Söndag.

 
Jag har mått konstigt hela veckan. Varit yr och ansträngd. Så har hoppat träning och duktighet tänk i maten..så en slapp vecka med sånt med andra ord. Igår började jag äntligen känna mig normal igen. Skönt det! Och speciellt nu när det är en växel upp på jobbet. Fick hoppa in idag och jobba. Är ledig jul och hela helgen så längtar massa. Längtar efter kvalité tid med familjen! 
 
Nu väntar jag på dem. Emil har tränat och barnen var i horn under tiden. Så har slappat eftersom jag sluta kl 1. 
 
I fredags fick vi följa med Anton och hans tjej till stallet. Barnen red och var nöjda. 

Sjukstuga.

I måndags tog jag in en julgran som vi fått av Emils föräldrar. Vi hade tänkt vänta på Emil, men vi ville överraska honom och göra det fint. Efter jag satte i ljusen utbrister Pixie att jag är helt röd om halsen och armarna. Strax efter börjar det klia och halsen känns svår art svälja med. Konstigt! Jag bytte tröja och tvättade av det röda. Dagen gick och kände ingen direkt förändring. Gick till jobbet kl 15. Men 19:30 mådde jag jätte dåligt, höll på att svimma och halsen var jätte svår att svälja med. Fick panik nästan för hade sånt tryck över bröstet. Och blev så yr. Fick skjuts hem och där blev det värre. Emil fick ringa både sina föräldrar och ambulans. När de kom fick jag ca 14 tabletter på plats. Jag ville inte åka med, men var tvungen så de såg att tabletterna verkade. Halvvägs till Västervik börja de värka och när vi var framme kändes det bara som jag sprungit ett maraton. Så hoppas jag inte är allergisk mot julgranar jämt! 
 
Igår kände jag mig trött och konstig. Zoey fick hög feber mot slutet av dagen. Emil och jag åkte och storhandla när Emils mamma var här och min syster kom sen. Kände mig lite ruggig på kvällen med. Idag får jag vabba...typiskt nog nu innan jul och när jag väl har extra pass...Men det är svårare för mig att vabba på torsdagar så då är det bättre Emil gör det om det behövs. 
 
Idag tar vi nog det lugnt. Pixie ville till dagis ändå, eftersom de ska lussa idag. 

Lucia.

Igår sprang jag iväg till gymmet tidigt på morgonen för att hinna träna ett benpass. Hann hem för att göra mig i ordning lite snabbt. Barnen och jag gick sen ner till torget för att de skulle delta i santa run. Där pengarna för startavgiften gick till barncancerfonden. Barnen tyckte det var jätte kul att springa. Jag anmälde mig på plats. Emil var och tränade så jag räknade inte med att delta. Men eftersom min vän Pernilla var där, kunde barnen vara med henne när jag sprang. Så jag var nog den enda som inte var utklädd till tomte, det fick bli lite glitter runt huvudet. Jätte bra anordnat och en fin sak att fixa tycker jag. Enda missen var att alla barn skulle få julklapp. Och jag tycker inte man ska lära barn att knuffa sig fram och gå före alla i kön, som de flesta gjorde..så det var slut med julklappar när vi kom fram. Vilket blev en stor besvikelse för dem. 
 
Pernilla och barnen följde med oss hem sen och lekte. Och barnen lekte jätte bra! Så jag fick bebisgosa. Såå mysigt! 
 
Vi fikade i storebro sen för att fira min bror som fyllde 20 igår. Och sen jobbade jag kassa stängning. Idag måste jag städa lite här hemma. Så blir nog lugnt tempo och lite hemma fix innan em/kvällens kassa pass. 
Zoey precis under gula pilen, och Pixie med flerfärgade overallen. 

Härlig dag.

Jag råkade somna till i soffan tidigt igår, så gick och la mig redan kl 9 igår. Vilket var skönt! Skuttade upp pigg kl 6 idag Mee barnen. Vi lät Emil sova vidare och handlade frallfrukost. Kl 8 var vi så hungriga att vi väckte Emil och åt tillsammans. Sen smet jag iväg till gymmet med min vän Anna. 
 
Vi tog en runda i affärerna sen när jag kom hem. Nu är det endast några paket kvar! O h några vet vi vad vi ska köpa. Skönt att nästan va helt klara. Vi fikade på bakfikan. Så mysigt och gott! Saffransbulle med vaniljkräm,  måste testa att baka det. 
 
Efter maten önskade tjejerna att få gå till lekpark. Vi passade på att hälsa på vår förra granne Erik som flyttat i närheten av oss och barnen favorit lekpark. Ikväll har vi myst med lördagsgodis. Barnen ska bada och sen sova. Och vi ska slå in julklappar. Härlig ledig dag! Imorgon jobbar jag kassa stängning. Barnen ska vara med på ett lopp imorgon. Där startavgiften går till cancerfond. En bra grej tycker vi och barnen tycker de ska bli kul. För de ska ja tomteluva på sig. 

Onsdag.

I december månad blir det en hel del extra jobb. Är inne på min andra 6 dagars vecka. Men endel pass är längre än andra så tycker det går bra och blir en bra balans med tid till barnen och hemmet. Jag är ju ledig 4 dar på raken vid jul och det ser jag fram emot det nått enormt! Njuta av ledig tid ihop med min familj. Men hoppas på en bra lön efter denna månad. Och det är så värt att jobba lite extra för att kunna göra iordning hallen nästa månad. Och i vår är det tvättstugan som står på tur. Barnen önskade sig varsin platta i år. Tycker egentligen det är tidigt. Men verkar som alla barn har egna plattor, iaf väldigt många. Så får ge med mig där och de ska få varsin i julklapp. 
 
Igår gjorde vi endel hemma sysslor innan några timmar på förskolan och jobbet. Vi bakade dadelbollar och både jag och barnen tyckte de va helt okej. Idag fick jag hoppa in på morgonen i matservice och det var skönt att ha ledig em och kväll, annars hade jag slutat nu i skrivandes stund. Emil slutade lite tidigare så jag passade på att ta ett pass på gymmet. Skönt med lite folk, för det gick ju mycket snabbare! 
 
När jag kom hem gjorde vi hemlagade våfflor. Vi fick sen besök av min lillebror Anton och hans tjej på en kaffe. Nu är Emil iväg och tränar. Jag sitter i soffan och "rinner av". Njuter av att höra barnens andetag jämte mig när de sover. Och tänkte njuta av mörk choklad ikväll. Det är ju så gott! 
 
 
Pixie kom med i tidningen från dansuppvisningen. 

Ljus.

Jag älskar julen eftersom man får ha massa lampor tända. 

Typiskt.

När jag äntligen kommit igång så ska jag såklart börja bli sjuk..har dock inte tid med det. I dec blir det mer jobb än vanligt, mycket inför jul och nyår i en butik. Och resten av tiden vill jag ju ta vara på. Umgås och sköta hemmet. Så tiden att vara sjuk finns inte. Efter gårdagens pass blev jag yr. Men tänkte att det var att jag tagit ut mig. Em var jag trött och slö..och föll för sockret på kvällen. I hopp om att få energin. istället vakna jag upp med halsont och feberkänsla idag...och jag som ska träna ikväll. Får träna lättare och inte ta ut mig. Om jag orkar. Fick gå från jobbet bara efter en kort stund. Då zoey fått en ny svinkoppa. Den hon har är torkad och då smittfri. Och blivit mer ett sår då vi tvättar mycket. Men en ny smittar ju, så hämtade efter frukost. Vi har suttit i soffan och slappat ihop helt och hållet...Pixie ville va kvar på dagis. Och jag blev förvånad. Men ändå glad över att denna vecka har funkat bra med dagis! Inget gråt på hela veckan! Och det har ju varit det sen i somras typ. Hoppas det håller i sig. Men nu ska vi strax hämta henne. Känns ju onödigt att stressa med tiden till middag om vi hämtar som vanligt. 
 
Pixie bestämde middag idag så blir köttfärssås och pasta. Gjord på kycklingfärs. Testa det om ni inte redan gjort. Kom gärna med bra vardagsrecept! Man tröttnar ju ganska snabbt på den vanliga Svensson maten. Men mitt i veckan har man ju inte all tid i värden att laga. Men vi vill ju ändå inte byta ut till för mycket halvfabrikat. Så snabba tips är tacksamt! Fick ett tips från min svärmor som jag gjorde i veckan när Emil önskade falukorv..stek gul lök, hackad tomat, tonfisk i vatten och cremefraich, krydda. Så gott till pasta! 

Äntligen.

Känslan jag jobbat med länge, under hela min tonår och fram tills nu är äntligen här. Jag har alltid varit en som pendlat 5-8kg upp och ner och varit duktig i perioder. Men inte hittat något hållbart. Eller helt enkelt inte känslan att vilja fullt ut. Men sen 3veckor tillbaka har den känslan äntligen kommit. Jag vill träna och tycker det är både kul och skönt efteråt. Dock vill jag kunna äta. Men försöker dra ner lite på det goda och det är ju lättare när jag tränar. För då känns det lite onödigt. Men samtidigt har inte vikten ändrats på dessa veckor. Men energin har jag fått, och mår så bra när kroppen känns starkare. 
 

RSS 2.0