Glass..

Min stora svaghet är glass. Då menar jag verkligen en STOOOOOOOOOOR svaghet..Köpte en låd amed 20 glassar  för en vecka sen. har typ 3 glassar klvar..ärter 2-3 om dagen! SKÄMS. Men det ska dröja jätte länge innan jag köper glass under vardagar igen!

I onsdags så lunchade vi med Hampus, Elisabeth och hennes svärmor. Hon är den jag tycker mest om från vår föräldragrupp. Trots ålders sjillnaden på nästan 25 år. Vi tänker lika i många saker och barnen trivs! Idag var vi på ungamamma gruppen på bvc. Var trevligt!

Så nu när Pixie har somnat gör jag som de flesta andra kväller. Äter nått gott..sitter vid tv och dator. Men min ögonsten sover inte mer än 20 min inne under en hel dag..för hon sover hellre i vagen. Så jag får passa på att bara slöa lite då på kvällen istället.

Maaaa...maaa<3

Nu har Pixie börjat med att säga maa..maa. Vet inte om hon är helt medveten om att det är jag. Men hon kollar på mig när jag säger mamma. Är så sött! Och hon har börjat låta som en motorsåg. Bruuumm! Min ögonsten<3

Vi har gått en lång promenad, lunchat (potatismos o korv för Pixie) och nu väntar vi på att Lina och Julia kommer för de har en inställt lektion.

Helg..igen!

Veckorna går i så grymt fort..känns som nån dag och sen är det helg igen! Men det är ju roligt, betyder mer Emil tid för både snuttan och mig. Idag ska vi till min kompis Anna och Jonas. Vi blev så sugna på att göra halv 8 hos mig tema. Så idag bjuder de oss på middag..vid halv 8! hahah. Och nästa månad bjuder vi tillbaka, och så kör vi så en gång imånaden. Skönt att komma till ett dukat bord och lämna disken efter sig;P Ska försöka hinna med ett träningspass innan, slutar ju vid halv 7. Så borde nog hinna!

På lördag ska jag se om Pixie vill gunga. Hon lyckas alltid somna när jag tänkt att vi ska till en lekpark. men håller hon sig vaken så blir det nog att gunga. PÅ eftermiddan så kommer Faster Emelie och (Johan?), det var ett tag sen vi sågs sist. Och på söndag spelar Emil sin sista match för ett tag framöver. Så mormor följer med oss på babysim. Mysigt!

hm..

Är så sjukt trött..känner av min sömnbrist så här mot kvällen. Men att vakna upp jämte Pixie som ler och är underbar gör en pigg. Men när hon somnat så känner jag verkligen hur trött jag är. Får jag 5-6 timmar bra sömn så är det bra. Men självklart så är det värt all sömnbrist i världen att få vara mamma. Vet ju att det liksom blir bättre sen, tänk er när hon sover hela dagarna. Och att jag vill att hon ska vakna?!

Simmade igår med Anna k och Ullis, var år o dar sen sist. Så grymt skönt med bastu! Passade även på att storhandla rejält, (barnmat) så nu trillar det nästan ur skåpen. Var borta i lite mer än 2 timmar. Men det gick jätte bra! Hon var hos mormor, morfar o alla andra som bor där. Och idag har vi varit på Epok med tre kompisar till Pixie: Oliver, Hampus och Nova. De hade jätte kul i lekrummet. Men som vanligt glömmer jag ALLTID kameran! Har inte haft med den EN enda gång...!! Så skärpning nu!  Imorgon ska vi på babysång. Får försöka ta med den då.

Vet inte vad jag ska köpa för mina födelsedags pengar..antingen en filmkamera. Då kan jag filma första julen, o stegen mm. Men samtidigt går det ju att filma på kameran vi har. Eller ett halsband där det står Pixie( ska jag göra hur eller hur nån gång.) och massage?

19 år, ett år närmare 20.

Då var allt födelsedags stök över. Men ack så nöjd jag blev! Började med en fika med Sylvia i veckan. Senare så slog jag och Hjördis ihop våra kalas i horn under lördagen. Matpajer och god fika. Och massa paket!

Jag hade öppet hus med fika under dagen igår. Även massa gäster och paket där. Så är massa vackra blommor, Pengar, smycken, nagelack och skönhets saker men även en jacka rikare! Och får ju inte glömma att nämna att jag och Pixie ska även ut och cykla, Nu när jag fått en cykelstol. Fattas bara en hjälm som jag får fixa under den närmaste tiden. TACK OCH BOCK! :)

Hus eller lägenhet?

Vi vill flytta..till något större. Så att Pixie får ett eget rum. Det bäste vore ett hus. Eftersom båda är vana vid det. Det blir lätt att lägenheter inte känns lika..ja fria. Så igår kväll tog vi oss en titt på ett fint hus. Han skulle resa och ville hyra ut det. Bra läge och mysig trädgård med massa frukt träd! När vi klev in i huset, fick vi båda känslan av att det var mordernt. Ljust och mycket vitt, öppna ytor och fint kök. Nackdelen var att rummet som skulle bli Pixies var väldigt litet, likaså sovrummet. Vi vill att Pixie ska ha det största rummet och inget av dem kändes särkilt stort. Men på ett sätt gör det inte så mycket för det var väldigt mycket öppna ytor överallt! Men även källaren var ett minus..hade han gjort i ordning den så skulle det vara ett stort plus. Var ett rum han börjat att göra i ordning. Men det slutade istället för en stooor garderob. Garaget var gigatiskt likaså tvättstugan. Man vill ju inte kosta på någon annans hus, även om man hyr det.

Vi får se helt enkelt. var flera stycken före oss som kollat. Och säger alla andra nej så kanske? Men samtidigt så blir det exakt på kronan att vi skulle fixa det med. Och det känns inte jätte roligt att man måste leva inom en sträng budget. Men vi ska ta oss en funderare ikväll och bestämma oss. Annars så flyttar vi till en trea snart. och längre fram i sommar eller när jag gått klart skolan.. så hyr vi hus. Och när jag fått jobb så kan vi köpa ett mysigt hus. För vill inte att Pixie ska bo hela sitt liv i en lägenhet. Inte för att det är fel. men känns skönt att hon får en trädgård att springa fritt på, en egen sandlåda och gunga.

Står!

Idag så ställde sig Pixie upp helt själv! Hon satt i en stor låda som farmor har. Tog tag i kanten och ställde sig upp. Utan hjälp och allt! Tiden går så sjukt fort...rusar verkligen iväg. Snart har jag en dotter som kan gå..och cykla..och prata och köra bil?! Känns som så iallafall. Och jag är världens stoltaste!<3

Helg!

Nu är det helg...igen! Shit vad veckorna springer iväg. Idag har jag haft Lina och Julia på besök hela dagen. Emil och jag tjocka oss på Sibylla. Gött! Och om några timmar jag till Towe o gratta henne. Stannar dock bara 2 timmar. Pixie ammar fortfarande o vill inte låta henne vara ledsen o sakna bröstet.

Hon har förövrigt svullet tandkött där nere, så kanske dyker upp en tand inom några veckor! Förklarar varför hon är så sjukt mammig på kvällarna o vill sova tätt tätt intill? Behöver tröst när det gör ont..snuttan. Lördagaen spenderas i horn, lite kräftor senare på dagen. Och söndag ska (vi?) ut till huset en stund. För senare är det babysim. Så mysigt! Vi turas om att busa med henne i vattnet och hon trivs verkligen:)

Full frys!

Det blev en riktig bakdag igår. Blåbärsmuffins, Godismuffins, jordgubbsgrottor ( ist för hallongrottor) beskiver, kokoskakor och även rosenbullar! Smakade inte en enda kaka..utan frös ner till min födelsedag. Fick även hjälp med att tvätta, dammsuga och Ulla gick promenader med Pixie så jag kunde baka. Idag är Pixie 7 månader! jag älskar mitt liv<3

växer..

Hjärtat växer så det knakar! 7 mån på tors, 70 lång o väger nu 7,390kg!:D Idag har vi haft fullt upp..Först kom Ellen med 2vänner. De hade köpt med sig god fika, Pixie tyckte det var roligt o få några nya att kika på!
Blev en promenad så hon fick sova en timme. Sen kom pappa o åt sin lunch hos oss. Pixie o jag gick ner till stan igen. Bvc träff o prat om dagis. Sen så mötte jag upp "tjejerna" o köpte paket till Towe som ska firas på fredag.

Så imorgon får jag ta en tvätt/ städ/ o bakdag! Farmor Annelie och Mormor Ulla kommer in o umgås med oss. Så kommer nog få massa gjort! Anna K kommer även en stund på morgonen:) men nu ska jag natta hjärtat<3

Västervik en snabbis..

Igår åkte jag o min syster till västervik en snabbis, vi var bara där i knappt 2 timmar. Dels för att vi skulle hämta hennes son efter skolan. Och dels för att jag åkte för första gången utan min andra hälft Pixie..få sjutton vad jobbigt det var till en början. Men kunde gå i lugn o ro i afrfärena..så fick med mig en limegrön jacka och en rosa halsduk likanade sak till min skatt. Men vi åkte även själva bara för att Pixie o Emil skulle få egentid. Första gången jag lämnat dem själva en längre stund. Det verkade som om de hade väldigt mysigt, och när jag kom hem som Pixie!

Sen så tog jag med mig Pixie o Simon och gick till min mormor som fyllde år. Lite tårta o så, sen gick vi hem igen. På kvällen kom Ajdi:) Länge sen vi sågs och Pixie blev alldeles lugn, för hon satt o kollade på henne nästan hela tiden. Hon ville inte somna igår. Men när jag o Emil la oss jämte henne på varsin sida, klappade på henne så somnade hon<3

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske ut till min syrras hus o fika och sen ett pass på friskis. Men vet att jag saknar Sylvia något enormt!

God morgon.

Dagen börjar som vanligt vid 5..några dagar har hon sovit till 20 över..men verkar vara slut på det nu! Låg o myste ett tag, tills Pixie tröttna. Snart blir det gröt och senare amma för att somna en liten stund. Om vi har tur..min älakade vill knappt sova på dagarna längre. Får vara glad om hon ens sover en timme uppdelat på en hel dag!

Idag blir det babysång, det drar äntligen igång igen! så hoppas hon uppskattar det:) Ikväll är det ett ryggpass på friskis som jag gärna testar. Min Emil är sjuk..så får hoppas han orkar va hemma med henne en timme. Och att varken jag eller Pixie blir smittade!

RSS 2.0