Lördag.

Vi åkte till horn i tors. Ätit massa god mat, spenderat timmar ute i den friska luften och umgåtts. Barnen har badat i balja ute. Lekstugan har kommit ett steg närmare att bli klar.

Idag åkte jag och barnen hem. Emil fick lite "fritt" från oss tills imorgon em/kväll. Men jag och barnen har haft en bra dag. Spenderat ett par timmar med min syster Anna och Vincent. Kollat fåren, hoppat studsmatta och badat.

Pixie och jag köpte varsin sallad på Ica och lite lördags godis. Vid 5 började båda bli trötta, Pixie bad om att få sova. Men mitt i skrev Ida och frågade om vi ville ses. Så vi gick till lekplatsen vid vimarskolan. Så istället somnade båda vid 7. Ska slappa vid tvn och äta massa choklad.. Mina små flickor!


Fula ord.

Fula ord är vad jag känner för nu. Orkar inte mer. Vill ha en bra kropp! Har ju inte ens hunnit fylla 22. Ska jag behöva ha så ont att jag vaknar på natten? Att det värker jämt och jag känner mig sur. För orkar inte. Men jag är så bra på att dölja det. För det mesta, nästan jämt. Den har funkat ett tag. I flera veckor. Men så gav den upp sakta med säkert igår, idag har den gett upp helt. Gör ont mest när jag går. Men känner av värken hela tiden. Men det är värt det. Vi fick vår fina underbara Zoey! Men varför kan den bara inte bli bra? Hon är ju här nu.

Ibland vill jag bara skaka om verkligheten. Att allt ska bli som förr. När man var mindre, när man inte såg så tydligt. Men nu, när man är äldre, och får vara äldre än de äldre. Ja vad säger man. Vem tar emot när orken tar slut. När hjärtat är fullt. För snart, snart brister det. Inte för en, utan för alla.

I såna tiden är det skönt att ha sin fina familj. Mina underbara tjejer och man.


Grodis.

Vi har nyss varit på grodis och badat. Skönt! Men vi var inte så länge. Så vi behåller banden på, ifall att Pixie vill dit igen senare i em. Det är tyvärr inte så varmt i vattnet, så man börjar frysa efter nån timme. Längtar till Spanien, då borde det vara varmt i vattnet?!


Nossen.

Idag sken solen och värmen gassade. Så vad passade inte bättre än ett par timmar vid nossen. Att jag lyckades få med oss små syskonen, mamma och pappa gjorde det hela ännu trevligare. Att Pixies kusin Vincent var där, blev pricken över i:et så att säga. Pixie är som en fisk i vattnet. Men även Emil och jag doppade oss. Zoey doppade sig för första gången med. Annars brukar hon vilja sitta i strandkanten och plaska lite. Men idag var hon i hela hon!

Efter vår middag. Som dessutom Zoey åt av idag. Bara att maten mixades. Så skönt när det blivit så smidigt. Men ska koka ny mat imorgon. Får bli kyckling, palsternacka, potatis o sötpotatis. Skönt att göra så det räcker två dagar.

Vi avslutade dagen med en promenad och lek på torget. Även Zoey ville i sandlådan idag.

Min älskade Pixie tål inte myggbett alls. Hennes bett svullnar verkligen upp. Stackaren:(<3 har någon nått tips som lindrar?


Kallt bad.

Igår efter lunchtid packade "jag" in lilla familjen i bilen. Eller jag hade det fritt fram i bilen, medan alla tre trängdes där bak. Pixie har fått för sig att Emil ska sitta mellan båda bilstolarna. Något trångt, då båda är bakåtvända. Men vad gör man inte för bilfriden, eller något?.. Vi begav oss hur eller hur till Gamlebys camping, för att besöka Anna och Jonas.

Där åt vi vår andra lunch.. Och badade sedan. Någorlunda kallt dock.. Men väldigt klart vatten! Efter en glass så hängde vi en stund i husvagnen. Sen var det dags att bege oss hemåt. Vi åkte till min mammas stuga för att grilla. Även Emils föräldrar var med. Mycket gott och trevligt. Vi stannade länge ändå, för barnen somna inte fören strax innan 21. Men ingen sovmorgon för Zoeys del för det, eller jo en kvart för hon vakna 04:15.

Får hoppas dagen har sol och värme att erbjuda. För är sugen på att bada.


Gottegris.

Om man är en gottegris som jag, som äter godsaker oftare än man borde.. Ja då är dessa chips ett tips! Eftersom jag gärna äter något( gärna varje kväll) till tvn.. ( måste skärpa mig, men hur?!) är inte så nöjd över kroppen, borde gå ner ett par kilo, men intalar mig att när Emil börjar jobba igen..då ska jag försöka? ( kommer inte lyckas, säger ju jämt så..)

Men till saken. Chipen är goda, inte friterade och innehåller bara ca 8% fett. Skillnaden är att de är hårdare än vanliga. Så denna påse njuter jag av i min tystnad ikväll. Mannen är iväg och grillar. Barnen sover. Ska väl inte vara uppe allt för länge. Fick feber idag, så vill gärna att den är borta imorgon! För då har vi planer hela dagen..


<3

Vad härligt det är att se sina töser att leks ihop<3


Jul. 19, 2013

God morgon. Nu är vi tillbaka till sån där dålig sömn igen. Och vaknar mer eller mindre ofta. Det har funkat ett tag, vi har vaknat halv 5-5. Men nu senaste har det varit runt 4. Igår var det till och med kvart över tre. När vår bebis bestämmer sig för att inte sova mer, ja då får du henne inte att sova mer. Hon sover lite på dagen, fast hon vaknar så tidigt. Sen spelar det ingen roll när någon av barnen somnar på kvällen. Just därför tycker jag det är skönt när de somnar runt 7. För då får de sina timmar. Pixie kliver oftast med upp vid 5. Så ni får ursäkta. Just nu är jag ingen kvällsmänniska. Tycker det är skönt att vara hemma, just för att jag sover bäst i min egna säng och för att rutinerna inte bryts. Det slår tillbaka dagarna efter om Pixie somnar försent.

Igår hade vi Sebbe hos oss under dagen. Pixie och han lekte i stort sätt hela dagen. Lekparken, cyklade, matade fåren, pysslade mm. Jag fick ett mms av Emil kl 5. För jag och zoey var en liten stund hos min mamma, och hälsade på i stugan. Hon hade somnar upp och ner i soffan av utmattning. Och hon sov för natten då...så man kan väl säga att hon var trött?!

Men tror det beror på att tänderna är nära? Mycket gnäll och ledset. Sen är hon så svullen i underkäken och tandköttet är helt ljust. Så snälla tänder, dyk upp??!

Idag ska min syster Lina komma en stund. Hon var sugen på Alv, så blir ett par timmar där på fm.


Solig dag!

Haft en helt underbar dag. Nu när Zoey äter så bra på dagen, kände jag för att få lite egentid med min fina vän Anna. Så första gången sen hon föddes åkte jag iväg själv, för att vila lite och samla ny energi.

Jag och Anna åkte till Ica och köpte med oss mängder av gott. Tog sen bilen vidare till tjurstorp där de har en fin badplats. Solade, åt och fikade och pratade mängder. Rodde ut till en flotte där vi spenderade några timmar.

När jag kom hem, åkte vi och badade i krön efter ett tag. Vi fick sällskap av Sebbe och Anna följde även med. Det var kul att åka dit och äta. För hälsade på de jag jobbade med förra året. Nu sover båda tjejerna helt utslagna. För de hade varit med Emil på Alv, när jag var iväg. Så nöjda med dagen tror jag allt.

Känner nu att jag borde smörjt in mig. Men försent nu..


Tisdag.

Denna dag har gått fort, liksom alla andra. Min bror D kom
Lite spontant till oss igår kväll. Så han har varit hos oss till lunch tid. På fm fick vi fika besök av Emils föräldrar, lillasyster och morbror med fru.

Annars har vi hängt på torget och lekt. Kikat lite i affärer och lagat mat. Efteråt önskade Pixie att få cykla själv till lekparken med Emil. Att en sån liten tjej är så kärleksfull. Hon hade sagt: vad mysigt att det bara är du och jag pappa. Så jag och Zoey tog en promenad för att köpa jordgubbar. Efter ett bad somnade tjejerna tidigt ikväll. Halv 6 och 6.

Jag är dum. Kan fasen inte låta bli socker:( blir så ledsen på mig själv. Får försöka börja röra på mig mera istället då.. Eller acceptera att jag inte är slimmad..


Vår dag.

Vi vad hos Hampus med familj vid 10. Tanken var att bada men vädret var inte super skönt med all blåst. Så barnen lekte hemma istället och vi blev bjudna på lunch. Läskiga piraterna var favoritleken. Zoey åt jordgubbar i hennes "smakare" som faster Emelie fixat. En skön dag. Dessutom slukade hon maten jag kokade ihop idag! Hon gillar annars gröt, fruktpure, färska jordgubbar, äpple mm. Men ingen mat i burk. Inte så hon blir mätt. Mixade sötpotatis, färskpotatis, en skiva kalkonskinka, osaltat smör och vatten. Jätte gott tyckte hon!

För övrigt så har jag bytt ut mitt lockiga långa svall..mot en "tuffare" frippa.. Rakad sida, ur tunnat och uppklippt med sne lugg. Vågat att bara byta sådär. Men ville testa något nytt! Nästa gång ska jag raka ännu kortare.

https://cdn1.cdnme.se/1005012/6-3/pic_51e45685ddf2b317db55c2fa.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1005012/6-3/pic_51e4568f9606ee0f5108b0a9.jpg" class="image">


Pepp?

Igår när jag satt med mitt sockervadd och godis..ja och såg de perfekta tjejerna som jobbade på cirkus. Det var min väckarklocka! Så från och med idag SKA jag dra ner på socker! Och eftersom vi ändå är vakna. Så kan vi ta en promenad nu på morgonen..


Cirkus.

Igår var bara jag och Pixie på cirkus. Mysigt med egentid med min stora tjej. En helt okej cirkus var det. Bäst var elefanterna och när alla barn bjöds ner när det var slut. Då tog de på musik som de fick dansa till. Pixie dansade med en tjej som jobbade på cirkusen. Stolt tjej. Filmade när de dansade.

Ligger i sängen och vaknar till. Barnen har en inbyggd väckarklocka vid 5 tiden. Fattar inte till vilken nytta. Men så är det. Idag ska vi alla åka till Hampus och leka. Efteråt ska ska jag äntligen färga min utväxt och klippa mig.


Varmt!

Idag har det minst sagt varit varmt! Gick ett snabbt varv runt marknaden i Horn. Kände mig smått stressad..skulle till Folkracen som sagt. Men innan jag åker ringer jag mamma. Tydligen hade Davids bil gått sönder. Vilket resulterade i att han inte får bra poäng. Så jag bestämde mig för att hoppa över.


Istället tog jag med barnen till nossen. Där vi åt vår matsäck vi skulle haft och badade alla tre. När även Pixie somnat ska jag äta upp det sista godiset. Får hoppas de sover skapligt tills imorgon. Zoey vakna 4 och Pixie 5 idag. Så är ganska trött nu framåt kvällen.


Första..

Första gången som vi har barnvakt till Zoey idag. Nervöst innan så klart. Men är jag som måste jobba med mig själv. Det gick ju hur bra som helst! Och det visste jag såklart att det skulle göra. Fick en tre timmars "dejt" med Emil. Sist vi gjorde något utan barn var för nästan ett år sen..då gick vi på bio.

Vi tog en fika på ett café i kisa, åkte till en rastplats med fin utsikt och avslutade med mat på campingen i horn. Välbehövlig stund.

Idag har vi annars haft Elisabeth och Hampus på besök. Barnen hade saknat varandra. Så ska ses i början i veckan igen. Tyvärr hinner vi inte hänga med kompisar hela tiden. Så blir kul när man väl får ihop det:)

Myst ner mig jämte Zoey som nyss somnat om. Imorgon ska vi gå på marknaden i horn först en snabbis. Sedan ska jag och barnen till gnagardalen, för att se folkrace. Måste se min bror, även om vi missar hans första heat. Hoppas barnen är glada och sugna på folkrace imorgon. Då jag går själv med dem. Men bara jag för se David köra.

Känslan att inte räcka till och vara otillräcklig. Finns det något värre? Känns som man försöker vara alla till lags, så glömmer man sig själv..


Lekpark

Idag har jag och barnen varit själva utan Emil tills i em. Han har förberett parkeringar i horn inför marknaden i helgen. Men innan han åkte så hade han fixat frukost och gav mig några timmar att sova. Min fina. Dagarna blir betydligt kortare när man kliver upp 8 istället för 5!

Vi slöade hemma och lekte. För att sedan spendera ett par timmar i källängen. Där även Estelle och Ida var. Tiden gick fort och vi åt en sen lunch hemma. Fick lite besök av min mamma. Passade bra för Pixie och jag bakade chokladbollar. Men nu har vi ätit pannkakor och Zoey fick smaka. Dock kom inte så mycket i magen. I ca två veckor tyckte hon burkmaten var okej. Men nu får jag bara kasta allt. Så ska göra storkok på egen och frysa in. Gjorde så till Pixie. När barnen somnat ska jag och min älskling se lite serier på datorn.


Jul. 10, 2013

Zoeys feber har blivit bättre. Hon har sovit mycket för att vara hon. Igår sov hon totalt 3 timmar utslaget på hela dagen. Och tempen var nere på 37,5. För hög för henne som ligger strax under 37 i vanliga fall. Men betydligt bättre:) dock har hennes aptit varit helt borta i två dagar. Inget förutom något smörgåsrån och bröstet har funkat. Så har ammat under dagen igen som mat. För på senaste har hon endast tagit bröstet på dagen som mellanmål. Och ammat, morgon, kväll och natt. Men vi får se hur hennes aptit är idag. Hon är 8 månader om några dagar, så misstänker att det kan vara tänder på väg som spökar. För hon är snorig och gnällig. Men hon har även hosta. Så går se om det dyker upp någon tand eller inte.

Idag ska vi en liten sväng till alv. Är lite jobbigt att vara där när det är som mest folk. Men det bryr sig inte Pixie om. Igår såg vi folkrace och min bror gick vidare till lördagen!

Tog med barnen till kungsparken igår em. Där vi mötte upp Ida och Estelle. När vi kom hem tog det 15 min så sov Pixie. Det var så varmt igår så värmen gjorde en helt trött.


<3

Min lilla tös piggnade till efter Alvedon. Så redan vaknat och myser<3


Feber

Emil har varit förkyld en längre tid. Tyvärr har Zoey tagit del av hans förkylning. Eftersom vi varit i Horn sen lör fm tills idag så har jag inte haft hennes temp med mig. Glömde den helt för förkylningen kom i helgen. En gnällig Zoey hade vi igår och inatt var hon mera vaken än sov. Dock var hon ändå ganska pigg på fm. Frågade Ullis om vi skulle ses trots hennes förkylning. Och hon somnade och sov i 2 1/2 timme! Med tanke på att hon endast sovit 20-30 min ca 2 ggr på en hel dag och gått upp runt halv 5-5 tänkte jag: hon sover ikapp! men när jag kollade hemma..så visade tempen på 38,7.. Så det förklarar varför hon ätit så dåligt och sov länge! Endast bröstet har hon velat ha idag. Min lilla tjej<3

Nu somna båda barnen tidigt..kl är endast 18..så får se om Zoey kan sova eller om hon vaknar sen. Vi har annars haft en bra dag. Cyklat och lekt på torget. Börjar känna mig duktigt. Nu kan jag styra Zoeys vagn samtidigt som jag puttar på Pixie och hennes cykel i backar!


Fredag.

Kan inte säga det för många gånger, men vare måste tiden gå så fort? Nu när man vill att den ska gå sakta.

Denna natt sov Pixie halva i sin säng. Sen la sig Emil och hon i soffan. Tur det för Zoey var vaken en timme innan hon sov en timme till. Vaknade sen 05:30 och Pixie 06:30!! Men älskade Zoey somna i vagnen 09:15 och sov till 10:50 Så hon behövde verkligen sova. Jag fick ligga kvar och sova sen. Strax innan 9 kommer min fina familj in och väcker mig. Emil och barnen har gjort "hotell frukost" igen! Han skämmer bort mig. Hur tråkigt kommer det inte bara utan han sen?!

Strax ska jag och barnen besöka Sylvia. När vi är där tänkte vi köpa godis i M-lund. Och sen är tanken att grilla korv i min mammas stuga till middag. Så dagen blir nog tipp topp!


Hel natt..

..i sin säng sov Pixie! Hon vaknade inte ens en enda gång.. Duktig tjej<3 får hoppas det fortsätter så. Tur att vi bytte. För inatt har Zoey vaknat och även gråtit. Hon brukar inte det innan hon ska amma. Men tror hon börjat drömma lite med. Men Emil gick upp med henne första passet. Så gick ligga kvar till nästan 8. Skönt! Så nu sover både Zoey och Emil istället. Pixie och jag har tv mys nu i väntan på att de andra vaknar.

Idag ser inte vädret ut att bli varmt och skönt. Så ska fixa bokhyllan i tvrummet. Vi köpte 5 svarta lådor till. Sen får jag se vad dagen har att erbjuda. Lite frisk luft måste vi få!


Stoet steg,

Idag tog vi det stora steget..att flytta in Pixie i barnrummet. Alltså hennes säng. Känns som ett stort steg, för mig. Att inte ha henne jämte oss på natten.. Ja konstigt helt enkelt! Dock tror jag inte hon lär sova hela natten i sängen ändå. För det brukar hon inte. Men med tiden sover hon nog längre och längre stunder. För just nu stör barnen varandra. Pixie pratar väldigt ofta i sömnen och Zoey vaknar och ammar. Så får se om det blir bra detta:)

Idag åkte Emil, jag och Zoey till Linköping. Men flest tog jag och Zoey en lång promenad kl 07:15 med min vän Anna. 08:30 var vi hemma igen. Kändes hurtigt;) men med all kladdkaka jag åt igår så.. Unnade mig dock en glass på stan idag. Vi hittade en hel del. Jag en jacka, klänningar och Emil nya converse. Även på Ikea hittade vi lite. En sänghimmel till Pixie med!


Alv.

Idag tog vi ännu en tur till alv. Nu följde även Lina med oss. Idag såg vi lite mer än vi brukar. Var borta en sväng vid borgen, törnrosdalen och sen det vanliga som Pippi, Emil mm. Ett bra besök helt enkelt.

Emil tyckte även att Pixie skulle följa med han till horn. Han skulle träna ikväll och imorgon ska vi till Linköping. Så blir smidigast så. Men Pixie ville hellre umgås i Horn under tiden. Var så länge sen hon sov över själv. Sist var för 5 mån sedan. Och då när Zoey hade rs. Så känns i mamma hjärtat att inte ha min älskade pratglada tjej hemma.. Men hon ville så gärna. Hon sa innan hon åkte: men mamma, vi ses imorgon igen. Och hon har det bra och får all uppmärksamhet:)

Så under tiden har jag och min syster lina bakat kladdkaka. Som vi dessutom åt upp...fy skäms!?.. Sedan har Zoey fått bada. Hon somnade tidigt ikväll. Redan halv 6.. Men knappt sovit middag idag. Men igår somnade hon senare än vanligt, 19:20 och vaknade 04:30. Så undrar hur tidigt det blir nu. Ligger och ammar henne nu och ske sova så småningom.

Vill så gärna se Lars Winberbäck i Linköping. Han spelar den 18 okt! Men beror på om det går. Även om zoey har bytt ut en hel del mål till mat på dagen. Så ammar hon kväll, natt och morgon jämt och nått mellanmål på dagen. Men mycket kan hända tills dess. Men tror inte hon kommer ha slutat amma då. Så ska väl inte längta för mycket! Men kanske skulle kunna få henne att ta flaska för en kväll. Vem vet? Eller så får jag avstå..


Djur.

Dagen började med att barnen och jag tog en promenad. Vi gick till Pernilla, Vinga och Nell för en liten stunds lek. Tog sällskap med dem hemåt. Efter att vi lunchat så ringde Emil sin vän Robin och hans sambo Josefine. Så em spenderades bland höns och en tupp. Och hästar i hagar. Även glasstårta ute i lantluften bjöds det på. Härligt!

Min systerson Simon ringde och ville gå en promenad. Han var hundvakt. Så Emil och jag tog med barnen och gick till fåren och gav de knäckebröd. Nu sover töserna. Så ska följa med Simon på yttligare en promenad med hunden. Alltså en dag med djur och några promenader.


RSS 2.0