Mys!

 Det skiljer ca ett halvår på dessa godingar. Men nu har de typ växt ikapp och vilka busungar det blivit!:) Igår var vi och badade tillsammans och hade det jätte mysigt. Kommer verkligen sakna mamma livet. Alltså att få umgås med min tös hela dagarna! Men försöker intala mig att året går fort..o ja vet att hon kommer trivas på dagis bara hon kommer in i det. Bara jag som ska försöka gilla läget att gå med yngre personer som jag inte alls känner..men det löser sig väl där med.

Idag blir det nya utflykter, denna till fåren o mata dem. Föra tt senare hämta pappa Emil på jobbet. Dags för hö i Horn. Pixie o jag hänger med o leker ute på gården bara!;P

Härom dagen badade vi med några syskon o Pixies kusiner. jag smörjde Pixie massa. Men glömde helt bort mig själv..så det slutade med en uppbränd ryggs om sviders om eld. Inte blev det bättre av solen jag fick igår. Så inatt har jag verkligen inte kunnat sova. Hoppas det läker snart. Till o med bhn sviders om eld..Men lärt mig en läxa!

Sommar och sol.

Äntligen har det varit sol i ett par dagar nu:) gårdagens fm spenderades på ALV tillsammans med Hampus o Magnus som sagt. Dock så slocknade Pixie redan kl 12. Hon vaknar jämt kl 6 nu för tiden så hon sovera lltid runt 12 tiden. När hon sovit och ätit gick vi ut. Blev häng nere i källängen ett par timmar med Pixies kompis Vinga:)

Idag så hann vi med allt vi skulle göra till kl 8. så vid 9 satte vi oss i bilen och åkte till familjen i storebro. Vi åt vår andra frukost. Eftersom i äter den första redan halv 7 varje dag. Så kl 11 kom min syster Camilla o hennes barn. Vi tog med oss Anton o Lina. Sen begav vi oss till Hammarsjön. Åkte inte hem fören kl 3. Då barnen haft super kul o varit jätte snälla. Mysdag! Vi badade, fikade o fick massa sol idag. Dock så sov Pixie endast 30min på hela dagen och kl är halv 8 och hon är vaken än. Så hoppas hon sover hela natten utan uppvak så hon inte blir för trött imorgon.

Midsommar.

 Emil o jag på midsommar.  Pixie på midsommar. Hade en jätte lugn o mysig dag/kväll med Anna, Jonas, Ullis, liuns, Maria, Linus, Julia, Emil och Pixie. Massa mat, kubb och promenader med barnen bjöds det på.

Lördagen bestod av lunch i Horn. Senare utgång med Anna till örs. Hade väldigt kul med gick sjukt fort!  Anna gjorde mitt hår:)

Idag ska vi till Alv tillsammans med Hampus och hans pappa.  Förra veckan när vi var hemma hos Hampus.

Djursdala.

Vi har haft en helt underbar dag! Pixie gick till dörren med sina skor o sa brumm brum sen hon vakna i morse. Hon visste att vi skulle till Hampus. Visade kort på honom så hon skulle förstå helt o hållet att det var han vi skulle till. När vi var påväg så somna hon 5 min innan vi var framme. Så hon fick sova tills hon vakna ca 40 min senare. Vi kom dit redan kl 10. När Pixie vakna så hade Hampus just somnat. Men när han vakna sen igen så blev de så glada. Sprungit runt med varsin bil o lekt, lekt jätte mycket själva o skrattat högt! Vi åt mat där och blev kvar till halv 4. Då de tröttat ut varnadra rejält. Pixie fick sova 30 min, satt kvar på parkeringen. Var en jätte mysig dag för oss båda! :)

Annars så måste jag säga, att våran tur till ica var mindre kul. Vi har gjort upp att jag står för matkostnaderna. Så vi åkte ner till ica alla tre och handlade. Dels till midsommar eftersom vi ska ha knytkalas och sen massa annat som fyllde kundvagnen rejält. Väl när jag ska betala så hittar jag inte mitt kort!! Pinsamt eftersom Emil börjat packa o Pixie var trött. Sen var det en lång kö. Men Emil fick åka hem o hämta sin plånbok o vi väntade kvar. Som tur var så hittade jag kortet sen igen. Hade tappat det på den andra ica. Var där igår och handla. TUR!

Nu ikväll har jag diskat så jag slipper det på morgonen. Jag har tränat på gym och Emil håller på o natta Pixie. Hon verkar ha haft överenergi ikväll!:P Men imorgons ka vi ha en pysseldag. Måla med vattenfärg och så ska Pixie få testa att leka med lera. Sen får vi besök av mormor o morbror Anton en snabbis. O farmor kommer en stund med. Emil åker direkt efter maten imorgon. Borta match. Om ett par veckor är det uppehåll. Vad jag längtar;)

Kvälls blogg.

  Pixie utforskar gräset.

Haft en jätte bra dag. Mattisborgen var verkligen super fin, vi såg hela föreställningen och den var bra. Så lekte vi tills Pixie började bli trött. Då köpte jag lunch till henne. Orkade inte gå nån långpromenad för var så hungrig. Så gick hem och åt. Pixie somna helt slut kl 12. Vakna till kl1 och somna om direkt. Lika dant vid 2. Då trodde jag hon skulle vakna. Men icke, hon gav mig världens kram och la sig i mitt knä. Så somna hon om 1 timme till. Sjukt ovanligt för att vara Pixie måste jag säga! Men en tand i under käken har just spruckit igenom. Hon blir antagligen trött av det. Annars så gick vi till leksaks affären o köpte det vi behövde där, handlade och gick hem just när himmlen började ösa ner regn. Väl hemma så har vi lagat mat, ätit glass, jordgubbar o myst o busa massa. Tills hon somna nu kvart över 9.

Imorgon ska vi åka till Elisabeth och Hampus. Var så länge sen!! De har varit o rest så inte träffats på ca 3 veckor..Så glad Pixie blev när jag visade kort på Hampus idag:) Jag är inte på samma grubbleri humör längre. Så glöm inlägget under.

Härlig start.

  Pixie har slutat ge mig sovmorgon till halv 7-7 nu. Så nu är vi uppe till kl 6 igen. Men vi hinner ju med väldigt mycket under dagarna. Är alltid klar med städningen till kl 8. Så då har vi hela fm till bus och lek:) Men denna morgon var mindre rolig. Köpte ett paket kattsand igår. Ställde det i hallen, eftersom jag skulle byta all sand i lådan idag. Men när jag kliver upp ligger all sand över hela hallen...Katten hade rivit upp påsen. Så fick sopa upp allt och dammsuga nu vid 8 när alla bilar lämnat parkeringen. Vågade inte göra det innan om jag hade väckt nån. Så nu har vi dammsugat, diska gjorde jag igår kväll o tvätten med. Så idag har vi fritt ända till middagen:) Så det blir ALV idag, kolla in nya borgen. Idag hade jag tänkt gå en långpromenad när Pixie sover. Köpa blöjpåsar o handla lite.

Igår hade jag svårt att somna..Jag tänkte på förr. När man hade en så nära vän. När man kunde ringa mitt i natten om det var något. När min väns familj var som min extra familj. Man var säker på att man alltid hade någon att hitta på roliga saker med. Filmkvällar, härliga dagar när man bara hängde o prata om allt mellan himmel och jord. Tyvärr så verkar den vännen o jag kommit ifrån varandra. Vissa dagar tycker jag det är jätte synd o andra försöker jag intala mig att vi växt ifrån varanda och att det var menat så här. Men är svårt när man saknar en sådan vän och vänskap.  

Nu känns det som om jag blir mer och mer ensam. Att jag är den vän som är kul o träffa ibland när man hinner.  Men förstår att alla träffar andra vänner som man kanske har ännu mer gemensamt med. Men bara för nått halvår sen var det helt annorlunda. Menar inget illa mot någon, för det gör jag verkligen inte! Saknar bara känslan av att vara så där extra tajt med någon. Att man kan umgås utan att tröttna på varandra. Men med tiden så får ju alla fullt upp. Hoppas bara det inte beror på att jag har så svårt att komma iväg själv. Är ju så när Emil är en fotbolls kille som tränar mycket. Pixie är ju en del av oss, en del av mig som typ jämt hänger med mig. Så när man umgås med mig få man Pixie med.

Men jag har ju väldigt mycket fina vänner! Som jag håller väldigt kärt. Men träffas ju inte så jätte ofta utan nån gång ibland. Mer den där bästis känslan jag saknar antar jag. Är inte samma sak att prata med sin mamma eller sambo. Sen alla fina vänner som har barn, men då handlar samtalen mest bara om barn. Inget fel med det, och jag ska verkligen inte klaga!


Marknad och barnens dag.

Idag åkte vi redan kl 9 till marknaden. Pixie har ju alltid o kommer nog förbli en morgon pigg tjej. Kl 6 slog hon upp sina vackra blå idag. Marknaden var i Björkfors, en mysig marknad.  Hittade 6par halkstrumpor med söta motiv till Pixie. Roligt att ha lite nya strumpor på dagsi sen i höst. Sen fick hon en liten hello kitty handväska, en hello kitty mobil óch en målar tavla som man suddar ut genom att dra. Klart så blev det massa godis;) Pixie fick åka en enkel paraply sulky som hennes pappa haft när han var liten. Så kul för hon satt helt still!

Direkt efter begav vi oss mot barnens dag i horn. Vilket var uppskattat. Tyvärrs å glömde vi kameran i Vimmerby. Även att jag laddade batterierna:( Hon hoppade i hoppborg. Fanns en liten till barn i hennes ålder. Åkte häst o vagn o mycket mer skoj! Var verkligen toppen. Alla barn fick biljetter till all o blev bjudna på korv, drick aglass o godis när de fiskade i fiskedammen. Lite trött vart hon allt eftersom hon sov i 2½ timme! Inte det vanligaste när det gäller Pixie;) men har dock hänt några gångere den senaste tiden att hon sovit mer än 1 timme.

Ikväll blir det att grilla, så gott! Och så klart äta godis..så ska vi se den senaste harry potter ilmen. Emil o jag har inte sett den än. Imorgon bär det av mot storebro som sagt. Lillasyster blir stor:) Härlig helg!

Nästa helg är det midsommar och vi ska spendera dagen med kära vänner. Anna, jonas, ullis o linus. Och bäst av allt mina 2 älsklingar med!<3

Pixies rum.

   Lite bilder på Pixies rum. Känns stökigt i hennes rum, för har så mycket saker, Gunghästen o sackosäcken står i vardagsrummet för de får inte plats. Men ska göra om i hennes rum. Ta bort lilla byrån o ställa den i hennes garderob man går in i istället. För ska göra plats för ett bilgarage och en bondgårdsladugård istället. Så ska jag sortera ut bebissakerna och ta upp nya saker som finns nere i förådet.

Mamma var snäll o kom in till mig en stund nu på fm. Jag var hos kiropraktorn med min rygg. Han behövde knappt knäcka något denna gång. Skönt går åt rätt håll! Men han tryckte o höll på så jag knappt kunde hålla tillbaka tårarna. Men nu efteråt känns det bra. Pixie sover. Har redan Fixat disken i morse. Är tvättberget som behövs vikas in. Men ingen stress, ska göra det när Emil kommer hem. Han kommer om en timme. Får se om vi skulle åka till Horn idag eller om det blir att vi åker imorgon istället. Studenterna springer ut idag. Jag skulle igentligen tagit studenten förra året. Men får bli nästa år istället för min del;)

Vinga och Pixie lek.

     Igår spenderade jag och Pixie kvalitets tid bara hon och jag på ALV. Hon satt i vattenpölar och lekte, sprang i husen och knackade till mig genom fönstrena till mig. Massa skratt och mys!<3 Sen somna hon som en stock direkt när vi kom ut ur parken. Mamma kom in så jag fick träna och Pixie sov hela tiden och lite till. På kvällen kollade vi när pappa Emil spelade match. Som slutade 3-3.

Idag var det dax att åka till min kära vän Pernilla och hennes dotter Vinga. Så glada tjejerna är i varandra! Kramas, håller hand och klappar varandra. Lekte ute en stund. Pixie gick med sin gräsklippare hon fick av mig häromdagen. Vi fikade o barnen åt mellanmål innan vi gick ut för att leka en stund till. I bilen hann Pixie somna i 5 min. När jag bar upp henne ringde telefonen i samma ögonblick. Så hon har inte somnat än:( jämt när klockan går över halv 2 så sover hon ingen lunch:/ Hon brukar sova runt halv 12-12. Men hon somnar nog tidigt ikväll om hon inte lyckas sova senare en stund.

Ska fixa med tvätten nu och funderar på att gå en sväng på stan. Måste köpa något till min syster Lina som fyller 14 på söndag!! Men kanske går en snabbis innan jag tränar sen ist. Kommer nog inte skriva nått i helgen, men vi ska till Horn. För på lördag är det barnens dag. Det är massa roliga saker för barn:) och så blir det nog en tur till björkfors marknad med. På söndag firar vi Lina.

Dagis.

 'Vi hade bestämt att skola in Pixie den 10 aug på snövit förskola. Eftersom vi inte fick något annat av de tre valen vi sökt. Först var vi besvikna eftersom det tar minst 30 min dit o lika långt tillbaka. alltså 2 timmar per dag. Inget mig emot fina dar. Och så har jag ju bilen ibland med. Emil kör var 3dje vecka. Gården är stor och dagiset skulle vi hälsat på på onsdag.
så vi började känna att dagiset nog är väldigt bra för Pixie då hon har väldigt mycket energi och typ aldrig är still.

Idag ringde Ugglan som ligger mitt inne i stan. typ vid kyrkan. Ett litet dagis me liten gård. Fördelen är att Pixie träffat läraren Linda 1-2ggr i veckan sen hon var bebis. Hon håller i babysången. Jag har nära dit. tar liksom max 5min att gå dit från lägenheten. De dagar jag slutar tidigt eller en lärare är sjuk kan jag bara gå o hämta min ögonsten. Och vi är hemma 10min senare ist för en timme senare om vi skulle gå. De har utflykter som alla andra dagis och jag har varit där o besökt det för ett tag sen. Det kändes väldigt bra. Och fördelen med ett litet dagis är att lärarna har koll på alla barnen.

Så efter noga övervägade så bestämde jag mig för att omplacera. Det betyder att Pixie kan skolas in tidigast 29 aug. Men kan även bli typ 1sep. Så När jag börjar skolan den 22aug. Så får Emil vara pappaledig och ta inskolningen helt själv. Som är 2veckor. Så skönt för honom att vara hemma några veckor helt själv utan mig..:) Annars när han är pappaledig då och då så är ju alltid jag hemma eftersom jag inte har något jobb nu innan jag börjar skolan. Fördelen är att jag får va hemma med Pixie lite extra nu då:) <3

Älskade du.

 Finns inte ord till min kärlek till dig, du är allt för mig!<3 Så söt när hon flörtar!

Igår kollade vi på fåret och lekte i en lekpark. Sen kom min mamma o minsta bror. Vi åt pizza och Anton stannade när mamma fixade lite på stan. Direkt efter middagen åkte bara jag och Simon till hagadal och badade. Pluspoäng som moster eftersom jag hoppade för hans skull;) Hade super kul! När jag kom hem hann jag bara till parkeringen. För våra grannar som bor under oss var ute. De bjöd in mig till sin lägenhet. Blev kvar där till kl 10! Trevligt par det där. De var med unga när de fick barn. Så vi hade väldigt mycket att prata om. Deras dotter har 2 barn. Pappan till barnen är min lärare jag hade på gymn i matte och engelska tydligen. Världen är liten.


Alv.

Idag började vardagen igen. Emil har varit hemma med oss i 6 dagar i sträck. Blir något bekväm med promenaderna. Men faktiskt varit hyffsat duktig med gymbesöken. Dock har jag ätit på tok för mycket godsaker. men vad gör det om 100år:) Längtar till hans semester som börjar V 28 till 31. Men han ska ha V32 o 33 med eftersomsom Pixie ska skolas in på dagis. Blir antagligen den 10aug som vi börjar inskolningen. Jag börjar den 22. Ska dit på onsdag och hälsa på. Är så nervös o har stor seperations ångest. Men det får jag inte visa Pixie. Hon ska gå på den gröna avdelningen.

Idag har vi lekt på Alv och Sylvia var med. Kände för att gå en lång promenad idag så blev ryttarrundan direkt efter. Pixie sov nästan hela rundan. Har tjockpannkankan med rivna morötter o purjolök i ugnen. Ska cykla ner till min systersom Simon som fyller 9 år idag. Han ska få välja något han vill göra. Tror det blir bio han kommer välja. Men nu ska vi kila ner till tvättstugan. Är värta platsen på sommaren. Så äckligt varmt!


Länge sen.

Länge sen jag la upp något. Är så kallad datalös. Den är inlämnad för omforamtering så varit utan i ca 2veckor. Kameran är full av bilder så längtar efter att få tillbaka datorn så jag kan lägga in lite och ta nytt.

Annars har våra dagar bestått av en kraftig förkylning som drabbat oss..men snart går väl den mot sitt slut, eller? Alv besök och lata lekdagar i Pixies rum, samt häng med nära och kära. Denna helg spenderar vi ute på landet i Horn. Lek nere vid kossorna och bus med hunden ute på gården. Imorgon drar jag och emil in till vimmerrby och ser bio och på lördag blir det en stor släktmiddag för att fira Emils kusin som blir 30. Men just nu lagar vi mat. Så ska sticka igen. Ville bara visa att jag lever. ha det!

RSS 2.0