Vår?!

Idag var det varit sån vårkänsla. Direkt efter dagis så gick vi till "våra" gungor. Gungade tills Pixie tröttnade. Zoey vakna på sluten. Så vi satt ute på bänken en stund. Så skönt!

Idag har vi haft besök av nästan alla av mina syskon och föräldrar. De har firar min stora älskling, som fyller 25 imorgon. Denna dag har med andra ord gått fort!

Imorgon tänkte jag ta med barnen på barnsång. Var länge sen. Så får se vad de tycker:)

Zoey är en sån glad och underbar bebis! <3


Uggla.

Idag när vi skulle ta ett kort, då lät Pixie som en uggla. Hennes fantasi är det inget fel på!


Pigg.

Idag vakna Pixie vid 5, men hon ville ha med Emil upp. Så låg kvar och amma. Men vi råkade somna om sen till 6. Bara några uppvak inatt. Med tanke på att vi la oss tidigt igår, så är man ganska pigg idag!:)

En ny vecka, igen! Går så fort tiden. På fredag fyller världens finaste Emil år!


Söndag.

Kan väl säga att natten varit allt annat än bra..totalt 4 timmar sömn för mig uppdelat på massa uppvak under dessa få timmar. Min morgon att gå upp.. Varit vaken sen 4. Vet att jag inte ska klaga, det är så att ha barn. Men så tidiga är inga som jag känner?! Går inte att tvinga barnen att sova mer. Även om jag får kommentarer om det. Kan liksom inte tvinga en bebis att sova. Och lagom när hon somnat vaknar Pixie. Och hon vill upp och äta frukost, kan inte tvinga nån som är pigg att somna om. Men men. Blir väl bättre nån gång?!

Men dagen har varit jätte bra. Barnen och jag åkte till m-lund. Där vi träffade Sylvia och hennes familj. Dagen bjöd på massa lek, prat och god middag. En mycket nöjd Pixie somnade ikväll. Busat av sig mängder av energi:) När lillan somnat så ska jag hoppa in i duschen och lägga mig senast 9 ikväll!


Lördag.

Idag spenderade hela familjen fm hos Anna, Toye och Vincent. Det åktes snowracer och grillades korv. Sedan har Pixie och jag pysslat!


Fredag.

Denna fredag har gått fort! Bestått av mys med döttrarna. Vi tog en promenad för att handla lite gott. Pixie gick själv fram och tillbaka till Ica. Med sig hade hon sin docka i vagn. Nu sover båda barnen. Så inväntar farmen med stora älsklingen.<3


Typiskt.

Dagen blev väl inte riktigt som tänkt igår. Jag fick feber istället. En jätte jobbig huvudvärk, som även värker i ansiktet.

Natten har väl varit annat än kul. Gick och la mig runt 10 med huvudvärk. Zoey vakna halv 11. Och hon har börjat bli förkyld igen! Vad är detta..det går ju bara runt o runt.. Tycker jag tänker på allt. Men hon blev nog smittad av mig. Halv 4 vakna hon och ville inte sova mera. Så varit vaken sen dess..dock hade min feber sjunkit till övertemp istället. Typiska var att Pixie sov till 06.10. Men men. Zoey har nyss somnat i min famn. Emil har åkt till jobbet. Så tagit två panodil, så jag orkar med denna dag..lägga mig tidigt ikväll blir det nog! Ska även ringa till BVC sen och höra om sprutan.


20 februari.

Fick ligga kvar i sängen till 7. Även om vi var halvt vakna sista timmen. Men skönt att ta det lite lugnt! Så lathet har stått på schema. Är så sällan man har möjlighet till det. Men nu när jag för ovanlighetens skull bara har ett barn hemma. Då drog jag ner på tempot lite. Dock inte uppskattat av Zoey. Hon är en vagntjej. Och än har jag inte gått ut. Men hon gick tillslut med på att sova inne.

Har suttit och gått igenom kort. Ca 120 st än så länge, ska skrivas ut. Måste lägga in från kameran och från mobilen. Så det blir några till. Så blir nog imorgon istället som jag går och beställer. Sen ska jag välja vilka som vi ska göra till förstoring och dubletter. Blir även ett besök på BVC för Zoey. Spruta..fy!

När Zoey sovit färdigt, ammat och myst lite. Ja då ska vi ta tag i middagen och hemmet. Ska göra biffar till Emil är tanken. Men nu så ska jag fortsätta passa på att slappa!


Tisdag!

Zoey och jag gick en liten promenad efter lämningen på dagis. Hon somnade in så skönt! Så fick väcka henne 20 i 12. Så hon fick amma och hinner vara vaken en stund. Vi ska nämligen snart ut igen. Denna gång för att skrapa bilrutor( jippi). Men vi ska hämta Pixie!:)

Hon var så snäll idag. Nästan så det känna lite jobbigt. Med tanke på att vi åker ikväll hem, utan Pixie. Hon ska ju få sova över i Horn. Vi pärla på morgonen, två halsband! Hann även starta med tvätten och dammsuga. Tack vare att Pixie var "barnvakt". Hon satt jämte Zoey i hennes säng och lyssnade på sängmobilen. Så stolt storasyster! Bröt löftet med socker..får börja imorgon istället! Förlåt för gnället om det.

Nej. Nu måste jag nog klä mini. Som dessutom inte är så mini längre! 3 månader och några dagar. Upptäckt sina händer, börjar greppa lite leksaker, försöker med vändning, skrattar högt och jollrar med oss. Tiden går fort! Älskade barn.

Ni ska få en bild på Pixie. Hon kan allt själv nu för tiden, eller kälv som hon säger. Klär på sig kläder och väljer själv. Även ytterkläder. Nu kom hon på en ny variant. Att lägga papper på bordet så hon inte spiller. Med tanke på att hon innerst inne är trött kl 5 när hon vill ha frukost;)


Meningslöst skrivande!

Ny vecka imorgon! Ska försöka peppa mig. Måste dra ner på vardagens socker! Nu ska jag lyckas. Vill gärna gå ner något till dopet! Så först och främst slippa glassen, fika och choklad på vardagen. Inte äta så mycket sånt på helgen heller. Denna helg har varit lite väl mycket gott.. Sen börja med lite promenader igen. Heja heja! Har en dålig vana med att köra varannan vecka. Duktig, dålig, duktig osv. Det ger ju inget snabbt resultat!


Godmorgon.

Tur att jag la mig tidigt igår! Ammade 2 gånger inatt och 04.40 tog Pixie morgon. Vi klev upp och hon åt frukost. Kl 5 vakna Zoey och ville vara vaken en stund. Men hon har nyss somnat om.

Får se vad dagen har att erbjuda. Zoeys mage verkade inte göra ont idag. Skönt att svampen kommit ur mjölken. Hur eller hur går vi ut idag för att få frisk luft.


Tomt inlägg.

Råkade visst trycka iväg ett tomt inlägg. Så det kan bli ibland.

Sängen lockade visst. Efter 2 timmar med egentid i soffan. En semla från gullringen, godis och ett glas mjölk. Lite slö tittande på tv. Sen blev det tråkigt! Haha. Lustigt det där. Mitt i allt under dagen. När man lekt, läst, ammat och gjort allt annat man brukar göra en hel dag. Just när man känner sig lite väl trött, då önskar man sig egentid. En stund helt själv. Men när man väl får det. Ja då är det bara tråkigt! Inte van att vara ifrån barnen. Visst Pixie går sina 15 h i veckan på dagis. Men annars så är jag med dem jämt. Dålig på att ha barnvakt. Vet inte varför. Men alltid varit så. Barnens farmor fick be om att få låna Pixie, nästa vecka en natt. Jag tänker helt enkelt inte på det. Så onsdag nästa vecka är det bara Zoey och jag som umgås. Kommer kännas konstigt. Men ska ge henne massa tid. För vet att Pixie kommer ha det bra!

Nej. Nu ska jag vila lite. Se om jag kan sova en stund innan Zoey vill amma. Sov gott!


Feb. 16, 2013


Svamp.

Igår gick jag iväg på tjejkväll. Första sen Zoey föddes. Var väldigt mysigt! Pizza, godis och cola med bästa Anna och Ullis. Såklart var finaste Zoey med! Hon var så snäll hela kvällen. Nästan så man kunde tro att hon njöt av att få va med själv. Emil och Pixie hade myskväll hemma.

Dock så ångrar jag pizzan djupt! Var svamp på. Vilket visats sig idag att Zoey inte uppskattar. Från morgonen till kvällen (kl 18) har hon mer
Eller mindre endast gråtit och haft ont i magen. Värdelös man känner sig:( knappt sovit eller ätit. Annars har vi varit i södravi och fikat. Pixie somna kl 5. Gick inte att hålla henne vaken! Och zoey kl 6. Så får räkna med en tidigare morgon. Vanligtvis har vi ju det redan tidigt 04.30-06.00. Så borde lägga mig tidigt! Men njuter samtidigt av egentid i soffan. Ska se melodifestivalen och äta lite gott. Ikväll är det Emils tur att få lite tid med vänner. Otur att det är min morgon att gå upp;)


<3

Alla hjärtans dag. Dagen har bestått än så länge av: en förkyld bebis:(, besök av mamma och anton, lek och mys med barnen. Även en katt som följde med till dagis! Drog in vagnen på morgonen. Katten hade visst lagt sig i varukorgen. Nästan framme på dagis hoppar han fram. Som tur var såg mamma det. Så vi knöt fast han i hennes nyckelband.

Funderar på att sätta lösenord på bloggen?! Vilka läser? Vet om några. Men inte alla.


Blåsor.

Jag har fått massa förkylningsblåsor. Just för tillfället har jag 4 stora innanför underläppen. De gör så ont. De påminner mig hela tiden att de finns. Har dessutom känt mig matt, ont i kroppen och en hemsk huvudvärk. Mitt ena öra värker och gör ont i kväll. Är inte snorig eller hostig iaf! Tuffare att känna sig dålig, med två små än det var innan med en. Får hoppas jag slipper feber bara och att detta är tillfälligt. Zoey har hostat lite i kväll och fick suga näsan på morgonen.HOPPAS det var tillfälligt bara!!!!

Annars så har dagen mest bestått av massa tvätt. Tvättande, vikande och nybäddade sängar. Alltså inte nån jätte spännande dag. Men man måste ha såna dagar ibland med. Zoey började greppa lite efter en sak idag. Och Pixie gjorde koja. En koja alla ALLT! haha. Hon passade på när sängarna skulle bäddas. Så mysigt har vi haft!


Trötta!

Idag är det trötta barn det! Och trötta föräldrar. Blev som sagt ett barnkalas. Inte jätte många barn. Men 4 barn och alla deras föräldrar blir många. Eller kan vara för att det känns så i vår 3a. Men mycket lyckat med massa lek!:) även fina paket som vi tackar för.

Barnen sover sen en stund tillbaka. Jag har redan lagt sig i sängen. Blev mycket uppvak och tidigt idag. Sen känns det i både kropp och knopp, att det varit mycket kalas i helgen. Läser lite bloggar och kollar Aftonbladet. Lyssnar på barnens fridfulla andetag. Nu laddar vi om med en ny vecka!

Så här sött sover Zoey. Snuttisen ska ligga i ansiktet. Då somnar hon vår pluttis<3


3 år!

I skrivandes stund, för så där 3 år sedan började mina krystvärkar med Pixie. Ut kom en alldeles perfekt tjej. En tjej som jag varit nyfiken på i flera månader. Det visade sig att just vår tjej Pixie var helt underbar! Hon är en tjej med MYCKET energi, omtanke och KÄRLEK. Så kärleksfull som hon är emellanåt, skulle man knappast behöva nån annan kärlek. Men i denna kropp finns mycket egen vilja, bestämdhet humör. Dessa tre år har hon förgyllt våra liv. Grymt tacksam över att ha Pixie!

Så vad gör man inte för världens bästa tre åring?! Jo har kalas. Hon somna med ett nöjt uttryck i sitt vackra ansikte. Många besök och mycket paket. Det bjöd denna dag på. En dag som vi har pratat om sen i somras. Laddar om för barnkalas imorgon!

Båda damerna sover. Ser melodifestivalen och äter massa gott.. På måndag börjar det igen att dra ner på socker. Varit slarvigt med detta den senaste tiden. Men tyvärr är låtarna värdelösa som vanligt. Fattar inte varför man ser egentligen?!


Frisörbesök.

Idag gjorde Pixie sitt första frisör besök. Det var bästa Anna som klippte henne. Och tack vara att Pixie känner henne, så gick det galant! Hon har ju minst sagt haft långt hår. Och nu har hon jätte kort. Men blev så sött!<3

Haft besök av Pixies gudmor idag. Hon blev så nöjd med paketen. Speciellt Emil boken! Imorgon är det stora dagen. Hållt på att baka varje kväll, så hoppas det går att äta med..


Bildbomb.

Här är lite bilder på mig och mina små tjejer<3


Sängen.

Nu ligger jag i sängen i vanlig ordning, med mobilen. Zoey somnade tidigt ikväll. Känns som tiden går lite väl fort. Ungen är ju snart 3 mån! Födde inte jag henne nyss?! På tal om tid.. 04.40 tog Pixie morgon. Ändå somnade hon inte fören 20.30 kvällen innan. Spelar ingen roll när barnen somnar på kvällen. Allt mellan 17.30-21.00, de vaknar ändå runt 5. Länge sen de ens sov till halv 6-6. Zoey har tagit efter sin syster och är lika morgonpigg. Hon somnar timmar senare. Ska inte tråka ut er om detta ämne! Är van sen 3 år med dessa tider. För alltid varit så. Men känns bara lite extra nu när jag ammar 1-2 gånger på natten med. Och vaknar för napp osv. Men vi brukar turas om att sova nån timme eller två på helgen. Och tur är väl det!

Vi har bakat nya chokladbollar idag. Men nu frös vi dem. Imorgon ska vi bestämma vad mer vi ska baka, handla och baka. Så att det bara är tårtan, städning osv kvar på fredag! Hon ska även ha ett litet barnkalas i helgen. Tänk vår stora tjej fyller 3!!<3 hon ska få det hon önskar. En snowracer. Sen köpte vi en mamma mu film, en kundvagn så hon kan leka ännu mera affär och lite pärlor. Blev inte jätte många paket, med tanke på att sowracen kostade endel. Men hon lär få massa paket av gästerna med!

Vi lekte doktor idag. En lek som uppskattas här hemma. Pixie är så kärleksfull just nu. Mycket min mamma, min pappa, min zoey eller som hon säger zovi. Finns inte ord på hur mycket jag älskar dessa flickor!<3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1005012/images/2013/pic_5112b80d9606ee146738f1b5.jpg" class="image">


Kvälls blogg.

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Är så där trött att jag endast ser med ett öga. Så vet inte varför jag ens skriver! För har ju inget vettigt att skriva. Men har blivit mitt sätt att varva ner. Ligga och kika på iphonen innan jag somnar. Tog nyss en låååång och VARM dusch. Så skönt.

Haft en bra dag. Men den har gått fort! Efter lämningen på dagis gick jag en promenad. Hemma fick jag besök av Ullis. Vi både lunchade och fika ihop. Måste baka nya chokladbollar!!! Är knappt några kvar! Ska ju bjuda på i det helgen! Avslutade dagen med en promenad med barnen, tillsammans med Ida och Estelle. Så nu ska jag lägga mig. Inte säkert jag kan gå imorgon. Fick jätte ont igen nu ikväll..tur jag ska till kiropraktorn på fredag! Fan blir inte billigt med de besöken..funderar på att avboka. För är pengar jag inte har. Men går jag inte till honom, så är kroppen jätte mycket sämre.. Överrörlig, skolios och foglossning som inte vill gå ihop..slå på en ond nacke efter en krock som barn..ja jag är 21! Men det känns fasen inte som det....vinna på lotto. Det vore något så jag skulle kunna ta hand om kroppen. Utan ångest. Och varför inte köpa en ny? En som inte värkte. Men blir nog bra det med. Mår bättre av träning. Så får bli i vår när vi börjar ge Zoey lite gröt. Men nu ska jag allt sova! Förlåt för ett negativt avslut,


Fika.

Klockan är strax 22. Är så där jätte trött efter dagen. Zoey har haft ett par dar i rad som hon varit lite kinkig. Inte riktigt nöjd helt enkelt. Det enda som varit bra är att vara i min famn. Men så fort jag lagt ner henne har hon blivit ledsen. Men man måste ju få ha sådana dagar med!

Vi har ändå hunnit med massa idag. Pixie har haft Hampus på besök en stund efter dagis. När de åkte hann vi vara ute. Pixie fick gå i sin takt och gjorde en snöängel lite här och var. I vagnen somnar Zoey snabbt. Hon var så övertrött eftersom både P och H lät lite idag, så kunds hon inte komma till ro. Så under tiden hon sov hann vi laga pizza till middag och slå ihop en rejäl sats chokladbollar. Vilket jag suttit och rullat när barnen somnade. Även ätit på tok för många...att jag inte lär mig! Men nästa vecka. Då är det slut på alla kvällsfikor..ingen mer "unna mig när barnen sover och Emil tränar, leta hemma efter gott". Måste ju se vettig ut på Zoeys dop.. Då är det helgen som gäller och inte vardagarna längre.

Annars så närmar sig Pixies 3års dag med stormsteg! Att jag varit mamma i 3 hela år är sjukt. Visst det känns som om jag alltid varit en mamma. Trivs i min roll som mamma. Går in för det helt och hållet och gör mitt yttersta jämt. Och är säker på att mins barn är nöjda över att ha just mig som mamma. Det får jag skriva utan att ni tänker , skryt. Men jag känner så mycket kärlek både till barnen och från dem. Så är säker på att de är nöjda! Visst är inte jag mer än människa. Är oftast strax innan de somnar som man känner att energin börjar sina. Eftersom de är så morgonpigga och nu i flera dar i sträck vaknat runt 5. Så är man trött efter en hel dag. Får ibland dålig samvete att man inte orkar 110 varje dag, ända ut tills de somnar. Men ni som känner mig vet hur mycket energi och tid jag lägger på dem. Jag försöker verkligen finnas där jämt. Och så ska det ju vara!<3


2 februari

Igår var det fredag. Tänka sig att det redan är en vecka sen som vi var inlagda. Nu sitter jag här med en betydligt piggare Zoey! Pixies förkylning är nästan helt borta i princip. Zoey har lite snor kvar och hostar till nån gång. Men inte mycket alls.

Igår hade jag och barnen en sån där mysig dag. Pixie vakna på sitt bästa humör. Vilket är skönt att variera med, under denna lite trotsigare period vi har. Efter en god middag tog jag med Zoey på en promenad med Ida. Hon somnade i vagnen strax efter 5. Emil och Pixie cykla en sväng istället. Efter en timme var vi tillbaka och tänkte zoey skulle få sova en stund. Bar in henne i sin säng. Emil åkte iväg vid 7 och hyrde film. Under tiden tänkte jag vila ögonen en stund..

Vid kl 9 vaknar Zoey för hon var hungrig. Då väcker Emil mig som först.. Frågar varför han inte väckte mig till filmen. Men han tyckte jag verkade så trött. Lägger mig i sängen istället och ammar zoey. Kollar på kl 21.15 och tänker att snart börjar farmen. Nästa gång jag kollar på kl är den på tok mycket mer..alltså hade både jag och Zoey somnat. Vi somnar om och vaknar runt 4. Ligger och myser ett slag och somnar senare om runt 5 till kl 6. Då var Pixie vaken. Idag känner jag mig rätt så utvilad! Såg filmen nu på morgonen istället..


RSS 2.0