Lediga.

Idag är det fredag, vilket betyder att Pixie är helt ledig. Vi latar oss framför tvn en stund på morgonkvisten. Zoey är så duktig om natten. Vanligtvis somnar hon runt 22. Ibland tidigare. Men hon sover oftast till 03 och vi somnar om runt 04. Pixie vaknar runt 04.30-06.00. Så trött är man, men tillhör småbarns åren antar jag. Pixie sover hela natten i sin säng nu! Ibland vaknar hon och vill ha lite vatten. Men inte ofta. Där emot har Zoey aldrig sovit nån natt i sin än.

Idag ska vi nog pyssla lite är tanken. Måste göra ljuslyktorna som vi tänkt och egna geleljus. Tror att min syster Sofia skulle komma förbi och vara med.

Igår var vi som sagt hos BVC. Hon hade gått upp 150g på ca en vecka. Vilket är jätte bra. Så nu väger hon exakt det hon vägde vid födseln. 3790g och är 52cm. Så vi behövde inte komma tillbaka fören den 10 dec. Skönt att hon går upp så bra. Tur att man har bra mjölk. Är så smidigt att amma, då maten alltid finns nära till hands. Nu börjar även brösten läka och det gör inte lika ont längre.:)


Julfint.

Igår städade Annelie och jag här hemma. Vi satte även upp julgardiner och ljusstakar. Pixie fick sin lilla mini julgran i sitt rum. Nu behöver vi bara längta lite tills vår julgran kan huggas och sättas upp:)

Idag efter jag lämnat Pixie en liten stund på dagis, så ska jag och Zoey gå och väga på BVC. Spännande!


Gullungar.

Älskade fina gullungar<3


Lekparks häng.

Nu i tre dagar i sträck har vi spenderat några timmar ute i lekparken, källängen. Ingen toppen park längre måste jag säga. Tycker Kommunen har förstört den, när de har omvandlat den till hur det var förr. Taggiga rosenbuskar bakom sandlådan. Helt plötsligt små järnkanter kring all blomster. Just där barnen tycker om att springa. Nu är ju Pixie så pass stor att jag inte bekymrar mig direkt. Men när Zoey uppskattar lekparks besök, så lär det bli mindre kul.

Pixie har gjort två saker idag. Saker som gjort mig så stolt! Vår stora tjej<3 och imorgon har Zoey varit hos oss i 2 veckor! Helt sjukt. Vår underbara lilla bebis<3

På onsdag ska vi julpynta inför första advent. Så mysigt!:) får hjälp av barnens farmor. Så kommer nog hinna med. Längtar ändå mest till att klä julgranen. Det luktar så friskt om granar.


Maraton.

I eftermiddag/kväll har Zoey och jag haft maraton. Amningsmaraton i rätt benämning. Från halv 4 har hon i stort sätt varit vid bröstet. Först till halv 5. Sedan igen vid halv 6 osv. Sista delen av kvällen låg hon vid bröstet konstant. Men vid 10 över 9 somnade hon. Och antar att hon sover några timmar nu. Det är inte att hon inte blir mätt. Utan hon älskar att ligga och tutta. Försöker med nappen. Oftast går det efter en stund. Men just ikväll dög den inte alls, utan det skulle bara vara jag. Men nu ska jag sova med så småningom. Är helt utmattad av vårt maraton. Men vad gör man inte. Så underbar som hon är! Kan inte sluta titta på henne. Och hon sover mellan oss. Hon vill vara nära. Och ska jag erkänna så vill jag med det. Även om vi borde lära henne sova i sin säng snart, men hon är så liten än. Älskar att bara ligga i sängen och lyssna på mina döttrar. Höra när de sover så tryggt och fridfullt. Vad vore jag utan mina barn. Så underbara och älskade!<3


Lördag.

Nu börjar vi komma in i livet som två barns föräldrar. Måste säga att Pixie är nog världens bästa storasyster. Det lyser av kärlek när hon tar hand om Zoey. Vilket jag är glad över!

Det är lite som ett pussel att räcka till. Zoey ammar ganska så ofta och regelbundet om dagarna. Oftast efter så där 2-2 1/2 timme mellan målen och hon äter mellan 15-40 min varje gång. Men en gång om dagen sover hon lite längre och det kan bli något längre mellan målen. Men istället har hon sovit på natten så det varit mellan 4-6 timmar emellan! Hoppas nätterna fortsätter så. Dock har vi en jätte morgonpigg Pixie. Så är rätt trött när jag är vaken en timme varje natt. All tid emellan amningen och mys med Zoey går till Pixie. Otroligt skönt att ha Emil hemma. För då kan han och Pixie leka när jag ammar. Eller han kan mysa med Zoey när hon inte vill ligga själv och sova, så jag kan umgås med Pixie.

Just därför har jag lite smått ångest över veckan som kommer. Emil ska jobba denna vecka. För att sedan vara hemma hela dec. Men han har ju åkt iväg och tränat några gånger. Så jag har nog mest blivit lite bortskämd med att ha han i närheten. Men vem tackar nej till att få lagad mat, städning och hjälp med barnen?

Idag har vi haft besök av Sylvia på fm. Sen åkte Emil och tränade. Så jag tog med mig barnen ut till lekparken. Zoey sov, så fick en timmes kvalité tid med Pixie. Vi jagade tigrar och gungade jätte högt. Pixie somnade redan kl 6 och Zoey en stund efter. Så vi ska hyra film ikväll. Mina 3 underbara<3



Feber..

Njuter av att vara nybliven två barnsmor. Men mitt i all glädje finns det en jobbig sida. Mina himla bröst..känns som om allt handlar om dessa bröst! De gör så ont. Vårtorna är såriga, ömma och onda. Samtidigt som brösten gör ont. Små knölar som envist vill vara där. Måste ha en plastkupa på mig för att låta vårtorna andas och inte torka när jag har salvan. Men dessa sitter något hårt, så vet inte om det täpper till? Men har jag inte dessa torkar vårtorna till och blir till torra sårskorpor. För de har blivit såriga.

Så mitt i detta har jag fått feber. 38,4 hamnade den på. Känner mig yr, matt och hela kroppen gör ont. Mjölkstockning var det sista jag ville ha. Just nu känns det lite jobbigt..men hoppas det vänder snart! Så jag kan njuta av närheten amningen ger. Istället för att ha ångest varje gång hon ska äta.


Älskade barn.

Våra fina underbara barn. Finns inte ord på hur mycket jag älskar dem. De gör mitt liv så rikt. Och min älskade sambo.

Dagarna flyter på. Vi lever nog fortfarande i nån slags bubbla. Ammar, byter blöja, nattar och leker med Pixie. Sen ammar jag lite till osv. Går upp på natten några gånger och ammar. Som sagt så är det fullt upp. Är det inte det ena barnet så är det de andra. Men jag älskar det! Dock så är det väldigt skönt att ha Emil hemma. Han ska vara hemma resten av nov förutom 4 dagar. Sen hela dec. Vilket är skönt! Sen tar han ut lite då och då. Men sommaren ska han vara hemma igen.

Idag har vi gått en promenad på morgonen. Blev yr efter en stund. Men var skönt att komma ut. Haft lite besök och imorgon kommer mera besök. På tisdag ska barnmorskan komma på hembesök. Ska bli spännande att se vad hon väger! Är fortfarande trött och lite matt. Men hon är ju inte ens en vecka än. Och hon äter väldigt mycket. Så kroppen har nog fullt upp med att fylla på mjölken. Önskar bara att såren läker snart, så det inte gör så ont att amma.


13.11.2012<3

Den 13 november kom vår älskade Zoey. Efter en vecka med sammandragningar och förvärkar började de riktiga värkarna äntligen. Kl 21 fick jag första. 02.58 kom första krystvärken och 03.05 kom hon vårt mirakel!<3 var öppen 7 cm när vi kom in vid 01. Sen när vattnet gick vid ca 01.30 så gick det fort.

Hon är helt fantastisk vår lilla tjej. Är så lycklig att vi har två underbara barn. Hon tog mitt bröst nästan direkt. Det jobbiga just nu är att jag har sjukt mycket mjölk. Brösten är överfulla, gör ont och värker. Hon klarar bara av ett bröst i taget, för har som sagt väldigt mycket mat. Men snart borde det ställa in sig, får jag hoppas iaf! Annars får jag köpa en pump.

Finns det något finare än familjen?!<3


Måndag.

Kl 05.00 slog Pixie upp sina blå och sa: mamma jag är jätte hungrig. Fick 10 minuter på mig att vakna till och kliva upp. Sedan åt vi frukost. Och ja hon åt mycket och var hungrig. Hon är ju så duktig nu att inte dricka något på natten längre. Och inte mycket alls innan hon somnar.

Fått någon lustig städenergi idag. Tvättat upp allt som var i tvättkorgen, plockat och städat toaletten. Ja till och med putsat spegeln. Storhandlat mm. Sägs det inte att man får extra energi när det är nära? Men kan väl även vara för att jag passade på att sova en stund. Pixie ville sova middag, så såg min chans. Men nu efter att jag har badat och masserat min skatt, så är jag väldigt trött.


Sov gott.

Denna dag har gått fruktansvärt fort. Plötsligt i skrivandes stund är klockan 22.30. Vi har ätit god mat hos Anna och Jonas ikväll. Men eftersom Pixie inte sov på dagen, så blev det inte så länge. Strax innan 7 var vi hemma och snuttan somna några minuter över. Men vi fortsatte kvällen med Anna och Jonas. Fast hos oss. Såg en film som de hyrde. Härlig kväll med vänner! Men nu är jag ganska så trött. Imorgon ska vi först till Storebro och sedan till Horn. Farsdag imorgon och vi köpte paket idag till Emil.

Eftersom bebis inte kommer hinna komma idag. Så får vi hålla tummarna att det blir innan den 14. För då har jag tid hos mvc. Vore skönt att slippa det! Tänk om det blir innan 12 imorgon natt? En skaplig farsdagpresent!


Lördag.

Igår gick dagen fort. Pixie var ledig som i vanlig ordning en fredag. Vi hann med både lek med Estelle, pyssel och massa lek hemma. Sedan kom Lina och sov över. Så vi hade fredagsmys. Dock fick vi ha det tidigt med Pixie. Hon hade för kul igår för att hinna sova middag, så kl halv 6 somnade hon. Hon sov i egen säng, utan att vakna på natten, till kl 6 på morgonen!

Hade förvärkar i vanlig ordning igår..idag mår jag illa, känner mig tung och orkeslös. Känns som all energi går till bebis. Får hoppas den lilla vill ut nu snart..tjatar om det. Jag vet. Annars idag ska vi gå till affärerna för att köpa farsdag paket. På em är vi bjudna på middag hos Anna och Jonas. Så får se om Pixie vill sova middag idag. Annars blir det en kort sväng hos dem.


Tröttsamt.

I måndags så hade jag förvärkar hela dagen, i tisdags med. Igår så hade jag sjukt ont i ryggen. Idag har jag haft förvärkar, spänd mage och rygg ont. Meeen det händer inget!? Blir så trött på detta! Jobbigt att gå runt o ha små ont hela tiden. Men snart får jag hoppas det kommer igång. Jag gissade att bebis skulle komma mellan 7-10 nov. Får se om jag får rätt, än är det inte lördag. Men som sagt, kan ju dröja med..

Efter middagen idag, så ska jag ge mig ut på en promenad. Det kanske får igång så värkarna blir ordentligt? Men sån tur har jag säkert inte.. Otålig? Svar: JA!


Naglar.

Idag på morgonen har vi haft nagelfix. Pixie tycker det är nästan lika kul som jag. Hon bad om att få olika färger på naglarna, så har vi tagit på nagelmärken i form av fjärilar och blommor. Så nu har både fötter och händer fått en färgkick!


<3


Kväll.

Idag slog pixie upp ögonen vid 5 igen. Hon verkar vara tillbaka på den tiden igen. Aja jag har fått njuta i ett år av att hon sovit till halv 6-6. Men det kan ju även vara en kort period. Vi försöker dock sova varsin dag på helgen, så ofta det går.

Efter dagis var hon så trött. Hon somna kl 13 och försökte väcka henne kl 15, men gick inte fören 15.30.. Så vi åkte allihop till mina föräldrar och fika efter maten. Men pixie var trött ändå på kvällen och somnade strax innan 21. Bebis har varit livlig och sparkat mängder ikväll. Njuter av känslan. Men visst vill du väl ut snart?:) haft som molande mensvärk typ under dagen. Men inget mera. Så ska väl inte hoppas för mycket att det sätter igång denna vecka? Nu ska jag läsa några sidor ur bröllopfixaren.


11.

Igår hade vi en sån där bra dag. Elisabeth och Hampus kom och hade med sig lunch. Sen gick vi och hämtade hem mitt älskade hjärta. Barnen lekte och lekte. Verkligen så där jätte bra och vi ville inte avbryta det. Var länge sedan de lekte så. Men när kl närmade sig 4 så åkte de ändå hem. Var en jätte mysig dag.

Dock så vaknade jag med molande värk i magen. Den släppte aldrig under dagen och blev bara värre. Trodde (önskade) att det skulle komma igång. För mitt i fick jag lite sammandragningar som gjorde ondare än vanligt. Informerade de närmaste, men tyvärr har det inte blivit värre. Utan är samma "mensvärk" som envist håller sig kvar. Så min tur som vanligt..får väl gå med jobbiga förvärkar ett tag innan bebis vill ut. 11 dagar kvar till bf. Snälla kom idag!!


Feberfri!

05.15 slog en feberfri Pixie upp ögonen! Hon är sig själv idag:) pigg och aktiv. Och då är det inte barnprogram som gäller, utan lek, pyssel och sångsamling. Dock så ska vi städa ordentligt idag. Det ska bytas i sängen och alla täcken mm är redan ute på vädring. BB-väskan ska även packas klart.


Lång dag.

Denna dag har känts som en evighet. Natten tills idag var allt annat än kul. Pixie hade hög feber, 40,5. Hon yrade och var vaken i 2h innan hon somnade om. Vi fick i henne Alvedon efter ett tag. När hon vakna var hon inte så jätte varm. Men framåt kl 10 hade hon 39, så hon fick Alvedon igen. Resten av dagen har tempen legat på 38. Vi ska nog ge lite Alvedon innan hon somnar, eller inatt om hon behöver. Hon hatar det verkligen och är jätte svårt att få i henne. Under dagen har hon sovit 3 timmar i sträck. Vilket hon nog behövde. För hon är något piggare.

Dagen känns lång för vi har inte gjort annat än sett barnprogram. Hon har inte orkar göra något annat. Men nu är Emil hemma från jobbet. Så har lagt mig i sängen, choklad och en bra bok. Så får han ta över tv-tittandet;) men ska se om hon orkar ta ett bad om en stund. Är nästan säker på att hon kommer vara betydligt piggare imorgon.


Inte som tänkt.

Slutet av dagen blev inte som tänkt.. Dels för att jag är en virrepotta och sett fel tid på bion. Blev så besviken! Men Pixie fick välja en film och vi såg Nicke nyfiken hemma. Det blev mysigt ändå!:) men lillan har inte varit så pigg idag och utan aptit.

Vi tog en promenad till affären. Både jag och Emil tyckte Pixie verkade lite väl trött. För hon sov middag idag. Då somnar hon oftast inte fören 9 tiden. Men redan kl 6 var hon hängig. Så vi tog febern. 39,7...en stund senare kräktes hon. Det värsta är att vi verkligen inte får i henne medicin på något vis. Hon total vägrar..men blandade i soppan. Hon ville inte ha mycket alls. Men hon vaknar nog inatt och dricker lite.


Tidig morgon.

Idag tog vi tidig morgon. Pixie slog upp sina blå 04.50. Sen ville hon inte sova mer. Men nu har jag börjat vakna till. Vi har tagit det lugnt framför barnprogram, lek med dockorna mm. Så får snart göra lite nytta här hemma.

Kl 10 öppnar alv igen. Vi ska dit och leka idag. Dock så tror jag Pixie behöver sova lite middag, så vi ska vara hemma till 1. När Emil kommer hem efter jobbet så ska vi på bio. Tror vårt hjärta kommer tycka det är roligt. Denna helg har vi gått 38 hela veckor. Vi är inne i nov nu!:D alltså denna månad som bebis kommer! 15 dagar idag till beräknad bf. Men önskar bebis kommer till nästa helg iaf!


<3

Ni vet den där känslan som bara kommer över en, när man nästan spricker av kärlek och nyförälskelse för någon. Det kan vara när någon säger, gör eller bara är så där fin. Jag älskar den känslan, när man känner hur mycket en person betyder för en. Men samtidigt så spricker man av kärlek.

När Pixie gör något eller säger något. Som gör att man bara känner åh denna underbara unge. Ja då brukar det svämma över kärlek i hela min kropp. Likaså när Emil är sådär fin, extra förstående eller bara finns där lite extra, utan ord, utan han bara finns och gör mig så där extra lycklig. Vet när jag behöver den där kramen eller pussen. Helt i rätt tid. Kan inte annat än älska dem. Och nu är vi snart 4 i vår familj. Min underbara lilla familj!<3


RSS 2.0