sånt som kostar mycket. men som sagt vi får se. Springer det iväg ännu mer så är det kanke inte värt det. Vi vill ju kunna göra saker och inte behöva kolla på vad saker kostar jämt mm. man vill ju kunna leva med. rättt hus kommer att komma, nån gång.
 
Jag hatar kylan. gillar verkligen inte att frysa. jag är jätte frusen av mig. och nu när det är så kallt så är det jätte jobbigt. sitter med min värmefilt om kvällarna. Hoppas vintern försvinner fort. 

julen.

Vi vaknade upp hemma tidigt på julafton. Kl 6 var barnen i full gång med att öppna julklappar, de hade kommit till både strumpan och under granen under natten. Barnen var i extas och lekte med nytt och testade nya plagg. Vi köpte mycket eftersom vi var i ullared. De fick hälften av vårat på morgonen. 
 
Sen åkte vi till horn där vi åt julfrukost. Barnen öppnade flera paket och i år var det snabbast vinner som var viktigt. Vi åkte till Emils farmor för julmat. Och där väntade fler paket för barnen. Vi åkte hem till min syster sen. Där väntade min släkt och vi hade en trevlig em/kväll. Tomten kom och barnen som kollade pm någon fattades, blev nästan blyga när de insåg att alla var kvar. Lyckat! Flera paket öppnades och våra barn fick så mycket fint under dagen. Min älskling skämde även bort mig ordentligt. Vi somnade nöjda, vetskapen att vi lyckats göra deras dag sådär pirrig och förväntansfull som när man själv var liten. Härlig känsla!
 
Dagen efter tog vi det lugnt och då såg de vad de faktiskt fått. Snön kom ju på julaftonen med. Så vi hade bråttom ut för att åka pulka och snowracer. Vi åkte till horn för att fika. Barnen  sov kvar där. Då Emil och jag skulle gå ut. Vi gick ut i maj senast. Så vi var sugna. Kvällen blev lyckad och det var jätte kul. Vi var hemma till innan två. Jag däremot gick upp halv 8..och jobbade till 4. Det gick bra för mår aldrig dåligt dagen efter, bara lite tröttare. Barnen önskade sova kvar en natt till. Emil och Ellen hämtade mig och vi åkte och åt mat ute. Sen kom Simon och åt gott med oss och vi slötittade en serie. Vi sov ut. Kunde sova till 8:45 och var så skönt med en rejäl sovmorgon! Men nu saknar jag våra små. Var länge sen jag var ifrån dem såhär länge. Vi ska köra hem Simon och hämta emelie och Johan för idag ska vi fira julen i horn och dela ut dr sista paketen. Och pussa mina älskade barn!!

ledig dag.

Idag har vi storhandlat ordentligt på morgonen. När vi gick ut ur butiken strax efter 10 började folket fyllas på. Så vi åkte nog rätt tid. När vi lastat av mat hemma. Åkte vi vidare till andra vi. Vi träffade en släkting till Emil och lekte med hennes dotter. Efteråt åkte vi till horn för barnen skulle dansa runt granen med son farmor. Vi bytte bil och åkte hem. Jag bakade och Emil städade. Sen kom barnen hem. Pixie sover och zoey somnar nog snart. Imorgon börjar jag 4. Så vi hinner umgås under dagen :-) 

fartfylld dag.

Dagen gick fort på jobbet. Butiken är full av folk nu innan jul. Så vi har mycket att stå i. Det betyder att tiden går fort.
 
Vi kom hem halv 2 och strax efter 2 kom pixie kompis. De har börjat leka själva hos varandra. Vi busade och höll i gång. Sista halvtimmen dansade vi till Sean banan, tjejerna tycker han är så rolig. 
 
Ikväll har jag och Pernilla gått på Tomtenatta. Hitta en kjol till pixie. Har köpt alldeles för mycket julklappar till barnen..över 20 var. Men enkel kläder med..var nog att det sprang iväg i antal på ullared. Hennes födelsedag. Är redan klar med. Och Disney in ice biljetter köpta. Nöjda barm lär det bli. För de får ju av så många fler med. Hittade även ett par jeans till mig. De jag köpte förra vintern, varav ett par har lappar kvar..kommer jag inte i. 4kg gör skillnad!:-( i januari ska jag köpa träningskort på friskis, och skärpa till mig med fika på jobbet. Hemma är vi rätt noga med sockret. Vill ge mina barn nyttig, vällagad och hälsosam mat. Saft mm känns så onödigt och inget de ens ber om längre. Men jag själv fuskar på jobbet..så där ska jag skärpa mig med. Såklart äter vi lite gott hemma med. Men i små mängder. Barn äter ju det vuxna ger, och de älskar smoothie gjord på bara bär banan och mandelmjölk. Men en glass nån gång eller två i veckan slinker ju ner. Bara grunden är varierande så har man vunnit mycket i mående. Märker direkt när jag "unnar" mig bröd. Blir helt svullen. Jag känner fort när jag slarvat lite väl. Mår bättre när jag äter bättre. Så är det. Men är för svag för godsaker. Dock brukar träningen göra att jag tänker att det är onödigt. Men den har jag inte orkat med på bra länge..

påbyggnad

Byggde på med fjärilar idag och fyllde i kuseduller med blad mm. En sittning kvar för att bygga ihop allt till en helhet. Pixie blomma och namn är på andra sidan benet. Så nöjd! Våra middagsgäster fick avboka då deras son blev sjuk. Men Anna och toye med barnen kom och åt istället. 

letar

Vi letar ju hus dom ni säkert förstått. Kollat på 5 hittills och har två som vi ska kolla på så småningom. Vi kollar på olika, på landet, centralt, stora, små, moderna, gamla, fristående och radhus. Hittills har jag fastnat lite smått för två. Men vi har inte fått samma känsla för nått än. Dessa som vi har kvar att titta på snart är ett litet, då menar jag litet. Men charm med kakelugnar mm. Stor trädgård. Det andra som är betydligt dyrare, över vår gränd nästan. Det är stort, luftigt med väldigt 50-tal så lite att fixa med båda husen. Det lilla ligger.lite utanför men med promenad avstånd och det stora ligger i väldigt bra läge för skola mm. Dock liten trädgård. Vi kanske inte faller för nått av dem. Då är det bara att vänta på att det rätta dyker upp. Tar tid att hitta rätt.
 
Vi gillar vår lägenhet, den är stor, vi trivs. Det stora minuset som gör att vi vill flytta är att den är så lyhörd. Det blir så jobbigt i längden. 
 
Nått jag fick höra när vi vänta pixie var att vi var för unga. Och vissa unga klarar kanske inte av ansvaret fullt ut. Men det finns även äldre som inte gör det. Föräldraskap kommer inte med en ålder. Det är mer personligheten. Alla är vi olika föräldrar och med olika barn. Sen dessa kriterier men fått höra, gör ditten och datten innan. Det finns ingen mall för vad som ska göras innan. Skolan blev klar, jobben finns och jag valde att vara hemma mer än ett år. Med mitt jobb så får jag många timmar ihop med dem, plus att jag inte jobbar fullt. Så för oss har det inte varit nån andledning att vänta. Våra barn har allt man behöver. Och vi får så många år med dem. Tycker det är så mycket värt. Så jag är snarare stolt över att vara ung mamma. För jag vet att jag ger dem allt och lite till. Sen vi fock zoey ned så har folk blivit duktigare på att inte tycka och tänka. Ett liv slutar inte för att man får barn. Mitt har tvärt om börjat. 

kalas

Dagens tema har varit kalas. Först ut var det ett kalas på leklandet för pixie. Hennes vän estelle höll i ett roligt kalas. Pixie var där själv en stund. Under tiden sov zoey middag. Sen åkte Emil och jag dit med henne med för att busa. Nöjda och trötta tjejer. Vi åt middag hemma och sen åkte vi och fikade i storebro. Min bror David fyller år idag. 

bad.

Tanken slog mig på jobbet idag att vi slutar samtidigt denna fredag. Skickade ett sms till Emil och fråga om vi skulle bada. Hämtade tjejerna strax efter 2. Nu är vi strax hemma. Vi har haft en mysig eftermiddag i hagadal. Barnen har badat och vi har åkt massa rutschkana! Det blir dock lite sen middag och mys framför bolibompa. Dessa lediga helger<3 

julspel.

Efter sångerna hade de ett julspel.

luciatåg

Våra älskade tjejer hade Lucia firande ikväll med dagis. Alla barnen var så duktiga. Och riktigt imponerad av fröknarna som lärt alla allt. Självklart blir man extra stolt som föräldrar när man ser sina barn stå där framme. De sjöng och var med o mina tårar var nära. Är nog som Emil säger att jag är lite blödig. Men oj vad mammahjärtat svämmar över ibland. En riktigt mysig kväll och flera av våra kära var med och såg. 
 
Nu somnar även zoey. Så jag ska njuta av massa god ost framför Ernst. Imorgon har jag bytt pass med en tjej. Så vi slutar 2 både Emil och jag. Skönt med en kväll extra. Då kan vi se pax ihop som pixie säger! 
 

Utkast: Dec. 09, 2014

Nu är vi lediga i två dagar. Vi har inget direkt planerat. Känns som både jag och barnen behöver dagar då vi inte gör speciellt mycket. Denna vecka är en lugn vecka med endast 3pass. Skönt ibland, och med tanke på nästa vecka som blir mycket jobb.

Igår hängde vi hemma mest. Rullade köttbullar till middag. Vi hälsade på min mormor en liten stund och fikade. Annars gjorde vi inte så mycket. Men tiden gick fort ändå. Pixie har känt att hon vill sova över själv. Det var länge sen hon sov över. Tror det var i sommras sist. Så nu har vi bestämt med farmor och farfar. Idag ska hon sova över och vi ska åka dit för en fika först.

stolt.

Vår stora lilla tjej! Hon dansade så bra på uppvisningen. Innan var hon som en studsboll, så förväntansfull. Hon gick in till ledarna och ville vara själv med dem timmen innan, de väntade på att det startade. Är så glad över att hon är så trygg i sig själv och säker. Känns skönt att veta att hon har den tryggheten i sig själv. Hon har funnit dansen och tycker det är jätte kul. Zoey sov aldrig middag, och tyckte det var mindre kul. Så vi fick åka vid pausen. Gick inte att hålla henne vaken så hon slockna 17:20.. Så blir nog en tidig morgon. Men vi ska ju inte vara på dagis fören halv 4, en timme. Så då har vi massa tid hemma innan. 
 
 

rocky road.

När jag sluta idag gjorde jag mat nästan direkt när jag kom hem. Zoey och jag åkte och handlade. Vi köpte julblommor med för tänkt på det ett tag, men har bara glömt bort varje gång vi handlat. Pixie ville så gärna hälsa på nån. Så hon hälsade på vår granne Erik en timme. Jag slängde ihop rocky road. En stor miss att ta mörk choklad...då får han visst allt för mig själv. Gott blev det tycker jag. Men gör jag om det får jag göra på ljus. 
 
Imorgon har pixie dansuppvisning!!

inte som jag tänkt mig.

Denna morgon blev inte som tänkt. Fick kraftig synaura och sen kom migränanfallet, har receptfritt från apoteket. Men måste boka läkartid, för får migrän oftare nu. jätte jobbigt för det håller i sig så länge. Det har inte släppt än. Men är i bita ihop stadiet. Dock känns det som man blivit överkörd när huvudvärken efter flera timmar gett med sig. 
 
Mitt dåliga samvete över att det kom när barnen var med mig. Men pxie förstår och brukar vara så snäll. dock blev hon besviken när jag sa att jag inte kommer klara av sången..Sjukanmält mig för först gången idag. huvudvärken har inte gett med sig på tre timmar, så vågar inte chansa. har alltid tajmat in på min lediga dag innan annars.Pixies kompis och hennes mamma som vi skulle gått med, erbjöd att hämta henne. Så hon fick gå på sången ändå. Men samvetet mot Zoey finns ändå kvar. Så nu ska vi läsa böcker i soffan och vila samtidigt som vi myser.

fredag.

Igår efter dagis och jobb tog vi en slappar stund. Tror vi behövde det allihop för vi var trötta. Barnen somna båda kl 7. Så det var inte konstigt att zoey väckte oss kl 5. Men jag hade ju tänkt se Ernst igår var visst trött för somnade innan 8 i soffan..vaknade med pixie jämte mig kvart över 10 och la oss i sängen. Så jag ångrar ändå inte att jag var tråkig och somnade igår. 
 
Idag ska vi gå på avslutningen på sången. Tror zoey orkar hålla sig vaken tills dess. Sen jobbar jag ett kort pass 15-20:15. Men Emil hinner hem innan, så barnen är lediga idag. 
 

helgen.

Jag var i Göteborg med några från jobbet i lördags. Vi åt massa gott och drack massa gott till. Vi avslutade kvällen med att se jill jonsson. Väldigt rolig lördag! Igår längtade jag hem. Men vi var hemma till halv 3. Emil mötte upp mig och vi passade på att storhandla. Barnen var i storebror eftersom Emil tränat. Vi hämtade dem och åt mat där. Innan vi åkte hem svängde vi av hos min farmor och farfar. Pixie älskar frost så vi beställde biljetter till Disney om ice i Stockholm och tåg dit. Samtidigt får vi hälsa på Emils syster och sambo. Tror även pixie kommer uppskatta att få göra nått med bara mig och Emil själv, för de är barnvakt till Zoey under föreställningen. Ska bli så roligt! 
 
Nu börjar julen krypa fram. Älskar när man får sätta upp ljusstakar och göra hemmet extra mysigt med massa ljus. Barnen har längtat efter chokladkalender och har redan öppnat första luckan nu innan 7. När pixie var mindre gav vi paket. I år önskade hon chokladkalender, så får se om jag gör paket nästa år när Zoey är lite större med. I år tyckte hon paket var så kul! 
 

RSS 2.0