Dagens slut.

Denna dag går mot sitt slut. Vi har haft en lång dag hela familjen. Det känns skönt när jag ser mina älsklingar sova skönt här i soffan. Och veta att vi är lediga imorgon. 
 
Emil fyller år och vi ska få fika gäster på kvällen. Och under dagen ska vi köpa present. Vi har inte fått till det innan. 

Rubrik.

Idag på morgonen kom min syster och hennes två barn. Barnen har verkligen saknat sina kusiner. Vi har inte setts sen Pixie fyllde år. Både Pixie och zoey gillar mindre barn. Speciellt Pixie, hon leker verkligen och älskar att ta hand om dem. Så att smilla fick stanna kvar en stund själv,  då blev Pixie jätte Glad. När de åkt hem var det lagom att gå till jobbet. Har 1 söndag i månaden som jag jobbar 13-17:15. Men var hemma 17:15 för kunde stänga direkt vid 17. Vi åt mat som Emil lagade under tiden. Sen gick jag till träningen. Bara fått till 2 pass denna vecka. Verkar som jag får nöja mig med 1-2 pass istället. Jobbet, fotbollen och vardagen är nog att få ihop. Så jag får sänka önskemålet 2-3. Eftersom vi jobbar om varandra kan jag inte träna fm som jag annars har tid till. Barnen skulle inte kunna följa med. Men i vår får vi cykla lite. 
 
Nyligen börjat med hit, och så himla kul och jobbigt! Lär känns i benen imorgon. Och jag får försöka få till nån kort löptur emellan annars. Dock blir denna vecka lugn. Men hoppas jag kan träna söndagen iaf som jag bokat in mig på. 
 
Det är nog bäst att sova. Jobbar hela dagen imorgon, istället för mitt kvällspass. Så b

Dop.

Vi är just hemkomna från dop. Min vän Pernillas yngsta dotter Elisia döptes. Jätte gott. Mysigt och trevligt. Barnen lekte och sprang hur mycket som helst. Så de somnade lätt ikväll. Vi åkte 19:15 från fikat och zoey somna nästan direkt när vi kom hem. Annars så är det min jobbhelg. Längtar efter nästa helg då jag är ledig. 
 
Alla barn som ville fick komma fram och sjunga blinka lilla stjärna i kyrkan. 
 
Pixie fick gå på stan själv och fika ihop med vår vän Anna och hennes son idag. En väldigt nöjd tjej mötte jag efter jobbet. 

<3

Älskade syster. 

:-)

 

Gränsö.

Igår åkte min syster Lina. Mamma och jag till Västervik. Vi gick lite i affärer och lunchade på tant grön. Sen åkte vi till gränsö spa. Alla fick varsin behandling och vi kollade in relaxa. Åt supergod mat på kvällen och drack gott. Och avslutade med relaxen. En jätte härlig dag! Idag åt vi en god frukost och gick sedan till relaxen. 
 
Möttes av mina älskade tjejer hemma. Och vi fikade på goda muffins som de bakat hos sin farmor. Emil var iväg på mat med laget igår med. Så båda två tankade ny energi. 
 
I fredags gick jag och Pixie på Kalle dicot. Det var jätte uppskattat. Så denna helg har varit toppen. Och efter 3v träningsuppehåll, så ska jag träna ikväll. Som jag längtat. Testade i tis och blev värre. Men nu känner jag mig piggare, så hoppas jag 

Barnkalas.

Igår hade Pixie sitt barnkalas. Hon och jag åkte och handlade inför det på morgonen. Vi passade på att handla inför veckan då med. Står lite still med middagstips. . Så tipsa gärna. 
 
Vi förberedde sen inför kalaset. Hon bjöd på kycklingben, spindelkorvar, grönsaker och frukt på en planka. Glass med maränger och strössel efteråt. Sen blåste Emil och Pixie upp ballonger på varje godispåse med barnens namn på. Alla 12 barn hon bjöd kom. Och två föräldrar stannade.  Ett lyckat kalas. 
 
Vi behövde luft efter middagen. Och gick förbi Anna och Jonas för en kvällskaffe. Mysigt. 
 
Idag blir det styr här hemma. Pixie fick ju massa fint igår. Vi har ett berg med både ren och smutsig tvätt. Och lite luft ska vi nog hinna med innan det är dags för em/kvälls jobb. Och tjejerna är sin timme på dagis innan Pixies dans börjar. 

6år.

Tårtan bakad av Emils farmor.
 
Helgens sjukdomar gick över relativt fort. Zoey börjar frisk på fredagen mer eller mindre och smittfri på lördagen. Då tog dock Emil över. Jag slapp magsjukan men fick feber och förkylning. Pixie blev med förkyld. Min hosta håller i än, speciellt om nätterna. Men skönt när familjen är frisk. Dock har jag inte tränat på två veckor. Vilket känns jobbigt..nästa vecka ska jag börja lite lugnt igen. Och hoppas jag är mindre hostig och förkyld då. 
 
Pixie fyllde 6 år i tisdags. Vilken stor tjej vi har nu. Hon blev firad och fick massor av fint. En lyckad dag med andra ord och en nöjd tjej. 
 
Ons och tors har vi inte hunnit mer än jobb och förskola. Idag börjar jag 16, så vi har dagen ledig. Imorgon är det min långlördag. Och på söndag är det barnkalas. 
 

Vabb.

Eftersom jag jobbar med livsmedel. Speciellt idag. Så valde jag att vabba. Pixie och jag stack och handla strax efter 7, proviva, glass mm. Sen kunde Emil åka till jobbet. Zoey har inte ätit nått idag. Endast druckit och ätit pytte lite glass på morgonen. Hon sov även 2h o vakna med feber som försvann. Inget kräks sen tidig morgon. Bara dålig i magen på em. Febern försvann lika fort och hon piggnade efter sovningen. Jag vabbar imorgon med. 
 
Att vara hemma med ett barn som är tröttare och ett som har energi åt 3 till...ja det slutade med att Pixie fick cykla en sväng och zoey sitta i vagnen. Men hon blev sugen på lekparken hon med. Alla piggnade till efter frisk luft. Och de har lekt i em. Hoppas verkligen detta var en snabb omgång som gick över såhär fort. Och att ingen annan i familjen drabbas inom den närmsta tiden. Håller tummar! 
 

Och där kom den..

Igår kväll kom magsjukan hit. Vår lilla zoey drabbades. Och en vaken natt för mig mer eller mindre då hon behövt kräkas en hel del..vi får se hur dagen är idag. Vem som tar vabbningen ( och tvättbärget). Tar gärna det då vi gick upp halv 5. Hon har ju spytt ner hela sängen så vi hade inget kvar där tillslut. ( även kuddar och täcken).  Får se när Emil och Pixie vaknar. Väcker dem senast halv 7 för o bestämma. Och hålls tummar och tår att detta går över fort! Jag som längtat efter helgen..vi som planerat massa. Men så blir det ju ibland. Hoppas bara alla är friska nästa vecka på tis när Pixie fyller. 

Trött och sötsugen.

Trött och sötsuget går hand i hand för mig.. Det känns att man jobbat mycket. Ligger efter hemma med och eftersom vi går om varandra jämt så har man lite vi tid. Mina jobbkvällar och Emils fotboll och när tiden finns, min träning tar kvällarna.. Igår däckade jag i soffan strax innan 9. Efter att ha tryckt i mig massa glass...Idag gör jag likadant, förutom att däcka i soffan.
 
 I måndags hälsade vi på farmor och farfar. Sen en tur till morfar och hans sambo. Barnen var hos pappa under tiden. De var inte sugna på att hälsa på flera.
 
Blev en skön promenad och heldag med min fina vän ullis i tisdags. Och sen somnade jag ju i soffan på kvällen som sagt. 
 
Idag har jag jobbat hela dagen. Och jag saknar mina barn så mycket. Fy för att behöva lämna iväg dem! Som jag nämnt innan har ju inte Pixie viljat vara på dagis det senaste halvåret. Nu är det inte lika ofta hon panikgråter utan mer tryckande lämningar. Så i tis när hon ville gå på barngruppen. (allmän förskola) jag ville verkligen inte. Hade talat in att de skulle vara lediga. Då blev jag ju förvånad när hon plötsligt säger att hon vill. För visste att jag ska jobba ons tors o fre. Alltså lite tid ihop innan helgen. Dock min lediga helg! Som jag längtat. Hur eller hur fick jag svälja min känsla i tisdags..eftersom vi jobbat på att få henne att vilja gå. Kunde jag ju inte säga nej. Fick ju vara positiv och glad. Men gjorde inget annat än och sakna sönder...hoppas hon väljer att vara hemma på tis, jag har noll behov av 15h. Men jag lyssnar ju såklart in barnen. Påverkar inte utan det är eget val. Tycker det räcker den andra tiden men varannan vecka blir det ju bara 2 dar förutom mån timmen. Fast det behövs ju inte mer. Vi umgås ju med folk och tiden att bara vara är lika viktig tycker jag. Och att få umgås med sina barn. Det är ju det bästa som finns! Jag saknar stimmet som blir när de kommer ihop sig, det känns så naturligt. All kärlek. Allt prat, det är så tråkigt utan dem. Och ja jag måste sluta räkna timmar. Utan inse att det såhär. Man är ifrån dem man älskar mest. Jobb, skola och dagis är sånt som hör till. 
 

RSS 2.0