Njuter av lediga dagar!

Jag njuter av mina lediga dagar, men på något vänster så går de så fort..igår var vi hos Anna och Vincent kl 9 på morgonen. Vi lekte, matade får och lunchade. Tiden sprang iväg och när vi kom hem sov Pixie lunch. Då kom Ullis och hade köpt med sig fila. Sedan dök Lina upp. Efter att Ullis åkt hem så lagade vi mat. Gjorde storkok och frös in. Sedan bakade jag kanelsnäckor. Dock hade jag missat att köpa pärlsocker..och sist bakade jag bärmuffins. Så nu är frysen full med fika. Idag efter Pixie sovit lunch kommer hennes farmor. Vi ska gå till alv och sedan hem och laga middag. För i helgen jobbar jag fre, lör och söndag. Hoppas på fint väder! Så vi får många gäster.

Nya rutiner.

Nu när jag gått från skola till jobb, så är det nya rutiner. Men även en annorlunda vardag. Jag är i regel ledig två vardagar varje vecka, för att i stället jobba mycket helg. För Pixies del betyder det dagis max 3 dagar i veckan och att Emil hämtar och jag lämnar. Men jag lämnar kl 10 eller kl 11. och på fredagar hämtar Emil halv 3 istället för halv 5. Men sedan blir det ofta att jag får komma hem till lagad mat. Så i regel så blir det mycket mer egentid för Emil och Pixie. Mina lediga dagar planeras noga och oftast vill Pixie till Alv. Men när sommaren är slut så blir det flytt för oss. Vilket ska bli sååå skönt och jag längtar! Ska köpa lite nya möbler och vill inreda nu! Kommer dessutom vara så mysigt att bädda spjälsängen igen och plocka upp alla pyttesmå kläder. Kan vi inte bara spola tiden lite?! Men på lördag har vi gått 20 hela veckor. Alltså redan halva graviditeten. Den lilla sparkar oftare nu med.<3 Vad vore jag utan mina älsklingar?!

Midsommar.

Min första midsommar utan att fira med mina hjärtan. Jag ska nämligen jobba mellan 12-21 idag. Pixie och jag vakna strax efter kl 7 och gav pappa E sovmorgon. Vi har en mysmorgon. Ätit frukost och kollar på Pippi. Men åt även varsin glass nu på morgonen. Vi får ta vårt mys nu istället:) Pixie är så gullig. Pratar jätte mycket om bebisen. Drar upp min tröja och klappar på magen, om katten kliver på magen skriker hon akta bebisen! Hon säger god natt till bebisen och pratar om att den ska sitta i hennes knä sen. Och nu ville hon ge magen glass så bebisen skulle få smaka. Tror hon längtar efter sitt syskon<3


En dag ute.

Idag njöt vi av det fina vädret och spenderade massa tid ute. Vid kl 10 begav vi oss mot Alv för att se Pippi. Där träffade vi Sylvia, Pernilla o Vinga. Timmarna gick fort där och kl halv 2 gick vi hem. Pixie somna 10 över 2. När kl närmade sig halv 4 hade jag tänkt att väcka Pixie. Men istället råkar jag somna...inte likt mig. Men var visst lite trött. 20 över 4 vaknar jag av ett sms. Tur! Så vi fick på tok för sen vila. Men när vi vaknat till åkte vi hem till Vinga o Pernilla. Hade med oss vår middag och åt ihop. Sedan har barnen lekt i deras lekpark, badat i pool och blåst bubblor. Vi avslutade med jordgubbar och glass. Kl halv 9 åkte vi hem och Pixie somna kvart i 10. Allt blev sent, men så blir det ibland. Imorgon och på fredag jobbar jag. Emil O Pixie slutar tidigare imorgon och på fredag är de lediga. Det blir bara dagis två gånger denna vecka..och som mest tre dar innan Emil går på semester. Då är hon hemma helt i 4 veckor. Jag är ledig två vardagar och jobbar de flesta helger. Nu måste jag sova med min grymt fula t-shirt bränna...


Ledig dag.

Idag var min första lediga dag sen jag tog studenten. Pixie och jag inledde med en ta det lugnt och sov lite längre än vanligt morgon. Vilket var skönt! Sedan har dagen gått i ett. Först hämtade vi mitt stipendium nere i skolan. Efter lite andra ärenden kom min mamma in. Så jag åkte vidare till vattengympan. När jag var klar där köpte jag paket till lina och en pizza med mig hem. Glada ansikten av både Pixie och mormor. Dock fick jag inte pizzan jag beställt..så fick gå och hämta en ny och behålla den första gratis. Sedan åkte mormor hem och Pixie sov lunch. Efter en timme vaknade hon och vi satte oss i bilen. För min syster Lina fyller 15år idag! När vi firat klart åkte vi direkt hem gör att möta pappa E. Och drog vidare till kungsparken. Där var det dagis avslutning. 3 barn lämnar dagis och börjar skolan. Fröknarna var utklädda och Pixie uppskattade det inte alls.,hon blev rädd och höll sig till oss. Men sen efter vi ätit vår picknik. Hade barnen uppvisningar som de tränat på. Så sött! Imorgon är jag med ledig:) så vi ska till alv! Sedan är det dax för jobb igen!


Student!:)

Ja nu lider den 15 juni mot sitt slut. Jag har nyss druckit alkoholfritt bubbel med min älskling. Och ja, jag sitter kvar framför soffan till Sverige matchen. Dagen har varit kanon! Blivit så uppvaktad så jag är alldeles rörd. Fick dessutom stipendium! Jag och två till av alla treor fick från minnes fonden. Lärarna utsåg vem som var värd det det var på 5000! Kan ju säga att jag blev chockad att det var jag! Men glad för vi behöver rätt mycket nytt till lägenheten när vi flyttar sen. Men nått ska jag unna mig med. Har fått väldigt mycket hängt runt halsen och massor av fina paket och pengar. Tack snälla!:) vi firade med vänner och familj med smörgåstårta. Känner mig så omtyckt när alla är så snälla! Är jätte nöjd över mina betyg! 17 MVG, 12 VG, 5 G. Imorgon ska jag jobba bröllop! Från em till nattmaten. Och på söndag börjar jag på krön. Men nu ska jag äta choklad för jag har tagit STUDENTEN! Här har ni en bild på alla blommor.


Tandläkare.

Igår när jag hämtade Pixie från dagis, berättade de att det hänt en olycka. Hon hade ramlat emot ett cykelstyre. Undersidan på överläppen fick ett jack och det blödde massor. Men de trodde även att tänderna kan ha fått sig ett slag. Så jag ringde och bokade tid hos tandläkaren. Där vi varit idag på morgonen. Men stackaren ville inte, så hon har varit ledsen och gråtit. När vi var där gömde hon sig bakom snuttisen och var ledsen. Men tillslut fick de se läppen och tänderna. Läppen kommer att läka och tänderna såg fina ut. Men ville ändå ringa och anmäla det hos försäkringsbolaget. När jag lämnat av henne på dagis så sprang jag och köpte nya pärlor, klister örhängen där det även var små ringar i paketet. Hon får det för att hon var duktig, och att hon ska minnas besöket med bra känslor istället. Ikväll ska jag äta middag med klassen och vår mentor. Tänk att imorgon är jag klar! För då är det studenten..känns smått overkligt!


Sommar.

Det märks att det är sommar när vi är ute massor! Varken Pixie eller jag är sugna på att sitta inne när vädret är bra(inget regn). Här om dagen var vi ute och gungade, sedan gick vi till torget. Där båten, husen o sandlådan finns. Igår tog vi en cykeltur, eller Pixie gjorde det:) stannade vid torget och lekte. Så när vi är ute tills det är dax att laga middag, eller springer ut direkt efter middag och kommer hem lagom till kvällsmaten. Då är det sommar! Men en sak till.. All glass man "råkar" köpa när man ändå är ute! Vi stötte på Sixten och Lollo igår och i förrgår.


Syskon!

Som de flesta redan vet så får vår älskade Pixie ett syskon i november. Något vi är jätte glada över!<3 längtar väldigt mycket efter vår lilla bebis. Har börjat känna små puffar och längtar ännu mer till de tydliga sparkarna.


Student fotografering

Idag kom Ellen in till oss för att fota! Tack snälla. Blev massor av bra bilder. Lägger upp några så att ni får kika.



Fredag.

Det är fredag den 8 juni. Vilket betyder födelsedag för Simon och farfar. Men Simon firade jag igår kväll. Men det är även student för min syster Sofia. Jag har fixat alla prov och uppgifter så bra under detta år, så är jätte nöjd med betygen! Varit ett tufft år. Men är glad att det är gjort. Och längtar så dant till höst och vinter detta år. Snabb spola sommaren, tack! Vi hade bara svenska och dessutom fika. Så tog ledigt för mig och Pixie. Mysigare att umgås med min dotter. Vi myser framför tvn. Ska snart fixa frukost till oss. Sen ska vi åka till storebro på fm. Hjälpa till lite med pyntet. Utspark för syster kl 15! Kl 18 kommer Hampus hit och sover över. Pixie blev jätte glad!


Vattengympa

Idag var jag på vattengympa, träning som ska stärka ryggen. Hinner gå tre gånger till innan det är sommaruppehåll. Min mamma fick hämta på dagis, för hämtningen sker strax efter att passet börjar 11.30. Idag blir det tacos till middag:) gott om ni frågar mig! Får även middagsgäster, då Pernilla, Fredric och Vinga kommer på middag. Imorgon är det en ledig dag för alla tre. Det firas med 5 årskalas på fm, då kusin Vincent fyller år. Får se om min lilla tröttis vaknar inom en timme, så vi hinner hämta nallen och gummistövlarna som är kvar på dagis och köpa paket till Vincent.


Söndag

Helgen lider mot sitt slut. Kl är strax efter 22. Det är tid för mig att sova snart. Har hunnit med att kolla fotboll, grilla i horn, jagat och flyttat kossor. Men även handlat och fyllt upp med mat och middagar för veckan. Vi handlar bara 2 gånger i veckan. Skriver matlista för veckans mat. Sen tar ju vissa saker slut och på helgen köper man ju lite extra. Men vad tid det sparar! Kokade en stor gryta rabarberkräm ikväll. Mums! Dock är det nog slut imorgon, som Emil och jag äter;) men måste ladda energi till ett besök på em..till alv! Femte gången blir det imorgon, och hinner nog med ett besök med Emil o pixie i helgen med. Fast imorgon ska vi gå med Elisabeth och Hampus. God natt!


RSS 2.0