zoey tid.

Igår kunde vi aldrig tvätta..Den nya maskinen var inte fixad. Eftersom vårt badrumsgolv rymde mer tvätt än golv så var vi tvugna att åka till horn och tvätta. Mina arbetskläder behövde verkligen tvättas tills idag. Vi stannade på middag och lekte ute. Pixie fick erbjudande att stanna kvar. Hon har pratat om att få sova över själv. Så hon var mer än nöjd igår. Först ett barnkalas och sen få sova över. Zoey njuter av uppmärksamheten som bara riktas mot henne. Pixie stannar tills morgondageens morgon. Eftersom vi ändå skulle gå på Alv ihop innan jag jobbar. Så idag ska jag och Zoey ner till Alv. Så hon får göra allt hon gillar (inte teater. ) för sen får hon vara 2h på dagis på em innan Emil kommer. Så får de med far och dotter tid idag. De kommer ju aldrig ifrån varandra, så nån gång då och då tror jag det är nyttigt att de får sakna varandra lite. 
 
Zoey somna redan 7 igår kväll. Och Emil ville se fotboll på tvn. Så jag passade på att hälsa på Anna och Walter nån timme på kvällen. Vad mycke barn utvecklaså bara nån vecka! 
 
Vi har väl som många andra barnfamiljer haft saft hemma. Köpt fika lite då och då och inte varit så noga om det slinkit ner nån glass extra. Men på senaste tiden kände jag att Pixies humör spelade över lite väl ofta. Och hon var så uppe i varv. Och fick tanken att verkligen dra ner på sockret. Så i ca 2 mån har vi inte köpt saft alls, slutat baka chokladbollar och kladdkaka. Samt inte köpt fika om det inte varit helg. Glass har varit max en om dagen om de minns det själva vill säga. Godis är som för många andra på fredag eller lördagar. Där har vi aldrig köpt mycke. Nån tablettask och klubba. Men det jag och även mina vänner märker är att Pixie är så mycket mer lugn och harmonisk. Hon ber om vatten istället och frågar om vi kan fika på melon eller annan frukt. Det har blivit så naturligt att hon inte verkar så sugen på sötsaker längre. Och i två veckor har jag gjort likadant mot mig. Så slutat äta onyttigt i veckorna. Vi hade en påse bilar i lör. Men ingen var jätte sugen så halva påsen är kvar. Tror verkligen kosten har stor betydelse över mycket. Och barn är så formbara när det gäller sånt. Båda barnen älskar frukt och grönt för vi tycker det är en viktig del. Men hade vi inte tyckt det så hade de ju varit främmande smaker med mycke rotfrukter och grönsaker osv. Men eftersom det förr inte fanns socker på det viset tror jag inte vi är skapta för att missbruka det. utan det finns tillräckligt i mat osv som man får i sig. Men självklart får de äta när vi blir bjudna och så. Men många gånger kan man ta ett päron en tisdag istället för den där kakan. Nån som märkt liknande med humör och socker? 
 

pizza

Idag har jag jobbat 7-14 och det gick rätt fort. Finns mycket att göra på morgonen så timmarna rullar på. När jag kom hem åkte vi och storhandla, fyllde hela kundvagnen ända upp. Skönt o fylla på ordentligt. när maten var på sin plats tog vi med barnen till ingebo hagar. Där vi åt oss jätte mätta på värdens godaste pizzor!  De har massa tama djur där med. Så mysig miljö att åka till. Allt är även ekologiskt.  Mysig eftermiddag med älskade familjen. Är ledig imorgon och ska bli skönt! Pixie ska gå på barnkalas, vilket hon längtat efter hela veckan. Annars måste vi tvätta ikapp när tvättstugan äntligen är ledig. 

kycklinglasange

Zoey som bebis. Barnen växer för fort! Vips så är de ett par år innan man ens hinner tänka. ( tyvärr samma med oss ) 
Idag är det alv på schemat. Vi väntar mest på att klockan ska närma sig tio så vi kan gå ner. Jag passade på att förbereda middagen. Testar att göra lasange med kycklingfärs och massa ost i såsen. Hoppas det blir gott!
 

sönder.

Igår var vi helt lediga. Vi fick besök av min kusin maria och hennes barn och även av Anna och Walter. Pixie och Julia leker som vanligt hur bra som helst själva. När Zoey och Walter sovit middag och alla ätit lunch gick vi till källängen. Barnen fick springa av sig. Jag gjorde ugnsrostad potatis och oxfilé till middag och oj vad Pixie åt. Hon som inte gillar proteinet så mycke utan äter mest kolhydrater över lag. Zoey är oftast tvärt om. 
 
Bäddade rent igår i god tro. Men visade sig att även den nya tvättmaskinen var sönder så kunde aldrig tvätta igår. Så jobbigt. 
 
Idag är vi lediga fram till em och barnen får gå 2h på dagis innan Emil hämtar. Denna vecka eftersom jag jobbar helg och mycke kväll så blir det inte många dagistimmar. Sen har de nästa vecka kvar innan de får 4v ledigt med Emil. 
 
 

dans

En bild på Pixie mig och Hampus från midsommardansen.

måndag.

Idag var tanken att vi skulle handla tidigt. Men Zoey somna i soffan kl 8. Hon vakna strax efter halv 5 och var nog inte färdig egentligen. Hon har redan sovit en timme. Så Pixie och jag unnar oss en riktig slappar morgon. Hon har fortfarande pjamas kl 9 och det är verkligen inte likt oss. Men skönt med en morgon och bara vara. Låta tvn vara på och inga måsten. Vi får ta en promenad till affären senare. Börjar inte jobba fören 15 idag. 
 

midsommar

Vi firade midsommar i vanlig ordning med dessa umderbara vänner o deras familj. En heldag i Djursdala hemma hos Ullis med massa god mat och trevligt sällskap. Emil och jag åkte till krön för dans runt stången. Zoey sov under tiden men jag och Pixie dansade. Resten av gänget kom sedan så vi gick tipspromenaden. Vi kom hem och i säng kl 22 så vi hade en väldigt bra dag och barnen verkade inte direkt trötta. De busade och ville vara kvar på kvällen och äta godis. Tror alla blev nöjda över årers midsommar.

bad.

På morgonen innan Sylvia kom så lekte barnen med Nell och Vinga. Jag och Zoey följde även med och lunchade på bakfickan med dem. Sedan ringde Ullis och fråga om vi ville med och bada o ta en kaffe. Jag och Zoey hängde med. Mysigt att få lite Zoey tid.♥ Pixie har det jätte bra på Alv ihop mdd Sylvia. 

onsdag.

Igår hände nått som aldrig hänt innan. Jag klev upp själv när kl ringde 05:45! Barnen sov och jag fick väcka dem för första gången någonsin 06:30. Typiskt att de sov länge när vi skulle va på dagis o jobb till 7. Tog bilen så vi hann och de fick även i sig lite frukost. De fick ju mer på dagis sen.
 
Men idag när vi är lediga. Då vakna Zoey 04:30 så klart. Men vi har tagit det lugnt fram tills nu. Jag måste starta dagen ordentligt strax. Har tvättstugan idag. Men lillskrutt var trött och somna nu i soffan.Vi fick en ny maskin efter att ha väntat ett tag..så tvätt finns. Pixie ska få följa med Sylvia till Alv idag. Vilket hon tycker är jätte kul. vädret verkar vara på deras sida idag.
 
Nackdelen med jobbet är att det i stort sett alltid finns godis, frallor och fika där. Med nån med dålig karaktär så är det jobbigt..frallor har jag dock börjat byta ut mot knäckebröd. Men godiset är svårare, det står nästan jämt en påse smågodis inne hos oss. dock känner jag att jag måste dra ner/bort onyttiga saker mitt i veckan. Det räcker på helgen. Är ju hård mot barnen när det gäller sånt. Vi köper inte ens saft längre utan dricker endast vatten mjölk/havremjölk till maten. Dock blir det glass mitt i veckan nu när det är sommar. Nån festis vid utflykt ibland. Så då borde socker även gälla mig. Och det ska jag försöka med för 50011 gången. Så igår kväll gav jag mig ut på min första jogging/gå fort pass. Vissligen bara 20min men en början och ville känna på höften om det ens gick. ska försöka sätta upp ett rimligt mål. Så 2ggr i veckan ska jag ge ett försök. På fre eller lör kan jag när jag är ledig. 

Kent och barnens dag i Horn

I lördags var det barnens dag i horn. Vilket är jätte kul. Barnen fick ett häfte var med saker att göra, tex ponnyridning. Vilket båda faktiskt gjorde! Häst och vagn, fiskedamm, korv, glass mm. Det fanns även ansiktsmålning och hoppborgar. När klockan närmade sig 18 på lördags kvällen pussade vi barnen hej då. 
 
Då var det dags att åka mot stockholm. Vi kom fram på kvällen och jag stupade i soffan i stort sätt. Morgondagen bjöd på shopping med Emil och Ellen, medans Johan och Emelie var iväg en stund. Sedan njöt vi av god mat och dryck. När det närmade sig kväll styrde vi mot kentfesten. Där bjöd det på en super konsert. Härlig kväll! 
 
Nu sitter vi på tåget påväg hem igen. Efter en riktig skön och slapp morgon med frukost framför en film. Ska det bli underbart att få krama våra små hjärtan. Men det dröjer några timmar till. Vi är väldigt nöjda över stockholmsvistelsen. Och jag tror barnen är nöjda över att fått vara hos farmor och farfar. 

David

Stolt över min bror som tog studenten igår. Herregud vad stora de blir fort! Min llillasyster Lina fyller ju 17 nästa vecka! 

fredag

Idag är det fredag, en välbehövlig ledig dag för barnen. Zoey hänger i min famn sen hon vakna, lilla gumman. Och likaså Pixie. Tar igen massa mammamys känns det som<3 Vi slappar här hemma framför barnprogram. Det är de så värda idag. För vi kommer ha fullt upp idag. V ska hem tll Ullis och Arvid om nån timme, äta våffellunch ihop. Sen ska ju vi till hultsfred och se Davids utspark. Så vi kommer hem sent efter studentfirande i storebro. 
 
Imorgon ska vi till barnens dag i Horn. Det är så bra, barnen bjuds på så mycke och massa aktviteter. Klart värt ett besök! Men nu måste vi göra oss färdida. Klännings tjejer här hemma med nymålade naglar. Kul när tjejerna tycker sånt är lika kul som jag! 

varva ner.

Sitter i soffan och varvar ner. Måste
 
lägga mig snart så man orkar upp imorgon. Vi fick besök av både Lina och Anton idag. De följde med och lekte vid torget, båten har kommit upp nu. Sen köpte vi en studentpresent. När vi var inne på cubus gick Pixie bort till klädavdelningen. Man kan inte tro att hon är 4 när det gäller kläder. Hon är så sjukt klädmedveten. Hon har så mycke hon inte andvänder. Byxor och tröjor är nått hon inte använder. Klänningar ska va på ett visst sätt, som linnen fast långa och gå att dansa med. Vissa färger passar bättre än andra osv. Hon fastna för en klänning idag. Men de har fått lite nytt nyligen så sa nej. Men hon lurade med Emil för o kolla när jag var på jobbet. hon hade gått in och provat och låtit så "stor" när hon pratade. Så han kunde inte låta bli att köpa den. Detta är en typisk Pixie klänning. 
 
Imorgon har vi fram till halv 12 att umgås batnen och jag. De sover när jag kommer hem. Så får gosa massa innan.

snabb besök.

Vi var bara hos min farfar nån timme. För Pixie ville till Alv. Vi åkte dit och hann o vara 2 1/2h innan vi skulle hem och laga middag. Barnen badade och Emil åkte sen och spela match. Båda somna tidigt ikväll. Fått jobb mån-tors denna vecka. Dock lämnar jag 13:30 på tis o Emil hämtar 16:30 så både jag och han hinner träffa våra små. Svår balans, hur känner ni med den balansen? Vänjer man sig? Jag brottas med samvete. Ons lämnar jag 11:30 så vi har hela fm. Det är tors som blir en riktigt lång dag.. för att nästa v innan schemat börjar ha 2 dar på dagis ( kan ju alltid ringas in ) På fredag ska vi gå till alv är tanken och bara umgås och ha det mysigt. När Emil slutat bär det av för att fira min bror som tar studenten! Dessutom som fått en provanställning, stolt! 
 

gos.

Idag ska vi åka och fira min farfar som fyller år. Zoey vakna kl 4 idag och ville inte somna om. Så vi gick upp en timme senare. Men hon somna i kl 8 soffan och har snart sovit i 2h. Pixie kröp ner jämte gör att gosa lite. Blir så glad när man ser kärleken mellan dem.
 

öltält

 
 igår så sov barnen hos mina föräldrar. Det var första gången som de hade Zoey där. Emil och jag hade fest hemma hos oss och det kom en hel del hit. Var en bra fest och vi hade kul. Efter en hel del dricka så var det dags för öltältet. Emil o jag stannade dock inte så länge innan vi gick hem. Sen följde Ellen med mig och hämtade barnen på fm. Vi har ätit lördagsmys och sett Pixies nya film idag. En lyckad helg har det varit. 

Kärlek♥♥♥

sommarfest

Ikväll har vi varit på förskolans sommarfest. Barnen hade tränat på dans och sång. Kunde knappt hålla tillbaka tårarna. Där står våra älsklingar och är så duktiga,  charmiga och fina! Stolt är bara förnamnet. Vi är så nöjda med förskolan. De bjuder verkligen till och eftersom den är så liten blir alla så nära. De bjöd på bakelse och gav barnen varsin tavla. Kloka ord att ta med sig. Barnen var dessutom utklädda och tjejerna var kaniner. Mina föräldrar och lillasyster Lina kom, även Emils mamma och lillasyster. 
 
Jag har blivit förkyld. Vilket är så typigt och opassande! Ska jobba hela dagen imorgon. Sen på kvällen blir det öltältet med Sylvia. Ska bli så kul! Inte varit ute på två år. Får hoppas att bristen på sömn inatt gör att jag känt mig sjuk idag. För imorgon ska jag må bra! 

skönt!

Hade inte sett nån lapp om en utbildning i charken. Om salami och provsmak. Men eftersom jag ändå inte äter sånt kött och inte anmält mig så hoppar jag den. Och det betyder att jag slutar 18 istället för 20:15 och hinner förhoppningsvis krama även pixie innan hon somnar. Zoey somnar alltid senare så henne får jag en kram av. Skönt♥  mina älskade barn. Om de visste hur mycke de är saknade när jag är ifrån dem. 

arga barn.

Nu en liten stund innan vi ska gå, så har barnen lugnat sig något.. Hela morgonen och fm har nestått av gråt skrik och arga barn. Pixie var arg för att jag ska jobba och inte är hemma. Zoey är en plåsterlapp på mig och blir arg om jag inte bär exakt hela tiden. Samtidigt som de bara bråkat om samna saker och saker som de nog inte vet om varför de bråkat om. Zoey som drar i håret och Pixie som blir arg. Får så dåligt samvete för det beror på mig känns det som. Att de måste vänja sig vid att mamma med är iväg. Verkar som det slog tillbaka idag när jag inte ska vara hemma på kvällen. Pixie blev ledsen när jag laga moddag åt dem, så Emil bara har att värma sen. Och tog med mig en matlåda. Hon tyckte nog det var konstigt att jag äter själv istället. .men det är en vardag alla kommer till. En omställning som snart är en naturlig del av livet. Jag önskar att man slapp all ilska som barnen visar. Samtidigt är det bra att känslor kommer ut istället. 

Västervik

Min syster Lina skulle klippa sig i skolan i västervik. En som hon kände behövde modell. Hon kunde inte sluta tidigare och ta bussen. Och mamma var inte sugen på att köra. Så hon tyckte att jag skulle köra istället. Hon erbjöd sig att ha barnen och låna ut bilen. Så här sitter jag i västervik och väntar på Lina när hon klipper sig. Sen ska vi åka in till centrum och äta innan vi kikar lite. Så lite lyxtid bara så här ville mamma unna mig, det tackar man inte nej till. Även om jag saknar barnen massa idag. ♥ Jobbar till kvällen imorgon så vi kan mysa fram till halv 12.
 
Tog en skön morgonpromenad idag.
 

unnat oss.

I lördags efter jobbet möttes jag av en städandes Emil. Han hade varit i Horn och barnen stannade där. Sist vi hade en barnfri natt var i februari. Så i lördags storstädade vi grundligt här hemma. Vi delade upp och gjorde resten i dag. 
 
För sedan njöt vi av vår kväll. God mat på China och hyrfilm med godis till. tid att bara slappa. Vi lyckades somna om och sov till 9:15 idag. Vi kom lagom till lunch i Horn. Men stannade på middag med. Jag kände att denna helg bjudit på lite väl mycke gott. Så en timme i promenadskorna är gjord. Men nu ska jag slappa ett tag till innan sängen kallar. Denna helg har bjudit på både mys med familjen och egentid med kärleken och tid på jobbet. 

RSS 2.0